Ble dekket av Per Opsahl

God kveld, og hjertelig velkommen til denne liveoppdateringen av Premier League-oppgjøret mellom Everton og Manchester City fra Goodison Park.
    Everton XI: Pickford - Coleman, Keane, Jagielka, Baines - Schneiderlin, Rooney - Walcott, Calvert-Lewin, Bolasie - Cenk Tosun.
    Manchester City XI: Ederson - Walker, Kompany, Otamendi, Laporte - Fernandinho, Silva, De Bruyne - Sane, Sterling, Jesus.
    Gjestene fra Manchester er suverene serieledere og kan ta et nytt, langt steg mot seriegull med seier her. Med én kamp mindre spilt enn byrival Manchester United, er det 13 poeng som skiller de to. Med seier her kan den luken bli på 16 poeng.
    Everton ligger på sin side på 9. plass i Premier League, tre poeng bak Leicester på 8. plass.
    Forrige gang disse to møttes, i august tidligere denne sesongen, endte oppgjøret på Etihad 1-1. Forrige sesongs oppgjør på Goodison Park, endte til slutt med hele 4-0 til Everton - som var Pep Guardiolas styggeste tap i hans trenerkarriere.
    Spillerne entrer gressteppet på ærverdige Goodison Park.
    Everton sparker i gang oppgjøret!
    1'
    City og Sané avvinkes for kampens første offside.
    2'
    Så får City frispark på egen halvdel. Bolasie som synder.
    3'
    Hjørnespark til Manchester City
    3'
    Kort variant fra gjestene.
    4'
    Everton får avverget faren.
    4'
    City, i lilla for anledningen, fester et tidlig grep om oppgjøret.
    4'
    Mål for Manchester City!
    Everton 0 - 1 Manchester City
    Mål: Leroy Sane
    Målgivende: David Silva
    Magisk scoring for Manchester City! Laporte slår en fin stikker inn til Silva, som på volley, banker ballen langt bak i feltet. Der venter Sané, som på volley, kliner ballen i korthjørnet! Vakkert!
    6'
    Everton har knapt fått låne ballen før ballen ligger i mål!
    7'
    Tung start på Leighton Baines' jubileumskamp. Den engelske venstrebacken spiller sin 400. Premier League-kamp i dag.
    7'
    Frispark for Everton. Walker får en elendig touch og tar Baines i et forsøk på å nå ballen.
    11'
    Jagielka rager høyest i boksen, men headingen går langt utenfor.
    11'
    Frispark mot Sane. Hands. God innleggsposisisjon for vertene.
    12'
    NESTEN! Everton fryktelig nære utligning! Calvert-Lewin kommer til innlegg og inne i feltet - rett foran mål - venter Bolasie, som header over!
    12'
    Everton 0 - 2 Manchester City
    Mål: Gabriel Jesus
    Målgivende: Kevin De Bruyne
    Så går City rett i angrep og dobler ledelsen! Gabriel Jesus viser Bolasie hvordan man skal avslutte med hodet. Innlegg fra de Bruyne stanges kontant i mål!
    14'
    Frispark for Cenk Tosun, som felles av Walker. Ny dødball i god innleggsposisjon for vertene.
    14'
    Calvert-Lewin litt for tøff i duell med Fernandinho. Frispark for gjestene.
    15'
    Frisparket ender imidlertid i klypene til Ederson.
    16'
    26-74 fordel gjestene i ballbesittelse her....
    16'
    David Silva kommer fri i Evertons boks og går for skudd fra skrått hold, men treffer nettveggen, etter å ha vært innom både Jagielka og Pickford.
    17'
    18'
    Corneren ender i ny corner.
    18'
    18'
    Kort variant, Sterling tester skuddfoten fra 20 meters hold, utenfor.
    18'
    Så får Everton frispark på skuddhold. Walcott felles av Laporte.
    19'
    Skikkelig Hawaii-fotball her på Goodison.
    19'
    Baines prøver seg, men skuddet går like utenfor!
    19'
    City spiller ekstremt vakkert, men etter flotte kombinasjoner fra Jesus, Silva og Sané, ender ballen hos feil mann. Walker får skuddmuligheten, og skyter langt utenfor.
    21'
    22'
    Otamendi kommer først på de Bruynes lave corner. Forsøket går utenfor.
    22'
    Statistikkleverandøren Opta skriver at Kevin de Bruyne har, siden 2015/16-sesongen, hatt 42 målgivende pasninger. Det er flere assists enn noen andre i de fem store ligaene.
    25'
    City beleirer boksen til Everton. Enormt press.
    28'
    Så går Sterling for skuddet, og det er dagens høyeste. Langt, langt over.
    28'
    Men Everton ligger altså og forsvarer seg på 20 meter. City får gjøre akkurat som de vil inne på vertenes banehalvdel.
    28'
    Frispark for City. Schneiderlin feller Sane. Franskmannen får tilsnakk av dommer.
    29'
    Sterling kommer til avslutning, men skuddet blokkeres.
    32'
    32'
    Svakt slått av de Bruyne. Klareres.
    33'
    Everton har 16 prosent av ballbesittelsen nå. Kan bli en lang kveld for The Toffees.
    34'
    Silva løsner skudd fra 20 meter, men skuddet går like utenfor!
    34'
    Lite stopp i spillet da Calvert-Lewin får seg en smell, men engelskmannen er på beina igjen.
    35'
    de Bruyne avvinkes for offside.
    37'
    Everton 0 - 3 Manchester City
    Mål: Raheem Sterling
    Manchester City river altså Everton i fillebiter. Fernandinho spiller fri David Silva, som slår ballen inn foran mål. Der venter Sterling, som ekspederer ballen enkelt i mål.
    37'
    Guardiola jubler hemningsløst på sidelinjen, mens Everton-manager Sam Allardyce og Everton-fansen rister oppgitt på hodet.
    39'
    39'
    de Bruyne kommer til skudd, blokkeres.
    40'
    40'
    Kort variant nok en gang, ender med frispark til Everton.
    40'
    Tøff duell mellom Bolasie og Otamendi. Sistnevnte får frispark.
    45'
    45'+2
    Manchester City har gjort akkurat som de vil mot Everton, og leder helt fortjent til pause.
    46'
    Vi er i gang med andre omgang!
    46'
    Frispark for Everton på egen halvdel.
    48'
    Hjørnespark til Everton
    49'
    Corneren klareres enkelt.
    50'
    City fortsetter å styre showet på Goodison Park.
    52'
    City triller seg vakkert frem, men for en gangs skyld er David Silva litt upresis med den avgjørende pasningen.
    54'
    Jesus drar en sylfrekk tunnel på Keane. Får corner.
    55'
    56'
    Kort variant, ender med skudd fra Fernandinho fra langt hold. Pickford redder og slår ut til corner.
    56'
    56'
    Ender i ingenting denne gangen.
    56'
    Spillerbytte - Everton
    Inn: Tom Davies
    Ut: Wayne Rooney
    57'
    City viser ikke tegn til å ta foten av pedalen her.
    60'
    Jesus avvinkes for offside, så Everton får en pustepause.
    60'
    Frispark for Davies, som felles av de Bruyne.
    62'
    Mål for Everton!
    Everton 1 - 3 Manchester City
    Mål: Yannick Bolasie
    Målgivende: Dominic Calvert-Lewin
    REDUSERING! Yannick Bolasie reduserer med et flott langskudd! Får ballen av Calvert-Lewin og avslutter mellom beina på Walker, og treffer først den ene stolpen, så den andre, før ballen går i mål!
    63'
    Spillerbytte - Manchester City
    Inn: Bernardo Silva
    Ut: Raheem Sterling
    64'
    Det er ikke for sent for et comeback her, Everton. Dette kan gi en solid vitamininnsprøytning.
    65'
    66'
    Cenk Tosun rager høyest i feltet, men headingen går til side for mål.
    67'
    Har roet seg på Goodison Park nå. Everton har ikke klart å utnytte momentumet de fikk fra reduseringen.
    72'
    Fernandinho tester skuddfoten fra drøye 25 meters hold, like over Pickfords bur.
    75'
    Inn: Beni Baningime
    Ut: Dominic Calvert-Lewin
    76'
    Inn: Ilkay Gündogan
    Ut: Kevin De Bruyne
    78'
    Ser ut til å ha full kontroll her nå, City.
    79'
    Inn: Omar Niasse
    Ut: Cenk Tosun
    80'
    City triller ball og koser seg nå. Har over 80 % ballkontroll de siste minuttene ...
    82'
    Walcott legger inn, og Niasse stupheader mot mål - farlig! Men så er det uansett vinket for offside. Den er korrekt.
    85'
    Walker kommer til innlegg fra høyre, men Jagielka blokkerer til corner.
    85'
    Corneren blir det ikke noe farlig ut av.
    86'
    Inn: Danilo
    Ut: Aymeric Laporte
    87'
    Sane roter det nesten til i eget felt, men slipper med skrekken.
    90'
    Det er lagt til tre minutter.
    90'
    Walcott finner Coleman, som forsøker et innlegg. Kompany får klarert.
    90'+2
    Jagielka dundrer inn i en duell med Gündogan, og får jubel fra Everton-fansen. Hardt og rent.
    90'+3
    En grei seier for Manchester City, som nå kan avgjøre ligagullet hjemme mot Manchester United neste helg.