0-2
1-2
1-3
Supporterfordeling på VG
3 018
2 826

[14002] - Noe gikk galt

Denne videoen er kun tilgjengelig i Norge

Author avatar

Ble dekket av NTB

    Hei, og hjertelig velkommen til livedekningen av oppgjøret mellom KFUM Oslo og Strømsgodset i den tredje serierunden av Eliteserien!
    Lagene har enn så lenge plassert seg ganske likt etter de to første rundene av årets sesong. Begge gikk også videre fra cupens første runde, men det skal sies at Strømsgodset sikret seieren på en noe mer overbevisende måte enn KFUM. Lagene har heller ikke spilt mot hverandre tidligere. Det er kanskje ikke helt normalt å møte totalt fremmed motstand for Strømsgodset, men for KFUM vil nok det bli en normal situasjon denne sesongen. Det er altså veldig vanskelig å si hvem som har en liten fordel her i kveld, om et av lagene i det hele tatt har det. Vi kan nok vente oss en tøff og jevn kamp i kveld.
    KFUM Oslo har ikke tapt en eneste tellende kamp i år. De har samlet to poeng på de to første serierundene og klarte å karre seg videre mot Årvoll i cupen. Det var ingen overbevisende forestilling mot Årvoll, men det holdt for denne gang. Det er knyttet stor spenning til hvordan hovedstadslaget skal gjøre det i årets utgave av Eliteserien. Enn så lenge handler det nok mest om å samle poeng der man kan, og den jobben har KFUM gjort bra enn så lenge.
    Kveldens oppgjør blir KFUM Oslos siste kamp med Intility Arena som hjemmebane. I deres nye hjem, vil det bli en mer begrenset tilskuerkapasitet, og vertene har derfor utrykt en målsetting om å sette ny publikumsrekord i dag. Engasjementet har økt rundt KFUM den siste tiden, og dersom laget klarer å beholde plassen i Eliteserien, ser vi nok straks et nytt Oslolag som etablerer seg i toppen av norsk fotball.
    Etter å ha blitt satt på plass av Molde i serieåpningen, tok Strømsgodset med seg alle tre poengene mot Rosenborg på Marienlyst. Det har vært knyttet usikkerhet til Rosenborg før sesongen, og det ble en tett affære i kampen mot dagens bortelag. Tómasson scoret kampens eneste mål etter en drøy time, og sikret seieren for Strømsgodset. Kveldens gjester har med det kommet seg greit i gang, og før dagen er omme er det muligheter for å ta med seg ytterligere tre poeng. Strømsgodset leverte også en solid prestasjon mot Hallingdal i første runde av cupen. Det endte til slutt med syv mål, og forventningene ble innfridd til de grader. Det er nok en selvtillit laget ønsker å dra med seg inni kveldens oppgjør på Intility.
    Det er duket for en skikkelig trenerduell. Strømsgodsets Jørgen Isnes var frem til 2022 trener for KFUM Oslo. Den gang var Johannes Moesgaard assistenttrener. I dag har Moesgaard tatt steget opp som hovedtrener i KFUM, mens hans tidligere kollega vil befinne seg på motsatt trenerbenk. Nå gjenstår det å se hvem som vil gå seirende ut fra denne duellen.
    Hoveddommer i kveld er Svein Tore Sinnes. Som assistentdommere har han med seg Ole Andreas Skogsrud og Alf Olav Rossland. Mellom trenerbenkene skal Mohammad Hafezi beholde kontrollen som kveldens fjerdedommer.
    KFUM Oslo gjør to endringer fra laget som spilte uavgjort mot Kristiansund i forrige serierunde. På venstrekanten kommer Aleesami inn for Hickson, og det betyr at Aleesami får sin første kamp for KFUM. Nuñez får muligheten på topp i dag, og Ndiaye må dermed ta plass på benken når kveldens oppgjør sparkes i gang. Hjemmelaget åpner kampen i en 3-4-2-1-formasjon.
    Strømsgodset gjør ingen endringer etter seieren mot Rosenborg. Isnes gir full tillit til den samme elleveren, som i dag starter i en 3-4-2-1-formasjon. Melkersen satte inn kampens første scoring i forrige cupkamp, men i dag er han klar på topp for å jage sin første scoring i årets seriespill.
    Sola skinner over Oslo idet spillerne entrer kunstgressmatta!
    Kampen har startet
    0'
    Stengel sparker første halvdel i gang!
    0'
    Strømsgodset åpner med å trille ball bak i forsvarsrekka.
    0'
    Ulland Andersen prøver å spille gjennom til Farji inne i boksen, men den stanses for denne gang.
    1'
    Tómasson med en høy ball inn i vertenes 16-meter. Pasningen blir for upresis, og KFUM vinner en femmeter
    2'
    Stengel med innlegg inn i boksen, men det klareres unna. Gjestene snapper ballen opp igjen på høyre side.
    3'
    Hjemmelaget sliter med å få kontroll på kula i åpningsminuttene. Strømsgodset får trille mye ball frem og tilbake.
    4'
    Lang ball opp mot Melkersen, men Njie gjør en god stopperjobb idet han vinner ballen tilbake i laget.
    5'
    Farji prøver å drible seg fri utenfor 16-meteren. Hjemmelaget er tett på han og klarerer unna før skuddet kommer.
    6'
    Mål for Strømsgodset!
    KFUM Oslo 0 - 1 Strømsgodset
    Mål: Eirik Ulland Andersen
    Målgivende: Marko Farji
    Drømmeåpning for gjestene! Strømsgodset har styrt det meste i åpningen av denne kampen. Igjen får de trille ball langt inne på vertenes halvdel. Stengel ser løpet til Farji og serverer han ballen inne i boksen. Farji mottar ballen strålende, og han spiller enkelt videre til Ulland Andersen som står helt umarkert foran mål. Ødegaard er satt ut av spill, og Ulland Andersen plasserer ballen kontrollert i nettmaskene. Solid angrep av Strømsgodset!
    6'
    Nok et skudd fra gjestene, men det heades ut til corner.
    7'
    KFUM klarerer unna.
    7'
    KFUM prøver å komme seg til skuddposisjon. Rasch sender ballen lavt inn i boksen, men ingen medspillere er med på den. Ballen triller ut over dødlinja.
    10'
    Det var nok ikke den åpningen Moesgaard hadde håpet på. Nå må hjemmelaget opp i banen og jage scoring!
    11'
    Ballen spilles opp til Nosa Dahl, men de mørkeblå gjør en god forsvarsjobb. Ballen henger i lufta, men Strømsgodset får headet kula trygt tilbake til Bråtveit.
    12'
    Kapteinen slår den opp til Svindland på midtbanen.
    12'
    Nuñez prøver å plassere ballen nede til høyre, men Bråtveit redder. Han må derimot slå ballen til corner.
    14'
    Corneren tas kort. Etter spill fram og tilbake ender det i et skudd som går i blokka. Det blir enda en corner.
    14'
    Over alt og alle, men vertene snapper ballen opp på andre siden.
    14'
    KFUM prøver å spille seg fri på venstre side, men triller kula til slutt ut over dødlinja.
    15'
    Svindland fyrer av et langskudd, men det blokkeres ut til corner.
    16'
    Mot bakre stolpe, og der heades det ut til enda et hjørnespark.
    16'
    Rasch jogger fram og tilbake for å sparke her nå. Det heades ut til returrom. Nosa Dahl prøver seg på halvvolley, men han treffer helt feil. Skuddet blir langt fra farlig.
    17'
    KFUM beholder ballen og triller kule på gjestenes halvdel.
    18'
    Så går Nosa Dahl i bakken inne i 16-meteren! Han holder seg til ansiktet, men spillet går videre.
    20'
    KFUM spiller pasninger utenfor boksen til Strømsgodset. Svindland kommer til en avslutning, men ballen ender et par meter til side for venstre stolpe.
    21'
    Den tas kort til Krasniqi på midtbanen.
    21'
    Igjen tas frisparket kort på midtbanen.
    22'
    Tómasson slår inn fra venstre side, men innlegget blokkeres til hjørnespark.
    23'
    Rasch header unna, men det heades tilbake inn i boksen. Ødegaard har kontroll og fanger kula.
    23'
    Nok en gang er Njie god idet han vinner ballen tilbake i laget etter en lang ball oppover fra gjestene.
    25'
    Hoseth smeller ballen inn fra høyre side, men rett i en motstander. KFUM vinner et kast høyt i banen.
    26'
    Nosa Dahl lurer Vilsvik fullstendig langs venstrekanten, men pasningen er ikke like imponerende. Strømsgodset kan klarere unna.
    27'
    Meget god skuddposisjon på denne. Rasch skyter rett i muren.
    27'
    Strømsgodset stormer opp i en kontring etter frisparket, men KFUM kommer raskt tilbake på riktig side av ballen. Bortelaget triller nå ball på KFUMs halvdel.
    29'
    Så er det KFUM som nesten får satt i gang en kontring etter å ha snappet opp en pasning, men de blir akkurat stoppet i tide. Strømsgodset vinner igjen ballen tilbake i laget.
    29'
    Nok en gang er Njie sterk i duellen mot Melkersen. Etter enda en lang ball opp mot spissen, vinner midtstopperen kula tilbake i laget.
    30'
    Innlegg inn mot Nosa Dahl, men Taaje vinner duellen. Forsvarsspilleren header ut til corner.
    31'
    Smart variant mot Hoseth som fyrer av. I blokka og ny corner.
    31'
    Nosa Dahl blir liggende nede med en hodeskade og spillet stanses. Etter noe behandling er han oppe på beina igjen og spillet kan settes i gang.
    31'
    Rasch slår den mot bakre stolpe og Bråtveit hopper opp. Han får ikke boksa ordentlig unna, men en av hjemmelagets egne header ballen videre ut over dødlinja.
    32'
    Bråtveit får akkurat vippe ballen over tverrliggeren! KFUM setter i gang framover og til slutt er det Svindland som får ballen inne i boksen. Han har to spillere foran seg, men prøver likevel å plassere ballen i nettet. Avslutningen går over Bråtveit, og han må strekke seg for å akkurat få vippet kula over tverrliggeren. Med litt mer kraft kunne det der blitt veldig farlig!
    34'
    Taaje header innlegget unna.
    34'
    Krasniqi får plutselig mye tid til å fyre av et skudd rett foran mål. En rød og hvit slenger seg inn foran skuddet og blokkerer.
    36'
    Tønnessen tar den kort.
    38'
    Gult kort til Strømsgodset
    Kreshnik Krasniqi
    Gult kort etter å ha stanset Nuñez på for tøft vis på midtbanen.
    38'
    Mål for Strømsgodset!
    KFUM Oslo 0 - 2 Strømsgodset
    Mål: Herman Stengel
    Målgivende: Logi Tomasson
    Der får Stengel stå helt alene! Vilsvik fanger opp en retur på høyre side, nede ved dødlinja. Han svinger ballen inn i boksen, men det heades unna av Akinyemi. Rasch får kula mot seg ved kanten av 16-meteren, og han header ballen tilbake mot eget mål. Der er Tómasson, som tupper ballen over Njie og mot Stengel som står helt alene på bakre stolpe. Midtbanespilleren kan enkelt sette ballen forbi Ødegaard. Strømsgodset har vært effektive denne omgangen!
    41'
    Aleesami med et farlig innlegg inn foran mål, men ingen medspillere får avsluttet.
    43'
    Frisparket slås langt.
    44'
    Nosa Dahl prøver å komme seg fri langs venstrekanten, men blir taklet. KFUM vinner et kast høyt på venstre side.
    45'+1
    Pause
    45'+2
    Da er det pause på Intility, og Strømsgodset leder 2-0! Gjestene åpnet med et voldsomt press ut fra startblokkene, og de fikk raskt fortjeneste. Etter seks minutter, spilte Stengel ballen inn i boksen mot Farji. Sistnevnte kunne servere kula videre til Ulland Andersen, som stod umarkert foran buret. Ulland Andersen fikk en enkel jobb idet han satte inn kampens første scoring. Da var det KFUM Oslo som måtte oppover i banen, og de mørkeblå senket presset sitt. Vertene sleit likevel med å skape det helt store, og selv om Rasch har jogget fram og tilbake for å slå cornere den første omgangen, har det vært begrenset med store sjanser på dødballene. Mot slutten av første halvdel virket det som bortelaget gikk lei av å forsvare seg. De viste hvor effektive de kan være når Tómasson fikk ballen mot seg inne i 16-meteren. Han vippet den over seg selv og bak han stod Stengel. Strømsgodsets nummer ti fikk stå alene, og Ødegaard hadde ikke en sjanse til å stoppe avslutningen. KFUM Oslo må et par hakk opp i begge ender av banen dersom de skal ha noe mulighet i denne kampen. Vi er straks tilbake med mer fotball fra hovedstaden!
    2. omgang
    45'
    Nuñez sparker andre halvdel i gang!
    45'
    KFUM starter med en lang ball opp mot Svindland. Pasningen blir for hard, og Bråtveit kan la den rulle ut til femmeter.
    45'
    Nuñez snapper ballen høyt i banen, men er for tøff i duellen. Frispark på midtbanen.
    46'
    Frisparket tas bakover i banen.
    46'
    Farji smeller til med et knallhardt skudd! Ulland Andersen svinger ballen inn fra venstre side, men Aleesami heades unna. I returrom får Farji tid til å smelle av et hardt skudd. Avslutningen sendes rett på Ødegaard som redder. Der får Farji god tid!
    47'
    Hjemmelaget vinner et frispark dypt i banen. Lang ball oppover, men den ender hos Bråtveit.
    47'
    Nok en gang nære for gjestene! Denne gangen gjør Ulland Andersen det på egen hånd. Han drar seg innover i banen, men istedenfor å svinge ballen inn, prøver han seg på et skudd. Denne er også knallhard, og kula ender centimeter over tverrliggeren. Strømsgodset nærmer seg noe nå!
    49'
    Frisparket tas kort i bakre rekker.
    50'
    Stengel prøver å tre gjennom Melkersen. Tønnessen har stoppet flere farlige pasninger i dag, og igjen stanser han en pasning som fort kunne endt i scoring.
    52'
    Njie med en høy ball inn i boksen mot Nuñez. Der er Taaje og header unna.
    53'
    Stengel fyrer av fra distanse! Melkersen gjør en strålende jobb idet han får kontroll på en vanskelig ball høyt i banen. Ulland Andersen blir involvert, og han leverer ballen videre til Stengel. Med ballen et par meter utenfor 16-meteren, er det bare å prøve seg. Skuddet sendes lavt mot venstre side, men Ødegaard rekker ned i tide. Flere gode muligheter for de mørkeblå nå!
    54'
    Den tas kort på egen halvdel.
    57'
    Melkersen får ballen og har kun én motspiller foran seg. Spissen skyter, men det blokkeres for denne gang.
    57'
    Rasch svinger ballen inn, men rett i ryggen på Ulland Andersen. KFUM beholder ballen og vinner et kast.
    58'
    Rasch med nok et innlegg. Denne gangen får han ballen inn i boksen, men pasningen blir for upresis. Bråtveit er ute og plukker.
    59'
    Ballen sendes gjennom til Melkersen. Njie er tett på han, og Melkersen blir presset unna. Ødegaard fanger pasningen.
    59'
    Bråtveit prøver å fange ballen, men han glipper. Heldigvis for bortelaget er det ingen motspillere som snapper opp kula.
    60'
    Spillerbytte - KFUM Oslo
    Inn: Sverre Sandal
    Ut: Remi Andre Svindland
    60'
    Spillerbytte - KFUM Oslo
    Inn: David Hickson
    Ut: Haitam Aleesami
    60'
    Spillerbytte - KFUM Oslo
    Inn: Mame Mor Ndiaye
    Ut: Johannes Andres Nunez Godoy
    60'
    Kapteinen tar den raskt på egen halvdel.
    62'
    Nosa Dahl får en pasning mot seg på kanten av boksen. Han fyrer til, men langt over. Det burde han gjort bedre.
    63'
    Spillerbytte - Strømsgodset
    Inn: Jonas Therkelsen
    Ut: Elias Hoff Melkersen
    63'
    Mål for KFUM Oslo!
    KFUM Oslo 1 - 2 Strømsgodset
    Mål: Simen Hestnes
    Målgivende: Petter Nosa Dahl
    Reduseringen sitter i nettmaskene! Rasch spiller ballen fint inn mot kanten av Strømsgodsets 16-meter. Der er Hestnes først på ballen og flikker den videre inn i boksen. Taaje får akkurat ikke stanset pasningen, og ballen ender i beina på Nosa Dahl. Han legges i bakken, men rekker akkurat å spille kula tilbake til Hestnes. Da er det bare å fyre til inne i boksen, og Bråtveit kan bare seg ballen fyke i nettet. KFUM er tilbake i kampen!
    65'
    Sandal en nære utligningen! Hickson legger ballen høyt inn foran mål. Der er det tre røde og hvite som står klare, men det er Sandal ballen når fram til. Fra syv meter prøver han seg med pannebrasken, men rett på Bråtveit. KFUM presser høyt nå!
    68'
    Det heades unna for nå.
    69'
    Stengel slår den inn i feltet, men hjemmelaget får ballen unna.
    70'
    Frisparket tas raskt opp mot Nosa Dahl.
    72'
    Bråtveit med en kjemperedning! Rasch viser godt overblikk idet han tar frisparket raskt opp mot Nosa Dahl. Han har Taaje foran seg, men drar seg innover i banen og fyrer av med høyrefoten. Ballen er perfekt plassert mot høyre side, men en Bråtveit i full strekk får akkurat slått den utenfor. Nå er vertene gode!
    73'
    Det heades ut. Hickson plukker opp ballen og skyter, men langt over.
    73'
    Mot midten av feltet, og der header Dahl ut av boksen.
    75'
    Lang ball opp mot gjestenes 16-meter. Pasningen blir noe høyt, og ballen spretter ut over dødlinja.
    77'
    De rød og hvite slenger flere baller inn foran mål. Med mange folk i boks er det vanskelig å forsvare seg mot.
    78'
    Hoseth slår ballen lavt inn foran mål, men Bråtveit slenger seg ut og stanser pasningen.
    78'
    Det klargjøres bytter fra begge lag på sidelinja nå.
    79'
    Spillerbytte - Strømsgodset
    Inn: Dadi Dodou Gaye
    Ut: Lars-Christopher Vilsvik
    80'
    Spillerbytte - Strømsgodset
    Inn: Marcus Johnson Mehnert
    Ut: Marko Farji
    80'
    Spillerbytte - KFUM Oslo
    Inn: Moussa Njie
    Ut: Petter Nosa Dahl
    80'
    Vi er inne i de ti siste minuttene av ordinær tid. Det er hjemmelaget som presser mest nå!
    82'
    Frisparket tas kort ut på venstre side.
    83'
    Nå koker det ute på gressmatta! Det blir full tenning idet frisparket blåses, men etter kort tid får kamplederen kontroll på situasjonen.
    83'
    Mål for Strømsgodset!
    KFUM Oslo 1 - 3 Strømsgodset
    Mål: Herman Stengel
    Stenger setter inn sitt andre! Ulland Andersen mottar ballen midt inne i på vertenes halvdel. Stengel starter et løp bak ryggen på Akinyemi, og Ulland Andersen varter opp med et kunstverk av en pasning. Han trer den gjennom hele KFUMs forsvar, og Stengel er helt alene mot Ødegaard. Hjemmelagets sisteskanse redder, men returen blir enkelt satt i nettet av Stengel selv. Nå skal dette bli vanskelig for KFUM!
    84'
    Spillerbytte - KFUM Oslo
    Inn: Teodor Berg Haltvik
    Ut: Momodou Lion Njie
    86'
    Nå haster det for KFUM dersom de skal få med seg et poeng!
    87'
    Det heades unna, og returen sendes i blokka.
    88'
    Corneren slås nærme Bråtveit, og han kommer seg ikke ut. Haltvik hopper høyest og header på mål. Ballen spretter på Dahl og videre mot mål. Bråtveit rekker så vidt å reagere på retningsforandringen og slå kula unna. Det er redning på strek der!
    88'
    Strømsgodset er nære sin fjerde! Stengel får ballen med seg inn i 16-meteren. Han drar seg helt ned til dødlinja og legger ballen inn foran mål. Ødegaard er utspilt, og nettet er åpent. KFUM får ballen unna til corner like før avslutningen kommer. Det er godt gjort av Stengel!
    90'
    Det heades unna.
    90'
    Kanonredning av Ødegaard! Mehnert finner Therkelsen inne i boksen, og han vender om. Skuddet kommer som en kanonkule mot Ødegaard, men han er raskt oppe med henda og redder. Returen treffer Ulland Andersen som er i en åpenbar offsideposisjon. Flere enorme muligheter på tampen her!
    90'+1
    Ulland Andersen tar returen, men står i offside.
    90'+1
    Ulland Andersen får ballen rett foran mål, men skyter langt utenfor. Det burde vært gjort bedre.
    90'+2
    Spillerbytte - Strømsgodset
    Inn: Fredrik Ardraa
    Ut: Eirik Ulland Andersen
    90'+3
    Spillerbytte - Strømsgodset
    Inn: Andreas Heredia-Randen
    Ut: Kreshnik Krasniqi
    90'+3
    Målvakten slår den langt oppover i banen.
    90'+4
    Kampen er slutt
    90'+4
VG Live er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her