0-1
Mawa11'
Dahl88'
1-1
Supporterfordeling på VG
4 300
2 499

[14002] - Noe gikk galt

Denne videoen er kun tilgjengelig i Norge

Author avatar

Ble dekket av NTB

    Hei, og hjertelig velkommen til oppgjøret mellom KFUM og HamKam fra Intility Arena!
    Vertene får her sin første kamp i Eliteserien etter å ha rykket direkte opp fra OBOS-ligaen sammen med Fredrikstad. Mange omtalte dette som et sjokkerende opprykk, men sannheten er at det oppe på Ekeberg har blitt drevet godt over tid samtidig som laget har spilt kvalik for opprykk i 2022, 2021 og i 2019. I påvente av en ny arena oppe på Ekeberg har laget fått dispensasjon til å spille årets sesong oppe på Ekebergsletta, men her må flere krav imøtekommes før det første Eliteserie-sparket kan tas på hjemmebane. Det gjør at de to første seriekampene i Eliteserien spilles hos Vålerenga på Intility Arena.
    KFUM som omtales som Kåffa har fått lagt bak seg en relativt god preseason. Laget har slått Mjøndalen, Viking, Odd og Lyn. Det endte uavgjort mot Fredrikstad, mens Lillestrøm og Aalborg ble for sterke. Laget har blant annet hentet keeper William Da Rocha fra Kjelsås, back David Hickson fra Skeid, Adam Saldana fra USA og spiss Mame Ndiaye fra Åsane som noterte seg for 10 mål i fjorårets OBOS-liga. I tillegg er ringrevene Haitam Aleesami og Amin Nouri hentet, mens Petter Nosa Dahl som tidligere har briljert for klubben er hentet tilbake på lån fra Bodø/Glimt. Sistnevnte har virkelig sett frisk ut i oppkjøringen.
    Laget er tro mot sin ballbesttende fotball som har underholdt personer både i og utenfor egen klubb. De scoret godt med må samtidig som det kun var FFK som slapp inn færre mål. Det gjør at håpet om å overleve i Eliteserien er tilstede for den eneste klubben fra hovedstaden. Våger de å spille på samme måte i Eliteserien? Jeg tror det, men de må være forberedt på å se etter andre alternativer i større perioder enn tidligere. Robin Rasch, og Petter Nosa Dahl er spillere det kan være interessant å følge med på utover denne sesongen.
    Gjestene fra Hamar har overlevd sine to første sesonger på toppnivået etter at de rykket opp. I fjor endte de på 11. plass, med fem poeng ned til Vålerenga på kvalik. De er i likhet med dagens motstander spådd på nedre halvdel, av noen også på nedrykksplass. Lagets trener Jakob Michelsen holder fortsatt koken som gjør at det i motsetning til av en rekke andre lag skal satses videre på duellspill, noe lengre baller i håp om å gjenvinne andreballer. Samtidig er man avhengig av å være gjerrige bakover. Spillerlogistikken i denne oppkjøringen ser langt bedre ut enn i fjor. Resultatene har også kommet seg jo nærmere seriestart man har kommet.
    Spillere som Gammelby, Bjørlo, Enkerud, Nouri, og Melgalvis har forlatt skuta etter fjoråret. De to sistnevnte får man et gjensyn med tidlig. Nouri er med for Kåffa i dagens kamp, mens Melgalvis blir å se for Ridabu i cupens første runde. Inn portene i dette overgangsvinduet har Luc Mares (Start), Snorre Strand Nilsen (KBK), Sander Østraat (Haugesund), Gard Simenstad (Raufoss) og William Osnes-Ringen (Vålerenga) kommet. Rett før seriestart har Niklas Ødegård fra Molde blitt hentet inn på lån. Dette er en spiller som virkelig kan ha en god fremtid foran seg, her kan Kamma ha gjort en svært spennende signering. I tillegg er Mehran Amundsen-Asari hentet inn som ny kommersiell leder, i kjent stil er det å forvente at Mehran fikser!
    Mål-Pål er selvfølgelig en spiller laget trenger i form for å lykkes. I tillegg har nysigneringen Snorre Strand Nilsen markert seg godt i oppkjøringen. Stopperparet Norheim og Mares kan vise seg å bli vanskelig å bryte ned, så blir det spennende å hvem som får den siste plassen i forsvaret. Vi kommer heller ikke unna tidligere KFUM-spiller Moses Mawa som alltid er et urommonent som er ubehagelig å møte for forsvarere. Kan han skape trøbbel for tidligere lagkamerater i aften?
    Da er årets første lagoppstillinger ute for disse lagene. Det er ikke de alt for store overraskelsene hos noen av lagene. For gjestene er Kongsgro valgt fremfor Bjarrnasson på stopperplass.
    Kampen har startet
    0'
    Ham Kam md avspark.
    0'
    Gjestene går ut i et forrykende tempo.
    0'
    Rasch knuses i en duell, men det blåses frispark.
    1'
    De slås langt opp i banen.
    1'
    Det er gjestene fra Hamar som har tatt kontroll om ballen i starten.
    2'
    Så presenterer Petter Nosa Dahl seg. Vingen passeer to-tre motspillere på venstresiden før et veggspill brytes.
    3'
    Gjestene forsvarer seg i en kompakt 5-3-2.
    4'
    Momodou Lion Njie slurver med en enkel pasning til Rasch. Moses Mawa bryter nesten, men det blir med nesten. KFUM fortsetter å trille kula.
    6'
    Sandberg må ut i aksjon da Sandal prøver lykken fra 20 meter. Sandberg ligger dog godt nede i hjørnet som gjør at han får slått ballen unna. Fin mulighet!
    6'
    Kaos i boksen til Kamma. Gjestene får til slutt kontroll på ballen.
    6'
    Kamma vender fint over på Strand Nilsen som er fri på motsatt. Innlegget blir enkelt klarert.
    8'
    Trilles til Momodou Lion Njie.
    8'
    Som ventet er det Robin Rasch som styrer det meste som skjer for vertene. I det oppbyggende spillet faller han omtrent ned mellom stopperne for å kunne dirigere i større grad.
    10'
    Pål Alexander Kirkevold tråkler seg gjennom på 25 meter. Spissen avslutter deretter et godt stykke utenfor.
    10'
    Hestnes svinger et godt legg inn fra høyre. På bakre stolpe bryster Snorre Strand Nilsen lekkert ballen ned til keeper.
    11'
    Mål for HamKam!
    KFUM Oslo 0 - 1 HamKam
    Mål: Moses Dramwi Mawa
    Målgivende: Tore Sørås
    Mawa lobber inn 0-1! Sandberg slår ballen langt opp i banen. På 30 meter stusser Sørås spissen Mawa gjennom. Alene med keeper som står på halvdistanse lobber han enkelt inn årets første for HamKam! Det er de tidligere KFUM-guttene som gjør det for gjestene. Dog må denne scoringen sies å være av den enkle sorten etter at en lang ball stusses rett gjennom.
    11'
    Den scoringen blir for enkel å slippe inn i Eliteserien. Så spørs det om KFUM kan ta rask læring.
    13'
    KFUM har flyttet sitt spill noe høyere i banen.
    15'
    Sandberg må ut i full strekk nok en gang! Hestnes triller til Rasch som klemmer til fra 22 meter. Skuddet er godt, men nok en gang er sisteskansen med på notene. Solid redning!
    16'
    Corneren slås kort før det enkelt renskes unna.
    16'
    Kamma spiller lekkert av et høyt press fra vertene.
    17'
    Så smeller det nesten andre veien! Kirkevold finner en medspiller i full fart inn i boksen. Det avsluttes via blokka før Ødegaard må gi til corner. God mulighet!
    18'
    Ødegaard plukker ned corneren i fast grep.
    18'
    Nouri svinger inn fra venstre, men det heades utenfor fra 11 meter.
    20'
    Nouri mottar en ball i returrom etter at det stanges unna fra gjestene. Skuddet er godt, men Norheim blokker den med kassa på 3-4 meter. Svært viktig blokk på skuddet som hadde god retning.
    22'
    Nouri vinner nok et hjørnespark for hjemmelaget.
    23'
    Det scores, men dommer Arslan har annullert scoringen! Trolig er det en hands som er årsaken etter at Nosa først får til en avslutning i boksen på corneren.
    23'
    Ballen slås ut på Strand Nilsen til høyre.
    24'
    Så sitter en corner andre veien, men nok en gang annulleres det! Norheim stanger den i nota, men det dømmes frispark for holding i boksen.
    25'
    Slås langt.
    27'
    Vi har dermed fått to scoringen annullert etter corner. En hver vei.
    27'
    Hoseth stanger unna en pasning.
    28'
    Gult kort til HamKam
    Kristian Onsrud
    Onsrud får kortet etter en duell inne på halvdelen til KFUM. Midtbanespilleren prøver å gjenvinne en ball som gjør at han fullfører en takling alt for sent på Shola Akinyemi.
    28'
    Trilles som vanlig kort.
    29'
    Ødegaard banker en ball helt over til Sandberg på motsatt side. Godt tilslag, men til liten nytte denne gangen.
    30'
    Tønnessen får sklitaklet unna en farlig ball som slås hardt inn i boksen tilvertene.
    30'
    Den første halvtimen har vært relativt jevnspilt. Begge lag har hatt sine muligheter, men det er kun gjestene som har fått ballen godkjent i nota!
    31'
    Kamma prøver gang på gang å kaste langt inn i boksen til KFUM. Foreløpig uten hell.
    32'
    Petter Nosa Dahl tar ned en klarering, men det blåses for hands. Strengt.
    33'
    Tønnessen stanger ballen unna. Stopperen får også frispark i den situasjonen.
    33'
    Keeperen triller til Rasch som tar med seg Tønnessen ute til venstre.
    33'
    Nosa Dahl brenner alene med keeper! Kongsro skal trille hjem til keeper, men den pasningen er for svak. Nosa Dahl plukker den opp, men skyter rett på Sandberg alene med sisteskansen. Den bør og skal settes!
    34'
    Tønnessen klemmer til fra distanse. Både utenfor og over. Ufarlig.
    34'
    Nouri og Norheim havner i en skikkelig diskusjon etter at det blåses frispark til KFUM i egen boks.
    36'
    Tas kort.
    36'
    Momodou Lion Njie prøver på en stikker mot Petter Nosa Dahl. Den går helt inn til keeper da den både er for hard og uten noen form for vinkel.
    39'
    Hoseth bruker sin hurtighet for å dra seg fri på høyresiden. Han avanserer forbi to mann før det skytes rett på keeper fra spiss vinkel.
    40'
    KFUM har vært farligst frempå, men trioen på topp har vært relativt svak de første 40 her på Intility. Det spørs om vi ikke får se Johannes Hummelvoll Nuñez eller Mame Mor Ndiaye relativt tidlig i dette oppgjøret.
    41'
    Shola Akinyemi rager høyest. Kamma må starte på ny.
    42'
    Petter Nosa Dahl viser frem sin svært gode hurtighet. Kanten kommer seg ned til dødlinja, men legget går rett i hanskene til Sandberg som har levert en glimrende 1. omgang.
    43'
    Skal vi tro det legges til 1 minutt?
    44'
    Hoseth klemmer til i det han jakter en ball som er på vei inn mot keeper. Han får tåa først på den som gjør at det blir en avslutning. Corner.
    45'
    KFUM får etter to forsøk til en avslutning som går langt over.
    45'
    Pause
    45'+1
    Vi går til pause på stillingen 0-1! Det har vært jevnspilt de første 45. Gjestene har sett komfortable ut, spesielt etter at ledelsen kom. KFUM har skapt det meste, men det meste kommer litt ut av intet. Nosa Dahl plukket opp et svakt tilbakespill som må sies å være den største sjansen etter at han misset alene med keeper. Begge lag har også fått hver sin scoring annulert etter corner. Begge to ser ved første øyekast OK ut. Det gjør at vertene må fortsette å jage scoring for å få med seg poeng her! Vi håper også at nivået på spillet tar seg opp noen hakk.
    2. omgang
    45'
    Sandal sparker i gang andre omgang.
    45'
    Ødegaard er ute på halvdistanse, men det blir aldri farlig.
    45'
    Svindland vinner et frispark for vertene til store protester fra de tilreisende supporterne.
    47'
    Tas kort.
    47'
    Vertene spiller med enorm risiko i egen 16-meter innledningsvis, men har foreløpig unngått brudd imot.
    49'
    HamKam vinner et frispark drøyt 20 meter fra vertenes mål. God skuddposisjon dette!
    50'
    Rett i muren fra Kirkevold.
    50'
    Det blåses for en offside i boksen til KFUM.
    52'
    Mawa er synderen på frisparket.
    53'
    Nosa Dahl stoppes enkelt av Vidar Ari Jónsson i det han utfordrer ute til høyre.
    54'
    Nouri spilles fri til venstre i boksen. Backen ser opp før han velger et skudd. Det er svært dårlig. Ufarlig opp på rad 37. Der burde han nok tatt med seg en lagkamerat inne i boksen.
    56'
    KFUM fortsetter å spille med en enorm riskiko i forsvar. Denne gangn vipper Shola Akinyemi ballen rett til Vidar Ari Jónsson som legger ballen til rette før han skyter over fra 23 meter. Unødvendig sjanse å slippe til.
    58'
    Det kan se ut som KFUM gjør klar både David Hickson og Mame Mor Ndiaye på sidelinjen.
    60'
    Sandal får omgangens største sjanse servert! KFUM dobler på vnstresiden som gjør at vertene bryter gjennom. Innlegget slås 45 grader ut i boksen hvor Sandal venter. Han skyter utenfor fra god posisjon! Svak avslutning.
    61'
    Frisparket fra midten heades unna på sekstenmeteren.
    62'
    Spillerbytte - KFUM Oslo
    Inn: Mame Mor Ndiaye
    Ut: Sverre Sandal
    63'
    Spillerbytte - KFUM Oslo
    Inn: David Hickson
    Ut: Amin Nouri
    63'
    De to nevnte kommer inn for KFUM. Det gjør at Hoseth flyttes over på høyre, mens Hickson tar plass ute til venstre.
    65'
    Tore Sørås ser ut til å være dagens første med krampe. Det hører med i en seriepremiere.
    65'
    Det begynner å tenne til ute på matta. Denne gangen er det Kristian Onsrud som smeller til i en duell med Robin Rasch. Frispark.
    66'
    Ballen settes raskt i gang.
    66'
    Shola Akinyemi leter etter innbytter Mame Mor Ndiaye inne i boksen. Men innlegget går helt inn til keeper.
    67'
    Spillerbytte - HamKam
    Inn: Brynjar Ingi Bjarnason
    Ut: Vidar Ari Jónsson
    67'
    Spillerbytte - HamKam
    Inn: Niklas Ødegård
    Ut: Tore Sørås
    67'
    Bortefansen som har møtt mannsterkt opp lager mest liv på tribunen i det kampen har 20 minutter igjen.
    69'
    Hvilken mulighet for Mame Mor Ndiaye! Nosa Dahl bryter gjennom ute til venstre. Han stormer inn i boksen før han spiller ballen til Mame Mor Ndiaye foran mål. Han skal spasere den i mål, men Sandberg varter opp med en kjemperedning! For et tigersprang!
    70'
    KFUM med nok en sjanse! Denen gangen skytes det to meter til side for buret til Sandberg fra 20 meter. Vertene nærmer seg. Hjemmelaget har virkelig spilt seg opp etter sine bytter.
    73'
    4018 tilskure har tatt veien til til Intility i kveld.
    74'
    Nå er det skikkelig Hawaii her! Ødegaard er ute som en sweeper å avverger på 30 meter i det Moses Mawa ser ut til å bryte gjennom. Godt keeperspill!
    74'
    Sandberg redder mesterlig fra Mame Mor Ndiaye! Hickson og KFUM kommer ned til dødlinja før det lempes inn i boksen. Der kommer kraftpakka Ndiaye i full fart. Innbytteren header mot mål, men Sandberg oppe med en hanske! Den er feit! Det må legges til at både Hickson og Ndiaye virkelig har satt fyr på KFUM etter sine innhopp.
    75'
    Brynjar Ingi Bjarnason setter ballen i egen stolpe! KFUM forsetter å kjøre. Nok en gang kommer man ned til dødlinja med Nosa Dahl. Han slår ballen knallhardt inn foran mål. Bjarnason setter ballen i egen stolpe før det klareres fra Norheim. Nå er Kamma heldige som ikke har sluppet inn på Intility.
    76'
    Spillerbytte - HamKam
    Inn: Oliver Kjærgaard
    Ut: Moses Dramwi Mawa
    76'
    Kamma spilles svært lave for øyeblikket. KFUM trykker virkelig på. Det ligger en utligning i lufta her. Nosa Dahl har virkelig skrudd på bryteren etter en trå start på oppgjøret.
    77'
    Det heades over fra OK posisjon.
    78'
    Nå er det utrolig at KFUM ikke har scoret. Hestnes stoppes av en fantastisk Sandberg. Nosa Dahl får nesten avsluttet inne i boksen, men en motspiller får pirket ballen unna rett foran kantspilleren. Balle triller tilbake til Hestnes som avslutter fra fem meter, men igjen drar Sandberg en eventyrlig redning opp av hatten! For en kamp sisteskansen har!
    80'
    Det stanges unna på første stolpe.
    80'
    Det er fortsatt tid igjen å gjøre det på for hjemmelaget som for alvor jager en scoring!
    83'
    Nosa Dahl var svak de første 60 minuttene, men de siste 25 har Glimt-eiendommen virkelig vist hva han er god for.
    84'
    Det tenner skikekelig til etter at Niklas Ødegård klinker til på mdten. Frispark og gult kort.
    85'
    Gult kort til HamKam
    Niklas Ødegård
    Får kortet etter taklingen på midten.Den er ganske stygg, men hvor tilsiktet er den? Det fyrer seg også litt opp etter taklingen. Soleklart kort.
    85'
    Spillerbytte - KFUM Oslo
    Inn: Kristoffer Lassen Harrison
    Ut: Momodou Lion Njie
    85'
    Spillerbytte - KFUM Oslo
    Inn: Johannes Andres Nunez Godoy
    Ut: Remi Andre Svindland
    85'
    Gult kort til KFUM Oslo
    Momodou Lion Njie
    Njie får også kortet etter å ha blandet seg inn i tumultene. Dommer sliter litt med å finne Njie, men han finner ut at han står på sidelinjen etter å ha blitt byttet ut. Kortet fra situasjonen før byttet er uansett delt ut til stopperen.
    85'
    Gult kort til HamKam
    William Kurtovic
    Midtbaneankeret får det gule for å ha spilt en hovedrolle i tumultene etter Ødegårds takling.
    85'
    En sjelden svak dødball stanges unna fra KFUM.
    86'
    En kort variant ender i klypene på Sandberg.
    87'
    Mål for KFUM Oslo!
    KFUM Oslo 1 - 1 HamKam
    Mål: Petter Nosa Dahl
    Petter Nosa Dahl limer ballen i vinkelen fra 17 meter! KFUM fortsetter å trykke på. Ballen tuppes bort fra beina på Hummelvoll Nunez inne i boksen ut til Nosa Dahl som klemmer til på direkten. Ballen suser inn i krysset bak en sjanseløs Sandberg. Hvilken scoring av unggutten! Det er så fortjent, så fortjent!
    88'
    Spillerbytte - HamKam
    Inn: Henrik Udahl
    Ut: Kristian Onsrud
    90'
    Kamma kaster langt før Kirkevold løper ballen utenfor fra god posisjon!
    90'+1
    Offside for KFUM Oslo
    90'+2
    Det ender med et frispark til KFUM.
    90'+3
    Ballen lempes opp mot Ndiaye som taper i lufta.
    90'+3
    Nå er det mye frispark. Denne gangen er det Kamma som vinner det midt på banen. Her skal det flyttes opp.
    90'+4
    Stanges unna.
    90'+4
    Begge lag prøver å kontre inn en siste scoring på slutten her.
    90'+4
    Kampen er slutt
    90'+5
    Gult kort til HamKam
    Brynjar Ingi Bjarnason
    Det kan se ut som Bjarnason prater på seg et kort etter kampslutt. Gjestene var tydelig misfornøyde med at dommer blåste av kampen idet laget vinner et frispark god posisjon for et siste innlegg.
VG Live er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her