Ble dekket av VG Sporten

Hei, og velkommen til denne liveoppdateringen av playoff-finalen i Championship. I dag skal den siste Premier League-plassen deles ut, og det er Huddersfield og Reading som skal kjempe om den.
    0'
    Huddersfield XI: Ward - Lowe, Schindler, Hefele, Smith - Mooy, Hogg - Kachunga, Brown, van La Parra - Wells.
    0'
    Reading XI: Al-Habsi - Gunter, Blackett, Ilori, Moore - Van den Berg, Evans, Williams - Swift, Grabban, Kermorgant.
    0'
    Dette er Readings sjette playoff siden Premier League så dagens lys i 1992. De har prøvd seg i 1995, 2001, 2003, 2009 og 2011, uten hell. Jaap Stam vil definitivt prøve å snu den vonde trenden i dag.
    0'
    Men målrike playoff-finaler, har Reading for vane å by på! De siste tre playoff-finalene med Reading har gitt 18 scoringer - hele seks mål i snitt.
    0'
    Huddersfield har på sin side gode tall å vise til i playoff-sammenheng. De har vært i fire playoff-finaler, og vunnet tre av de (1995, 2004 og 2012). Ingen av de har vært i kampen om Englands gjeveste selskap, dog.
    0'
    En mindre god statistikk for Huddersfields del, er resultatene den siste tiden: én seier på de siste syv kampene. Reading kan på sin side vise til 5-1-1 på de siste syv.
    0'
    Det er ikke bare Premier League-spill som er gevinst i dag. Det er ikke uten grunn man kaller playoff-finalen for verdens mest verdifulle kamp. Det ligger rundt 2 milliarder kroner i potten for laget som tar turen opp i dag.
    0'
    Lagene har entret Wembley-matta, og det er et fantastisk show i oppbyggingen til avspark. Det skytes fyrverkeri før kampen - så håper vi på fyrverkeri under kampen også.
    0'
    Mens spillerne står å tripper og venter på å komme i gang, skal den engelske nasjonalsangen synges.
    0'
    Det blir ett minutts stillhet til minne for ofrene etter Manchester-terroren.
    0'
    Rørende scener på Wembley. Du kunne hørt en knappenål falle i den stillheten, og brølet når dommeren blåste av stillheten kunne gitt de fleste gåsehud.
    0'
    Men nå skal det spilles fotball!
    0'
    Reading sparker verdens mest verdifulle oppgjør i gang.
    1'
    Reading stormer i angrep, men Grabban avvinkes for offside.
    1'
    Det blir en ny hyllest av Manchester-ofrene i det 22. minutt, ettersom det var 22 mennesker som mistet livet.
    2'
    Fryktelig bra lydnivå på Wembley. Begge lags fans gir det de har. Det baner vei for en festaften.
    2'
    Frispark til Hefele i duell med Grabban. Voldsom duell der.
    3'
    Huddersfield aggressive i presset innledningsvis.
    4'
    Det høye presset gir avkastning. Presser tidligere Lyn-målvakt Ali Al-Habsi i Reading-buret, som presses til å gjøre feil.
    4'
    Så vinner Huddersfield et frispark like utenfor Readings boks. Dette kan bli farlig.
    5'
    Skremmeskudd fra Huddersfield! Innlegget er perfekt, og midtstopper Hefele burde satt den i mål, men den sklir av pannebrasken!
    5'
    Så kommer Grabban til et innlegg, men Huddersfield får klarert og går rett i kontring. Det ender med hjørnespark.
    6'
    Innoverskudd fra Mooy, men det klareres.
    7'
    Utvilsomt Huddersfield som har komt best i gang på Wembley.
    7'
    FOR EN SJANSE! Du kan knapt få større muligheter, Brown! Innlegg fra Kachunga, Brown har åpent mål foran seg, men setter den utenfor! Utleiesoldaten fra Chelsea river seg i afroen.
    10'
    Så går Reading rett i angrep etter et langt oppspill, Grabban prøver fra 25 meter, én drøy meter til side for Huddersfield-buret.
    11'
    Morsom innledning på oppgjøret.
    11'
    Reading sliter med å holde ballen i laget. Kan se ut som Huddersfield-presset stresser dem.
    14'
    Frispark til Huddersfield.
    16'
    Kachunga felles, og får frispark på 30 meter.
    17'
    Löwe svinger den inn med sitt venstrebein, men forbi alle i feltet.
    18'
    Huddersfield får frispark etter den situasjonen.
    19'
    Reading-spillerne ser nesten ut til å være noe preget av begivenheten.
    19'
    Godt innlegg fra Huddersfields høyre side, men innlegget klareres.
    20'
    Huddersfield har vært fryktelig gode så langt.
    20'
    Ballen spilles ut. Löwe ligger på bakken, har fått seg en skikkelig trøkk.
    22'
    Vi er i gang igjen på Wembley.
    24'
    Ny corner til Huddersfield.
    25'
    Får ingenting ut av den.
    25'
    Izzy Brown lager frispark i duell med Williams. Pustepause for Reading.
    28'
    Voldsomme dueller på Wembley nå. Reading får frispark etter at Williams får juling av Hogg.
    29'
    Det meste foregår på Huddersfields høyreside. Smith og Kachunga kombinerer ofte og fint.
    31'
    Reading med en ballbesittende periode nå, men kommer ingen vei. Huddersfield ligger lavt og kompakt, og hugger til i press når de får muligheten. Mange støttepasninger for Jaap Stams menn.
    33'
    Reading får frispark på Huddersfields banehalvdel. Drøye 35 meter.
    34'
    Swift prøver seg med en avslutning, men det blir aldri farlig. Wembley har sett bedre forsøk.
    35'
    van den Berg får noen meter og prøver seg fra 25, men det går langt over mål.
    36'
    Brown prøver seg i den andre enden, og Huddersfield får nok en dødball.
    37'
    Mooys corner går over alle i Reading-feltet.
    37'
    Grabban lager frispark i duell med Hogg.
    39'
    Fortsatt fryktelig god stemning på Wembley, i det vi nærmer oss pause.
    39'
    Frispark til van La Parra. Blir tatt av Williams.
    43'
    Reading vinner et frispark i det ordinær tid er over.
    45'
    To minutter legges til.
    45'+1
    Ser ut som vi går målløse til pause her.
    45'+2
    Reading vinner en corner i det overtiden er over.
    45'+2
    Corneren ebber ut i ingenting.
    45'+3
    45'+3
    Huddersfield har vært best i den første omgangen, og burde vært i ledelsen etter 10 minutter, da Izzy Brown bommet på åpent mål. Reading må heve seg betraktelig om de skal spille Premier League neste sesong.
    45'+3
    Lagene kommer tilbake på Wembley-matta.
    45'+3
    46'
    Huddersfield sparker i gang andre omgang.
    46'
    Tidlig langskudd fra Löwe. Optimistisk, og Al-Habsi har kontroll.
    46'
    Så vinner Swift et frispark på midtbanen.
    47'
    Readings største mulighet i kampen! Swift kommer til avslutning med sitt noe svakere høyrebein, rett på keeper.
    48'
    Klabb og babb i Reading-feltet, Izzy Brown tråkler på ballen og leter etter avslutning, uten å finne den.
    49'
    Williams sent ute, lager frispark.
    50'
    Reading vinner et frispark på egen halvdel.
    51'
    van La Parra vinner frispark.
    52'
    Prøver å finne Brown i bakrom, men Al-Habsi er våkent ute og plukker.
    53'
    Reading vinner et hjørnespark. Bedre start fra dem i andre omgang.
    54'
    Kermogan kommer til en slags avslutning, men den er ikke i nærheten av å bli farlig.
    55'
    Grabban kommer til en sjelden avslutning for The Royals, men det går utenfor målet.
    57'
    Wells lager frispark i duell med Williams. Reading langt bedre med.
    58'
    Reading flytter opp folk da de får frispark i god innleggsposisjon.
    59'
    Utnyttes dårlig. Bokses ut.
    60'
    Kachunga reagerer voldsomt når han ikke får hjørnesparket han mener han burde fått. Reprisene viser at det aldri var hjørnespark uansett.
    60'
    Det begynner å koke på Wembley.
    61'
    Der vinner van La Parra et hjørnespark.
    61'
    Dårlig utnyttet.
    62'
    Smith kommer til avslutning for Huddersfield, langt, langt over mål.
    62'
    Wagner svarer med å gjøre klart et bytte han også.
    65'
    van La Parra kommer til innlegg, men ingen med samme farge er på plass i boksen.
    69'
    Wells gjør en god jobb og vinner frispark på 25 meter.
    69'
    Denne kampen trenger et mål.
    70'
    Wells prøver seg, rett i muren.
    70'
    I det 20 minutter gjenstår av kampen, er det store spørsmålet: Er frykten for å tape større enn viljen til å vinne?
    71'
    Nytt frispark til Reading.
    75'
    Mooy gjør en strålende jobb og finner Quaner i feltet, men han får ikke stokket beina og avsluttet.
    76'
    McCleary vinner frispark til Reading på 30 meter. Hefele som får kjørt seg.
    79'
    Nærme for Reading! Innlegg fra Gunter, havner hos Kermogan som stuper frem, men Hefele kommer først og gir corner.
    81'
    Obita svinger inn med sitt venstrebein, men Hefele får hodet på den og klarerer.
    81'
    Nytt innlegg fra Obita, som ender i corner igjen.
    82'
    Klareres.
    82'
    Smith ligger nede og har det vondt. Ballen spilles ut.
    83'
    På plass med båre nå. Ser ut som det er slutt for kaptein Smith.
    86'
    Smith applauderes av banen. Blir båret av.
    88'
    Vi er i gang igjen.
    89'
    Blir noen tilleggsminutter her. Har vært flere bytter, i tillegg til Smiths behandlingstid.
    90'
    Brown tvinger frem et hjørnespark i det vi går inn i overtiden.
    90'+1
    Syv minutter legges til på Wembley!
    90'+1
    Mooys hjørnespark går over alle og til innkast på den andre siden.
    90'+1
    Hefele tar telling med krampe.
    90'+1
    God mulighet for kaptein Gunter! Innlegg på bakerste, som kapteinen header like over målet til Ward.
    90'+2
    Huddersfield klarer ikke å utrette noe mot Reading når de er i etablert forsvar.
    90'+5
    Swift kommer til en avslutning, men det truer ikke Huddersfield. Vi nærmer oss ekstraomganger.
    90'+7
    Wells prøver seg fra distanse, rett på Al-Habsi. Det blir det siste som skjer i ordinær tid.
    90'+8
    90'+8
    1. ekstraomgang
    91'
    Huddersfield sparker i gang ekstraomgangene.
    91'
    Corner til Huddersfield.
    92'
    Lav variant, flikkes av Brown, men det klareres.
    93'
    Slurvete start på ekstraomgangene for Reading.
    93'
    Huddersfield er lave og kompakte. Mye trilling på tvers for Reading.
    96'
    Statistikkleverandøren Opta melder at Huddersfield har vunnet begge sine playoff-finaler som har gått til ekstraomganger. Reading har tapt begge sine. Fordel Wagner og co?
    100'
    Prøver seg fra distanse, McCleary, men det går langt over.
    101'
    En av banens giganter, Hefele, tar telling etter en hodekollisjon. Så ikke godt ut.
    102'
    Hefele fortsetter, og det gjør spillet også.
    105'
    Quaner felles av Obita.
    105'
    To minutter legges til av den første ekstraomgangen.
    105'+1
    Stor sjanse signert Reading og McCleary! Skyter fra 17 meter, like utenfor mål.
    105'+2
    105'+2
    15 minutters spill gjenstår på Wembley. Sjansefattig og nervepirrende.
    105'+2
    2. ekstraomgang
    106'
    15 minutter gjenstår av denne utrolig viktige kampen.
    106'
    Wells kommer til avslutning, via en Reading-spiller, og til corner.
    107'
    Skal avgjørelsen komme på dødball?
    108'
    Löwe svinger inn, retning Hefele, men det går over alle.
    108'
    Mange tydelig slitne spillere på Wembley-matten nå.
    108'
    Löwe lager frispark i duell med Williams. Frispark til Reading.
    109'
    McCleary kommer gjennom, men vinkes av for offside.
    111'
    De 22 på matta ser nesten ut som de er fornøyde med straffesparkkonkurranse her. Noen minutter gjenstår før det er en realitet.
    112'
    Hogg lager frispark i det som potensielt er en farlig innleggsposisjon.
    114'
    Frisparket klareres.
    116'
    Huddersfield går rett i angrep etter klarereringen, en Reading-forsvarer sklir etter innlegg, Wells er helt alene og skyter, men har ikke krefter til å avslutte skikkelig. Sniker seg utenfor målet til Al-Habsi.