Ble dekket av Magnus Gamlem

Det nærmer seg den siste gruppespillskampen for Italia og Wales. Vi tar en titt på lagoppstillingene.
    Italia (4-3-3): Donnarumma - Emerson, Toloi, Bastoni, Bonucci - Jorginho, Verratti, Pessina - Bernardeschi, Belotti, Chiesa
    Wales (4-1-4-1): Ward - Gunter, Williams, Rodon, Roberts - Allen - Bale, Ramsey, Ampadu, Morrell - James
    Italia er allerede videre til sluttspillet. Wales er også godt på vei og kan sikre avansement med uavgjort eller seier. Om de skulle tape og Sveits vinne mot Tyrkia, vil målforskjellen mellom de to avgjøre hvem som blir nummer to i gruppa. Sjansene for å gå videre som beste treer vil uansett være gode for enten Wales eller Sveits.
    Italia bytter ut åtte spillere fra forrige kamp. Bare Donnarumma, Bonucci og Jorginho er igjen på laget fra 3-0-seieren over Sveits.
    Veratti er vanligvis selvskreven på det italienske laget, men dette er første kampen han starter i EM. Midtbaneeleganten har slitt med en skade.
    Wales har imponert i EM, og det er de største stjernene som har stått frem. Både Bale og Ramsey har imponert for waliserne. Det skal bli interessant å se hvordan de kan utfordre Italia på Stadio Olimpico.
    Da runder den italienske nasjonalsangen ut over stadion. Det er som vanlig en intens og høylytt opplevelse. Det nærmer seg kamp!
    Kampen sparkes i gang i Roma!
    1'
    Wales løfter langt mot James. Donnarumma plukker den
    1'
    Wales får et frispark på midtbanen. Pessina, som i utgangspunktet ikke var i troppen til mesterskapet, som lager det.
    3'
    Gareth Bale pakkes inn. Italienerne flokker seg rundt Wales' store stjerne.
    4'
    En relativt rolig start på denne kampen. Begge lag vil jo være videre til sluttspillet med uavgjort.
    6'
    Italia løfter langt og høyt. Enkelt for Wales, som header tilbake til egen keeper.
    6'
    Ramsey lager frispark høyt i banen. Spiller i Italia og Juventus, waliseren.
    7'
    Italia har kanskje fått beskjed om å ikke ta for stor risiko her i dag, da Wales vil vinne gruppen med seier. Men man skulle jo tro at B-pregede Italia har lyst til å vise seg frem.
    9'
    Bernardeschi forsøker å tre gjennom, men ballen ender hos keeper.
    9'
    Sveits har tatt ledelsen 1-0 over Tyrkia og er nå ett poeng bak Wales på tabellen.
    10'
    Italia slår langt mot Emerson på kanten, men han er sjanseløs på å nå den.
    11'
    Godt slått innlegg mot Belotti, som strekker seg etter den. Får såvidt en touch, men det blir ingen kraft i avslutningen.
    12'
    Chiesa får slått inn, men Rodon er sterkest i feltet.
    14'
    Innlegg mot Chiesa denne gangen. Kommer ikke på den.
    14'
    Emerson hamrer til fra distanse, men den går rett på Ward.
    15'
    Antall stemmer: 1183
    En leken Veratti stoppes til slutt. Presser frem en klarering fra Ward. Italia beholder ballen.
    16'
    Italia slår mot Belotti, men en Wales-forsvarer får stoppet den.
    17'
    Italia feller Ramsey og lager frispark på motstanderens halvdel.
    18'
    Mancini forsøker seg på et høyt hælspark på en ball som går over sidelinjen. En av dagens høyeste jubelbrøl på Stadio Olimpico.
    20'
    Italia har kanskje hatt ballen mest og vært laget som presser, men Wales har stått svært godt imot så langt. Ingen store farligheter.
    22'
    Nydelig spill av Wales. Finner hverandre med lekre kombinasjoner, men de lykkes likevel ikke med å trenge gjennom den italienske muren.
    24'
    Kampens største sjanse! Bernardeschi finner Belotti, som skyter hardt og lavt. Den går et lite stykke til side for mål fra godt hold. Burde vært løst bedre av spissen.
    25'
    Wales er flinke til å flytte ballen hurtig rundt og får holde lenge på kula her. Slår langt i bakrom og vinner til slutt en corner.
    27'
    Hjørnespark til Wales
    27'
    WOW! Enorm sjanse for Wales! Gunter har aldri scoret for Wales, men den headingen er bare noen centimeter unna. Stryker tverrligger.
    28'
    Veratti drar seg fri og prøver å vri ballen i lengste kryss. Godt til side for mål.
    28'
    Cheisa rykker seg fri på kanten og slår inn. Wales får den unna.
    29'
    Chiesa igjen! Tar ned et innlegg på bakerste stolpe og brenner til. Går via en waliser og ut til corner.
    30'
    Hjørnespark til Italia
    30'
    Wales klarerer corneren unna.
    30'
    Emerson setter fart og går i bakken i feltet. Ingenting, sier dommeren og har helt rett i det.
    31'
    Chiesa forsøker å ta med seg ballen forbi backen på ett touch, men mister litt kontrollen og ballen går ut av spill.
    33'
    Rodon får en heading på mål, men det er fryktelig enkelt for Donnarumma.
    35'
    Ikke et fyrverkeri av en fotballkamp, dette. Ti minutter til pause - får vi en scoring?
    36'
    Veratti med en strøken pasning i bakrom. Belotti strekker seg, men når ikke frem. Plukkes av Ward.
    37'
    Bernardeschi smeller til fra distanse, men rett i blokka.
    37'
    Frispark til Italia i god innleggspoisjon.
    38'
    Mål for Italia!
    Italia 1 - 0 Wales
    Mål: Matteo Pessina
    Målgivende: Marco Verratti
    MÅÅÅÅL! Perfekt styring på et frispark fra Veratti. Silkemykt av 24-åringen som finner det lengste hjørnet.
    39'
    Chiesa med et langt innlegg til Emerson på bakerste. Slår inn foran mål igjen, men den stoppes.
    41'
    Svært farlig innlegg i boks. Pessina strekker seg frem og er nære å styre inn sitt andre for kvelden.
    42'
    42'
    Svært nære selvmål, men Ward fanger den.
    43'
    Spillerbytte - Italia
    Inn: Francesco Acerbi
    Ut: Leonardo Bonucci
    46'
    Wales sparker i gang andre omgang!
    46'
    Wales forsøker å presse høyt innledningsvis
    47'
    Wales får holde litt i ballen her i starten. Kan britene slå tilbake?
    49'
    Sveits leder 2-0 i den andre kampen, og det er målforskjellen som vil avgjøre hvem som går direkte videre av de to.
    49'
    Bale felles på midtbanen. Har fått litt tøff medfart, superstjernen.
    50'
    Gult kort til Wales
    Joe Allen
    Feller Belotti og lager frispark.
    52'
    Smeller i stolpen! Et svært godt forsøk fra Bernardeschi!
    53'
    Oioi! Ramsey kommer nesten alene med keeper, men vinkelen blir spiss og han sliter med å finne lagkamerater.
    55'
    Rødt kort til Wales
    Ethan Ampadu
    Direkte rødt! Stempler Bernardeschi i ankelen med ganske stor kraft.
    55'
    Dette blir ikke noe lettere for Wales nå. Ampadu skjønte lite av utvisningen, men må til slutt rusle i garderoben.
    58'
    Spillerbytte - Wales
    Inn: Kieffer Moore
    Ut: Joe Morrell
    60'
    James felles. Frispark til Wales utenfor 16-meteren på kanten.
    61'
    Wales får et frispark på egen halvdel. Anledning til å puste litt for de ti waliserne.
    64'
    Chiesa mottar ballen i bakrom og trer ballen 45 grader ut til Belotti. Avslutningen stoppes av Ward.
    65'
    66'
    Toloi kommer på corneren, men vinkelen er spiss og ballen er aldri i nærheten av å gå inn.
    66'
    Et fint italiensk arbeid leder frem til Emerson i feltet. Skuddet blokkeres til corner.
    68'
    68'
    Ward glipper den, men slipper med skrekken.
    68'
    Wales kaster langt inn i feltet, men Italia header unna. Ender bare opp med et nytt innkast. Det er vel kanskje på dødball de kan skape noe.
    71'
    73'
    Acerbi er såå nære å komme på den corneren. Men midtstopperen når ikke frem.
    73'
    Inn: Bryan Cristante
    Ut: Jorginho
    75'
    Inn: Harry Wilson
    Ut: Daniel James
    75'
    Inn: Giacomo Raspadori
    Ut: Federico Bernardeschi
    75'
    For en mulighet for Wales! Det glipper hos Italia i forsvar og plutselig står Bale alene og kan blåse til på volley. Men den ender høyt over. Den pleier superstjernen å sette.
    76'
    Moore kriger og skaffer Wales et frispark på kanten.
    77'
    Italia kommer raskt, men innlegget ender på feil side av dødlinjen.
    79'
    Chris Gunter
    79'
    Gult kort til Italia
    Matteo Pessina
    79'
    Italia, med en mann mer, holder mye i ball. Kan trolig cruise inn til seier her.
    82'
    Chiesa har vært aktiv på kanten. Forsøker å slå inn, men forsøket blokkeres til corner.