0-6
0-7
281
577

Velkommen til livedekningen av oppgjøret mellom Hallingdal og Strømsgodset i første runde av NM.
    Hallingdal kan invitere til cupfest etter avansement til første runde for tredje gang noensinne, og det er altså Strømsgodset som står mellom hallingdølene og en historisk andre runde. Jevnaker og Åssiden ble tatt hånd i kvalifiseringsrundene, to av totalt tre tellende kamper for Hallingdal så langt i 2024. Klubben som fyller 30 år i 2024, spiller til daglig i 4. divisjon, og lørdagens seriepremiere mot Graabein ble vunnet med komfortable 3-0.
    Strømsgodsets jakt på klubbens sjette kongepokal starter altså på Gol, og mens drammensernes forrige NM-gull kom i 2010, var forrige finaleopptreden i 2018. Tapet mot RBK da rundet for øvrig av en åtteårsperiode der Strømsgodset markerte seg med ett seriegull, to seriesølv og både NM-gull og -sølv. Oddsen for en reprise av noe av dette er nok ganske høy i 2024, men etter 0-4 mot Molde i seriepremieren slo drammenserne tilbake med 1-0 mot RBK sist.
    Hallingdal er som nevnt i NMs første runde for tredje gang, og også i 2013, sesongen Strømsgodset vant seriegull, gjestet de marineblå Gol. Drammenserne ga seg ikke før det stod hele 0-11.
    Kveldens hoveddommer er Magnus Nicolai Koløy fra Bjørndal IF. Mikkel Petter Skramstad og Josof Askari er assistentdommere, mens Fredrik Gravdal er fjerdedommer.
    Hallingdal ventet i en 4-1-4-1 på Gol i kveld, og i en tropp som er ventet å kjempe i toppen av 4. divisjon også i år, er det verdt å merke seg blant andre Øyvind Tørrisplass. Spissen hadde snaut 35 fulltreffere i 2023-sesongen.
    Strømsgodset med seks endringer fra laget som startet mot RBK sist, og Frank Stople, Sondre Fosnæss Hanssen, Dadi Dodou Gaye, Emmanuel Danso, Marcus Mehnert og Jonas Therkelsen er nye navn i drammensernes startellever.
    Vinteren i ferd med å slippe taket også på Gol, og i kveld betyr det fine spilleforhold med oppholdsvær og rundt 10 grader.
    Hallingdal og Strømsgodset entrer nå banen på Gol. Hjemmelaget fikk så hatten passet forrige gang disse klubbene møttes, men de fremmøtte håper nok på en jevnere affære idet Hallingdal er i NMs første runde for tredje gang. Avspark er få strakser unna.
    0'
    Godset innleder oppgjøret.
    0'
    Gjestenes Stople med noe lav kveldssol i øynene de første 45 minuttene her. Godset i gang med balltrilling umiddelbart.
    1'
    Hallingdal med samtlige 11 fra midten av egen halvdel og inn. Meget lave innledningsvis.
    1'
    Går forbi alle i feltet. Hentes på andre siden.
    1'
    En del snøhauger rundt banen vitner om vinteren som er på retur, men selve kunstgresset er i perfekt stand på Gol.
    3'
    Hallingdal i gang med lange klareringer umiddelbart, og presset når Godset triller ball, er ikke-eksisterende. Samtlige 11 er som nevnt fra midten av egen halvdel og mot eget mål.
    5'
    Stengel med kveldens første skudd. Langt utenfor fra Godsets midtbanespiller.
    5'
    Rikelig med Godset-trekk rundt Hallingdal-boksen, og til slutt klemmes det til fra et stykke ute. Ballen er nærmere Geilo enn nettet bak Stave.
    7'
    God serve fra Vedvik, som varter opp med en ball Stople må slå til ny corner. Trolig kun sisteskansen som er på ballen, men det hele ser litt smådramatisk ut.
    9'
    Nok en god serve, men ballen stanges unna i første omgang. Vertenes første visitt av den småfarlige sorten. Blir til slutt en tredje corner.
    9'
    Renslo med en meget frekk variant, og han prøver å skyte corneren i mål! Denne corneren er fra andre siden, og vertenes nummer 10 ser faktisk ut til å prøve å treffe blink. Får muligens hjelp av litt vind, men ballen får uansett bra med fart. Ender et stykke utenfor Stoples høyre stolpe. Hadde vært litt av en fulltreffer.
    10'
    Hallingdal på en visitt som ga tre cornere. Kunne med litt marginer tatt ledelsen her.
    12'
    Tomasson med en ball i nettet, men assistentdommeren har oppe flagget. Det kommer opp tidlig. I farten vanskelig å si hva som er korrekt der, men assistentdommeren virker altså sikker.
    12'
    Godset med klart mest ballbesittelse så langt, men ingen tvil om at Hallingdal har vært nærmest nettsus.
    14'
    Godset med rikelig med trekk og bearbeiding på Hallingdals halvdel. Har til gode å fremstå veldig giftige på Gol.
    16'
    Hallingdal naturligvis baktunge når man gjenvinner ballen, så man sliter med å få etablert noe som helst spill de gangene man har muligheten.
    18'
    Godset-frispark rett til venstre for Hallingdal-boksen. Serven avverges.
    19'
    Hallingdal får plutselig beholde ballen over et par trekk, men man blir brutt nær midten av gjestenes halvdel. Innkast.
    21'
    Stor mulighet til Godset, men Hallingdal unngår selvmål! Stengel som er på ferde til høyre i boksen, hvor han prøver å slå lavt på tvers. Ballen treffer så en Hallingdal-fot, som styrer ballen rett utenfor. Ikke langt unna at den ender i eget nett. Det nærmeste Godset har vært så langt.
    22'
    Stanges unna. Blir ny corner.
    22'
    Også denne klareres i første omgang.
    22'
    En smell i Hallingdal-boksen, og vi får et stopp i spillet. Valsvik som tar telling, men kapteinen er med videre.
    24'
    Ikke en veldig stor omgang med fotball så langt, dette, om man legger en fotballfaglig vurdering til grunn. Godset med trekk på trekk uten å skape et tilsvarende antall målsjanser.
    25'
    Hallingdal-frispark utenfor egen boks. Slås langt.
    26'
    Ingen skudd på mål idet vi nærmer oss halvtimen spilt. Godset hadde altså en ball i nettet, men målet ble umiddelbart annullert.
    27'
    En del klareringer av ymse kvalitet bak hos Hallingdal, men man står i skrivende stund bra imot her. Hatt god kontroll den første halvtimen.
    29'
    Flott maskot på Gol, og det som fremstår som et kattedyr, oppildner de fremmøtte. Oppløftende første 30 av vertskapet i hvitt.
    30'
    Treffer først Valsvik, men til slutt er det Mehnert som skyter et stykke utenfor. Ny corner.
    31'
    Hjørnespark til Strømsgodset
    32'
    Mål for Strømsgodset!
    Hallingdal 0 - 1 Strømsgodset
    Mål: Elias Hoff Melkersen
    Melkersen på rett sted til rett tid idet 0-1 er et faktum! Stengels serve ender med en duell foran Stave, som aldri får slått skikkelig unna. Ballen flyttes i stedet bort i beina på en Melkersen i farlig posisjon, og spissen har få problemer med å pirke den over streken. Enkel scoring for Godsets nummer 9. Oppskriftsmessig ledelse for gjestene.
    32'
    Klareres unna.
    34'
    Ny god serve, og ballen er et sekund fri i boksen. Blir klarert.
    34'
    Det markeres for en offside til venstre i banen. Trolig Stengel som er innenfor.
    35'
    Godset-frispark nær midten av egen halvdel. Slås kort.
    36'
    Melkersen på ferde til venstre i banen og boksen, men ballen skytes i nettveggen. Kunne blitt farlig.
    37'
    38'
    Spillerbytte - Hallingdal
    Inn: Mathias Stær-Jensen
    Ut: Sander Stensrud Tyribakken
    39'
    Hallingdal 0 - 2 Strømsgodset
    Mål: Sondre Fosnæss Hanssen
    Nok en cornerscoring på Gol, og denne gangen er det flere berøringer i boksen som gjør susen! Stengel med en lav serve, en ball som møtes av Melkersen og Taaje foran i boksen. Få i hvitt henger med på den, og da er det virkelig fare på ferde når ballen går videre til Fosnæss Hansen lenger bak. En pirkebevegelse sender ballen i nettet bak en tilsynelatende sjanseløs Stave. Godset dobler få minutter før pause.
    40'
    Ser etter hvert meget komfortabelt ut for Godset, dette. Kollisjon nær midtstreken. Ser ut som det gikk verst utover gjestenes Danso.
    42'
    Hallingdal med frispark etter kollisjonen. Ballen slås mot boksen, men Stople fanger enkelt.
    44'
    Hallingdal 0 - 3 Strømsgodset
    Mål: Jonas Therkelsen
    Målgivende: Marcus Johnson Mehnert
    Therkelsen med fine detaljer i boksen, og da blir 0-3 et faktum! Mehnert med ballen til venstre for Hallingdal-boksen, hvor han til slutt slår lavt mot Therkelsen i boksen. Sistnevnte varter opp med en fin bevegelse som lurer flere i hvitt, før ballen settes lavt i nettet bak Stave. Kveldens klart fineste scoring så langt.
    45'+1
    45'+3
    Vi er halvveis i programmet på Gol, hvor det står 0-3 mellom Hallingdal og Strømsgodset. Gjestene fra Drammen med en oppskriftsmessig ledelse mot vertene fra 4. divisjon. Det tok imidlertid sin tid før drammenserne ble nevneverdig farlige, men fra halvtimen og inn var de marineblå effektive foran Per Oskar Stave i Hallingdals mål. Elias Hoff Melkersen sendte gjestene foran etter en corner, en situasjon som snaut 10 minutter senere ble avløst av situasjonen der trolig Sondre Fosnæss Hanssen var sist på ballen. 0-2 ble til 0-3 på overtid, og Jonas Therkelsen stod for omgangens flotteste fulltreffer da han sørget for at Strømsgodset kan ta pause med en komfortabel ledelse. Hallingdal forsvarte seg stort sett bra i denne første omgangen, men et par situasjoner mot slutten har altså sørget for en oppskriftsmessig utvikling på Gol. Alt i alt godt betalt for Strømsgodset med 0-3 etter de første 45 minuttene, antallet store sjanser tatt i betraktning, men drammenserne har nok like fullt minst én fot i den andre runden.
    45'
    Hallingdal innleder andre omgang.
    45'
    Spillerbytte - Strømsgodset
    Inn: Jostein Ekeland
    Ut: Elias Hoff Melkersen
    45'
    Inn: Fredrik Ardraa
    Ut: Herman Stengel
    45'
    Inn: Samuel Silalahi
    Ut: Logi Tomasson
    45'
    Inn: Chris Magnetun
    Ut: Sander Tovsrud Brenno
    45'
    Stor mulighet til Mehnert, men Stave er med på notene! Et fint fremspill finner Mehnert i boksen, og spissen kommer ganske så alene med sisteskansen. Stave varter dog opp med en fin beinparade. Nesten 0-4 tidlig i den andre omgangen. Godset med en rekke store muligheter nå.
    47'
    Gjestenes Stople har hatt lite å gjøre så langt i kveld, men tidlig i den første omgangen var vertene frempå etter et par cornere.
    49'
    Et skudd fra et stykke ute, men Stave er med på notene for Hallingdal! Innbytter Silalahi på ferde på vertenes halvdel, og nær boksen klemmes det til. Stave varter imidlertid opp med en fin redning og gir corner i egen sone.
    50'
    Ender med 5-meter for vertene.
    51'
    Hallingdal 0 - 4 Strømsgodset
    Mål: Marcus Johnson Mehnert
    Målgivende: Jostein Ekeland
    Mehnert på plass på rundt fem meter, og da blir 0-3 til 0-4 på Gol! Etter mye spill mot Hallingdal-muren før pause kommer gjestene til mulighet på mulighet nå. Innbytter Ekeland rundt til venstre i banen, noe som kulminerer med et lavt innlegg mot en umarkert Mehnert foran i mål. Derfra kan ikke sistnevnte bomme.
    51'
    Hallingdal 0 - 5 Strømsgodset
    Mål: Fredrik Ardraa
    Innbytter Ardraa vil være med på leken, han også, og en flott avslutning finner nettet! Ekeland, også han en som kom inn halvveis, finner 17-åringen noe til venstre i banen, og fra vel 16 meter klemmes det til. En fin avslutning ender i Staves venstre hjørne, tilsynelatende utagbart for sisteskansen. Godset med to kjappe etter hvilen.
    53'
    Godset med fem mål på rundt syv store målsjanser nå. Teoretisk sett god uttelling, men nå kommer sjansene med en helt annen frekvens enn før hvilen.
    55'
    Inn: Andreas Heredia-Randen
    Ut: Emmanuel Danso
    58'
    Slås kort. Ender med et forsøk fra langt ute. Ny corner fra andre siden.
    60'
    Klareres unna i første omgang.
    60'
    Inn: Sondre Sporan Tollefsen
    Ut: Anders Mastrup
    62'
    Inn: Fredrik Kristensen Dahl
    Ut: Gustav Valsvik
    64'
    I praksis kun et spørsmål om hvor mange mål Godset skal score her. Vertene sliter fortsatt med å etablere noe som helst spill på gjestenes halvdel.
    66'
    Gjestene på en ny visitt, men etter et innlegg fra venstre heades det et godt stykke utenfor.
    68'
    Nok en Godset-visitt, og det legges nokså lavt inn fra høyre. Ingen i boksen får avsluttet. Stave kan overta.
    69'
    Har til nå vært et klassisk møte mellom et lag fra en lavere divisjon og Eliteserien, dette. Sistnevnte med mye ballbesittelse, som til slutt kulminerer med målsjanser og mål.
    70'
    Hallingdal-rot i egen sone, og ballen slås rett i Mehnert. Spissen får imidlertid ikke kontroll i vertenes boks.
    70'
    Fin Godset-fotball, men fra dødlinjen treffer ikke innlegget. Kunne blitt en sjette scoring på Gol. Som nevnt er dette i praksis kun et spørsmål om hvor mange gjestene skal sette.
    72'
    Alhamdo med et forsøk for Hallingdal, men forsøket fra noe til høyre er enkelt for Stople. Vertenes første avslutning på mål.
    74'
    Hallingdal 0 - 6 Strømsgodset
    Målgivende: Dadi Dodou Gaye
    Mehnerts andre for kvelden, og denne gangen bruker spissen bokstavelig talt hodet! Godset med trekk på trekk på Hallingdals halvdel. Til slutt får Gaye tid til å legge inn fra høyre, en serve som møtes av Mehnert noe foran i boksen. Ballen styres elegant i Staves høyre hjørne. Ser lekende lett ut.
    74'
    Stor mulighet til Mehnert, men Stave er med på notene! Mehnert virker interessert i flere her, og kort tid etter målet spilles han gjennom. Avslutningen reddes imidlertid mesterlig av Stave, som gir corner. Ikke langt unna 0-7 der.
    76'
    Ender med 5-meter. Ballen har vært over dødlinjen.
    76'
    Godset-frispark til venstre i banen. Slås kort.
    76'
    Klareres til ny corner foran i feltet.
    77'
    Silalahi får hodet på ballen, men Stave slår til ny corner! Godsets nummer 37 får satt hodet til ballen ganske langt ute i feltet, men headingen er likevel brukbar. Stave ute til sin venstre og slår til corner. Våkent keeperspill av sisteskansen.
    78'
    78'
    Gjestene virker giret på flere mål her. Fortsatt bra med energi i drammenserne.
    80'
    Dahl i offside til venstre i banen.
    80'
    Ender med et innlegg fra andre siden og en klarering.
    82'
    Innbytterne meget involvert i en god andre omgang av Godset, men det skal naturligvis også nevnes at Hallingdal har blitt slitne her. Mer og mer rom på egen halvdel.
    83'
    Hallingdal 0 - 7 Strømsgodset
    Fosnæss Hansen med kveldens høyeste hopp, og da blir 0-7 et faktum! Ekeland med sin tredje assist idet Fosnæss Hansen blir tomålsscorer. Nok en gang kommer gjestene til innlegg, denne gangen fra venstre, og en serve finner en totalt umarkert Fosnæss Hansen foran mål. Stanger ballen i nettet med den største selvfølgelighet. Godset virker å gå for så mange som mulig her!
    84'
    Inn: Henrik Glesne Granhaug
    Ut: Gaute Sporan Tollefsen
    85'
    Begynner å haste om Godset har tenkt seg tosifret her, men som nevnt virker man interessert i å score flest mulig. Ikke snakk om å senke tempoet, selv etter at dette har blitt meget komfortabelt.
    87'
    Godset-frispark til venstre i banen. Kort variant.
    88'
    Mange tror Therkelsen har satt 0-8, men flagget kommer opp! Et innlegg fra høyre når først Therkelsen, som forlenger ballen til Mehnert. Ballen ender i nettet, men flagget er uansett oppe. Trolig på førstnevnte.
    88'
    Får ballen tilbake. Ender med trekk rundt Hallingdal-boksen.
    89'
    Silalahi med en suser fra et stykke ute, men Stave får ballen rett på seg. Gir en retur som håndteres. Godsets unge innbyttere meget friske etter hvilen.
    89'
    90'+1
    Magnus Nicolai Koløy markerer for full tid på Gol, hvor det ender 0-7 mellom Hallingdal og Strømsgodset. Drammenserne i marineblått med smått James Bond-aktige sifre i NMs første runde. Lagene tok pause på stillingen 0-3, men Marcus Mehnert og Fredrik Ardraa sørget for to kjappe scoringer tidlig i den andre omgangen. Nevnte Mehnert satte etter hvert sin andre for kvelden, før Sondre Fosnæss Hanssen, også han tomålsscorer, fastsatte sluttresultatet til 0-7 minutter minutter før full tid. Hallingdal leverte gode første 30 minutter på eget kunstgress, men da drammenserne først fikk opp dampen, ble dette veldig målrikt, komfortabelt og oppskriftsmessig. Alt i alt en fin kveld for fotball på Gol, og som i 2013 er det gjestene fra Drammen som går seirende ut av NM-møtet med hallingdølene i hvitt.