0-2
0-3
368
865

Hjertelig velkommen skal du være til 2. runde i NM og kampen mellom Jerv og Strømsgodset. Kampen spilles på Norac Stadion i Arendal. Dette på grunn av at gressmatta på Levermyr i Grimstad ikke har overlevd vinteren og kommunen har måtte så nytt gress som nå er i grofasen. Derfor spiller Jerv sine hjemmekamper på Norac Stadion enn så lenge.
    Jerv har hatt noen tunge år de siste sesongene og har rykket ned fra Eliteserien til 2. divisjon på to år. Grimstad-laget er blant favorittene til å ta seg opp igjen til 1. divisjon og har fått en helt ok start på sesongen i 2. div. 6 poeng på de tre første kampene med seier 2-1 mot opprykksrival Hødd i forrige serierunde.
    Strømsgodset har fått en god start på sin sesong i Eliteserien. 9 poeng på fire kamper er fasit og tre strake seiere i serien etter å ha tapt 4-0 borte mot Molde i serieåpningen. Seiere mot Rosenborg, KFUM og HamKam gjør at Godset ligger på 5. plass i Eliteserien i skrivende stund.
    I cupens første runde var Jerv i Kristiansand for å møte 4. divisjonslaget Randesund en kamp hvor Jerv tok seg forholdsvis enkelt videre med 2-0-seier etter to scoringer fra Andreas Endresen. Strømsgodset på sin side var en tur til Hallingdal hvor det ble kalassifre med hele 7-0 og veldig enkelt avansement. Mehnert og Fosnæss Hansen scoret to hver, mens Therkelsen, Melkersen og unge Ardraa sørget for de resterende scoringene.
    Det er kun to år siden disse lagene sist møttes, den gang i Eliteserien. Jerv åpnet den gang sesongen hjemme mot Godset på Levermyr og vant 1-0 etter en skikkelig krigekamp. I det motsatte oppgjøret samme år vant Godset hele 6-0 på Marienlyst.
    Lagene er offentliggjort. Jerv har gjort sju endringer fra kampen mot Hødd. Bohinen viser med laguttaket at Jerv nok prioriterer serien i år og at hovedmålet er å komme seg opp fra 2. divisjon.
    Godset gjør også flere endringer på laget som slo HamKam sist. Stople, Fosnæss Hanssen, Dodou Gaye, Danso, Westerlund, Therkelsen, Mehnert og Ekeland er alle inne fra sist.
    Dommer i kveldens kamp er Aleksander Skjold Vemundsen. Han har med seg Per Thomas Byrkjedal og Tobias Eide på linjene, mens Hussein Al-Kharasani er kveldens fjerdedommer.
    0'
    Kampen sparkes i gang. Schröter med avspark foran et glissent Norac Stadion.
    0'
    Mutsinzi holder på å gjøre det store og spille gjennom Mehnert, men Krogelien rydder opp og klarerer helt utover dødlinja.
    1'
    Dodou river Hauge overende. Frispark.
    2'
    Slår langt på Endresen. Vinner innkast høyt i banen.
    2'
    Danso forsøker en stikker mot Mehnert som kommer i møte. Misforståelse. Ballen til utspark.
    3'
    Godset vinner kampens første corner.
    4'
    Finner Westerlund som ikke kommer ordentlig over ballen. Godset vinner et innkast.
    4'
    Godset triller ball. Kombinerer fint mellom Valsvik og Stengel. Sistnevnte forsøker å stikke gjennom Ekeland som går i bakken. Dommer lar spillet gå.
    6'
    Jerv vinner ballen gunstig. Schröter setter fart fremover og forsøker å stikke til Endresen. Keeper Stople kommer uredd ut og snapper.
    6'
    Godset spiller Jerv dype. Valsvik forsøker en vanskelig ball mot Mehnert, en ball som går helt inn til Øvretveit.
    8'
    Rolig åpning på Norac. Ingen av lagene har kommet til noe som helst.
    9'
    Valsvik med frem. Therkelsen forsøker en knallhard pasning inn på stopperen som har tatt seg inn i boks. Misser med mottaket og ballen går inn til Jerv.
    11'
    Westerlund banker ballen inn foran mål. Krogelien står inne i egen femmeter og klarerer.
    12'
    Tøff kollisjon mellom Myklebust og Danso. Begge blir liggende og det blir tilkalt medisinsk assistanse. Frispark til Jerv.
    13'
    Det ser ut til å ha gått verst utover Danso her. Holder seg til ankelen og har store smerter.
    13'
    Slår langt mot Richstad. Helt ut til innkast for Godset.
    14'
    Danso er utpå igjen. Ser ut til å komme seg unna uten stor skade.
    15'
    Godset har tatt litt mer over nå. Triller tålmodig, men Jerv ligger kompakt og avgir lite rom.
    17'
    Westerlund kjører en innleggsfinte som sender Myklebust på pølsetur før han slår inn. Krogelien stanger unna.
    20'
    Skudd fra distanse for Godset. Valsvik fyrer fra 30 meter. Langt over.
    20'
    Godset begynner å finne kombinasjonene. Det går fort med Ekeland, Westerlund og Mehnert. Sostnevnte er akkurat for sent ute til å avslutte.
    22'
    Westerlund kriger til seg et frispark ute med cornerflagget.
    22'
    Forsøker en frekkis og skyter. Øvretveit er med på notene og holder sikkert.
    22'
    Krogelien ofrer seg og dunker til i duell med Mehnert. Tar telling og går frispark på midtbanen.
    23'
    Slås mot Strangstad. Vinner sin duell, men ballen går helt inn til Stople.
    23'
    Richstad vinner ball fra Stengel. Danso setter på farta og setter inn en susende takling. På ball mener dommer og markerer for innkast til Jerv.
    26'
    Jerv har sporadiske angrep med ball i laget, men med en gang Godset overtar er det rett ned i ramma for å forsvare seg fra 25 meter og inn.
    28'
    Westerlund slurver. Mister ball til Richstad som er oppmerksom og snapper ball før han blir lagt i bakken.
    28'
    Slås langs sidelinjen mot Schröter. Ballen for lang og ut til utspark.
    28'
    Endresen setter på turboen, men har lite spillere med seg fremover i banen.
    29'
    Dodou Gaye slår langt i bakrom mot Mehnert som er i løpsduell med Krogelien. Begge går i bakken, men dommer slår ut med armene og vinker spillet videre. Stopper så ettersom Krogelien ligger nede.
    30'
    Jerv vinner ball og setter fart fremover. Hauge blir veldig alene der fremme og må vende hjem.
    33'
    Mutzinsi spiller bort ballen, og gjør alt for å rette opp egen feil, legger Therkelsen i bakken.
    33'
    Slås mot bakre. Westerlund header tilbake inn i feltet hvor Therkelsen får stå helt alene på fem meter, men header ballen over. Kampens største sjanse til nå.
    34'
    Innlegg fra Westerlund. Øvretveit kommer ut og plukker.
    36'
    Godset vinner ballen høyt. Dahl inn i feltet og forsøker et innlegg, men Krogelien blokkerer til corner.
    36'
    Stengel slår inn og finner Westerlund på bakre. Godset-spilleren får ta ned og avslutte, men Mutzinis blikkerer til ny corner.
    36'
    Hjørnespark til Strømsgodset
    37'
    Mål for Strømsgodset!
    Jerv 0 - 1 Strømsgodset
    Mål: Sivert Westerlund
    Målgivende: Herman Stengel
    Godset tar ledelsen! Stengel slår corneren utover og finner Westerlund som header ballen tilbake i hjørnet hvor ballen kom fra. Headingen sniker seg inn helt oppe i krysset. Nydelig heading!
    37'
    Da blir dette fort tungt for Jerv. Slitt med å ha sitt eget spill her i første omgang.
    39'
    Jerv 0 - 2 Strømsgodset
    Mål: Marcus Johnson Mehnert
    Målgivende: Sivert Westerlund
    Der sitter nummer to og for et angrep! Godset angriper i stor fart. Stengel spiller en nydelig stikker gjennom på blindsiden av Myklebust og finner Westerlund som er på et sugende løp fremover. Kampens første målscorer slår ballen ut i feltet og finner Mehnert på fem meter. Spissen setter ballen enkelt i mål.
    40'
    Dahl setter inn en sen takling på Richstad. Heldig som slipper gult kort.
    42'
    Langt mot Mutsinzi. Godset rir av.
    42'
    Stengel vinner corner på tampen av første omgang.
    45'
    Øvretveit kommer ut, men mister ballen. Jerv redder unna.
    45'
    45'+2
    Pause på Norac Stadion. Jerv holdt lenge unna, men etter 38 minutter for Godset hull på byllen. Sivert Westerlund stanget ballen i mål til 1-0 Godset på corner før Marcus Mehnert like etter satte inn 2-0 etter et nydelig angrep. Godset med soleklart overtak hva gjelder ballinnehav og Jerv har ikke hatt spesielt mye å komme med denne første omgangen. Vi er tilbake om 15 minutter med mer cupfotball.
    45'
    Andre omgang sparkes i gang. Ingen endringer på noen av lagene.
    45'
    Godset starter der de avsluttet i første omgang. Med ball i laget.
    46'
    Dodou Gaye kommer til innlegg fra venstre. Klareres av Krogelien. Godset fortsetter å male på.
    48'
    For en sjanse for Ekeland! Dahl slår en helt utsøkt pasning over Jerv-forsvaret og finner Ekeland som har timet løpet sitt perfekt. Tar ballen ned på kassa før han skyter, men ballen sklir av foten og går langt over.
    49'
    Richstad viser takter. Jerv søår langt og Jervs nummer 18 bare skubber bort Dahl. Forsøker et skudd, men rett i blokka til Valsvik.
    50'
    Stolpeskudd! Therkelsen driver fremover og tråkler seg inn i feltet. Fyrer fra 10 meter. Via et Jerv-bein og i stolpen til corner.
    51'
    Innoverskrudd. Krogelien stanger unna.
    52'
    Langt mot Stanic. Jerv mister.
    52'
    Valsvik tester skuddfoten fra 30 meter. Stopperen får et godt treff. Øvretveit er etter den og slår til corner.
    53'
    Stengel slår på bakre.
    54'
    Myklebust kommer til Jervs første avslutning.
    56'
    Ikke allverdens til tempo her nå. Godset meget komfortable med tingenes tilstand.
    59'
    Spillerbytte - Strømsgodset
    Inn: Marko Farji
    Ut: Jostein Ekeland
    61'
    Inn: Samuel Silalahi
    Ut: Herman Stengel
    61'
    Inn: Andreas Heredia-Randen
    Ut: Emmanuel Danso
    61'
    Tre bytter for bortelaget. Marko Farji inn, en lokal gutt som her oppvokst i Jervs rekker.
    62'
    Valsvik lader børsa enda en gang. I blokka og til corner.
    63'
    Finner Valsvik som sleiver ballen utenfor.
    63'
    Farji forsøker å gjøre alt på egenhånd. Vinner ball på midten og setter fart på fremover. Får gå helt til 20 meter før han avslutter, men langt over.
    65'
    Spillerbytte - Jerv
    Inn: Preben Skeie
    Ut: Felix Schroter
    65'
    Inn: Mikael Ugland
    Ut: Lars Markmanrud
    65'
    Inn: Peter Wilson
    Ut: Andreas Endresen
    65'
    Trippelbytte for Jerv. Stanic ned i forsvarsleddet. Wilsom inn for å utfordre Valsvik på fart på topp.
    66'
    Så sitter Myklebust nede med krampe. Har tatt på for Jerv-spillerne å løpe så mye i mellom.
    69'
    Dodou Gaye til innlegg fra høyre. Øvretveit bokser unna, men ikke lengre enn til Westerlund som kommer ute til venstre. Kampens første målscorer fyrer på volley, men skyter over.
    71'
    Farji slår inn fra dypet. Over alt og alle og ut til utspark.
    73'
    Jerv med et sjelden angrep. Richstad med ball på 17 meter. Spiller Hauge som vinner corner.
    74'
    Krogelien går etter ballen, men Stople bokser unna.
    74'
    Godset har lagt seg dypere nå. Jerv får lov til å låne ball litt.
    79'
    Mutsinzi slår inn. Ingen Jerv-spiller til å ta i mot.
    79'
    Nytt innlegg fra Mutsinzi. Rett i klypene på Stople.
    79'
    Silalahi med avslutning. Rett i blokka.
    80'
    Inn: Elias Hoff Melkersen
    Ut: Sivert Westerlund
    80'
    Hauge slår frisparket kort til Ugland.
    80'
    Ugland slår inn fra dypet. Valsvik stanger unna.
    81'
    Gult kort til Jerv
    Henri Stanic
    Kommer inn bakfra på Silalahi. Frispark på 25 meter.
    83'
    Inn: Torje Wichne
    Ut: Jesper Skuseth Myklebust
    84'
    Slår inn og finner Silalahi som får stå veldig alene, men headingen går utenfor.
    84'
    Silalahi er på jakt etter mål i sitt innhopp. Knaller til fra 20 meter etter å ha vendt opp, men skyter rett i fanget på Øvretveit.
    88'
    Skudd fra Ugland. I nettveggen.
    89'
    Inn: Henrik Ryltoft Bertelsen
    Ut: Sivert Strangstad
    Debut for Bertelsen.
    89'
    90'+1
    Gult kort til Strømsgodset
    Elias Hoff Melkersen
    Står i veien for et utkast fra Øvretveit.
    90'+2
    Jerv 0 - 3 Strømsgodset
    Mål: Jonas Therkelsen
    Målgivende: Elias Hoff Melkersen
    Therkelsen setter inn Godsets tredje! Jerv mister på vei fremover. Mehnert har plass ute til venstre og får ballen. Tar den med seg inn i feltet og slår ut. Der kan Therkelsen bare sette bredsiden til og sette inn 3-0.