Kristiansund er i desperat poengnød. De står med fattige to poeng etter 14 kamper. Bedre ser det ut for HamKam, de har 18 poeng etter 15 kamper. Det er likevel bare fem poeng ned til nedrykkskvalik.
    Kristiansund stiller med følgende lag: Mcdermott, Strand Nilsen, Aasbak, Ulvestad, Hopmark, Kartum, Jarl, Diop, Bye, Isaksen, Willumsson
    Kristiansund stiller uforandret fra 0-2-tapet mot Sandefjord sist.
    HamKam har en utskiftning fra 1-1-oppgjøret mot Strømsgodset sist. Ut går Kongsro, inn kommer Bayhia.
    Spillerne kommer ut på Briskeby stadion.
    De møtes for sjette gang i seriesammenheng. Før de møttes i Kristiansund i vår så var forrige kamp i 2014. Da ble det 0-0.
    Vi er i gang!
    1'
    Onsrud kommer til et innlegg, men Kristiansund får ballen unna.
    1'
    Kirkevold kommer seg fint fri på venstresiden, men innlegget er ikke noe særlig å skryte av. Det går til utspill fra mål.
    3'
    Hjemmelaget åpner kampen best.
    4'
    KBK slår en ball i bakrom mot Bye. Den blir litt for lang.
    5'
    Isaksen kommer til skudd fra 20 meter, går via Onsrud, men Hagen får akkurat unngått corner.
    6'
    Eriksen kommer seg fri på høyresiden. Innlegget går gjennom feltet.
    8'
    Melgalvis sin tur til å legge inn, men Kamma sliter foreløpig med presisjonen i innleggene sine.
    9'
    KBK sliter med å holde på kula når de først vinner ballen.
    11'
    Bortelaget blir presset ganske dypt.
    13'
    Kampens største sjanse! Kirkevold får ballen på rundt 10 meter. På første touch smeller han til - den går rett i blokka.
    13'
    Kamma med frispark til høyre.
    15'
    Merkelig variant, slår den helt på tvers. Ender opp i ingen ting.
    15'
    Diop får sin første sjanse i kampen. Diop kommer til skudd på 17 meter. Over mål.
    16'
    Willumsson ser ut til å slite med beinet. Får litt tilsyn, men er tilbake på banen igjen.
    18'
    HamKam har hatt 72 prosent av ballbesittelsen så langt.
    19'
    Stor KBK-sjanse! Bayiha roter det til i egen sekstenmeteren. Han spiller et slapt tilbakespill mot Hagen. Den er Nilsen først på, men avslutningen går til side for mål.
    20'
    Eriksen kriger i sekstenmeteren, men har for mange Kristiansund-spillere rundt seg.
    24'
    Kartum tar med seg ballen oppover på Kammas halvdel. Forsøker å spille gjennom Bye, men han får ikke den med seg.
    25'
    Kirkevold kommer til et godt innlegg fra venstre. Det er lavt og rett foran mål, men det går rett gjennom feltet og over til Melgalvis på andre siden av boksen. Det ender i corner.
    26'
    Hjørnespark til HamKam
    27'
    Bayiha er først på returen, men fra 11 meter sender han den himmelhøyt over. Svak avslutning.
    27'
    Melgalvis kommer seg tit og ofte til innleggsposisjon fra høyre, men presisjonen må opp. Denne gangen kommer den ikke forbi første stolpe.
    29'
    Aasbak blir liggende etter en duell med Melgalvis. Kristiansund-spilleren får frispark og er på beina igjen.
    32'
    Nilsen kommer til et godt innlegg fra høyre. Willumsson mener han blir felt i straffefeltet, men dommeren lar spillet gå.
    34'
    Enkerud tar seg inn i sekstenmeteren, men kommer seg ikke til skudd.
    36'
    Kamma får frispark på drøye 25 meter.
    37'
    Kirkevold tar den, men det er ikke mye å skryte av. Høyt over mål.
    37'
    Kirkevold kommer fossende fra venstre og inn sekstenmeteren. Han smeller til og treffer stolpen. Vanskelig fra så skrå vinkel.
    39'
    Må si det har vært relativt sjansefattig så langt. Har litt bruk for en scoring den kampen her.
    42'
    Eriksen får en ball i nesa. Må på sidelinjen for å stoppe blødningen.
    43'
    Mål for Kristiansund!
    HamKam 0 - 1 Kristiansund
    Mål: Christoffer Aasbak
    Målgivende: Snorre Strand Nilsen
    Herlig innlegg! Nilsen tar med seg ballen litt inn i banen fra sin høyreback-posisjon. Med venstre får han lagt inn på bakre stolpe. Fra en meter kan Aasbak enkelt sette inn ledelsen.
    44'
    Spillerbytte - Kristiansund
    Inn: Max Williamsen
    Ut: Dan Peter Ulvestad
    46'
    Spillerbytte - HamKam
    Inn: Amin Nouri
    Ut: Clement Bayiha
    46'
    Melgalvis skaffer frispark. Jarl er synderen.
    KBK får ett litt om og men klarert frisparket.
    48'
    Willumsson ligger nede etter duell med Sjølstad.
    49'
    Willumsson er tilbake.
    49'
    Nouri spiller sin eliteseriekamp nummer 200 etter en lang karriere i norsk fotball.
    50'
    Kirkevold skyter, men ballen blir blokkert.
    50'
    Kartum setter fart, men Kurucay får stoppet kontringen.
    51'
    Kirkevold pådrar seg frispark. Williamsen spiller tilbake til McDermott.
    52'
    HamKam - nærmere bestemt Eriksen - presser fram corner.
    53'
    Onsrud legger inn, men McDermott fanger ballen lett.
    53'
    Forferdelig utspill fra McDermott. Rett utover sidelinjen.
    54'
    Meget bra Hamkam-angrep ender med at Enkerud skyter og McDermott redder til corner.
    55'
    Onsrud legger inn. Det ender med frispark til Kristiansund.
    56'
    Williamsen og Kurucay får seg en kraftig smell når de smeller sammen.
    56'
    Må Williamsen, som nettopp har kommet inn, ut?
    57'
    Røde Kors er tilkalt.
    57'
    Williamsen kommer seg på beina. Men er det mulig å fortsette?
    58'
    Gult kort til HamKam
    Kristian Onsrud
    59'
    Både Kurucay og Normann Williamsen er tilbake på banen.
    59'
    Bra KBK-angrep, men Isaksen får ikke kontroll på avslutningen. Der kunne det ha stått 0-2.
    60'
    KBK triller ball nå.
    61'
    Onsrud prøver å sette i gang en kontring, men blir stoppet av Isaksen.
    61'
    KBK får sin første corner.
    62'
    Aasbak legger corneren. Det ender med at Kartum skyter - via Nouri og til nytt hjørnespark.
    62'
    Aasbak legger inn igjen. Melgalvis klarerer.
    63'
    Willumsson avblåst for offside.
    64'
    Inn: Jurij Jakovenko
    Ut: Pål Alexander Kirkevold
    64'
    KBK står altså foreløpig med to uavgjorte kamper i år. Dette kan bli den første seieren.
    65'
    Onsrud legger inn, men Strand Nilsen klarerer.
    65'
    Willumsson sender Bye igjennom, men han er offside.
    66'
    Sjølstad har vondt. Han prøver først å hinke rundt, men det ender med at han setter seg ned og får medisinsk hjelp.
    67'
    Gult kort til Kristiansund
    Amidou Diop
    Diop stopper Nouri på ulovlig vis.
    67'
    KBK møter Tromsø allerede onsdag i en utsatt kamp.
    67'
    Inn: Kobe Hernandez-Foster
    Ut: Fredrik Sjølstad
    68'
    Melgalvis prøver å legge inn, men ballen blir blokkert til innkast.
    70'
    Nouri skyter hardt, men et stykke over. Brukbart forsøk!
    70'
    20 minutter gjenstår av ordinær tid. Kristiansund ser muligheten for en viktig seier.
    71'
    Enkerud på farten, men blir stoppet før han får avsluttet.
    72'
    HamKam har ikke scoret hjemme siden kampen mot Sarpsborg i slutten av juni.
    72'
    En spesiell situasjon når KBK vil ha straffe, men det blir dømt motsatt vei. Og Williumsson får også gult kort for filming. Reprisen gir ikke noe klart svar på hvem som har rett.
    73'
    Brynjólfur Willumsson
    74'
    Christoffer Aasbak blir gratulert med scoringen på Briskeby lørdag. Foto: Christoffer Andersen, NTB.
    75'
    Inn: Morten Bjørlo
    Ut: Halvor Opsahl
    77'
    Inn: Eduards Daskevics
    Ut: Kristian Onsrud
    77'
    HamKam får corner, men Diop header ut. Så kommer Bjørlo, men ballen går ut over dødlinjen til utspill fra McDermott.
    78'
    Yakovenko presser fram en corner. Hopmark header ut innlegget fra Daskevics.
    80'
    Bjørlos corner blir slått lavt. Etter litt om og men får KBK vekk ballen .
    81'
    Eriksen sparkes ned og får frispark midt på KBKs banehalvdel.
    82'
    Diop header utover på frisparket.
    82'
    3202 tilskuere på Briskeby denne lørdagskvelden.
    83'
    Aasbak nede for telling. Får medisinsk hjelp.
    83'
    Kobe Hernandez-Foster skyter over.
    84'
    HamKam begynner å få dårlig tid.
    85'
    Inn: Amin Askar
    Ut: Brynjólfur Willumsson
    86'
    Tung lørdag for HamKam-trener Jakob Michelsen. Foto: Christoffer Andersen, NTB.
    87'
    Om HamKam taper, er de en del av bunnstriden i eliteserien.
    89'
    Bjørlo skyter - men lett match for McDermott.
    90'
    Nouri svinger inn, men McDermott ordner opp foran Eriksen.
    90'
    Brynjólfur Willumsson får gjennomgå i HamKam-forsvaret. Foto: Christoffer Andersen, NTB.
    90'+1
    Det er lagt til syv minutter på Briskeby.
    90'+2
    Nouri legger inn, men den ballen har ingen adresse.
    90'+3
    Inn: Marius Svanberg Alm
    Ut: Amidou Diop
    90'+3
    McDermott er ute og bokser ballen.
    90'+4
    Jarl ofrer seg og klarer å stoppe Eriksen før han kommer til sjanse. Lagkameratene hyller KBK-spilleren.
    90'+5
    Inn: Torgil Gjertsen
    Ut: Bendik Bye
    90'+6
    Yakovenko header - ut over dødlinjen og til utspark fra McDermott.
    90'+7
    Ny heading fra Yakovenko - rett i klypene til McDermott.
    90'+7
    Da er vi på over overtid.
    90'+8
    Nouri legger inn i feltet, men der er det ingen HamKam-spiller til å avslutte.
    90'+9
    Kristiansund tar sin første seier i Eliteserien i 2022!
    90'+9
    Voldsom jubel i KBK-leiren nå.
    HamKam på sin side har nå rotet seg inn i bunnstriden. Det er bare to poeng ned til Tromsø på kvalik-plass.
    Kristiansund-spillerne jubler etter kampslutt. Årets første seier er sikret. Foto: Christoffer Andersen, NTB.
    Trener Michelsen til Discovery+: - Det er viktig ikke å resignere. Vi skal jage håpet. Den seieren, den følelsen er ubeskrivelig.
    Christian Michelsen til Discovery+: - Vi har jobbet intenst over lang tid. Denne gjengen har stått samlet hele tiden. Vi har hatt gode treningsuker, men det har ikke bikket vår vei. Det er så mye energi, så mye uforløst potensiale.
    Kristiansund-spillerne får en lang, men hyggelig busstur hjem.
    Matchvinner Aasbak: - Det er mange matchvinnere i dag. Jeg håper at vi kan fortsette dette. Det betyr mye for oss å få denne seieren. Jeg føler at vi har vært nær de siste tre-fire kampene, men det har vært litt stang ut. I dag får vi litt stang-inn. Jeg vet at dette kommer til å gjøre mye for gruppa. Nå skal vi bare "gønne" på.
    HamKam-trener Jakob Michelsen til Discovery+: - Det er vanskelig å jakte. I dag klarte vi ikke å løse det. Vi skaper for lite i 2. omgang.
    Jakob Michelsen: - Vi har en målsetting om å klare plassen. Når vi taper mot dem som ikke har vunnet ennå, gjør vi det ikke lett for oss selv.