Tebo73'
2-2
6 787
4 507

Hei, og hjertelig velkommen til livedekningen av lokaloppgjøret mellom Fredrikstad og Sarpsborg 08 i Eliteseriens 3. runde. FOR en kamp vi har i vente!
    Som Arne Scheie sa det, i dag spilles "alle lokaloppgjørs mor" på Fredrikstad Stadion. Denne kampen har vært utsolgt i ukesvis, og det kryr av "ønskes kjøpt"-annonser på Finn for å få en billett til kampen. Vi må helt tilbake til 2011 for å finne sist gang disse to lagene møttes på øverste nivå.
    Fredrikstad har fått en god start på sesongen. Da kampoppsettet ble klart og dagens hjemmelag ble servert Bodø/Glimt og Brann i de to første rundene, var det ikke mange som trodde på poeng for de nyopprykkede fra plankebyen. Fredrikstad sjokkerte dog alle og dro hjem fra Bergen med tre poeng i andre serierunde, en kamp som har blitt hett diskutert i ettertid. Mest på grunn av Fredrikstads drøying av tid. Men er det en ting jeg kan låve deg, er det at absolutt ingen bryr seg om det her i byen!
    Sarpsborg 08 på sin side har fått en tøffere start på sesongen. I åpningskampen ble det et knepent 0-1-tap i Stavanger, før det også ble fasit hjemme mot Odd i andre runde. I cupen slet de lenge mot 4. divisjonslaget Sarpsborg FK, men vant 5-1 etter fem scoringer det siste kvarteret.
    Sarpsborg 08 kommer med 2500 tilreisende fans, og fyller med den hele den ene langsiden på et smekkfullt Fredrikstad Stadion. For en ramme det blir!
    Oppladningen til denne kampen har begynt for lengst. Supportere fra de respektive byene har denne uken vært i rivalenes by med supportereffekter, spesielt på nattestid. Natt til onsdag var Fredrikstads stolte skulptur, Plankebæreren, Sarpsborg 08-supporter etter å ha blitt dekorert av Sarpsborg-fansen, men disse effektene ble raskt tatt ned og brent opp midt på gata av Fredrikstad-supportere. Det refereres til "fotballkrig" i lokale aviser, og stemningen er til å ta og føle på.
    For en kamp vi har i vente. Vi er tilbake med lagoppstillinger og siste nytt rundt en time før avspark i Fredrikstad. Vel møtt!
    Lagene er klare til derbyet! Ingen store overraskelser hos hjemmelaget, som stiller med akkurat de samme elleve som slo Brann 2-0 i Bergen. Hos gjestene starter både Meister og Berget, mens Johansen er klar som joker fra benk. Det nærmer seg avspark!
    Kan melde om et VOLDSOMT trøkk på Fredrikstad Stadion allerede 40 minutter før avspark. For et oppgjør vi har i vente!
    Kaos i Fredrikstad sentrum i timene inn mot kamp. Politiet har tatt i bruk tåregass for å få kontroll på enkelte fans, og Sarpsborg 08-fansen fikk politifølge gjennom byen. På et tidspunkt var folkemengdene så store at politiet måtte stenge gangbroa grunnet for mye folk.
    0'
    Stopp i spillet allerede etter 15 sekunder i det Sarpsborg 08-fansen kaster bluss på banen. Det blir dog ryddet fort opp.
    0'
    Berget sparker i gang oppgjøret på et kokende Fredrikstad Stadion!
    0'
    Rolige første tre minutter ute på gressmatta, til stor kontrast fra det som skjer på tribunen.
    2'
    Tas kort til stopperpartner Uchenna.
    3'
    Gjestene forsøker å spille seg gjennom Fredrikstad-forsvaret, men helten fra Bergen forrige runde, Stray Molde, klarerer unna.
    4'
    Mål for Sarpsborg 08!
    Fredrikstad 0 - 1 Sarpsborg 08
    Mål: Jo Inge Berget
    Målgivende: Niklas Sandberg
    Det tar fullstendig av hos bortefansen! Sandberg svinger inn fra venstre, og for et innlegg det er! På bakerste stolpe har Berget plassert seg perfekt, og stanger ballen i nærmeste kryss! Drømmestart for sarpingene!
    5'
    Hele Fredrikstad tror Traore har satt inn utligningen, men det vinkes for offside. Den ser relativt klar ut.
    6'
    FOR en åpning på kampen!
    7'
    Stopp i spillet for å prøve å få slutt på blussingen.
    7'
    Vi er i gang igjen. Lang ball opp i banen fra Ilic.
    8'
    Svinges bak i boksen før det heades på tvers. Sarpsborg får klarert.
    9'
    Langt retning Meister.
    11'
    Sandberg kommer til dødlinja og får lagt inn langs bakken, men Fischer holder enkelt.
    12'
    Stray Molde legger inn fra venstre, men ballen havner oppå nettaket. Fantastiske detaljer av Maxwell Woledzi i forkant. Litt av en diamant hjemmelaget har der.
    13'
    Hjemmelaget med initiativet nå, i jakten på en utligning.
    14'
    Stor sjanse for hjemmelaget! Et innlegg fra høyre har retning mot Aga. Dessverre for vertene blir han såpass forstyrret at avslutningen går like utenfor nærmeste kryss!
    15'
    Intens åpning på matchen.
    17'
    Aga ser etter Traore i bakrom, men avleveringen blir litt for upresis. Spørs om det ikke hadde vært en offside uansett.
    18'
    For en redning av Ilic! Sørløkk får ballen inne i sekstenmeteren, og finter først skudd før han avslutter. Dessverre for vertene er Ilic lynraskt oppe med armene og slår unna til corner.
    19'
    Etter mye klabb og babb sniker ballen seg utenfor stolpen. For noen sjanser for hjemmelaget!
    19'
    Aga med et akrobatisk forsøk i Giroud-klassen, men avslutningen går langt over. Må på feltet å øve litt mer på skorpionspark, Fredrikstads nummer 29.
    21'
    Gjestene står høyt, og vinner ballen raskt tilbake når de mister den.
    23'
    Tas raskt.
    25'
    Strålende av Hiim på venstresiden som setter fart. Backen spiller omsider ballen tilbake i banen før det legges inn, over alle.
    26'
    Uchenna med en sterk jobb i duell med Sørløkk, til stor applaus fra bortefansen.
    27'
    Første halvtimen passert. Sarpsborg har vært dødelig effektive, mens Fredrikstad nok hadde fortjent en utligning her.
    30'
    Frispark til hjemmelaget 10 meter unna kanten av sekstenmeteren, til høyre i banen. Bjørlo finner Woledzi med frisparket, men han får ikke kontroll på ballen. Nære å bli en stor sjanse, det!
    30'
    Tas kort.
    33'
    Meister går i bakken i duell med Kvile, men dommer vinker spillet videre.
    34'
    Frispark til vertene på 40 meter. Bjørlo svinger ballen over alle.
    34'
    Skudd fra hjemmelaget, rett i blokka.
    36'
    Tas kort.
    36'
    Fredrikstad med ballen i laget nå.
    38'
    Et langt kast fra Aukland spretter videre i feltet, men Ilic holder.
    39'
    Mye dueller og lite finspill utpå her nå.
    41'
    Stopp i spillet i det målscorer Berget sitter nede på kunstgresset og trenger behandling.
    43'
    Spillet fortsetter omsider. Gjestene med ballen i laget.
    44'
    Aga stusser videre bak i feltet, men Stray Molde når ikke frem.
    45'
    Spillerbytte - Sarpsborg 08
    Inn: Aimar Sher
    Ut: Jo Inge Berget
    Målscoreren må gi seg grunnet skade her!
    45'
    Slås langt.
    45'
    Uchenna har vært stor bak hos Sarpsborg i førsteomgang. Vinner nok en duell.
    45'+3
    45'+3
    Der er det pause på Fredrikstad Stadion, og gjestene leder 1-0! Sarpsborg fikk en drømmestart på kampen da Sandberg serverte et terningkast 6-innlegg på pannebrasken til Berget. Ringreven stanget ballen opp i nærmeste kryss, og da tok det fullstendig av på den blå kortsiden. Resten av omgangen har handlet mest om Fredrikstad rent sjansemessig, uten at de har dominert voldsomt i banespillet. Her kan alt skje etter hvilen. Heng med!
    45'
    Bjørlo sparker i gang akt to!
    45'
    Hjemmelaget får klarert.
    45'
    Traore stanger unna på første.
    46'
    Fischer er nære på å rote det til når han feilberegner en lang ball, men keeperen henter seg inn igjen! Et par hjemmesupportere med hjertet i halsen der, vil jeg tro.
    47'
    Skudd fra distanse fra gjestene, men Fischer holder enkelt.
    48'
    Tas kort.
    48'
    Mål for Fredrikstad!
    Fredrikstad 1 - 1 Sarpsborg 08
    Mål: Sigurd Kvile
    Målgivende: Maï Traoré
    Nå tror jeg Fredrikstad Stadion holder på å rase sammen! Hjemmelaget er tilbake i matchen takket være midtstopper Kvile! Et innlegg fra venstre stanges inn igjen av Traore. I boksen venter Kvile. Han kliner ballen i mål via tverrliggeren. Det tar fullstendig av!
    49'
    For en sjanse for Sarpsborg! Har du sett!? Et innlegg fra høyre skal bare styres inn fra kort hold, men Fischer redder! Ballen holder på å trille over streken, men keeperen tar den såvidt det er!
    51'
    Forbi alle.
    51'
    For en start på omgangen. Denne stemningen har ikke Fredrikstad Stadion vært i nærheten av på mange, mange år!
    53'
    Traore forsøker seg fra 17 meter, rett i blokka.
    54'
    Nydelig slått på Sørløkk, men midtbanespilleren kommer ikke skikkelig over ballen, og header en meter over!
    54'
    Traore forsøker å tre gjennom Sørløkk, men det blir for upresist.
    56'
    Frispark til Sarpsborg godt inne på hjemmelagets halvdel i fin innleggsposisjon. Sandberg svinger inn, men Aga klarerer.
    56'
    Meister forsøker seg fra 20 meter, men det blir for veikt. Rett på Fischer.
    58'
    Ender i returrom, hvor Mangusson venter. Han kliner til på direkten. Over.
    59'
    12.500 tilskuere her i kveld. Fullt hus, selvfølgelig!
    60'
    Woledzi er helt sjef utpå her nå. Drar av flere Sarpsborg-spillere fra sin midstopperposisjon og vinner et innkast før han fyrer opp hjemmefansen!
    62'
    Frispark til vertene på rundt 35 meter, ganske så rett foran Sarpsborg-målet. Ender i ingenting.
    63'
    Inn: Rafik Zekhnini
    Ut: Niklas Sandberg
    64'
    Inn: Eirik Wichne
    Ut: Peter Reinhardsen
    64'
    Lang ball opp fra Skipper, men den går forbi alle.
    66'
    Uchenna med en strålende klarering når Stray Molde kommer på overlapp og legger inn!
    67'
    Magnusson ser etter Metcalfe ute til høyre, men pasningen blir litt for upresis.
    68'
    Stopp i spillet i det Meister ligger nede. Lagene benytter muligheten for en teamtalk og litt påfyll av væske ute ved sidelinja.
    69'
    Vi er i gang igjen. Gjestene med kast på egen halvdel.
    69'
    Slås langt.
    70'
    Gult kort til Fredrikstad
    Sigurd Kvile
    For seint inne i en duell ute ved sidelinja. Ganske så klink den.
    71'
    Litt uoppmerksom der, spissen.
    72'
    Hjørnespark til Sarpsborg 08
    73'
    Fredrikstad 1 - 2 Sarpsborg 08
    Mål: Franklin Tebo
    Uchenna topper en fantastisk kamp med scoring foran de tilreisende! Sarpsborg er på en sjelden visitt, og får en corner de tar ekstremt godt vare på. Stefan Johansens venstrefot funker fortsatt like godt, og corneren er strålende slått på Uchenna som stanger ballen i nærmeste hjørne!
    73'
    Ilic med en lang klarering når Fredrikstad søker bakrom.
    75'
    Stopp i spillet når en Fredrikstad-spiller ligger nede. Så nesten livløs ut først, men beveger seg nå, heldigvis!
    77'
    Mads Nielsen
    77'
    Gult kort til Sarpsborg 08
    Jeppe Andersen
    77'
    Fortsatt stopp i spillet her. Bjørlo kommer seg omsider på beina, men må gi seg her.
    79'
    Spillerbytte - Fredrikstad
    Inn: Brandur Hendriksson
    Ut: Morten Bjørlo
    79'
    Inn: Henrik Kjelsrud Johansen
    Ut: Oscar Aga
    79'
    Inn: Ludvik Begby
    Ut: Stian Stray Molde
    79'
    Trippelbytte fra Fredrikstad!
    80'
    Spillet fortsetter omsider. Hjemmelaget med ballen i laget.
    80'
    For noen sjanser for hjemmelaget! Corneren blir meget farlig, men kun en god Ilic og nok en matchvinner-inngripen fra Uchenna hindrer baklengs!
    82'
    Tas kort.
    82'
    Tas kort.
    84'
    Fredrikstad jakter en utligning nå.
    86'
    Aukland svinger inn fra høyre, men innbytter Kjelsrud Johansen får ikke kontroll på kula.
    86'
    Inn: Jeppe Kjær
    Ut: Philip Sandvik Aukland
    87'
    Inn: Simen Rafn
    Ut: Patrick Metcalfe
    87'
    Kjær med et fint innlegg fra venstre, men gjestene får stanget unna.
    88'
    Stanges unna.
    88'
    Johansen med en meget god defensiv jobb, og Sarpsborg kan kontre. Ørjasæter roer dog det hele ned.
    89'
    Slås langt.
    90'
    Rafik Zekhnini
    For en arm i ansiktet på Woledzi.
    90'
    Fredrikstad 2 - 2 Sarpsborg 08
    Mål: Henrik Kjelsrud Johansen
    Målgivende: Sondre Sørløkk
    Det tar fullstendig av! Et innlegg fra høyre skaper kaos i gjestenes sekstenmeter. Sørløkk header først på mål, men Ilic redder. Han får et nytt forsøk, hvor han header inn foran. Der er Kjelsrud Johansen sterk som en bjørn, og sender Fredrikstad Stadion til himmels!
    90'+1
    Fortsatt tid for en avgjørelse her. For en fotballkamp!
    90'+4
    Innlegg fra venstre fra gjestene, men den havner i klypene på Fischer!
    90'+5
    Annullert mål for Fredrikstad - stillingen er fremdeles 2 - 2
    Maï Traoré fikk mål annulert
    Traore chipper inn det han tror er 3-2, men det er vinket for offside. For en dramatikk!
    90'+5
    VAR sjekker om det er offside på Traore. Det er det!
    90'+7
    Det skal nok spilles noen minutter til her! Denne kampen skulle gjerne vart evig!
    90'+7
    90'+8
    Der er det over, og for et gjensyn vi fikk med dette derbyet! Sarpsborg ledet 1-0 til pause takket være en tidlig scoring av Berget. I andreomgang var det vertenes tur til å starte med et pang, da Kvile satte inn 1-1 etter knappe fem minutter. Fredrikstad kjørte så kampen, men Uchenna stanget gjestene i føringen et kvarter før slutt. To minutter på overtid utlignet Kjelsrud Johansen, før Traore like etterpå trodde han satte inn vinnermålet. Det ble dog annullert grunnet offside. For en match! Med det takker jeg for følget, og ønsker deg en strålende lørdagskveld videre!