1-0
1-1

Ble dekket av Jens Friberg

God ettermiddag og hjertelig velkommen til denne live-oppdateringen av FK Haugesunds kamp mot Sarpsborg 08 i Eliteseriens fjerde runde.
    SARPSBORG 08 (4-4-2): Falch - Tveita, Tamm, Jørgensen, Thomassen - Askar, Nielsen, Singh, Zachariassen - Mortensen, Schwartz.
    Geir Bakke gjør to endringer fra laget som slo Vålerenga 3-0 på 2. påskedag. Amin Asker kommer inn på høyrekant for en småskadet Ole Jørgen Halvorsen, spissen Mikkel Agger er satt ut til fordel for Robbie Schwartz. De to danskene har rotert jevnlig på å danne partnerskap med Patrick Mortensen på topp.
    FK HAUGESUND (4-4-1-1): Bråtveit – Haraldseid, Skjerve, Karamoko, Stølås – Akintola, Tronstad, Våge Nilsen, Kallevåg – Grindheim – Gytkjær.
    Eirik Horneland velger, ikke uventet, å beholde den samme startelleveren som slo Bodø/Glimt 3-0 på Aspmyra sist.
    FK Haugesund har åpnet med to seire på tre kamper, men ingen av dem er tatt på hjemmebane - her står de så langt med et 0-1-tap for Molde som eneste resultat. På reisefot har de slått nevnte Bodø/Glimt og Odd (1-2) i serieåpningen.
    Sarpsborg 08 kommer på sin side ubeseiret til Rogaland og tidvis rundspilte Vålerenga sist - 3-0. Deres eneste bortekamp endte med 2-2 mot Lillestrøm og i serieåpningen slo de Rosenborg 1-0.
    Det er altså nummer to og tre som møtes på Haugesund Stadion til en tidlig toppkamp. De har delt poengene broderlig mellom seg i senere tid og alle de siste tre kamper har endt uavgjort.
    Det har vært forvirring rundt Haugesunds Deadline Day-signering Erin Pinheiro, som ifølge Haugesund Avis fikk kalde føtter og satte overgangen i fare. Han er ikke med i troppen i dag.
    - Dette er to lag som utlikner hverandre, forklarer Geir Bakke om hvorfor de siste tre tilsvarende har endt målfattig og uavgjort. Også bane- og vindforholdene får sin del av skylden.
    Spillerne har entret gressmatta og vi gjør for alvor klar til avspark. Dommer for anledningen er Espen Eskås.
    Hjemmelaget stiller i hvitt og spiller fra høyre mot venstre. Sarpsborg stiller i signalgule drakter.
    2'
    Zachariassen felles ute til venstre.
    3'
    Gjestene flytter opp og skal slå inn foran mål.
    3'
    Men Joakim Våge Nilsen klarerer upresset.
    3'
    Hjørnespark til Sarpsborg 08. Karamoko kløner det til og gir bort et unødvendig hjørnespark.
    3'
    Litt klabb og babb i feltet, men Haugesund får klarert både en og to ganger. Sarpsborg vinner tilbake ballen og starter på nytt med sin målvakt Falch.
    4'
    Zachariassen synder denne gangen. Vegard Skjerve blir tatt.
    5'
    Hjemmelaget ruller opp for første gang. Stølås slår inn foran mål, men der finnes bare Joonas Tamm.
    6'
    Strålende takling av Skjerve! Robbie Schwartz får ballen i farlig posisjon, men Haugesund-spilleren leser spillet fint.
    6'
    Spennende innledning på kampen! Begge lag virker å være interesserte i å angripe.
    7'
    Harmeet Singh legger Kallevåg i bakken godt inne på gjestenes halvdel. Falch velger å sette opp en mur mot den gode venstrefoten til Stølås.
    7'
    Fin den fra Stølås! Men det er for langt unna til å virkelig true Falch, selv om han gir bort corner.
    8'
    Hjørnespark til FK Haugesund
    8'
    Corneren fisler ut i ingenting - sarpingene går rett i angrep.
    9'
    Amin Askar slår inn, men det blir blokkert ut til corner for gjestene.
    9'
    Thomassen klarer ikke løfte over første stolpe.
    10'
    Gjestene får et innkast i grei posisjon, men kludrer det til og risikerer nesten kontring mot. Men sarpingene jobber disiplinert hjem og får avverget.
    10'
    Thomassen og Akintola i en liten brytekamp ved cornerflagget, men førstnevnte lykkes i å skjerme ut til femmeter.
    11'
    Sarpsborg spiller til vanlig på kunstgress og har uttrykket klart at de sliter på det naturlige underlaget. Thomassen viser dette når han feilberegner spretten og meier ballen ut over linja.
    12'
    Nå er det FK Haugesund som dominerer og har løftet laget høyt.
    13'
    GOD HAUGESUND-SJANSE! De spiller seg fint opp og Grindheim får en fin skuddmulighet på seksten meter. Falch har grei kontroll, men gir bort ny corner.
    14'
    14'
    Nok en gang sliter de med å utnytte corneren.
    14'
    Nok en gang hjørnespark til hjemmelaget, nok en gang fra sin høyreside. Vært aktive der ute så langt, vertene.
    14'
    Alex Stølås får et osean av luft under ballen og den går over alle med god margin.
    15'
    Akintola får en løpepasning, men Jørgensen følger fint og sklir ballen ut til innkast.
    16'
    Offside på Akintola.
    16'
    Kampen har satt seg litt etter en mer uoversiktlig periode innledningsvis. Nå foregår det meste på midten.
    18'
    Halvsjanse for Gytkjær! Han nikkes fint gjennom av Grindheim, men avslutningen fra rundt ti meter var med løskrutt. Lett for Falch.
    19'
    Etter litt betenkningstid får Sarpsborg 08 flagget mot seg.
    19'
    Skjerven beiner en langball til midtstopperkollega Jørgensen på andre banehalvdel.
    21'
    Karamoko har innledet kampen fint og håndterer trusselen fra Patrick Mortensen fint. Nå vant han lett en hodeduell mellom dem.
    22'
    NY HAUGESUND-SJANSE! Kallevåg spiller sin andre kamp fra start og finner en åpning, men fra ti meters hold går skuddet like utenfor stolpen. Strålende angrep!
    22'
    Akintola tar med Sarpsborg-forsvaret på løpetur og drar av to mann, men går seg til slutt fast blant fire-fem gulkledde. Han har skapt ubalanse så langt.
    23'
    Hands på midtbanen og frispark FKH.
    23'
    Nok en gang vinner Thomassen en duell ute ved hjørneflagget og femmeter for Falch.
    24'
    Akintola får en smell på midtbanen, men er straks oppe igjen. Så ufarlig ut.
    25'
    Vertene ruller opp et nytt angrep og Grindheim forsøker skudd fra rundt tjue meter, men Tamm blokkerer fint.
    26'
    Frederik Gytkjær felles på midten.
    26'
    Vertene roper på offside, men dommer vinker ikke. Sarpsborg beholder ballen.
    26'
    Første halvsjanse for gjestene! Amin Askar løfter høyt inn og Patrick Mortensen hopper opp upresset - men sikter både for høyt og for langt ut til siden.
    27'
    Jørgensen går i kroppen på både Akintola og Grindheim. Dommer blåser inne på gjestenes halvdel.
    28'
    Ekkelt for Falch! Ballen fra Stølås går gjennom feltet og spretter rett foran keeperen, men gjestenes målvakt leser ballbanen og plukker greit.
    29'
    Sarpsborg farlig frempå igjen. Mortensen blir spilt fri til venstre, men innlegget klareres uten mye om og men. Bedre de siste minuttene nå, gjestene.
    30'
    Sarpsborg får frispark i innleggsposisjon.
    30'
    Innlegget fra Singh går helt inn til Bråtveit. Han forsøker en langpasning mot Kallevåg, men ballen går helt ut over motsatt dødlinje.
    31'
    Mye slurv og feilpasninger nå. Få trekk i hvert lag før de mister ballen og ingen av lagene tør å sende mange fremover.
    32'
    Tronstad går for hardt inn i Singh.
    33'
    Hjørnespark til Sarpsborg 08. Hjemmepublikum er uenig, men Singh bryr seg lite og gjør seg klar til å slå.
    33'
    Tveita forsøker igjen! Hjørnesparket blir klarert og ballen havner hos høyreback Tveita. Han forsøker å kopiere mandagens drømmemål mot Vålerenga, men ballen går over. Grei sjanse, det.
    34'
    Akintola danser seg forbi flere forsvarere, men som sist holder han ballen for lenge. Men Haugesund vinner tilbake og får slått inn, men Falch har full kontroll.
    35'
    Falch får frispark i duellen foran mål.
    35'
    Akintola blir godt passet på nå. Sarpingene tydelig lei av å bli dratt av.
    37'
    Stølås jager en langpasning, men Tveita skjermer fint ut.
    37'
    Karamoko har vært en bauta i forsvaret så langt. Luftens baron.
    38'
    Schwartz blir spilt fint gjennom, men har vært uvenn med ballen så langt og nok en gang renner det ut i sanden.
    38'
    Publikum på tribunen virker ikke nevneverdig varmet av spillet de siste minuttene. Mange grå ansikter.
    40'
    Våge Nilsen forsøker skudd, men ballen humper bortover på gressmatta og sørger for at ballen ender milevis over.
    40'
    Akintola forsøker seg til høyre igjen, men blir stoppet. Selv om han har flere friske initiativ, har han ikke klart å produsere særlig så langt.
    42'
    Joonas Tamm har full kontroll på Frederik Gytkjær nå. Dansken finner ikke veien forbi den høyreiste estlenderen.
    42'
    Vertene slår inn foran mål, men Falch har ikke blitt utfordret i de situasjonene så langt. Svak presisjon.
    43'
    Thomassen blir lagt i bakken, men dommer blåser likevel motsatt vei. Sarpsborg-kapteinen tydelig misfornøyd med den avgjørelsen.
    43'
    Kristoffer Zachariassen har vært anonym så langt, men kjemper til seg ballen og vinner et frispark på vertenes banehalvdel.
    44'
    Igjen går innlegget helt til Bråtveit. Målvaktene har hatt gode arbeidsforhold så langt.
    44'
    Haugesund legger et lite press på gjestene før pause. Igjen skjer det på høyresiden.
    45'
    Mål for FK Haugesund!
    FK Haugesund 1 - 0 Sarpsborg 08
    Mål: David Akintola
    Målgivende: Joakim Våge Nilsen
    AKINTOLA HEADER BALLEN I MÅL! Et godt innlegg fra Våge Nilsen finner nysigneringen på femmeteren og nigerianeren sender ballen forbi Falch. Svak involvering av keeperen, som spiller seg selv ut på halvdistanse. Rett før pause!
    45'
    - Vi skal fortsette å være kompakte, melder Grindheim før han går inn til pause.
    Det så lenge ut til å bli målløst til pause, men det er likevel lite å si på at Haugesund går til pause med ledelse. De har skapt flere gode muligheter og Sarpsborg har hatt lite å stille opp med så langt.
    Vi er igang igjen i Haugesund. S08 har en jobb å gjøre.
    47'
    - Vi må komme oss litt mer inn på deres halvdel, sier Geir Bakke. For et understatement.
    48'
    Haraldseid har med seg Akintola. Kanten forsøker et innlegg. Det blokkeres til corner.
    48'
    Kort variant. Stølås skyter et hardt skudd fra hjørnet av 16-meteren. Falch må ut i full strekk for å redde!
    49'
    Den påfølgende corneren blir resultatløs.
    50'
    Kallevåg styrter frem på 20 meter, forsøker å ta med seg ballen inn i boksen. Men venstrekanten mislykkes.
    50'
    Mål for Sarpsborg 08!
    FK Haugesund 1 - 1 Sarpsborg 08
    Mål: Ronnie Schwartz
    Målgivende: Jon-Helge Tveita
    Perfekt innlegg av Tveita. På bakre stolpe til Schwartz. Dansken kroker venstrefoten og hamrer ballen forbi Bråtveit. Vi er like langt!
    50'
    Det har roet seg blant hjemmefansen nå. Utligningen var en kalddusj.
    53'
    Akintola stormer nedover høyrekanten, men løpes opp av Thomassen. God defensiv jobb av sarpekapteinen.
    54'
    Falch slurver med en klarering. Haugesund kan komme.
    55'
    Kallevåg pisker ballen flatt inn foran mål. Gytkjær er der, men han får ikke styrt ballen i nettet. Tamm når ballen først, og godt er det! Corner.
    56'
    Farlig igjen! Innlegg fra venstre. Har Falch kontroll? Tja. Uansett corner.
    57'
    Corneren ryddes unna. Store Tamm er god å ha.
    57'
    Askar kommer på høyre. Innlegget er farlig! Schwartz er umarkert, men Karamoko får stusset ballen til innkast. Så vidt!
    58'
    Tveita slurver. FKH kommer i fart på høyre. Singh ser faren og avskjærer til innkast.
    59'
    Innkastet blir ikke skikkelig klarert. Kallevåg slår inn foran mål. Gytkjær og Akintola er der, men flagget kommer opp for offside på førstnevnte.
    60'
    Skjerve finner Kallevåg ledig med en fin diagonalpasning. Men gjestene får blokkert det påfølgende innlegget til corner.
    62'
    Tamm klarerer til ny corner. Ikke helt overbevisende. Men han er heldig.
    63'
    Mortensen rydder unna. Ingen tvil denne gang.
    63'
    Haugesund står høyt med laget. Jørgensen får tidsnød. Men får klarert ut over sidelinja.
    63'
    Det er bare vinterklær å se på tribuneplass i Haugesund. Toppluer så langt øyet kan se. Ingen vår å spore, nei.
    65'
    Haugesund får frispark ute til venstre. Flytter opp folk.
    65'
    Haraldseid løfter inn. S08 må gi til innkast.
    66'
    Mortensen rydder unna. Er god å ha på defensiv dødball, den høye dansken.
    66'
    Gjestene har en overgangsmulighet, men bruker veldig lang tid. FKH kommer på plass.
    67'
    Singh drar seg inn i boksen, går ned, men dommer ser intet galt der.
    67'
    Akintola vender bort en mann i boks, kan skyte med venstre, men treffer helt feil. Harmløst utenfor.
    68'
    Spillerbytte - Sarpsborg 08
    Inn: Mikkel Agger
    Ut: Ronnie Schwartz
    Dansk spissbytte hos gjestene.
    69'
    Agger har bra løpskraft. Kan bli lei å stoppe for FKH-stopperne.
    69'
    Haraldseid løfter nydelig over på motsatt side. Kallevåg tar ned på brystet, forsøker å komme forbi Tveita, faller, men får ingenting. Litt lett ned der, Kallevåg. Og dommeren vinker spillet videre.
    71'
    God FKH-periode nå. Tronstad kan tre gjennom til Akintola, men sørlendingen er for hard på labben. Ballen stikker avgårde, ut over kortlinja.
    72'
    Mer FKH, og nå blir det meget farlig! Gytkjær kommer stormende på venstre. Har Grindheim foran mål. Veteranen får en fot på innlegget, men styringen er ikke der. Avslutningen går utenfor. Burde stått 2-1 der!
    73'
    FKH gir seg ikke. Innlegg fra høyre. Falch klarer ikke å hindre corner. Publikum værer scoring her...
    74'
    Stølås' innsvinger nikkes til ny corner av Jørgensen.
    75'
    Haraldseid fra motsatt side. Mortensen renser unna.
    75'
    Ny, stor FKH-sjanse! Grindfeim finner Akintola på seks-syv meter. Men avslutningen blokkeres!
    76'
    Inn: Ole Jørgen Halvorsen
    Ut: Amin Askar
    76'
    Det meldes om 3474 solgte billetter i Haugesund.
    77'
    Veldig mye Haugesund nå. Kallevåg skjærer inn fra venstre. Vinkelen er spiss, men Kallevåg får skutt. Falch redder fint!
    78'
    Sarpsborg kan kontre. Halvorsen ser etter en medspiller foran mål, men innlegget går inn til Bråtveit.
    79'
    Halvorsen må ha behandling. Dommer signaliserer tillegg av tid.
    80'
    Halvorsen er oppe igjen. Siste 10 minutter nå. Får vi et vinnermål? FKH ser farligst ut. Klart farligst.
    81'
    Sarpsborg får frispark på midten. Kan løfte laget en smule.
    82'
    Singh løfter opp. Det forlenges. Haraldseid kommer imellom, men gjestene får corner.
    83'
    Singh slår inn, det nikkes ut på 16 meter, der Halvorsen klinker til - i tverrliggeren!!!
    84'
    Bråtveit kunne bare se langt etter den. Ballen smalt i tverrliggeren. Det gikk et sus gjennom publikum.
    84'
    Haugesund kommer på høyre. Haraldseid løfter inn. Ballen havner hos Kallevåg på bakre stolpe. Han nikker mot mål, men avslutningen blokkeres. Ikke langt unna der, FKH!
    85'
    Grindheim forsøker en tunnel på Jørgensen i boksen, men sarpeveteranen stenger døra.
    86'
    FKH vil mest på eget gress. Får frispark midt på gjestenes halvdel.
    87'
    Haraldseid løfter inn. Men upresist. FKH må nøye seg med innkast.
    88'
    Spillerbytte - FK Haugesund
    Inn: Ibrahima Koné
    Ut: Christian Grindheim
    88'
    Ytterst nær 2-1 Haugesund!!! Gytkjær på bakre stolpe, får kjempetreff, men forsøket matches av en enorm reaksjonsredning av Falch!!
    89'
    Sarpsborg får ikke til stort fremover. Haugesund kommer på ny.
    90'
    Men så stoppes Stølås av dommer. Hoftesving er ikke tillatt.
    90'
    Det legges til tre minutter.
    90'+1
    Kallevåg utfordrer på venstre, men blåses av for hands. Sarpsborg kan puste ut i noen sekunder.
    90'+1
    Langt opp av gjestene, men FKH bryter raskt. Får også frispark.
    90'+2
    Gult kort til Sarpsborg 08
    Harmeet Singh
    Kampens første gule kort.
    90'+2
    Inn: Usman Mohammed
    Ut: Matti Lund Nielsen
    90'+2
    Haraldseid svinger ballen inn i feltet. Akintola får ikke kontroll. Men FKH får innkast.
    90'+3
    Innkastet ender i en S08-kontring.
    90'+4
    Gult kort til FK Haugesund
    Vegard Skjerve
    Må stoppe Tveita på overgangen.
    90'+4
    Da er vi på over-overtid.
    90'+4
    Singh prøver skudd fra 35 meter. Bommer grovt. Får bare lattersalver fra tribuneplass.
    90'+4
    Og mer skjer ikke. Det ender uavgjort i Haugesund, et resultat gjestene skal være mest fornøyd med. FKH ville klart mest på eget gress.
    - Det ble akkurat som vi trodde det skulle bli i dag. Vi lot Haugesund få litt vel mye trykk på oss, sier Ole Jørgen Halvorsen. Og det har han rett i.
    Halvorsen var nærmest et vinnermål for gjestene. Tverrliggeren dirrer vel fortsatt..
    - Vi var ikke intense nok i forsvarsspillet vårt i de første ti etter pause, sier Eirik Horneland som imidlertid var godt fornøyd med resten av omgangen.
    - Jeg var på rett plass da innlegget kom, sier en smilende målscorer David Akintola som jo spilte for Jerv i fjor. - Jeg prøver å bli vant til høyere tempo og intensitet, sier FKHs høyrekant.
    - Ett poeng er greit, sier S08-keeper Aslak Falch. - Det er ikke mange som vinner her, sier rogalendingen som hadde en kjemperedning i 2. omgang. Han revansjerte seg der, for på vertenes mål var han dessverre ikke patent.
    - Jeg synes Haugesund var veldig gode. De stresset oss hele veien. Vi scoret et mål og hadde en i tverrliggeren, men ikke mye mer. FKH ga oss mye trafikk i boksen. Vi hengte i tauene, sier S08-trener Geir Bakke.