196
243

Hei, og hjertelig velkommen til livedekningen av oppgjøret mellom Fløy og Egersund i cupens andre runde!
    Dette er to lag som kjenner hverandre godt etter mange år mot hverandre i 2. divisjon, før Egersund tok steget opp til OBOS-ligaen før denne sesongen. Egersund har dog ikke tapt mot Fløy på de siste 14 kampene. Sist de møttes var i fjor, da Egersund vant den ene kampen 1-0, og den andre endte 0-0. Fløy vartet opp med en ekte cupbombe da de slo ut eliteserielaget Sandefjord i første runde. Egersund på sin side slo Vidar 1-0.
    Egersund har fått en knallsterk sesongstart i OBOS-ligaen, og med seieren over Aalesund sist runde er fasit sju poeng og fjerdeplass etter tre runder spilt. Fløy på sin side har hatt en serieåpning helt på det jevne i PostNord-ligaen, hvor de står med en seier, en uavgjort og ett tap på de tre første kampene.
    Vi er tilbake med lagoppstillinger og siste nytt nærmere kampstart. Vel møtt!
    Lagene er klare! Begge lagene matcher hverandre i en 4-3-3. Ikke store overraskelser hos hjemmelaget. Egersund på sin side sparer mange spillere i kveld, noe som betyr en fin mulighet til å vise seg frem. En av de er tidligere Bryne-spiss Jørgen Voilaas, som nok er tent før dette oppgjøret. Det nærmer seg avspark!
    0'
    Egersund sparker i gang oppgjøret!
    0'
    Heades unna på første.
    0'
    Slås langt opp i banen.
    1'
    Kampens første sjanse går til gjestene! Dahlby får skutt fra skrått hold inne i femmeteren, men Kristiansen er med på notene og leverer en fin redning. Ingen Egersund-spillere lukter returen, og vertene får klarert.
    3'
    Lempes opp i banen.
    4'
    Kongerud avslutter fra distanse, men hjemmelagets første avslutning blir av det ufarlige slaget. Langt utenfor.
    6'
    Slås langt igjen.
    7'
    Ender i ingenting.
    8'
    Relativt rolig åpning på kampen, hvor Egersund har vært nærmest scoring med Dahlby.
    10'
    Ender opp bak mål.
    11'
    Dahlby er nære på å spilles gjennom, men Egersunds nummer 9 når akkurat ikke frem.
    12'
    Fin mulighet for hjemmelaget! Eftevaag med en fin akrobatisk avslutning, men Klemenson redder fint!
    13'
    Heades mot mål, men det blokkeres.
    13'
    Egersund spiller med en femmer bak når de forsvarer seg, hvor Dia trekker ned som en tredje stopper.
    14'
    Frispark til gjestene på rundt 40 meter. Salmon lemper inn, men Kristiansen er fint ute og holder.
    15'
    Spissen litt for ivrig.
    16'
    Slås over på Falchener.
    17'
    Rolige minutter utpå kunstgresset her nå. Egersund startet kampen best, men det har jevnet seg litt ut nå som vi nærmer oss halvspilt førsteomgang. Sjansestatistikken viser 1-1.
    20'
    Tas kort.
    21'
    Tas raskt.
    22'
    Mye dueller og lite finspill for øyeblikket.
    25'
    Frispark til gjestene på 30 meter. Salmon svinger ballen inn i boks på hodet til en medspiller, men headingen går langt utenfor.
    26'
    Egersund får klarert.
    28'
    Gult kort til Egersunds IK
    Oskar Opsahl
    For tøff i en duell omtrent på midtbanen, og blir belønnet med kampens første kort.
    28'
    Grei mulighet for gjestene. En fin overgang fra de gule og svarte. Halgunset slår ballen ut til venstre, hvor Opsahl legger inn. Han treffer en medspiller på bakerste stolpe, men skuddet går i nettveggen.
    30'
    Fløy er nære på å spille seg gjennom, men Dia gjør en viktig inngripen! Hjemmelaget roper på tilbakespill, men det ser greit ut å la den gå.
    31'
    Egersund med ballen i laget nå, mens de jakter kampens første scoring. Hjemmelaget står dog godt i mot.
    34'
    Osestad er nære på å plukke en løs ball i Egersund-forsvaret, men gjestene slipper med skrekken.
    36'
    Slås langt.
    36'
    Dahlby nære på å komme til en god mulighet, men skuddet går rett i blokka!
    36'
    Over alle.
    36'
    Gjestene får stanget unna, og kan kontre.
    39'
    Gjestene forsøker å kontre etter corneren, men det blir for upresist på siste tredjedel.
    40'
    Tas raskt.
    40'
    Tas kort.
    40'
    Det tikker mot pause på Flekkerøy, og det er lite som tyder på at vi skal få en scoring før den tid.
    42'
    Tidlig innlegg fra venstre retning Dahlby fra gjestene, men det blir for upresist og Kristiansen plukker enkelt.
    43'
    45'
    Det står 0-0 til pause på Cemo Arena på Flekkerøy, etter en relativt kjedelig førsteomgang. Gjestene startet best, men hjemmelaget spiste seg litt og litt inn i kampen utover i omgangen. Lagene har hatt en mulighet hver, men ikke maktet å score. Jeg kan nesten garantere mer action i andreomgang. Heng med!
    45'
    Spillerbytte - Flekkeroy IL
    Inn: Elias Nahiry
    Ut: Aksel Kloster
    45'
    Hjemmelaget med et bytte i pausen.
    45'
    Tas kort til Dia.
    45'
    Nahiry med en lang ball retning Osestad, men Falchener har kontroll.
    47'
    Frispark til hjemmelaget ute til venstre i banen. Fin innleggsposisjon. Tas raskt før det ender i en avslutning, svakt rett på Klemensson.
    47'
    Opsahl utfordrer å venstresiden, men Lien stopper vingbacken.
    49'
    Ingvald Sandvik Halgunset
    Stopper en overgang.
    49'
    Frispark til hjemmelaget rundt 30 meter fra mål. Osestad svinger inn, men Voilås er hjemme i egen boks og header unna.
    49'
    Voilås med et fint hælspark til Dahlby, men Fløy får gitt til corner!
    50'
    Mot Dia, men midtstopperen på lån fra FK Haugesund taper duellen.
    50'
    51'
    52'
    Frispark til Egersund i drømmeposisjon. På omtrent 20 meter. Dahlby forsøker seg, men det går en halvmeter over!
    53'
    Egersund styrer kampen nå, og har fått den litt inn i det sporet de nok ønsket i førsteomgang.
    55'
    Nesten for Dahlby! Etter litt frem og tilbake spretter ballen fint for Egersunds nummer 9. Han får avsluttet fra fin posisjon, men Kristiansen varter opp med en god redning. Nærmer seg noe nå, gjestene.
    56'
    Hjemmelaget får klarert.
    58'
    Tas kort tilbake til egen keeper.
    59'
    Det gjøres klar noen bytter på sidelinjen.
    60'
    Osestad serverer Nahiry, men han bruker for lang tid på å avslutte! Da blokkerer Midtskogen.
    60'
    Inn: Simon Valand
    Ut: Levi Eftevaag
    61'
    Spillerbytte - Egersunds IK
    Inn: Chris Sleveland
    Ut: Ingvald Sandvik Halgunset
    62'
    Tas kort tilbake til You.
    63'
    Innbytteren litt for ivrig.
    63'
    64'
    Egersund med initiativet nå, men Fløy står fortsatt godt i mot.
    66'
    Ådne Midtskogen
    Feller Nahiry, og hindrer han nærmest fra å komme gjennom.
    66'
    Frispark i fin posisjon for hjemmelaget, litt ute til høyre i banen like utenfor sekstenmeteren. Osestad forsøker seg, rett i muren.
    67'
    Tas kort.
    68'
    Andre gule kort til Egersunds IK
    Midtskogen får sitt andre gule på under to minutter! For sent inne i en duell med Valand, og da er det takk for i kveld til midtstopperen!
    68'
    Da blir det 11 mot 10 de siste 20 minuttene her!
    69'
    Stopp i spillet i det Nahiry får seg en smell i hodet.
    70'
    Spillet fortsetter. Egersund med ballen i laget.
    71'
    Godt slått på Eggen, men han får ikke skikkelig dreis i avslutningen.
    72'
    Inn: Heine Åsen Larsen
    Ut: Justin Salmon
    74'
    Inn: Magnus Sandvik Høiseth
    Ut: Magnus Lankhof-Dahlby
    74'
    Dobbelbytte fra Egersund i jakten på en utligning med en mann mindre på banen.
    75'
    Mål for Egersunds IK!
    Flekkeroy IL 0 - 1 Egersunds IK
    Mål: Kristian Kjeverud Eggen
    Målgivende: Magnus Sandvik Høiseth
    Der sitter den for gjestene med en mann mindre på banen! Opsahl tar med seg ballen fremover, og finner Høiseth ute til venstre. Sistnevnte slår et strålende innlegg inn i boksen, hvor Eggen forlenger ballen videre inn i lengste hjørne. Flott scoring!
    77'
    Kan Fløy svare?
    79'
    Innlegg fra venstre fra vertene, men Klemensson fanger enkelt.
    79'
    80'
    Innbytteren litt for tidlig ute i bakrom.
    81'
    Eggen fra distanse, men det blokkeres før ballen spretter inn til Kristiansen.
    81'
    Chipper den gjennom mot Voilås, men Kristiansen er fint ute og avverger.
    82'
    Slås langt.
    84'
    Gult kort til Flekkeroy IL
    Xiaolong You
    Alt for tøff i en duell langt inne på Egersunds banehalvdel.
    84'
    Sleveland blir liggende etter taklingen fra You, men han kommer seg på beina til slutt.
    84'
    Lien legger inn fra høyre, men Egersund får klarert.
    87'
    Stopperen er med frem i jakten på utligning.
    87'
    Inn: Horenus Taddese
    Ut: Kristian Kjeverud Eggen
    87'
    Inn: Jo Stalesen
    Ut: Oskar Opsahl
    87'
    Slås langt opp og inn i boksen. Ender til slutt med en avslutning fra distanse, langt utenfor.
    88'
    Tas kort.
    90'
    Fire minutter å gjøre det på for hjemmelaget.
    90'
    Hjemmelaget vinner en corner!
    90'+1
    Svakt slått. Klemensson plukker.
    90'+1
    Nå begynner det å haste for hjemmelaget.
    90'+3
    90'+4
    Der er det over, og Egersund vinner til slutt 1-0 over Fløy! Hele kampen var relativt jevnspilt, og det så litt mørkt ut for gjestene når de fikk rødt kort da Midtskogen fikk to gule kort på under to minutter halvveis i andreomgang. Egersund tok seg likevel sammen, og går oppskriftsmessig videre i cupen takket være en fin heading fra Eggen rundt et kvarter før slutt. Med det takker jeg for følget, og ønsker deg en strålende onsdagskveld videre!