2-3
Moen117'
2-4
Moen119' (Str.)

Det er mai, det er nydelig vårvær og det er andre runde i cupen her på Grorud Idrettspark. Hvem går seirende ut når andredivisjonsklubben Grorud tar imot Lillestrøm fra Tippeligaen?
    Lillestrøm møtte Skedsmo i den første runden, og tok seg greit videre med en 4-0-sier på Skedsmo Stadion. For Grorud sin del ble det hakket mer spennende, da straffesparkkonkurranse måtte til for å avgjøre vinneren mot Gjøvik. Grorud trakk det lengste strået fra krittmerket, og kunne juble for avansement på eget gress.
    På Grorud Idrettspark har det imidlertid ikke vært allverdens oppmøte så langt denne sesongen. Nå ønsker styreleder Richard Pedersen og styremedlem Jan Bøhler at Groruddalen skal vinne tribunekampen mot stormaktene fra Lillestrøm. 'Kom dere på kamp, Groruddalen!' er duoens oppfordring.
    Både Grorud-kaptein Jens Andersen Grønhaug og nevnte Bøhler mener at hjemmelaget har alle muligheter til å ta seg videre mot Lillestrøm i dag.
    I serien har det endt med to uavgjortresultater for Grorud. Først spilte de 3-3 mot Tromsdalen etter to sene mål av Rocky Lekaj og Jens Andersen Grønhaug. Lekaj prikket også inn Oslo-lagets første mål på straffespark. Deretter ble det 1-1 mot Rosenborg 2, hvor Andersen Grønhaug stod for Groruds eneste nettkjenning.
    Disse to resultatene gjør at Grorud ligger på tiendeplass i serien, to plasser over nedrykksstreken. Det er imidlertid ikke mer enn to poeng opp til Mo på femteplass, mens KFUM Oslo på topp har en luke på fem poeng ned til sine byrivaler.
    Lillestrøm har på sin side hatt en noe bedre start på sesongen. Tre seire, ett uavgjortresultat og to tap er fasit etter seks kamper. Dette gjør at Kanarifuglene ligger på en sjetteplass i Tippeligaen, tre poeng bak ledende Aalesund.
    Lillestrøm-trener Magnus Haglund vurderer å hvile Petter Vaagan Moen i dagens kamp. 'Mjøsas Beckham', som han ble kalt i sin tid i HamKam, fikk en smell i foten i duell med Starts Babacarr Sarr sist helg.
    Frode Kippe og Erling Knudtzon er de eneste som garantert er på Tippeliga-klubbens skadeliste. Skulle Vaagan Moen bli klar i tide vil han få kapteinsansvaret i Kippes fravær.
    Groruds Mesut Can melder via Twitter at han går glipp av dagens kamp på grunn av et røket leddbånd i kneet.
    Stian Ringstad var satt opp i startelleveren til Lillestrøm, men en smell i oppvarmingen har gjort at han må kaste inn håndkleet. Isak Scheel kommer trolig inn som erstatter.
    Solen skinner over Grorud Idrettspark i dag, og det er mange supportere fra hvert lag som har tatt turen til stadion i dag. Vi har en god kamp i flotte omgivelser i vente.
    Spillerne spaserer inn på banen. Det er ikke lenge igjen til kampstart nå.
    Kanari-fansen har møtt opp i hopetall i dag, og har med både flagg og bannere.
    Lillestrm tar avspark, og kampen er igang.
    1'
    Lillestrøm vinner en tidlig corner.
    1'
    Lillestrøm har hatt ballen mest i åpningsminuttene.
    5'
    Klareres ved første stolpe.
    6'
    Nytt innlegg fra samme mann, men ny klarering.
    6'
    Vaagan Moen plasserer et frispark utenfor.
    9'
    Grorud slår langt, men Østli header tilbake til egen keeper.
    10'
    Lillestrøm prøver seg nedover høyresiden, men roter ballen ut over sidelinjen.
    11'
    Grorud kommer til en mulighet, men Origi redder.
    11'
    Nesten for Lillestrøm! Frisparket slås inn mot midten av feltet, hvor det kommer en heading. Hodestøtet har retning mot det lengste hjørnet, men Walcott kaster seg så lang han er og slår ut.
    12'
    Grorud slår langt, men helt inn til Origi.
    13'
    Grorud slår fremover igjen, men blåses av for offside denne gangen.
    14'
    Ny corner.
    14'
    Grorud klarerer ut.
    15'
    Lillestrøm spiller seg vei fremover, men den avgjørende pasningen går helt inn til Walcott.
    16'
    Stoor slår inn fra høyre. Palmason kommer til skudd inne foran mål, men blåser det over mål.
    18'
    Grorud får innkast høyt i banen.
    18'
    Hjemmelaget slår fremover, men helt inn til Origi også denne gangen.
    19'
    Mål for Lillestrøm!
    Grorud 0 - 1 Lillestrøm
    Mål: Bjørn Helge Riise
    Målgivende: Fredrik Gulbrandsen
    Lillestrøm går opp i ledelsen! Gulbrandsen slås gjennom nedover høyresiden, og angriperen vender innover, før han spiller hardt inn mot bakerste stolpe. Der står Riise, og midtbanespilleren dundrer ballen utakbart inn i nettmaskene bak Walcott.
    19'
    Gjestene holder ballen i laget etter scoringen.
    21'
    Nære på igjen for Lillestrøm! Palmason slås gjennom nedover høyresiden, og kantspilleren svinger til slutt innover. Ved bakerste stolpe prøver Gulbrandsen seg på hel volley, men treffen er ikke god nok, og avslutningen går til side for mål.
    23'
    Lillestrøm slår langt, men det ender med innkast til hjemmelaget.
    24'
    Grorud er ikke redde for å prøve seg fremover, men vertene sliter mot et etablert Lillestrøm-forsvar så langt.
    25'
    Stor Lillestrøm-sjanse! Begynner med en leken touch fra Gulbrandsen, som spiller seg selv gjennom nedover høyresiden med hælen. Etterhvert kommer innlegget, og ballen havner til slutt hos Andersson. Svensken prøver seg, men skuddet går via en forsvarer, rett i tverrliggeren og ut igjen.
    27'
    En Lillestrøm-spiller ligger nede med skade innenfor Groruds 16-meter.
    28'
    Høibråten er det som har fått seg en smell, men stopperen er nå på beina igjen, og ser ut til å kunne fortsette.
    28'
    Spillerbytte - Lillestrøm
    Inn: Ohi Omoijuanfo
    Ut: Marius Høibråten
    Høibråten må kaste inn håndkleet allikevel, og erstattes av Omoijuanfo.
    29'
    Lillestrøm får frispark midt på Groruds halvdel.
    30'
    Mjelde slår frisparket. Får en lei sprett rett foran keeper, og Walcott er nødt til å gi til corner.
    31'
    Klareres midt inne foran mål. Mjelde prøver seg på en slags volleyvariant, men forsøket går skyhøyt over og til side for mål.
    31'
    Scheel slår inn fra venstre. Vaagan Moen kommer til skudd fra kanten av feltet, men rett i Grorud-blokka.
    34'
    Grorud kjemper en tapper kamp mot gjestenes bakre rekker, men sliter enda med å etablere et fungerende spill fremover i banen.
    35'
    Grorud er på farten. Bunæs legger inn fra høyre, og Jensen kommer til skudd ved kanten av feltet, men til side for mål.
    35'
    Stoor legger inn fra høyre, men ingen når opp inne foran mål. Istedet må gjestene starte på nytt på motsatt kant.
    37'
    Lekaj slår fremover mot Murray, og i duell med Østli vinner Grorud-spilleren en corner.
    37'
    Klareres.
    38'
    Grorud 0 - 2 Lillestrøm
    Mål: Johan Andersson
    Målgivende: Ohi Omoijuanfo
    Perlemål av svensken! Stoor legger inn fra høyre, og etter noe klabb og babb får Omoijuanfo spilt bakover til lagkamerat Andersson. Kantspilleren prøver seg fra distanse, og skrur ballen opp i det lengste krysset. Vakkert!
    42'
    Riise lobber fremover mot Gulbrandsen, men forsøket går helt inn til Walcott.
    45'
    Vaagan Moen og Bunæs kommer i duell om ballen utenfor Groruds 16-meter. Begge går i bakken, og sistnevnte får frisparket.
    45'+1
    Kjempesjanse for Lillestrøm! Gulbrandsen setter fart mot mål, og trer til slutt gjennom til Vaagan Moen. Sistnevnte prøver seg fra skrått hold, men sender ballen via en forsvarer og like til side for mål.
    45'+2
    45'+3
    45'+3
    Dommer blåser i fløyta, og Lillestrøm går til garderobene med en 0-2-ledelse mot Grorud. Bortelaget har i det store og det hele hatt full kontroll på dette, både fremover og bakover i banen. Grorud har slitt med å etablere et fungerende spill mot Tippeliga-klubben, og foreløpig ser det ikke ut til at Kanarifuglene vil ha noen problemer med å sikre seg avansement her på Grorud Idrettspark.
    Det er tilløp til slåsskamp mellom lagenes mange supportere her nå, når grupper fra hvert av lagenes tilhengere går i tottene på hverandre. Både politi og vakter stormer til for å skille kamphanene.
    Flere personer ble i kjølvannet av tumultene bedt om å forlate stadionområdet.
    Spillerne står nå klare på banen igjen.
    45'
    Grorud sparker igang den andre omgangen.
    46'
    Grorud prøver seg fremover, men ballen går helt inn til Origi.
    47'
    Hjemmelaget får innkast høyt i banen.
    48'
    Slorby kaster langt, men Østli header ut ved første stolpe.
    49'
    Grorud har kommet mer med i kampen etter hvilen.
    49'
    Mankowitz prøver seg fra distanse, men til side for mål.
    50'
    Riise prøver å tre gjennom Gulbrandsen mot mål, men Walcott rykker ut og klarerer i tide.
    51'
    Lekaj skrur på turboen fremover, men pasningen innover mot Jensen stoppes av Østli.
    52'
    Mål for Grorud!
    Grorud 1 - 2 Lillestrøm
    Mål: Anders Hatlén
    Målgivende: Morten Slorby
    Der sitter den for Grorud! Slorby legger inn fra høyre, og midt inne foran mål stanger Hatlén inn reduseringen for hjemmelaget. Kan de skape uro for Lillestrøm likevel?
    53'
    Vaagan Moen klemmer til fra hjørnet av Groruds 16-meter, men avslutningen blokkeres ut til corner.
    56'
    Klareres til motsatt kant.
    56'
    En Lillestrøm-spiller ligger nede med skade utenfor Groruds 16-meter.
    58'
    Det var Johan Andersson som fikk seg en smell. Svensken er tilbake i aksjon nå.
    61'
    Lekaj er nære ved å tre gjennom Jensen mot mål, men Østli klarerer i duell med angrepsspilleren.
    62'
    Stoor prøver et innlegg fra høyre, men det går høyt over og til side for mål.
    62'
    Riise kommer til skudd fra skrått hold, men utenfor fra målscoreren.
    63'
    Hawaii-fotball på Grorud Idrettspark. Veldig frem og tilbake mellom lagene.
    64'
    Jensen prøver å slå gjennom til Bunæs, men Scheel klarerer i duell med sistnevnte.
    65'
    Grorud 2 - 2 Lillestrøm
    Målgivende: Preben Mankovitz
    Hjemmelaget utligner! Grorud Idrettspark eksploderer! Jensen setter fart fremover fra midten av Lillestrøms halvdel, og idet han når kanten av 16-meteren prøver han et skudd. Avslutningen sniker seg inn i det lengste hjørnet, og det står 2-2 mellom andredivisjonsklubben og Tippeliga-laget!
    65'
    Lillestrøm presser på etter målet.
    67'
    Jensen setter fart nedover venstrekanten, men Østli krangler til seg ballen.
    68'
    Stoor slår inn fra høyre, og etter noe klabb og babb ender det med et brassespark fra Gulbrandsen. Walcott kaster seg ned og slår ut til corner.
    70'
    Klareres.
    70'
    Slorby kaster langt, men Lillestrøm klarerer inne foran eget mål.
    71'
    Mankowitz slår fremover mot Jensen, men ballen går helt inn til Origi.
    73'
    Omoijuanfo prøver seg fra distanse, men over mål fra innbytteren.
    74'
    Riise prøver seg fra distanse denne gangen, men langt over mål fra den tidligere Fulham-spilleren.
    75'
    Grorud slår langt, men ballen går helt inn til Origi.
    77'
    Hjemmelaget får frispark ved midten av banen.
    79'
    Gulbrandsen setter fart fremover, og spiller videre til Omoijuanfo, men sistnevnte setter skuddet rett på keeper.
    80'
    Lekaj utfordrer Scheel nede til venstre, men mister ballen ut over dødlinja.
    81'
    Grorud er det førende laget nå. Får vi noen flere mål før vi når full tid?
    82'
    Klareres ut til Riise igjen. Midtbanespilleren avanserer innover, før han prøver et skudd fra distanse, men forsøket går over mål.
    85'
    Mjelde prøver seg fra distanse, men rett på keeper.
    88'
    Kommer en heading midt i feltet, men over mål.
    90'+1
    Grorud får frispark få meter utenfor Lillestrøms 16-meter.
    90'+3
    Gult kort til Lillestrøm
    Bjørn Helge Riise
    Får gult for taklingen på Lekaj.
    90'+3
    Frisparket slås rett i muren. Går videre innover til Slorby, men en dårlig touch gjør at Lillestrøm får klarert.
    90'+4
    90'+5
    Det står 2-2 etter ordinær tid, og det blir ekstraomganger her på Grorud Idrettspark! Lagene hadde kontroll i en omgang hver. Lillestrøm tok en fortjent 0-2-ledelse etter de første 45, men en god andreomgang av Grorud gjorde at de spiste inn den ledelsen og sikret seg ekstraomganger på eget gress. Kan Lillestrøm skjerpe seg i ekstratiden, eller vil Grorud detonere nok en cupbombe i denne cuprunden?
    Lagene står klare til å starte den første ekstraomgangen.
    1. ekstraomgang
    90'
    Grorud sparker igang den første ekstraomgangen.
    91'
    Inn: Thorstein Helstad
    Ut: Ohi Omoijuanfo
    Ble byttet inn i første omgang, men pådro seg en skade mot slutten av ordinær tid. Erstattes av Helstad til ekstraomgangene.
    91'
    Bra Grorud-press nå. Først et stolpeskudd fra Jensen, før Origi varter opp med en kjemperedning på et skudd fra Lekaj rett etter.
    95'
    Inn: Moryke Fofana
    Ut: Fredrik Gulbrandsen
    Rent spissbytte fra bortelaget.
    95'
    Bra driv fra hjemmelaget nå. Kommer til slutt et skudd fra Mankowitz, men rett på keeper.
    97'
    Lillestrøm presser på fremover, men Grorud klarerer gang på gang.
    99'
    Rett i klypene på Origi.
    99'
    Riise kommer til skudd inne foran mål, men rett i Grorud-blokka.
    103'
    Stoor legger inn fra høyre, men Grorud klarerer.
    105'+1
    105'+2
    Dommer blåser i fløyta, og det står stadig 2-2 mellom Grorud og Lillestrøm.
    2. ekstraomgang
    105'
    Lillestrøm tar avspark, og andre ekstraomgang er igang.
    106'
    Det kommer umiddelbart en skade på en Grorud-spiller.
    106'
    Murray er den uheldige spilleren, men backen kommer seg på beina igjen, og kan fortsette.
    106'
    Keeper bokser unna.
    107'
    Lillestrøm får frispark midt på Groruds halvdel, etter en duell mellom Grønhaug og Andersson.
    108'
    Nære på for Lillestrøm! Frisparket slås innover, og inneforan mål stuper Østli frem, men headingen går like til side for den lengste stolpen.
    108'
    Andersson prøver seg fra skrått hold, men sender ballen rett i nettveggen.
    111'
    Spillerbytte - Grorud
    Inn: Jørand Skogseide
    Ut: Preben Mankovitz
    Defensivt bytte av hjemmelaget inn mot sluttminuttene.
    112'
    Klareres.
    113'
    Lillestrøm fortsetter å presse, men klarer fortsatt ikke å få uttelling inne foran mål.
    114'
    Palmason legger inn fra høyre. Riise kommer til skudd inne foran mål, men Walcott redder.
    115'
    Grorud 2 - 3 Lillestrøm
    Mål: Petter Vaagan Moen
    Målgivende: Bjørn Helge Riise
    Der sitter den for Lillestrøm! Riise spiller fremover til Vaagan Moen, som kommer alene med keeper Walcott. Fra skrått hold har ikke hedmarkingen noen problemer, og 2-3 er et faktum er i Grorud.
    117'
    Moryke Fofana
    Feller en Grorud-spiller, og får det gule.
    118'
    Vaagan Moen felles inne foran mål, og får ta æren av å ta straffen selv.
    119'
    Lillestrøm scorer på straffe!
    Grorud 2 - 4 Lillestrøm
    Setter straffen ned til høyre. Walcott går riktig vei, men når ikke frem. Lillestrøm er videre i cupen!
    119'
    Fofana er nære ved å øke på til 2-5, men Walcott redder skuddet fra skrått hold.
    120'
    De tilreisende Lillestrøm-supporterne er naturlig nok i perlehumør.
    120'
    120'+1
    Dommer blåser i fløyta, og Lillestrøm har sikret seg avansementet etter to kjappe scoringer på tampen av andre ekstraomgang. Grorud yppet seg mot Tippeliga-klubben, og spilte en meget god andreomgang, men det var ikke nok til å detonere nok en cupbombe i denne runden. Vi gratulerer Lillestrøm med avansementet!
    Med det takker jeg for følget. Håper dere likte kampen like godt som meg.