3-0
4-0

Ble dekket av Jens Friberg

Guten Abend und Härzlich willkommen til denne dekningen av det herlige, intense og ikke minst viktige Berlin-derbyet!
    Vi har noen kjente spillere i startoppstillingen for hjemmelaget, sett med norske øyne ...
    Hertha Berlin (4-2-3-1): Rune Almenning Jarstein - Peter Pekarik, Dedrick Boyata, Jordan Toruunarigha, Marvin Plattenhardt - Per Ciljan Skjelbred, Marko Grujic - Matheus Cunha, Vladimir Darida, Dodi Lukebakio - Vedad Ibisevic.
    De gjør kun en endring fra laget som vant hele 3-0 borte mot Hoffenheim i helgen. Darida kommer inn for Mittelstädt.
    Union Berlin (3-4-2-1): Rafal Gikiewicz - Marvin Friedrich, Florian Huebner, Michael Parensen - Cristopher Trimmel, Robert Andrich, Grischa Prömel, Kan Reichel - Marcus Ingvartsen, Marius Buelter - Sebastian Andersson.
    Anthony Ujah, den gamle LSK-spissen, er vraket fra start for gjestene fra sist. De gjør totalt fem endringer fra 0-2-tapet for Bayern München.
    Den norske angrepsspilleren Julian Ryerson sitter på benken for dagens bortelag. Det gjør også hovedtrener Urs Firscher, som stod over forrige kamp grunnet dødsfall i familien.
    Hertha og Union Berlin er de største klubbene i den tyske hovedstad, men det er på ingen måte ofte de møtes i kamp. Sistnevnte har spilt i 2. Bundesliga frem til årets sesong, og for et snaut tiår tilbake var det på nest øverste nivå de to lagene møttes.
    Forrige møte mellom klubbene endte for øvrig med 1-0-seier til Union forrige høst. - Det var en beksvart dag, sa Hertha-sjef Michael Preetz.
    Per Ciljan Skjelbred skal ut i sin kamp nummer 200 for Hertha Berlin i dag.
    Haupstadt-derbyet er i gang!
    Bülter blir hakket ned på kanten av banen, og får frispark. Ampert i Berlin!
    2'
    Nytt frispark til gjestene etter et lovlig høyt spark fra Liverpool-leiesoldaten Grujic. Unngår det gule med et nødskrik.
    3'
    Rune Jarstein plukker ballen i feltet og forsøker å sette i gang en kontring - uten hell.
    4'
    Flott spill av hjemmelaget! Skjelbred spiller en flott langpasning, Cunha forsøker å finne Darida - men angriperen blir pakket godt inn.
    5'
    Pekarik kommer seg ned til dødlinja og legger inn mot Ibicevic, men han slår ballen bak linja. Skjelbred god i oppspillet nok en gang.
    8'
    Gult kort til Union Berlin
    Michael Parensen
    Klokkeklart gult kort til Parensen for å kynisk stoppe en overgang. Tar en for laget der.
    10'
    Ibisevic vinner frispark denne gang. Mange tøffe dueller så langt i kampen.
    11'
    Nytt frispark til bortelaget. Plattenhardt er synderen denne gangen.
    14'
    Bülter nikker mot mål og vi noterer en halvsjanse i Drillos ånd. Jarstein var aldri truet.
    14'
    Klønete for Jarstein! Et innlegg går i Plattenhardt og skifter retning mot mål, men den går på feil side av stolpen. Hjørnespark til gjestene ...
    16'
    Godt slått, og Hertha får ikke klarert ordentlig før etter et par paniske sekunder.
    17'
    Stor sjanse for hjemmelaget! Ibisevic stusser perfekt gjennom mot Lukebakio og er alene gjennom med gjestenes målvakt, men Gikiewicz kommer seirende ut av duellen.
    18'
    Per Ciljan Skjelbred drar av en mann på midtbanen og fortsetter storspillet. 33-åringen skal nok klare å holde nivået i Eliteserien.
    20'
    Grujic lader kanonen fra fem-og-tyve meter, han får bra klem i skuddet, men den er mer en trussel for ... nei, ikke tilskuere en gang.
    22'
    Litt mer stopp i spillet nå. Union Berlin ønsker åpenbart lavt tempo i denne kampen.
    25'
    Sølvreven Ibisevic blir avblåst for albuebruk i en duell.
    26'
    Frekkis fra Cunha! Lukebakio vinner ballen høyt og sender gjennom Ibisevic, som slår inn til Cunha. Han forsøker en spektakulær hæl-avslutning, men bortelagets burvokter redder.
    27'
    Grujic kommer først på den påfølgende corner, men avslutningen er uten potens.
    28'
    Ibisevic hiver seg inn i en takling på midtbanen og lager frispark igjen.
    29'
    Lukebakio er overalt akkurat nå. Vinner frispark i eget felt.
    30'
    Nok et frispark til hjemmelaget.
    32'
    Friedrich stranger unna i eget felt. Ganske tam kamp akkurat nå.
    34'
    Ampert på midtbanen igjen! Grujic og Skjelbred tar for seg på midtbanen, og gjestene vinner hjørnespark.
    36'
    Pekarik blir dratt i bakken, og får frispark.
    37'
    Godt angrep fra Hertha! Cunha blir spilt fri mot Gikiewicz og fyrer løs, men målvakten er kjapt nede og redder.
    39'
    Gjestene vinner et hjørnespark, og får pinlig lite ut av det - tross godt forsøk på innøvd variant.
    40'
    Cunha blir holdt i trøya og vinker akkurat nok med armene til å få frispark.
    41'
    Gjestene vinner et nytt hjørnespark. Grujic stanger fint unna.
    43'
    Gult kort til Hertha BSC
    Dodi Lukebakio
    ... men Reichel blir sparket ned av Lukebakio rett utenfor feltet, og gjestene får frispark i såkalt farlig posisjon. Hertha-spilleren belønnes med gult kort.
    44'
    Nesten fra Andrich! Ballen har en nydelig retning, men er akkurat noen centimeter over krysset. Jarstein hadde neppe tatt den!
    45'
    Vi tar pause etter en litt amper, men og hendelsesfattig, førsteomgang på Olympiastadion. Bli med oss etter pausen i jakt på scoring!
    Innøvd avspark fra Union, som enkelt håndteres av hjemmelaget. Terningkast to for den gjennomføringen.
    46'
    Viaplay-kommentator Eivind Bisgaard Sundet kaller Rune Jarstein for Berlins strengeste dørvakt. Det er fristende å si at Sundet aldri har vært på Berghain!
    47'
    Stor dobbelsjanse for Hertha! Lukebakio kommer alene gjennom, men Gikiewicz redder begge skuddene. Ville uansett blitt avvinket for offside.
    48'
    Bülter får en god mulighet! Men skuddet går håpløst over, via Torunarigha. Hjørnaspark til gjestene.
    48'
    Nytt hjørnespark for gjestene. Frisk åpning på denne andreomgangen.
    49'
    Mål for Hertha BSC!
    Hertha BSC 1 - 0 Union Berlin
    Mål: Vedad Ibisevic
    Målgivende: Marvin Plattenhardt
    ETTER BOKA! Venstreback Plattenhardt slår knallhardt inn foran mål, Vedad Ibisevic sniker seg foran forsvaret og stanger ballen i mål. Oppskriftsmessig feiring.
    51'
    Hertha BSC 2 - 0 Union Berlin
    Mål: Dodi Lukebakio
    Målgivende: Vedad Ibisevic
    TO TETTE! Union Berlin er sjokket. Rett fra avspark slår Union bort ballen, Ibisevic spiller perfekt gjennom mot Lukebakio. Han runder målvakt med eleganse og styrer ballen i mål.
    52'
    Rålekker hockeyassist fra Per Ciljan Skjelbred, for øvrig. Han har vært toneangivende for hjemmelaget i dag.
    55'
    Spillerbytte - Union Berlin
    Inn: Anthony Ujah
    Ut: Marcus Ingvartsen
    Den gamle keiseren av Romerike kommer inn.
    57'
    Hertha BSC 3 - 0 Union Berlin
    Mål: Matheus Cunha
    NÅ LEKER DE SEG! Cunha leker seg i feltet, og vipper ballen inn i feltet. Der står Ibisevic, som rutinert legger tilbake til brasilianeren. Han banker inn 3-0!
    61'
    Tre mål på ti minutter der, altså.
    63'
    Inn: Julian Ryerson
    Ut: Ken Reichel
    Nok en nordmann på banen!§
    63'
    Inn: Yunus Malli
    Ut: Marius Bulter
    63'
    Kjempesjanse for Cunha! Men han får ikke avsluttet ordentlig. Lekestue for for Hertha. Lekestue!
    66'
    Spillerbytte - Hertha BSC
    Inn: Maximilian Mittelstadt
    Ut: Matheus Cunha
    Han har hatt en positiv impact, som de sier i England, denne Cunha. Berlin-fødte Mittelstädt inn.
    67'
    Frispark til gjestene. De avslutter fra 30 meter - sørgelig nok det nærmeste de har kommet i denne omgangen.
    68'
    Inn: Sebastian Polter
    Ut: Sebastian Andersson
    71'
    Inn: Felix Kroos
    Ut: Robert Andrich
    Lillebroren til en noe mer merittert Toni inn der, ja.
    72'
    Luften har gått ut av denne kampen nå. Gjestene har tilsynelatende lite å komme med.
    75'
    Inn: Krzysztof Piatek
    Ut: Vedad Ibisevic
    75'
    Inn: Javairo Dilrosun
    Ut: Dodi Lukebakio
    75'
    Hertha BSC 4 - 0 Union Berlin
    Mål: Dedryck Boyata
    STANGER INN ET HJØRNESPARK! Slipper til altfor lett - og klarer vel ikke heeelt å overholde feirereglene denne gangen heller.
    77'
    Inn: Arne Maier
    Ut: Vladimir Darida
    81'
    Inn: Lazar Samardzic
    Ut: Per Ciljan Skjelbred
    81'
    Ser ut som alle spillerne har tankene på kampene til uka. Det blir et hektisk kampprogram fremover nå.