Rødbuksene tar i mot Vålerenga til Eliteseriens 7.runde.
    Vålerenga mangler tre spillere, i tillegg til Morten Berre og Freddy dos Santos er ute med skade, er også Yssouf Konè ikke med mot Fredrikstad.
    Også i Fredrikstads tropp mangler det tre spillere, Dino Mulac og Odillon Kashama er ute med skader, mens Vidar Martinsen soner for gule kort.
    Stadion begynner å fylle seg opp og lagene er i oppvarming. Det er bare til å glede seg.
    Sola skinner, med litt vindt fra sør. Med andre ord ligger alt til rette for en fest aften i plankebyen.
    Nye Fredrikstad stadion fylles til randen og det er varslet publikumsrekord.
    Vålerenga tar avspark.
    1'
    Elyounoussi prøver seg på et raid. Prøver å tråkke seg igjennom Vålerenga forsvaret. Hæstad lager frispark.
    1'
    Thomassen gjør seg klar. Ca 30 meter.
    2'
    Mål for Fredrikstad!
    Fredrikstad 1 - 0 Vålerenga
    Mål: Joachim Thomassen
    Thomassen legger inn lavt, ballen spretter, går via en Vålerengas Fellah og i mål. Hirschfeld er utspilt.
    2'
    Horn får klarert, ballen havner hos Shelton. Men FFK-forsvaret får klaret nok engang.
    3'
    FFK kontrer. Borges prøver å finne Elyounoussi med en stikker, men sistnevnte er i en klar offside.
    5'
    Vålerenga biter seg fast på FFKs halvdel. Stoor sitt fjerde innkast. Får tilbake ballen, legger inn. Horn får headet unna.
    6'
    Frispark til Vålerenga, midt inne på FFKs halvdel. Langt til side for FFK-målet.
    7'
    Stor sjanse til Vålerenga. Nydelig spill av Boakye og Shelton. Sistnevnte finner Boakye som er alene mot Staw. Skyter til side for målet!
    9'
    Gult kort til Vålerenga
    Mohammed Fellah
    Kommer altfor sent inn i taklingen på Valencia. Helt korrekt gult kort.
    9'
    Valencia prøver seg på et innlegg fra venstreside, Vålerenga får klarert.
    12'
    Askar med innlegg mot Elyounoussi, men ballen går over og til innkast for Vålerenga.
    13'
    Gamboa på høyre, kommer seg rundt Nordvik. Gamboa faller i feltet, men dommer Sælen vinker spillet videre.
    14'
    Singh prøver seg på et skudd, via Ramberg og til corner.
    15'
    Legger inn lavt, Ramberg får klarert i første omgang. Ballen havner hos Nordvik som tilsynelatene er alene mot Staw, Jabbie får klarert i siste liten. Stor mulighet for gjestene!
    15'
    Redning på streken av Askar!
    17'
    Legger inn mot bakre. Kommer ikke så langt, Vålerenga får klarert.
    17'
    For en kamp!
    19'
    Fredrikstad 2 - 0 Vålerenga
    Målgivende: Amin Askar
    Der er du god, Tarik! Askar legger ballen til rette for Elyounoussi. Sistnevnte legger ballen nydelig til rette før han curler den vakkert opp i lengste kryss, utagbart for Hirschfeld. Stadion eksploderer!
    19'
    Legger ballen høyt inn i feltet, Staw bokser.
    23'
    Ballen havner hos Elyounoussi, som ikke får stokket beina. Vålerenga bryter.
    26'
    Gult kort til Fredrikstad
    Hans Erik Ramberg
    Stopper ballen med armen.
    27'
    Frispark til Vålerenga, Shelton og Gamboa i duell. Shelton var så nær ved å sette inn Vålerengas første mål. Gamboa gjør en heltemodig innsats og får headet ballen til corner.
    29'
    Ballen går direkte over mål.
    29'
    Valencia leker med Stoor på venstre, legger inn mot første stolpe. Borges er nær ved å sette inn 3-0. Vålerenga får spilt til corner.
    31'
    Legger mot første, Borges stuper frem, men Vålerenga gir ny corner.
    31'
    Mot bakre, Jabbie får headet mot mål. Vålerenga får klarert. God sjanse igjen for hjemmelaget der.
    32'
    Ogude skyter fra spissvinkel. Går via en FFK-spiller og til corner.
    34'
    Legger inn, FFK-forsvaret får klarert.
    34'
    Standberg med heading etter innlegg fra Fellah. Headingen går like over.
    35'
    Frispark til FFK, helt ute ved sidelinjen på høyde med 16 meteren. Thomassen legger inn mot bakre. To FFK-spillere er høyest, men ballen går over begge.
    36'
    Skudd fra Valencia. Ca 30 meter, like utenfor. Hirchfeld har god kontroll på skuddet.
    38'
    Shelton prøver seg mot Gamboa, sist nevnte vinner duellen. Utspill fra mål.
    40'
    Horn og Boakye i spurtduell. Boakye kommer seg fri og får avsluttet mot Staw, men sisteskansen gjør en nydelig redning. Ny corner.
    41'
    FFK får klarert.
    41'
    Khalifa Jabbie
    Går hardt tilverks mot Fellah. Sælen belønner spillet med gult.
    42'
    Frispark til Vålerenga, midt inne på FFKs halvdel. Fellah er klar. Mot bakre, Borges får headet unna.
    43'
    Frispark til FFK, helt ute ved sidelinjen, på høyde med 16 meteren. Valencia gjør seg klar. Legger inn mot Piiroja, Muri får headet unna.
    45'
    Gamboa finter seg vekk, Singh vinner ballen. Finner Boakye som header like utenfor.
    45'+2
    Det skal spilles 1 minutt tilleggstid.
    45'+2
    45'+2
    FFK leder 2-0 over Vålerenga. I kampens åpningsminutter scorer Thomassen på et innlegg som går via en Vålerenga-spiller. FFK tar ledelsen på en noe heldig måte, men øker ledelsen med et fantastisk skudd av Elyounoussi. Etter 19 minutter får Elyounoussi bruke tid med ballen, legger den til rett, og curler den opp i høyre hjørnet.
    Det har vært en ganske jevnt spilt første omgang. Mye spennende spill og sjanser til begge lag.
    Fotballens festdag lever i beste velgående på nye Fredrikstad stadion. For en stemning!
    45'
    FFK begynner med ballen i 2.omgang.
    45'
    Ballen går over hele feltet og til utspill fra Staw.
    46'
    Vålerenga prøver seg med Shelton på venstre, prøver å komme seg forbi Horn. Ballen triller inn til Staw.
    49'
    Legger inn mot Piiroja som går i duell med Hirschfeld. Vålerengas målvakt er først på ballen, men mister den. Vålerenga får klarert.
    50'
    Frispark til FFK, på høyde med Vålerengas 16 meter. Thomassen legger inn, blanding av innlegg og skudd. Kun en god Hirschfeld får slått den til corner.
    53'
    Vålerenga får klarert.
    53'
    Innlegg fra høyre, Piiroja får headet unna.
    55'
    Det er 12565 tilskuere på nye Fredrikstad stadion. Ny publikumsrekord.
    56'
    FFK farlig frampå, Borges kommer seg til en god skudd mulighet. Borges tviler og spiller ballen til Askar som skyter over.
    57'
    Nielsen kan score på sin første berøring på ballen. Boakye forlenger et innkast, Nielsen får toa på ballen inne foran mål, men treffer dårlig og avslutningen triller svakt utenfor.
    59'
    Legger inn mot Ogude, som header tilbake mot første stolpe. Staw kommer ut å bokser.
    60'
    Frispark til FFK. På hjørnet av 16 meteren. Valencia legger lavt inn. Stoor får klarert.
    62'
    Legger nok engang mot Piiroja, nok engang får Vålerenga klarert.
    63'
    Spillerbytte - Fredrikstad
    Inn: Alexander Ruud Tveter
    Ut: Khalifa Jabbie
    64'
    Ruud Tveter kommer seg igjennom etter en pasning fra Askar. Muri får klarert til corner.
    65'
    Over hele feltet, Vålerenga får klarert
    66'
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Bojan Zajic
    Ut: Isaac Boakye
    66'
    Ruud Tveter kommer nok engang alene, denne gangen er det for spissvinkel. Spiller ut i feltet, Elyounoussi faller i feltet, men Sælen vinker ballen korrekt videre.
    68'
    FFK har tatt over kampen litt. Vålerenga virker stresset.
    69'
    Frispark til Vålerenga, ca 30 meter. Zajic legger inn.
    70'
    Mål for Vålerenga!
    Fredrikstad 2 - 1 Vålerenga
    Målgivende: Bojan Zajic
    Muri stiger til værs i duell med FFK-forsvaret og forlenger innlegget fra Zajic og setter ballen bak en sjanseløs Staw. Ny spenning i kampen!
    70'
    Frispark til Vålerenga, rett på mål, ca 25 meter ut. Zajic er klar. Ballen går over.
    74'
    Vålerenga har kommet mer og mer inn i kampen. FFK lever farlig.
    75'
    Zajic dominerer, legger inn mot en umarkert Nielsen som header like over. Stor sjanse til Vålerenga.
    76'
    Frispark til FFK, Thomassen legger inn fra høyre. Hirschfeld plukker lett.
    78'
    Ruud Tveter kommer seg fri på høyre, kan spille Elyounoussi og Askar, men mister ballen.
    79'
    Inn: Mads Hansen
    Ut: Alex Valencia
    81'
    Haidar legger inn, ballen triller langs mål-linja. Corner til Vålerenga.
    83'
    Legger inn, FFK får klarert.
    83'
    Legger inn mot Nielsen som nok engang får headet. Rett på Staw.
    84'
    Staw setter igang raskt, ballen havner hos Elyounoussi som ikke får kontroll på ballen. Ender med innkast til FFK.
    85'
    Fredrikstad 3 - 1 Vålerenga
    Mål: Alexander Ruud Tveter
    Lang pasning mot Askar som kommer seg ned til linja, spiller ut til Ruud Tveter. Innbytteren kliner til, Hirschfeld klarer ikke å holde ballen, går i bue over målvakten og i mål.
    88'
    Det skal spilles 4 tilleggsminutter.
    90'
    FFK-supporterne koser seg på stadion. Klanen fortsetter også å heie frem sine spillere.
    90'+2
    Vi er inne i siste spille minutt.
    90'+3
    90'+3
    Fredrikstad vinner en spillemessig jevn kamp 3-1. En kamp som begynner med et noe heldig mål av Thomassen og FFK bølger veldig frem og tilbake. 19 minutter ut i 1.omgang øker Elyounoussi ledelsen til 2-0 etter en praktfull scoring.
    2.omgangen begynner noe roligere enn foregående omgang. Men det er Vålerenga som tar styringen i kampen, men klarer ikke å få omsatt sjansene til mål.
    66 minutter spilt og Martin Andresen bytter inn Bojan Zajic. Det tar kun 4 minutter før byttet får uttelling. Zajic legger inn mot Muri som forlenger frisparket i lengste bak en sjanseløs Staw.
    Vålerenga fortsetter å presse et nervøst hjemmelag som ønsker å ta 3 poeng. Men når Vålerenga presser åpner deg seg i forsvaret. Askar får dempet en lang pasning, kommer seg til linja, finner Ruud Tveter som hamrer til fra 20 meter. Hirschfeld har tilsynelatene full kontroll, men mister ballen i bue over seg selv og i mål.
    Fredrikstad vinner 3-1 på fotballens festdag!