Manchester Citys startoppstilling: Ederson - Walker, Stones, Otamendi, Laporte, Fernandinho, Gundogan, David Silva, Sane, Bernardo Silva, Agüero.
    Citys reserver: Muric, Danilo, Sterling, De Bruyne, Mahrez, Jesus, Zinchenko.
    Evertons startoppstilling: Pickford - Kenny, Keane, Zouma, Digne, Andre Gomes, Gueye, Davies, Walcott, Calvert-Lewin, Bernard.
    Evertons reserver: Stekelenburg, Sigurdsson, Tosun, McCarthy, Schneiderlin, Coleman, Richarlison.
    Aguero tar avspark, og kampen er i gang.
    1'
    Everton med kampens første skikkelige angrep. Calvert-Lewin legger inn i feltet, men Bernard får frispark imot seg.
    1'
    Bernardo Silva skaffer Manchester City en corner.
    2'
    Gundogan tar corneren, som havner hos Sane. Han demper og skyter fra 18 meter - centimetere utenfor.
    3'
    Fernandino med fin pasning igjennom til Walker på høyrekanten. Men backen er offside.
    4'
    Med seier her tar altså Manchester City over tabelltoppen på bedre målforskjell enn Liverpool, men med én kamp mer spilt.
    6'
    Frisk åpning, men de siste minuttene har det roet seg på Goodison Park.
    9'
    Davies feller Gundogan, men blir ikke noe kort der. Helt greit det.
    11'
    David Silva og Sane kombinerer fint, men så slår Silva en svak pasning som går over kortlinjen.
    11'
    Sane får seg en smell i venstrebeinet i en duell med Keane. Han blir liggende, og har tydelige smerter. Kommer seg opp igjen uten behandling.
    14'
    Sane legger ut til Gundogan - skuddet blokkeres til corner av Zouma.
    16'
    Enorm sjanse for Laporte på corneren. Pickford bommer ute i feltet, men Laporte header utenfor det åpne målet!
    17'
    Flott City-angrep, og det går fort. Sane finner David Silva som legger inn. Gundogan er først på ballen, men under press treffer han tverrliggeren fra fem meter.
    20'
    Everton med et sjelden angrep, men Walcott får ikke kontroll inne i feltet.
    23'
    Sane roter ballen over kortlinjen. Kenny holder ham i trøya inne i feltet, men Sane er også frempå med en grafselabb. Like ille begge to der altså.
    27'
    Walcott legger godt inn fra høyre, men Walker forstyrrer lille Berbnard i duellen, og headingen går via City-backen og til corner.
    30'
    Den påfølgende corneren blir det ikke noe farlig ut av.
    30'
    Gueye skaffer Everton en corner.
    33'
    Corneren fra Bernard blir klarert.
    34'
    Sane har slitt litt med mottak og pasninger i dag. Feiler inne i feltet på et fremspill nå.
    35'
    Everton har overtaket nå. Bernard får med seg ballen inn i feltet, men stoppes av Stones.
    36'
    Sane spilles frem på venstrekanten, men er offside. Og det blåses.
    40'
    Walcott prøver å legge inn, men Otamendi blokkerer til corner.
    41'
    Hjørnesparket blir klarert av City-forsvaret.
    41'
    Småfarlig inne i Everton-feltet når Sane header i retning av Aguero, men Kenny kommer imellom og får klarert.
    43'
    Gundogan går over ende på 16-metersstreken, men dommeren lar det passere.
    43'
    Sane legger inn fra venstre, og David Silva tvinger frem en herlig redning fra Pickford, men det er blåst for offside på Sane.
    43'
    Det er lagt til ett minutt.
    45'+1
    City får frispark på venstrekanten. David Silva tar frisparket - perfekt timet på hodet til Laporte som header kontant i nettet. Ballen suser inn oppe i hjørnet til høyre for Pickford.
    45'+1
    Mål for Manchester City!
    Everton 0 - 1 Manchester City
    Mål: Aymeric Laporte
    Målgivende: David Silva
    45'+2
    Da er Manchester City på tabelltopp. Har ikke all verden å si, men litt psykologi kan det være. Dette oppgjøret er altså fremskyndet på grunn av ligacupfinalen.
    Det er jo fortjent at Manchester City leder. Skapte tre store sjanser før målet kom. Men Everton har vært fullt på høyde spillemessig i store perioder.
    Ingen bytter i pausen, og nå er det duket for de siste 45 minuttene.
    Aoooooo! Voldsom kollisjon mellom Laporte og Walcott. Laporte må ta skylden for den, ettersom han meier inn i Walcott. Det er ikke med hensikt, men han risikerer kort der. Begge spillerne får behandling.
    47'
    Laporte ligger fortsatt nede med skade. Han kommer seg opp igjen, og ser ut til å være klar for å fortsette.
    49'
    Frisparket er altså til Everton, og Digne tar det. Zouma får nesten hodet på den i farlig posisjon, men det klareres til corner.
    50'
    Corneren halvklareres og havner hos Gueye. Han skyter fra distanse - rett på Pickford.
    51'
    Davies felles av Fernandino. Burde vel vært et gult kort der. Frispark til Everton på 30 meter.
    52'
    Nå ser det ut til at Sterling skal inn for bortelaget.
    55'
    Enorm sjanse for Aguero. Pickford rører det til i en duell med Bernardo Silva. Ballen havner hos Aguero, som brassesparker like utenfor.
    59'
    Spillerbytte - Manchester City
    Inn: Raheem Sterling
    Ut: Leroy Sane
    59'
    Walcott får ballen inne i feltet, og prøver et innlegg. Rett i fanget til Ederson.
    62'
    Fernandino feller Davies, og det ropes på gult kort fra tribune og bane. Men brasilianeren slipper unna også denne gangen.
    63'
    Spillerbytte - Everton
    Inn: Gylfi Sigurdsson
    Ut: Andre Gomes
    63'
    Meget farlig fra Walcott, som kommer seg ned til kortlinjen og legger inn. City får klarert til corner.
    64'
    Digne tar corneren, men det er vel Gundogan som måker unna der.
    64'
    Der er bortelaget nær scoring igjen. Sterling farlig frempå inne i feltet, men det ser ut til et Gueye får klarert. Rett i bena til Sterling, som får avsluttet - centimetere over. Ballen har vært innom Kenny, og det blir corner.
    69'
    Corneren blir det ikke noe farlig ut av.
    69'
    David Silva kommer til skudd, men bruker for langt tid og en Everton-spiller blokkerer.
    70'
    Gult kort til Manchester City
    Fernandinho
    DER får Fernandino det gule kortet. Han feier ned Gueye, og det kortet er fortjent. Ingen protester fra brasilianeren.
    72'
    Inn: Richarlison
    Ut: Bernard
    73'
    Everton har ballen mye nå, men kommer ikke til sjanser.
    75'
    Inn: Gabriel Jesus
    Ut: Sergio Aguero
    80'
    Inn: Cenk Tosun
    Ut: Theo Walcott
    80'
    Richarlison med en stygg feilpasning i retning av Tosun. Det kunne blitt farlig der, men brasilianeren slurver.
    83'
    Otamendi og Tosun kolliderer. Begge blir liggende på gresset.
    86'
    Inn: Kevin De Bruyne
    Ut: David Silva
    89'
    Det legges til syv minutter.
    90'+1
    Corner til Manchester City. Men en kort variant blir rotet bort av Sterling.
    90'+2
    Hjemmelaget kommer altså ikke til sjanser, og dette ser ut til å koke bort.
    90'+5
    Everton 0 - 2 Manchester City
    Mål: Gabriel Jesus
    Målgivende: Kevin De Bruyne
    De Bruyne spiller frem Jesus, og han kommer alene med Pickford. Keeperen blokkerer delvis første avslutning og innbytteren får hodet på returen - ballen spretter inn i målet.