90'+2

Ble dekket av Sebastian Melsom Johansen

Hei og velkommen til kvalifiseringskampen til U21-EM mellom Estland og Norge.
    Norge (4-3-3): Klaesson - Sebulonsen, Heggheim, Daland, Oppegård - Christensen, Askildsen, Evjen - Holm, Strand Larsen, Konradsen Ceide.
    Mens vi venter på Estland sin lagoppstilling kan vi gå gjennom litt fakta om hjemmelaget: Estland har tapt sine fire siste kamper, og har ikke scoret mål i sine seks siste kamper. De har heller ikke vunnet en kamp på ti forsøk og har ikke vunnet på hjemmebane på sine fire siste forsøk.
    Norges benk: Petersen, Hove, Kolskogen, Østrøm, Schjelderup, Palumbo og Botheim.
    Fredrik Oppegård får dermed sin debut på U21-landslaget. Erik Botheim scoret i forrige landskamp, som var mot Østerrike, men starter på benken i dag. 17 år gamle Andreas Schjelderup er en attraksjon mange ønsker å se i aksjon, men får heller ikke sin første start i dag.
    Estland (3-4-1-2): Lapa - Pelt, Miil, Sarnin - Hussar, Shen, Soomets, Saar - Tunjov - Pevtsov, Tamm.
    Estlands benk: Aer, Allast, Jarviste, Lepik, Mannilaan, Palumets, Sapp, Tammik og Valja.
    Norge snudde forrige kvalifiseringskamp på Marienlyst mot Østerrike etter å ha ligger under 0-1 til 3-1 ved mål av Strand Larsen, Holm og Botheim.
    Det er noen forsinkelser her. Vi har ikke noen informasjon om hvorfor kampen ikke har startet.
    Kampen skal være utsatt i 40 min. Årsaken er fortsatt uvisst.
    Det skal visstnok være noe med vanningen av banen som er årsaken til utsettelsen.
    – Det er jo sykt om de skal ha gjort dette med vilje, det kan de ikke har gjort, sier Kjetil Rekdal i VG-studio.
    – Det kan de ikke ha gjort. De står med 0-5 på to kamper, sier Joacim Jonsson i VG-studio.
    Nå får vi oppdatering på at kampen skal starte mellom 18:30 og 18:45.
    VG får opplyst av NFF at UEFA er fortvilet og forbannet over at kampen ikke startet til oppsatt tid.
    – Banen var ikke vannet etter oppvarmingen og Norge ville ikke spille før den ble vannet, får vi høre fra produksjonen.
    Spillerne er ute på banen for å varme opp litt igjen.
    Da er vi i gang med nasjonalsangene, så da ser det ut som det snart er klart for avspark.
    Der er vi endelig i gang!
    0'
    Sebulonsen legger ballen lavt inn foran mål, og Strand Larsen legger ballen ned til Evjen som kliner til, men keeper redder.
    2'
    Så kommer hjemmelaget seg til en stor sjanse når en estlender fyrer av, men den er Klaesson med på og redder.
    3'
    Estland vinner et innkast høyt i banen som de kaster inn i feltet. Den detter ned hos Evjen som prøver å klarere, men gir fra seg en corner.
    4'
    Den slås på første, men Holm header den unna. Returen legges over alt og alle.
    5'
    Mål for Norge!
    Estland 0 - 1 Norge
    CEIDE!!! Christensen legger ballen høyt opp på Ceide, som får med seg ballen fordi keeper og setter den i mål. Forferdelig keeperspill av Estland der.
    5'
    Estland går rett i angrep og vinner en corner.
    6'
    Den slås på første, og Askildsen får klarert den ut.
    7'
    Vi må kunne si at dette var en god start for de norske U21-gutta!
    8'
    Estland 0 - 2 Norge
    IGJEN! Evjen snapper ballen høyt i banen og spiller Ceide alene med keeper. Rosenborg-spilleren nøler ikke et sekund og setter den enkelt forbi Estland-keeperen.
    8'
    Og der ble bra til bedre for Norge! Nesten som å se på målshow dette her.
    9'
    Og der vinner Estland nok en corner.
    10'
    Den tar de kort før den legger den midt i feltet. Ballen blir klarert ut av en norsk spiller.
    10'
    Estland 0 - 3 Norge
    HOLM! Se der da!!! Noah Holm setter inn 0-3. Hvor skal dette ende? Sebulonsen legger ballen inn i feltet mot Holm, som header kula i mål.
    12'
    Får vi tosifret mål av Norge i dag?
    JAAA!!!
    32%
    Nei...
    68%
    Antall stemmer: 2075
    Holm med nok en sjanse. Løper seg inn i boksen, men klarer ikke å finne Strand Larsen.
    14'
    Evjen og Sebulonsen går på skudd, men ingen de er i nærheten av et mål. Men sistnevnte er heldig og treffer er estisk bein, og ballen går ut til corner.
    17'
    Den slås midt i feltet og blir headet ut.
    18'
    Norge fortsetter å dominere kampen, men klarer ikke helt å komme seg til de stor sjansene.
    23'
    Sebulonsen legger inn lavt og ballen ender hos Holm, som prøver å flikke ballen inn i mål, men den er keeper med på.
    25'
    Foruten tre cornere har Estland knapt hatt noe som helst å komme med i denne kampen.
    26'
    Oppegård legger inn i feltet, men den ender hos en estlender som klarerer ballen ut av fare.
    27'
    Sebulonsen legger inn og ballen ender hos Strand Larsen. Spissen fyrer av mot lengste hjørnet, men den er keeper med på.
    30'
    Sebulonsen med nok et innlegg, men det går ut bak mål.
    32'
    Estland kommer seg til en mulighet og fyrer av, men det blir alt for svakt og går rett på Klaesson.
    34'
    Gult kort til Norge
    Daland drar på seg et gult kort.
    36'
    Holm blir tatt i en duell og blir liggende et par sekunder før han reiser seg opp. Frispark til Norge.
    37'
    Den slås mot bakerste, men blir klarert unna.
    38'
    Oppegård løfter ballen mot bakerste stole og Holm, men spissen klarer ikke å heade den i mål.
    41'
    Askildsen spiller opp på Strand Larsen inne i boksen, som igjen prøver å flikke den videre, men den snapper Estland opp.
    43'
    Ceide prøver seg på et innlegg, men den går i blokka og ut til corner.
    44'
    Den legges på første, men Daland taper duellen og ballen blir klarert.
    45'
    Der er vi i gang igjen!
    46'
    Estland stuper i angrep og kommer seg til sin største sjanse i kampen, men mål ble det ikke på den headingen som går rett i bakken og så over mål.
    47'
    Andreas Schjelderup kommer inn fra start av denne andreomgangen for Holm. Palumbo kommer også inn for Strand Larsen.
    47'
    Christensen får gult kort da han kommer alt for sent inn med en takling.
    48'
    Daland løfter ballen høyt mot Ceide, men spissen klarer ikke å legge den videre til Sebulonsen før Estland klarerer til innkast.
    50'
    Estland 0 - 4 Norge
    OG DER SITTER NUMMER FIRE! Ceide spiller opp Evjen foran mål, som setter ballen enkelt i mål.
    52'
    For en sjanse??? Schjelderup spiller opp Ceide foran mål, som kjører en liten 360 før han avslutter. Dessverre er keeper med på den, og redder.
    55'
    Palumbo prøver seg på et Rabona-innlegg, men den når dessverre ikke frem.
    57'
    Estland vinner en corner.
    58'
    Den legges i midten og går via en norsk spiller og ut til ny corner.
    58'
    Den spilles på første og klareres ut igjen.
    58'
    Stor norsk sjanse, men Ceide avslutter utenfor fra seks meter.
    59'
    Gult kort til Estland
    Gult kort til Sarnin, og norsk frispark på 20 meter.
    61'
    Estland-bytte: Vlaja inn for Pevtsov.
    61'
    Det norske frisparket ender i en corner, som det ikke blir noe farlig ut av.
    62'
    Norge-bytte: Kolskogen inn for Daland.
    63'
    Norge-bytte: Hove inn for Askildsen.
    63'
    Det norske laget triller ball og koser seg nå.
    68'
    Hove legger inn fra høyre, men Schjelderup mister balansen inne i feltet og når ikke ballen.
    71'
    Estland-bytte: Tamm ut og Lepik inn.
    71'
    Estland-bytte: Shein ut og Männilaan inn.
    71'
    Estland-bytte: Tunjov ut og Järviste inn.
    72'
    Herlig raid av Ceide, og han skaffer Norge en corner.
    75'
    Det blir småfarlig. Norge holder ballen i laget, og til slutt header Palumbo over fra brukbar posisjon.
    76'
    Schjelderup med fint gjennomspill til Palumbo, men avslitningen blir for svak og keeper redder greit.
    78'
    Lepik skyter fra langt hold - høyt over. Fortviler når han ikke får corner på den.
    80'
    Norge-bytte: Sebulonsen ut og Østrøm inn.
    81'
    Estland-bytte: Hussar ut og Aer inn.
    85'
    Norge får frispark på 30 meter. Tar den kort. Roter bort ballen.
    88'
    Välja skyter, men Klaesson redder og holder uten problemer.
    89'
    Det legges til to minutter.
    90'+1
    Ceide dribler seg inn i feltet. Prøver å legge ut i feltet, men en estlender får blokkert.
    90'+2
    Estland 0 - 5 Norge
    PALUMBO! Han ordner Norges femte scoring helt på tampen. Oppegår finner Palumbo, som vender opp og banker til fra 20 meter - ballen suser inn til høyre for keeper.