2-2
72'
Engblom90'+2
4-2

Velkommen til dagens livedekning fra Haugesund stadion. Etter en del regn de siste døgnene, er det nå sol og drøyt 20 grader. En liten trekk er det, men ikke noen vind som vil prege kampen.
    Det var spenning knyttet til om dagens motstandere ville få spilleklar sine nykommere. Vålerenga kan glede seg over at spissen Chad Barrett er spilleklar. For FKHs del er ikke venstrebacken David Myrestam spilleklar. Ifølge Haugesunds Avis er sportssjef i FKH, Asbjørn Helgeland, mektig irritert over GIF Sundsvall som ikke har klart å gjøre det de skulle for å få venstrebacken klar.
    FKH har derimot to andre nykommere med i dag. Amer Osmanagic går rett inn på laget. Han tar plass på venstre midtbane da Geir Ludvig Fevang står over med hjernerystelse. Den svenske spissen Pontus Engblom starter på benken til hjemmelaget.
    Ettersom Myrestam ikke er spilleklar og Våge Nilsen og Andreassen er ute med skade, er det Kristoffer Haraldseid som starter på venstreback hos FKH i dag. Mar Johannesson var venstreback i forrige kamp, men han er satt på benken i dag.
    FKH-høyreback Vegard Skjerve var usikker ettersom han ble byttet ut med skade mot Hønefoss sist, men han er klar etter sine ryggplager.
    På topp hos FKH starter igjen spissduoen Søderlund/Djurdjic. Søderlund fyller 25 år i dag og ble nylig tatt ut i den norske landslagstroppen som skal møte Hellas. Det forventes at Djurdjic blir solgt i løpet av august, og han ønsker seg til en større liga. I forbindelse med rykter om at Vålerenga ville kjøpe ham nå i august, uttalte Djurdjic til Haugesunds Avis at han ikke var interessert i en overgang til verken Vålerenga eller andre norske klubber.
    På benken til FKH er Håvard Storbæk nok en gang. Den tidligere Odd-spilleren har spilt lite for FKH i år og det ryktes nå at han skal være på vei tilbake til Skiensklubben.
    Vålerenga har solgt Håvard Nielsen til østerriksk fotball, Marcus Pederson er ferdig med sitt utlån og Veigar Pall Gunnarsson er ute med skade. Morten Berre var egentlig satt opp i Vålerengas startellever, men ettersom Chad Barrett ble spilleklar tar han Berres plass. Den tidligere FKH-spilleren Morten Berre starter på benken.
    Vålerenga-Kaptein Kristofer Hæstad er tilbake i VIFs startellever etter at han sonet karantene mot Brann mandag
    Vålerenga starter med disse elleve i dag (4-4-2): Lars Hirschfeld – Benjamin Dahl Hagen, Andre Muri, Simon Larsen, Joachim Thomassen – Martin Pusic, Bojan Zajic, Kristofer Hæstad, Mohammed Fellah – Ahmed Suleiman, Chad Barrett
    FKH starter med disse elleve (4-4-2): Per Morten Kristiansen - Vegard Skjerve, Umaru Bangura, Martin Bjørnbak, Kristoffer Haraldseid - Maic Sema, Trygve Nygaard, Eirik Mæland, Amer Osmanagic - Nikola Djurdjic, Alexander Søderlund
    Chad Barrett starter altså for Vålerenga, men Giancarlo González ble ikke spilleklar for bortelaget.
    Det er to tabellnaboer som møtes her på Haugesund stadion i dag. FKH er nummer fem før dagens kamp med 25 poeng. Vålerenga har samme poengsum på 6. plass. FKH har derimot ikke vunnet på de fem siste seriekampene og har falt fra 3. plassen de tok ferie på. Vålerenga er på sin side på vei oppover på tabellen.
    Lagene møttes også i første serierunde. Da tok FKH ledelsen 1-0, men med ti menn (etter en utvisning av unggutten Martin Bjørnbak i 1. omgang) klarte ikke FKH å holde stand. Vålerenga vant 2-1 etter seiersmål på overtid av Martin Pusic.
    Benjamin Dahl Hagen og Chuma Anene er tilbake i Vålerenga etter å ha avsluttet leieopphold i henholdsvis Fredrikstad og Ull/Kisa. Dahl Hagen går rett inn på laget og starter på høyrebacken. Anene sitter på benken fra start.
    Fegor Ogude (beinbrudd) og Dawda Leigh (rygg) er skadet hos bortelaget. Yssouf Kone er i opptrening etter sine skadeproblemer. FKH har i tillegg til skadde Andreassen og Våge Nilsen også Michael Haukås ute med skade. Han har pådratt seg en strekkskade i låret på trening denne uken, ifølge Haugesunds Avis.
    FKH har faktisk aldri tapt for Vålerenga hjemme på Haugesund stadion.
    Under Jostein Grindhaug har FKH vært svært gode hjemme. Dette er hans fjerde sesong som FKH-trener og han har kun hatt ett tap på hjemmebane i sesongen. Årets tap kom mot Rosenborg tidligere i sommer, men FKH har i tillegg spilt en hel del uavgjort hjemme i år. FKH må vinne resten av sesongens hjemmekamper for å ta like mye poeng i år som de pleier å gjøre på Haugesund stadion.
    Spillerne entrer stadiongresset. Her er det straks klart for avspark.
    Vi er i gang. Vålerenga med avspark. Bortelaget spiller fra sør mot nord. Det er vindstille i det avsparket tas.
    1'
    Frispark til FKH 30 meter fra mål.
    1'
    Innøvd trekk fra Vålerenga, men FKH får avklart.
    2'
    Langt innkast mot FKH-feltet. Søderlund er høyest og header unna. Han får også frispark i situasjonen.
    2'
    FKH får frispark drøyt 30 meter fra mål.
    3'
    Ahmed Suleiman ser ut til å ligge litt bak Barrett på topp hos Vålerenga her i starten.
    4'
    Bjørnbak med et kjempefrispark fra 30 meter. Hirschfeld kaster seg og får reddet, men han må gi retur. Ballen blir liggende foran VIF-målet, men ingen FKH-spillere er på returen.
    5'
    Frispark til Vålerenga etter en Bjørnbak-felling. Ballen slås inn i feltet, men Søderlund header unna.
    5'
    Hæstad får tilsnakk etter en felling midt på banen.
    7'
    Thomassen slår godt inn fra venstre, men Bangura får headet unna.
    7'
    Godt forsvarsspill fra Skjerve som vinner ballen fra Pusic.
    9'
    Fine tendenser i FKH-laget, men Søderlunds forsøk på gjennombruddspasning er litt for upresis.
    9'
    Haraldseid slår godt inn fra venstre, men det er ingen FKH-spillere på bakerste stolpe.
    10'
    Målsjanse for Vålerenga. Bjørnbak klarerer med hodet rett i føttene på Suleiman. Han kommer til skudd fra skrått hold, men avslutningen går et par meter utenfor.
    11'
    FKH med overgang. Søderlund nær ved å dra seg fri, men Larsen får taklet til corner.
    12'
    Corneren går over alt og alle. Innkast til Vålerenga.
    12'
    Jevn åpning her i Haugesund.
    13'
    Fellah slår godt inn fra venstre. Barrett er høyest i feltet, men ballen sklir nærmest av hodet på han.
    14'
    Spillere fra begge lag sklir en del her i starten på kampen.
    15'
    Frispark til Vålerenga 40 meter fra mål. De sender opp nesten hele laget.
    17'
    Svakt slått frispark som Amer Osmanagic enkelt header unna.
    17'
    Djurdjic drar seg forbi flere spillere litt inne på Vålerengas halvdel. Overraskende nok skyter han med venstrefoten fra over 30 meters hold. Ballen triller svakt langt utenfor.
    19'
    Fellah skyter fra 20 meter. Skuddet går via Mæland og inn til Kristiansen.
    20'
    Frispark til FKH 35 meter fra mål. Vålerenga får headet unna innlegget fra Sema.
    21'
    Mål for FK Haugesund!
    FK Haugesund 1 - 0 Vålerenga
    Målgivende: Alexander Søderlund
    Bosnieren scorer i sin debut med et skudd fra distanse. Søderlund mottar ballen med ryggen til mål. Han legger igjen til Osmanagic. Han smeller til med venstrefoten. Markkryperen sniker seg inn helt nede ved stolperoten. Pent.
    21'
    Søderlund går i bakken, men får ikke frispark. FKH-spissen er rasende. Sjelden en ser Søderlund protestere slik.
    24'
    Sema kommer på løp i Vålerengas bakrom. Pasningen er perfekt, men Sema er litt uheldig med sitt førstetouch. FKH beholder ballen, men Vålerenga får til slutt klarert.
    26'
    Søderlund drar seg elegant fri med et strålende touch, men han avslutter over fra 16 meter. Han hadde ingen spillere mellom seg og Hirschfeld der, men et par Vålerenga-spillere jagende i ryggen.
    27'
    Søderlund er igjen høyest, men header rett opp i luften. Kristiansen går opp og bokser unna.
    27'
    Barrett avblåses for offside.
    29'
    Haraldeid slår et innlegg i kroppen/handa på Dahl Hagen. Han får ballen tilbake og skyter mot nærmeste hjørne. Hirscfeld redder greit.
    30'
    Vi passerer halvtimen. Etter en jevn start, har FKH vært det beste laget etter at de tok ledelsen.
    31'
    Amer Osmanagic prøver seg fra distanse igjen. Denne gangen redder Hirschfeld uten problemer.
    32'
    Osmanagic ligger nede på egen halvdel med skade.
    32'
    Osmanagic er på føttene igjen. Han slår i bakrom mot Søderlund, men pasningen er litt for lang. Hirschfeld kommer ut og er først på ballen.
    34'
    Søderlund avblåses for offside.
    34'
    Pusic skyter fra langt hold. Det harde skuddet stusser i bakken og Kristiansen må slå til corner. Bra skudd av Vålerenga-spilleren.
    36'
    Larsen får hodet på ballen, men han klarer ikke annet enn å stusse den ut til FKH-innkast.
    36'
    Haraldseid slår i bakrom. Djurdjic jager den og skyter ballen i Larsen og ut til corner.
    37'
    Zajic header unna.
    37'
    Vålerenga får frispark midt på FKHs halvdel - ute ved sidelinjen på sin venstrekant.
    38'
    Zajic slår inn i feltet, men det blåses for offside.
    38'
    Nygaard spiller Søderlund gjennom på venstresiden - offside.
    39'
    Dahl Hagen kaster langt. Ballen spretter inn til Per Morten Kristiansen.
    41'
    FKH kommer på overgang, men Søderlunds pasningsforsøk mot Djurdjic når ikke fram.
    42'
    Vålerenga har fått løftet spillet de siste minuttene. For FKH handler det om å holde nullen fram til pause nå.
    43'
    Innlegg fra Vålerengas venstreside. Kristiansen fanger ballen uhindret.
    44'
    Sema slår inn hardt og lavt fra høyre. Larsen klarerer.
    45'
    Kjempesjanse til FKH. Nygaard vinner ballen og FKH kommer på overgang. Han avanserer og spiller til Søderlund. FKH-spissen drar seg fri, men med kun Hirschfeld mellom seg og nettet setter han ballen rett på Vålerenga-keeperen. Der burde han gitt hjemmelaget 2-0.
    45'
    45'+1
    Det er pause i Haugesund. FKH leder 1-0 og det gir et greit bilde av hvordan omgangen har vært. Målet kom etter en fin avslutning fra rundt 20 meter fra debutant Amer Osmanagic.
    Undertegnede har 3-1 i målsjanser til FKH etter 1. omgang. Foruten scoringen har Søderlund hatt to gode muligheter til å score på sin 25-årsdag. Vålerengas ene sjanse hadde Ahmed Suleiman.
    Spillerne er på plass på banen.
    45'
    Vi er i gang igjen. FKH med avspark. Nå er det hjemmelaget som spiller fra sør mot nord. Det er fortsatt vindstille.
    46'
    Ingen av lagene har gjort noen bytter i pausen.
    46'
    Barrett misser med et mottak og får ironisk applaus av hjemmefansen. Vålerengas nye spiss har ikke fått noe til ennå, men det er 45 minutter igjen.
    47'
    Djurdjic nær ved å finne Søderlund med et hælspark inne i Vålerengas 16-meter, men pasningsforsøket når ikke fram.
    48'
    Djurdjic går i bakken, men får ikke frisparket både han og hjemmefansen roper på.
    50'
    FK Haugesund 2 - 0 Vålerenga
    Mål: Eirik Mæland
    Målgivende: Nikola Djurdjic
    FKH scorer på en overgang. Djurdjic fører ball og Søderlund drar med seg hele Vålerenga-forsvaret med et løp. Djurdjic triller ballen i det ledige rommet der Mæland kommer løpende. Den skadeforfulgte midtbanespilleren setter ballen i nettet via tverrliggeren fra 15-16 meter.
    50'
    Gult kort til Vålerenga
    Hopper inn i siden på Martin Bjørnbak i det FKHs unge midtstopper er oppe og header ballen unna. FKH-stopperen blir liggende lenge og vrir seg i smerte.
    52'
    Mæland blir liggende og trenger medisinsk behandling. Med tanke på hvor mye skader den unge Bømlo-gutten har hatt de siste sesongene er ikke dette godt nytt.
    54'
    Mæland hinker av banen.
    54'
    Mæland må byttes ut. Synd for FKH. Han har vært god i dag. Det ser ut til å være ankelen som er problemet.
    55'
    Eirik Mæland kommer faktisk inn på banen. Det ble signalisert at han måtte byttes ut, men han ser ut til å ville prøve seg litt til.
    57'
    Mål for Vålerenga!
    FK Haugesund 2 - 1 Vålerenga
    Mål: Mohammed Fellah
    Målgivende: Benjamin Dahl Hagen
    Mens Bangura ligger utenfor banen og får behandling reduserer Vålerenga. Et knallhardt skudd fra 20 meter suser inn. Nå er det spenning i kampen igjen.
    58'
    Bangura er på banen igjen.
    59'
    FKH hardt straffet for de minuttene de spilte med ti spillere på banen der.
    60'
    FKH får klarert.
    60'
    Hjemmefansen veldig misfornøyd med dommerne i forbindelse med Vålerengas redusering. De mener FKH skulle hatt frispark da Bangura ble skadet like i forkant av scoringen.
    61'
    Amer Osmanagic fyrer løs fra 30 meter - langt over.
    61'
    Frispark til FKH etter et langt Vålerenga-innkast mot FKH-boksen.
    62'
    Noe nervøst over FKH og hjemmepublikummet nå. FKH hadde god kontroll på dette fram til Fellahs redusering.
    65'
    Amer Osmanagic slår presist inn fra venstre. Djurdjic mottar ballen, men får ikke ballen med seg.
    66'
    Amer Osmanagic og Kristoffer Haraldseid kombinerer fint på venstresiden, men Haraldseids lave innlegg blir klarert.
    68'
    Bjørnbak skyter et frispark fra 35 meter. Ballen går noen meter over.
    69'
    Innkast til Vålerenga. Bortelaget sender opp alle sine fyrtårn.
    70'
    70'
    Storbæk tar plass på høyresiden. Sema går over på venstrekanten.
    71'
    FK Haugesund 2 - 2 Vålerenga
    Målgivende: Mohammed Fellah
    Anyora ruser i Zajic nede ved cornerflagget. Han sklir av banen og Zajic legger inn. Det ender med at Pusic kan sette ballen i åpent mål etter pasning fra Fellah.
    72'
    Chuma Anene går i bakken på vei mot mål. Det ser ut som han hektes av Bjørnbak, men dommer Helgerud vinker ham opp igjen. Det ser ut som at FKH kan si seg heldige med den avgjørelsen.
    74'
    Djurdjic skyter like utenfor fra 20 meter.
    75'
    FKH hadde god kontroll på dette fram til Mæland måtte ut med skade. Vålerenga reduserte like etter det, og etter det har det vært noe nervøst over det fra hjemmelaget. Ikke overraskende at det kom en utligning. Det skal sies at Vålerenga også gjorde et dobbelbytte like før reduseringen. De har Martin Andresen lyktes bra med.
    75'
    Morten Berre
    For sent inne i en takling.
    76'
    Skjerve slår inn fra høyre, men Vålerenga får klarert.
    78'
    Det bølger fram og tilbake her nå. Helt åpent i Haugesund.
    79'
    4421 tilskuere her i kveld.
    79'
    Spillerbytte - FK Haugesund
    Inn: Pontus Engblom
    Ut: Maic Sema
    Den unge, svenske spissen kommer inn til sin debut for FKH. Søderlund ser ut til å ta plass på venstrekanten.
    79'
    Søderlund skyter fra 30 meter. Hirschfeld redder greit.
    81'
    Engblom skyter fra 20 meter. Svensken treffer meget godt, men Hirschfeld får opp armene og slår ballen opp i lufta. Han fanger returen selv.
    82'
    Storbæk slår inn mot Engblom. Svensken header mot Søderlund, men Vålerenga får klarert. Fine tendenser fra den svenske innbytteren.
    83'
    Svak corner av Storbæk. Ballen går ut til utspill fra Hirschfeld.
    84'
    Ahmed Suleiman får frispark mot seg etter å ha gått til med knottene først i en duell.
    85'
    Kristiansen er iskald og dribler av Pusic på femmeteren.
    86'
    Nikola Djurdjic er stemt fram som dagens FKH-spiller.
    87'
    Djurdjic prøver seg på et brassespark fra 18 meter. Han treffer urent på ballen og avslutningen går ufarlig utenfor.
    88'
    Vålerenga ikke lenger like angrepsvillige. Det er FKH som er ivrigst i jakten på et seiersmål.
    89'
    Frispark til FKH 30 meter fra mål. Bjørnbak gjør seg klar.
    89'
    FK Haugesund 3 - 2 Vålerenga
    Mål: Alexander Søderlund
    Det blir bursdagsgutten Søderlund som gjør det. Fantastisk frispark med strak vrist. Ballen går over muren og nede i Hirschfelds venstre hjørne. Enorme jubelscener på Haugesund stadion.
    90'
    Det skal spilles minimum tre minutters tilleggstid.
    90'+1
    Djurdjic avblåses for offside.
    90'+1
    Vålerenga får frispark midt på banen. De sender opp hele laget.
    90'+1
    FK Haugesund 4 - 2 Vålerenga
    Mål: Pontus Engblom
    FKH kontrer inn 4-2 etter at Vålerenga sender fram nesten alt. Engblom header unna frisparket og løpet deretter opp og blir med på kontringen. Djurdjic kommer en mot en, men venter på Engblom. Han spiller den svenske debutanten fri. Han setter ballen sikkert forbi Hirschfeld. Kampen er avgjort.
    90'+2
    90'+3
    Hvilken dramatikk mot slutten her. FKH ledet 2-0, men Vålerenga kom tilbake og utlignet. Kampen sto og vippet, men i sluttminuttene var det ingen tvil om at det var FKH som var ivrigst i sin jakt på seiersmålet. 3-2-målet kom etter et nydelig frispark fra Søderlund, mens det ble 4-2 på en kontring da Vålerenga sendte hele laget fram i jakten på utligning på overtid.
    Scenene ute på Haugesund stadion viser tydelig hvor mye denne seieren betydde for både spillere og trenere. Etter fem kamper uten seier er det en jublende Jostein Grindhaug som står med hendene over hodet nå.
    - Denne seieren har vi lengtet etter og vi trengte den, sier FKHs hjelpetrener Eirik Horneland som mener seieren var fortjent.
    I tillegg til tre poeng, kan begge FKHs nykommere glede seg over scoring i sin debut.
    Eirik Mæland forteller Radio 102 at det var et overtråkk som gjorde at han måtte ut i 2. omgang.
    - Dette var alle følelser i løpet av 90 minutter. Etter 2-2 justerte vi oss og vi var i tillegg heldige med byttene. Uavgjort i dag også hadde ikke gitt oss så mye. Vi måtte våge og gamble, sier FKH-trener Jostein Grindhaug til Radio 102.