2-0
4 357
3 507

Ble dekket av Mattis Holt

Velkommen til livedekningen av kampen mellom Haugesund og Vålerenga! Bortelaget er høyt oppe om dagen etter returen til Oslo-lagets gamle spisshelt Vidar Örn Kjartansson. Han er dog ikke med i troppen i kveld, og det er heller ikke midtstopper Ivan Näsberg som må stå over kampen med skade.
    For Haugesund er kampen ekstra spesiell for én spiller: Nemlig Christian Grindheim. 37-åringen ikledde seg som kjent VIF-drakta i totalt åtte år, mange av dem som kaptein.
    Haugesund (4-3-3): Sandvik - Desler, Knudsen, Tiedemann Hansen, Stølås - Leite, Grindheim, Pedersen - Sandberg, Wadji, Velde.
    Vålerenga (4-3-3): Klaesson - Borchgrevink, Bjørdal, Tollås Nation, Adekugbe - Shala, Oldrup Jensen, Lekven - Dønnum, Vilhjalmsson, Finne.
    Benken til Haugesund: Vejmola, Karamoko, Krygård, Ammitzbøll, Fredriksen, Gunnarshaug, Sande.
    Benken til VIF: Haug, Holm, Stokke, Horn Myhre, Sahraoui, Skaret, Nouri.
    Hymnen går, og vi er klare for kamp i Haugesund.
    Haugesund-frispark midt på banen.
    2'
    Leite fyrer! Klaesson klarer ikke holde, men ingen Haugesund-spillere er våkne nok til at det blir farlig.
    3'
    Matti Vilhjalmsson har fått seg et lite kutt i leppa etter en smell.
    4'
    Bedagelig tempo i åpningen her.
    6'
    Finne nære! Bergenseren får ballen rett utenfor 5-meteren, og banker til med venstrefoten. Sandvik redder!
    8'
    Desler feller Dønnum. Frispark til Vålerenga i innleggsposisjon.
    12'
    Sandvik fanger innlegget enkelt.
    13'
    Enorm sjanse for Lekven! Vålerenga snapper, og Shala slår inn fra venstre. Lekven stuper frem - men ballen går utenfor!
    16'
    Mål for FK Haugesund!
    FK Haugesund 1 - 0 Vålerenga
    Mål: Kristoffer Velde
    WOW! Kristoffer Velde snapper et dårlig Klaesson-utspill, og så stiller Haugesunds 99 inn siktet på lengste kryss - og treffer! For en avslutning.
    16'
    Borchgrevink-innlegg blokkeres.
    19'
    Wadji presser Bjørdal. Triller iskaldt tilbake til Klaesson som klarerer.
    21'
    Finne drar ned Velde. Haugesund-frispark.
    23'
    Sandberg slår presist inn. Klaesson er våken, og bokser den ut.
    24'
    Tiedemann ser etter Velde på løp. Blir litt for lang.
    25'
    Hjørnespark - Shala slår inn. Blåses frispark da Dønnum holder Sandvik.
    26'
    Wadji snapper, og går rett på mål fra spiss vinkel! Prøver å finte Klaesson ned, og sikter på luka. VIF-keeperen stenger beina i tide.
    28'
    Pedersen slår hardt inn fra høyre, og inne i boksen sklir Wadji. VIF klarerer.
    33'
    Gult kort til FK Haugesund
    Kristoffer Velde
    Stempler Borchgrevink. Har vært litt tenning mellom de to spillerne de siste par minuttene.
    34'
    FK Haugesund 2 - 0 Vålerenga
    Mål: Ibrahima Wadji
    Målgivende: Mikkel Desler
    Så sitter den igjen! Innlegget fra høyre havner mellom Tollås Nation og Bjørdal - og der dukker Ibrahima Wadji opp! Spissen får ikke voldsomt med kraft bak headingen, men nok til å overliste Klaesson!
    36'
    Velde drar seg inn fra vanstre, og finner Desler på motsatt side. Han avslutter på en slags halv volley, og Klaesson må dra frem en reaksjonsredning!
    39'
    Dønnum setter fart på høyrekanten, men er godt dekket av tre FKH-spillere. Kommer seg ikke forbi.
    41'
    Desler frampå igjen. Triller til Leite, som viser frem et førstetouch som hører til i Obos-ligaen, men klarer å hente seg inn foran en passiv Klaesson. Setter ballen over.
    42'
    Dønnum ser etter en åpning, og prøver å skru ballen i lengste kryss. Blokkeres.
    44'
    Velde enormt nære nummer tre! Runder Klaesson, og prøver å lure ballen på riktig side av stolpen fra sylskarp vinkel. Treffer metallet.
    45'
    2-0 til Haugesund etter 45 - og det kunne vært mer! Etter en frisk VIF-åpning handlet alt om hjemmelaget, og her må trolig Dag-Eilev Fagermo tenke nytt i pausen.
    VIF tar avspark.
    46'
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Osame Sahraoui
    Ut: Magnus Lekven
    46'
    Innbytteren ser etter en vei inn i Haugesunds 16-meter, og finter seg rundt, mellom og forbi hele det hvite forsvaret før han får frispark ute ved sidelinjen.
    47'
    Mål for Vålerenga!
    FK Haugesund 2 - 1 Vålerenga
    Mål: Matthias Vilhjalmsson
    Målgivende: Herolind Shala
    Drømmestart på omgangen for VIF! Frisparket Sahraoui skaffer blir avgjørende, for Shala finner luggen til Vilhjalmsson. Islendingen stusser mot mål. Der er Stølås, men det eneste han får til er å føre ballen videre i eget nett!
    47'
    Så er det nesten to! Sandvik er på bærtur, og ballen lander hos en ledig Dønnum på bakerste stolpe. Vingen klarer ikke presse avslutningen mellom stengene!
    50'
    Sandberg-frispark klareres til værs. Ballen lander på hodet til en Haugesund-spiller, som får til en halvhjertet heading mot mål. Enkel for Klaesson.
    52'
    Tøffe tak nå. To FKH-spillere nede etter en duell i feltet.
    53'
    Oi! Tollås Nation setter ballen i nettet etter en corner, men det er dømt frispark favør Sandvik! Vålerenga-spillerne er mildt sagt sinte.
    53'
    Dønnum får tilsnakk fra Tom Harald Hagen. Holdt igjen Desler.
    56'
    Klaesson må feie en ball vekk etter et farlig tilbakespill av Bjørdal.
    57'
    Shala roper på hands for andre gang på få minutter etter å ha slått ballen hardt opp i overkroppen på Desler. Dansken er lite imponert.
    58'
    Sahraoui tester skuddet med masse trafikk foran mål, og skjønner fort feilen, da FKH får en stor kontringsmulighet. Unggutten løper ned FKH-spilleren, og tar en "professional foul" midt på banen.
    58'
    Nytt Shala-innlegg blokkeres til corner. Nå lukter det utligning her.
    60'
    Tollås Nation vinner duellen på første stolpe, men header over.
    60'
    Dønnum leker litt med Desler, og blir revet ned. Frispark midt på banen.
    63'
    Vålerenga nære igjen! Shala setter fart, og slår inn med venstrefoten fra spissen av 16-meteren. Der inne er det unge Sahraoui som stikker hodet frem, og han plasserer ballen godt nede ved stolperota også - men der er Sandvik!
    63'
    Inn: Benjamin Stokke
    Ut: Bård Finne
    64'
    Dønnum drar til med venstrefoten. Ikke spesielt hardt, og enkel for Sandvik.
    65'
    Gult kort til Vålerenga
    Matthias Vilhjalmsson
    70'
    Spillerbytte - FK Haugesund
    Inn: Kevin Krygård
    Ut: Thore Pedersen
    70'
    Inn: Kristoffer Gunnarshaug
    Ut: Christian Grindheim
    70'
    Desler sitter nede også. Spørs nok om det blir et bytte til.
    72'
    Inn: Ulrik Fredriksen
    Ut: Mikkel Desler
    73'
    Johan Lædre Bjørdal
    Holder igjen Velde. Frispark.
    75'
    Frisparket blir ufarlig.
    75'
    Shala står alene på bakerste stolpe, og ballen lander hos ham. Smeller til på halvspretten, men den blokkeres av Tiedemann Hansen!
    79'
    Sahraoui finter seg frem og tilbake utenfor boksen, og blir felt. Dommer lar den gå.
    81'
    Fagermo kjefter på seg et gulkort på sidelinjen.
    82'
    Sandberg med masse rom foran på seg på venstrekanten, men det er tydelig hva som er FKHs plan de neste 7 minuttene, for han stopper helt opp i stedet. Her skal det drøyes.
    84'
    Inn: Odin Thiago Holm
    Ut: Herolind Shala
    84'
    Inn: Alexander Ammitzbøll
    Ut: Ibrahima Wadji
    87'
    Inn: Benjamin Karamoko
    Ut: Bruno Leite
    87'
    Dønnum dyttes i ryggen like utenfor boksen. Får ingenting av dommer Hagen.
    89'
    Lite tid igjen for Vålerenga nå.
    89'
    Stor Velde-sjanse! Haugesund spiller seg fint frem, og ballen stikkes gjennom til Velde alene med Klaesson. Den unge VIF-keeperen gjør alt riktig, kommer ut, og holder Vålerenga inne i kampen!
    90'
    Lagt til fem minutter.
    90'+1
    Vålerenga presser på...
    90'+2
    Så skal Hagen prate med et par spillere inne i boksen før en VIF-corner.
    90'+3
    Corneren fra Borchgrevink heades ut.
    90'+3
    Velde skyter - og Klaesson glipper! Heldig at ballen ikke triller inn i lengste.
    90'+4
    Corner til VIF.
    90'+5
    Dønnum velger å ta corneren kjapt, og innlegget treffer ikke.
    90'+6
    FKH kontrer, og Krygård klarer ikke overliste Klaesson.
    90'+6
    Haugesund holder unna! Vålerenga presset på i en hel omgang, men klarte kun få den ene ballen i nettet. Haugesund klatrer opp på 8. plass med tre poeng, mens Vålerenga misbrukte sjansen til å hoppe opp på 3. plass.