0-1
Flo18'
0-2
54'

Heihei og velkommen til andre runde i cupen! I dag tar HamKam i mot Sogndal på Briskeby stadion etter å så vidt ha slått Lørenskog 2-1 for to uker siden, også det på Briskeby. Sogndal på sin side gikk videre med en klar 1-5-seier over Lysekloster.
    HamKam-trener Kent Bergersen velger foran denne kampen å hvile Christopher Mbamba. I tillegg har Marius Holt ikke følt seg særlig bra, i følge Hamar Arbeiderblad. En mann som ikke mangler er derimot kaptein Aziz Idris. Han fikk direkte rødt kort i forrige seriekamp mot Florø og to kampers karantene, men er altså klar for kamp i dag.
    Mbambas hvile betyr Jonas Tekles første kamp fra start som HamKam-spiller. Så gjenstår det å se om den tidligere Grorud-spilleren klarer å lure forsvaret til Sogndal.
    Begge lagene rykket i fjor ned et hakk i divisjonssystemet. HamKam befinner seg nå i andredivisjon og Sogndal i første. For vertenes del har sesongåpningen gått sånn passe. Laget som gjerne vil opp igjen i førstedivisjon har spilt uavgjort mot Rødde og Florø (begge på bortebane) og vunnet sin eneste hjemmekamp mot Byåsen 2-1. Det betyr en foreløpig fjerdeplass, fire poeng bak erkerival og tabelltopp Kongsvinger.
    Sogndal ligger eksakt en divisjon høyere med sin fjerdeplass i førstedivisjon. Laget, som er av de som bør kjempe om opprykk, står med elleve poeng på seks kamper. De føler kanskje de burde hatt tre til ettersom de, ganske overraskende, røk på et 1-3 tap hjemme mot nyopprykkede Levanger på torsdag.
    Hamkam har hatt fri siden lørdag da de spilte 1-1 mot Florø. Sogndal spilte også 1-1 på søndag, mot Kristiansund, og har hatt en dag mindre hvile. Det er også verdt å ta med seg at songdølene har vært på reisefot i over et døgn. Kan det tippe dagens kamp i HamKams favør?
    Mannen HamKam må se opp for i dag er høyrekant Lars Christian Kjemhus. Sogndal har så langt vært preget av mange forskjellige målscorere, men i fraværet av Kristian Fardal Opseth, er Kjemhus den med mest mål (3) så langt denne sesongen.
    Ellers har HamKam en joker i form av ungguten Valentin Blaka på benken. På mandag gjorde han nemlig hat trick for HamKams andrelag borte mot Gjerdrum. Løten-karen kom fra Storhamar foran denne sesongen, kan han bli en ny yndling på Briskeby tro?
    Lagene er nå i garderoben for å gjøre de siste forberedelsene. Briskeby-publikumet lar fortsatt vente på seg.
    Vi venter fortsatt på at spillerne skal entre banen. Det er snaut fem minutter igjen til kampstart og det er foreløpig meget dårlig oppmøte på tribunen.
    Og der kommer spillerne ut på kunstgresset anført av dommer Bjørn Hansen.
    Hamkam starter med ballen.
    HamKam prøver seg og får innkast høyt i banen på venstresiden.
    1'
    Haidar får ballen i bena og slår inn mot femmeteren, der er det ingen hvite trøyer.
    2'
    Sarr og Sogndal holder ballen i laget og prøver å nå Otoo, men HamKam bryter på sektenmeteren og setter fart.
    3'
    Haidar og Eriksen presser Sogndal på høyrekanten, men gjestene vinner til slutt et innkast langt nede på egen halvdel.
    3'
    Det ser foreløpig ut som at HamKam går ut i en 3-5-2-formasjon. Når Sogndal presser blir back-treeren derimot til en femmer.
    4'
    De første fire minuttene har bydd på fint lite. Begge lagene har fått holdt og følt litt på ballen.
    5'
    Sogndal slår langt mot Otoo som står på sekstenmeteren, men HamKam-forsvaret er overlegne i lufta akkurat der.
    5'
    Litt ut av ingenting kommer det en halvsjanse til HamKam. Tekle får tak på en langpasning omtrent på sekstenmeteren. Skuddet er derimot ingen stor fare for Sogndal og det blir utspill fra mål.
    6'
    Jevne Hagen får ballen på høyrekanten. Fra midtstreken slår han langt og høyt mot bakre stolpe. Der er Tekle alene og får hodet på den, men ballen ender utenfor mål.
    8'
    Grodås setter fart på venstrekanten og skjærer innover i banen. På hjørnet av 16-meteren smeller han til. Ballen sniker seg en meter utenfor bakerste stolpe.
    10'
    Flo gjør det samme på høyrekanten, men i stedet for å skyte prøver han å legge inn. Dessverre for Sogndal er det ikke mye futt i den venstrefoten og HamKam klarerer.
    10'
    HamKam har vært frempå noen ganger, men Sogndal begynner å feste grepet om kampen nå.
    11'
    Gjestene fra Vestlandet triller mye ball på tvers av banen, men sliter å avansere fremover.
    12'
    Shoot smeller til fra høyre hjørne av sekstenmeteren. Flott redning!
    13'
    Svak corner og ballen heades ut av HamKam. Sogndal fanger den og det prøves et skudd, men det er ikke all verden.
    13'
    Sogndal-målvakt Mjeleli er ute på bærtur og må gi til innkast nære eget hjørneflagg.
    14'
    Sogndal vinner ballen lett tilbake. Det er ikke lett for HamKam å komme fremover nå.
    15'
    Sjølstad og Jevne Hagen prøver seg på høyrekanten, men sistnevnte gir ballen bort for null og niks.
    16'
    HamKam er veldig kompakte bakover, men keeper må gi til corner etter nok et skudd av Shoot.
    18'
    Hjørnespark til Sogndal
    18'
    Mål for Sogndal!
    HamKam 0 - 1 Sogndal
    Mål: Ulrik Flo
    Målgivende: Victor Grodås
    Corner er mål for Ulrik Flo og Sogndal! Grodås slår inn foran mål og HamKam er veldig passive. Keeper eller forsvar kunne enkelt tatt ballen, men den går helt til Flo på bakerste stolpe som enkelt setter ballen i mål.
    18'
    Det var synd for HamKam som ved flere anledninger har vist godt spill forover. Forsvarjobben i forkant av målet er derimot ikke mye å skryte av.
    20'
    Sogndal kontrer etter at Hamkam har vært nede ved dødlinja på Sogndals halvdel. Vertene er raskt hjemme igjen og får avverget ytteligere skade.
    21'
    HamKam bruker mye tid med ballen i stedet for å kontre. Kaptein Aziz Idris er ikke spesielt interessert i å sette fart fremover.
    22'
    En lang ball slås tvers over banen til Rise helt nede ved Sogndals cornerflagg. Rise gjør det godt da han får dempet ballen. Han får ikke mye tid til å tenke og mister ballen til innkast.
    24'
    Tempoet er lavt på begge lag når de har ballen i beina. Hver spiller bruker mange touch og det er ikke mange pasninger i lengderetning.
    25'
    Grodås og Strand kommer på venstresiden for Sogndal. Sistnevnte holder på ballen lenge og slår 45 grader ut på sekstenmeteren. Klareres.
    26'
    HamKam mister ballen veldig ofte nå. Sogndal er omtrent konstant etablert inne på vertenes halvdel.
    27'
    Idris pådrar seg frispark ute på høyrekanten. Kan telles som en corner.
    27'
    Det slås inn i HamKam-feltet. Innlegget fra Grodås er veldig svakt og det klareres enkelt ved første stolpe.
    28'
    Tekle får ballen høyt i banen på venstresiden. Vrir spillet via Idris på midten. Idris bruker tid igjen før han sender ballen videre mot høyre. Derfra slås det inn og Tekle har dratt seg inn i femmeteren, men får ikke hodet på den. Kunne blitt farlig!
    30'
    Sogndal kommer deretter på kontra, men blir avblåst for offside midt på HamKams halvdel.
    31'
    Et langt Sogndal-innkast skaper stress for Torgersen og resten av HamKam-spillerne i egen sekstenmeter. Heades over.
    32'
    HamKam må passe seg på alt av dødballer og lange innkast. Virker ikke stabile.
    32'
    Slås med utoverskru. Heades utover fra Sogndal. Idris vinner returen og lobber ballen inn igjen. Offside.
    33'
    Mjelleli spiller ut og Sogndal etablerer seg på HamKams halvdel nok en gang.
    34'
    HamKam prøver ved flere anledninger å klarere, men Sogdnal vinner ballen høyt i banen gang på gang.
    35'
    Vertene faller dypere og dypere i banen.
    36'
    Idris får endelig brutt og slår mot Tekle i midtsirkelen. Mister ballen, men Idris vinner igjen og slår langt. Vertene vinner innkast høyt i banen.
    36'
    Innkastet tas og Eriksen får ballen inne i sekstenmeteren. Holder og holder på ballen før han slipper den ut til høyre til Jevne Hagen. Forsvareren slår inn, men ballen går over alt og alle og til innkast på motsatt side.
    37'
    Truls Jevne Hagen smeller til fra ti meter med litt skrå vinkel etter flott forarbeid av Sjølstad. To meter utenfor bakerste stolpe.
    39'
    HamKam og Sjølstad har våknet litt nå. Det er nå vertene som har etablert seg på Sogndals halvdel.
    40'
    Så pådrar de seg et frispark og Sogndal kan ta over initiativet igjen.
    40'
    Strand slår inn i HamKam-feltet. Der er Oviasu god og vinner duellen mot to Sogndal-spillere. Sterkt gjort!
    41'
    Så kommer Rise og HamKam på kontra. Rise, til venstre, må dessverre bruke to touch ekstra og Sogndal får kommet seg på plass.
    43'
    Der burde Idris hatt gult kort. I en duell midt på banen bruker HamKam-kapteinen albuen i bakhodet på en Sogndal-spiller. Dommer Hansen markerer for albue, men Idris slipper unna kortet.
    44'
    Det skal bli godt for HamKam med pause nå. Har løpt etter ballen omtrent hele førsteomgang.
    44'
    Gult kort til Sogndal
    Bjørn Inge Utvik
    I stedet for Idris er det Utvik som får det gule kortet. Feller Eriksen midt på banen.
    45'
    45'+1
    Dommer Hansen legger ikke til noe i førsteomgang og blåser av. Det trenger nok HamKam som kan få hvilt og fokusert på hvordan de skal slå tilbake.
    Gjestene fra Sogndal har vært klart best og har hatt full kontroll på kampen i nesten alle de 45 første minuttene. HamKam har ballen i korte perioder og fikk faktisk kampens første målsjans ved Tekle, men det er ikke stort mer å melde om HamKams offensive prestasjoner så langt.
    Det skal dog sies at Sogndal heller ikke har hatt mange målsjanser. De har hatt tre avslutninger på mål, men kun den ene som faktisk ble mål var farlig.
    Ulrik Flo er kampens eneste målscorer etter at HamKam-forsvaret fullstendig overga seg på en corner. Ellers har vertene vært ganske kompakte bakover med en backtreer som heller har vært en backfemmer gjennom nesten hele omgangen.
    Det er ikke mye som minner om cupfest verken på eller utenfor banen på Hamar i dag. De få publikumerne som har kommet fryser i gråværet. HamKams offensive spill har heller ikke gjort de noe særlig varmere.
    Der kommer spillerne ut på banen igjen.
    45'
    Spillerbytte - Sogndal
    Inn: Jim Johansen
    Ut: Ulrik Flo
    46'
    Begge lagene gjør endringer i pausen. HamKam setter inn Mbamba som får seg en smell med en gang. Spissen er på beina igjen.
    47'
    At Ulrik Flo ble tatt ut skyldes i hvert fall ikke at han ikke presterte i førsteomgang. Målscoreren gjorde en god omgang, men hviles nok før helgens serierunde.
    48'
    En annen som gjorde en god omgang var Grodås. Han er fortsatt på banen og vinner en corner.
    49'
    Slås kort og innlegget kommer aldri. Må starte angrepet på nytt og spiller rundt på midtbanen.
    49'
    HamKam vinner ballen og spiller opp på Mbamba, men han har nok fortsatt innbytterpuls for det mottaket tilhører en rusten trebarnsfar i sjuendedivisjon.
    50'
    Idris vinner ballen igjen for Kamma og setter fart. Kapteinen er altfor treig og Grodås stjeler ballen tilbake lett.
    52'
    HamKam holder mye på ballen når de først har den. Vil få til fint spill, men får ikke til stort.
    52'
    Det kan virke som om HamKam må gå over til en mer direkte spillestil. De ballspillende angrepene de har hatt sålangt gjør det enkelt for Sogndal-forsvaret.
    54'
    HamKam 0 - 2 Sogndal
    Flott av Otoo! Kristoffer Hagens prestasjon er langt verre. Kamma-forsvareren mister ballen på tjue meter. Otoo avanserer noen meter før han vrir ballen rundt både en HamKam-forsvarer og keeper Torgersen.
    54'
    Nå må vertene i hvert fall bli mer direkte i spillestilen.
    56'
    HamKam kontrer, men sumler nok en gang. Sjølstad får til slutt ballen på 25 meter og smeller til. Ballen går i retning krysset, men sniker seg over tverrliggeren.
    58'
    Bortsett fra skuddet til Skjølstad ser det ut til at lufta gikk litt ut av vertene her nå.
    59'
    For ente gang etablerer Sogndal seg på HamKams banehalvdel. Det er to avventende lag her utpå nå.
    61'
    Frispark i meget fin posisjon for Aziz Idris og HamKam!
    62'
    Skal Skjølstad få scoringen da?
    62'
    Nei, det er Tekle som skyter. Elendig utnyttet. Ballen går rett i muren. Der burde vel Skjølstad få sjansen?
    63'
    Der kunne HamKam fått en redusering. I stedet er det Sogndal som igjen triller ball.
    64'
    HamKam har fortsatt til gode å få en avslutning på mål.
    65'
    Haidar er midt på Sogndals banehalvdel og slår ut mot venstre. Der kommer en lagkamerat på løp, men gjør et elendig forsøk i få ta ned ballen. Er HamKam helt ute av kampen her?
    66'
    Otoo i lik posisjon som 2-0-målet. Herlig redning av Torgersen!
    66'
    Vertene vinner tre hodedueller på rad og får til slutt klarert.
    67'
    Frispark til Sogndal i samme posisjon som Otoo scoret fra.
    68'
    Shoot skytter og i stolpen. Torgersen hadde vært sjanseløs der. Spissen med det passende navnet Shoot får målet til å flytte seg der!
    69'
    Og så får Sogndal nok et frispark i eksakt samme posisjon.
    70'
    Shoot får en ny sjanse. Denne gang legger han den mot det lengste krysset, men det andre forsøket er langt dårligere.
    71'
    Spillerbytte - HamKam
    Inn: Valentin Blaka
    Ut: Aziz Idris
    Blaka for sin debut for førstelaget til HamKam!
    71'
    Den temposterke unggutten scoret hat trick på mandag mot Gjerdrum. Klarer han å få til noe mot langt sterkere motstand?
    72'
    475 tilskuere har tatt turen til Briskeby i dag.
    73'
    Blaka får sine første touch på ballen, men mister den øyeblikkelig.
    74'
    Det er veldig lite som skjer på Briskeby i øyeblikket.
    75'
    Plutselig er Teniste helt alene til høyre i HamKams sekstenmeter. Han slår inn langs bakken omtrent på femmeteren, men den går forbi HamKam-forsvaret samt Otoo.
    77'
    Godt innlegg fra Jevne Hagen på høyrekanten. Omtrent på straffemerket står Otoo med tre Sogndal-spillere. Han er sterk i kroppen med mottaket er elendig.
    78'
    Sogndal ligger komfortabelt bak rundt sin egen sekstenmeter. HamKam prøver seg i blant, men Sogndal klarerer bare.
    80'
    Jevne Hagen slår igjen inn mot Mbamba fra samme posisjon som tidligere. Spissen er sterk og får hodet på den, men ballen bare spretter rett opp i lufta.
    82'
    Jim Johansen rives ned ved HamKams hjørneflagg. Frisparket tas hurtig og kort, men Sogndal legger seg bare tilbake i det etablerte og avventende angrepet som har preget hele kampen.
    84'
    Grodås og Lehne Olsen ligger nede etter en kollisjon. Grodås holder seg til ansiktet og får behandling ute på banen.
    85'
    Inn: Simen Brekkhus
    Ut: Victor Grodås
    Skaden til Grodås er nok ikke alvorlig, men Eirik Bakke tar han likevel ut ettersom det kun er fem minutter igjen. Brekkhus går inn sentralt med Sarr.
    85'
    Oviasu får hodet på den, men headingen er slapp og Sogndal-målvakten har full kontroll.
    87'
    Tas kort mot Otoo og HamKam presser Sogndal ned mot midtbanen igjen.
    88'
    Inn: Sindre Austevoll
    Ut: Lars Christian Kjemhus
    90'
    Alle byttene er gjort i det klokka passerer 90 minutter.
    90'+1
    Valentin Blaka er god i det han kommer på høyrekanten og drar seg inn langs dødlinja. Legger ut 45 grader mot Mbamba, men treffer ikke. Mbamba hadde hatt åpent mål der!
    90'+2
    Klareres og dommer Hansen blåser av kampen.
    90'+2
    90'+3
    Det hele ender fortjent 2-0 til gjestene fra Sogndal. Fjorårets eliteserielag var aldri i nærheten av å tape og hadde full kontroll på kampen i nesten samtlige 90 minutter.
    Kampen var i store deler preget av et avventende Sogndal som lå og trillet ball på HamKams banehalvdel mens verte løp etter. Kampens store spiller må være Victor Grodås som med sitt høye tempo satte HamKam på prøve flere ganger.
    Grodås slo også corneren som Ulrik Flo ikke hadde noen problemer med å sette i mål. Det var dog minst like mye ved hjelp fra HamKam-forsvaret og keeper Torgersen som var fryktelig avventende. Mahatma Otoo slo ut det lille livet kampen hadde fra før da han på mesterlig vis skrudde ballen i lengste kryss fra 18 meter.
    Takk for at du fulgte denne livedekningen av cupens andre runde. Sogndal får etter all sannsynlighet hjemmekamp i neste cupoppgjør, men først kommer overraskelseslaget Åsane på besøk på Fosshaugaen Campus. For HamKams del er det bare å vente til neste år, men de kan se frem til et morsomt lokaloppgjør mot Elverum til helgen.