1-0
296
297

Hei og velkommen til livedekningen av andre utslagsrunde i cupen! 2. divisjonslaget Eidsvold TF tar imot 1. divisjonslaget Mjøndalen på Myhrer Kunstgress. Post Nord-liga møter altså OBOS-liga, noe som naturligvis skaper en favoritt. Forventning skaper dog press. Det er fort gjort å gi etter mot et lag som ikke har noe å tape.
    La oss starte med hjemmelaget, Eidsvold TF. Laget spiller for tiden i 2. divisjon, som også går under navnet Post Nord-ligaen. Laget er nyopprykket, og spilte fjorårets sesong i divisjonen under. Der toppet laget tabellen med 75 poeng. Toppscorer den sesongen var også Eidsvolds spiss Vital Curtis Kaba med sine 34 mål. Med andre ord, så er Eidsvold TF ferske i 2. divisjon, men leverer likevel gode prestasjoner i sesongstarten. Klubben står med to seiere på tre kamper, og ligger dermed på en 5. plass, tre poeng bak teten. Det er fremdeles tidlig å spå formen videre utover sesongen, men Curtis Kaba har allerede rukket å plassere en ball i nettet, både i serien og i cupen. Spilleren blir å plage Mjøndalen-forsvaret i dagens oppgjør.
    Mjøndalen ligger et hakk over i divisjonssystemet, og er rutinerte med tidligere erfaring fra Eliteserien. Klubben rykket ned fra øverste nivå i 2021, og har ikke funnet veien opp igjen. Laget har måttet nøye seg med en sentral plassering på tabellen i 2022 og en enda mer skuffende plass i fjorårets sesong. Klubben står med to uavgjortresultater, samt et tap mot Sogndal i serien. Vårens første seier kom i første cuprunde, der de slo Ørn Horten med tre mål.
    Lagene har gjort sine siste forberedelser før kamp, og er nå på vei ut på kunstgressmatta. Det er nå fem minutter til dommer Haakon Arve Pedersen Bue blåser i gang kampen.
    0'
    Bortelaget sparker i gang kampen!
    0'
    Mjøndalen har møtt om med sine bortedrakter, og er hvitkledde i dagens oppgjør.
    1'
    Bortelaget mye med ballen i starten. Ingen aggressiv start, men Mjøndalen triller ball i forsvarsrekka.
    2'
    Startminuttene preges av litt testing fra gjestene. Det er de som styrer tempoet de første fem minuttene.
    4'
    Kampens første frispark blir dømt til fordel Eidsvold. Stenseth blir felt på midtbanen. Frisparket tas raskt.
    5'
    Vertene får prøve seg litt med ball, men det går ikke lang tid før gjestene rapper kula.
    7'
    Conteh roper på lagspillere etter en serie med innkast på høyresiden. Mulig han ønsker mer bevegelse oppover i banen.
    9'
    Spillet settes hurtig i gang.
    9'
    Gjestene får frispark fra 35 meters hold. Det blir ingen innlegg, men Ovenstad velger å sette i gang kort bakover.
    9'
    Nytt frispark på midtbane. Tas kort.
    10'
    Ut til et nytt hjørnespark.
    11'
    Hjørnesparket tas kort og blir så lagt inn. Klareringen sender ballen til en Eidsvold-spiller utenfor 16-meteren i god skuddposisjon. Ballen går til side for mål.
    12'
    Vertene viser seg på offensiven. Nå med et innkast høyt på motstanders banehalvdel.
    14'
    Det blir lite resultat fra innkastet. Ballen treffer panna på Kaba, som header ut til utspark.
    15'
    Thorkildsen får tilsnakk etter en hard takling.
    16'
    Gult kort til Mjøndalen
    Mats Pedersen
    Pedersen feller en motspiller i det vertene får en kontring. Det gule er selvsagt.
    16'
    Tas kort nok en gang.
    17'
    Mjøndalen øker noe tempoet, og vi får flere angrep fra høyre- og venstresiden. Ingen angrep å bemerke seg helt enda, men her kan det fort oppstå hull i Eidsvold-forsvaret.
    19'
    Stenseth jobber fram et fint angrep for vertene. Vingen legger inn fora mål, men ballen havner hos keeper.
    21'
    Holten blir felt i forsvaret i det Kaba går i duellen for å vinne ball. Gjestene vil nok at dommer skal gi gult, men det blir med tilsakk.
    23'
    Mjøndalen med et fint angrep! Pedersen spiller seg fri på vingen og legger inn foran mål. Ballen triller mellom tre Mjødalen-spillere og målvakt. At ingen fikk en tå på den, er nesten vanskelig å tro.
    25'
    Gjestene kommer seg til gunstige posisjoner. Appiah løsner et skudd fra 16-meteren, men treffet blir for dårlig. Ballen går ut til side for mål.
    27'
    Etter en halvtime, har det ikke vært så alt for mange sjanser. Mye tyder på at gjestene setter tempoet, men ikke nok til å stresse Eidsvold-forsvaret.
    29'
    Tas kort av kapteinen.
    30'
    Hjemmelaget triller ball nå. Mjøndalen legger seg ganske langt bak, og vertene får vandre nokså upresset høyt i banen.
    33'
    Tas kort.
    35'
    Spillet stoppes i det Berge ligger nede. Medisinsk personell er på vei ut.
    39'
    Spillerbytte - Mjøndalen
    Inn: Erik Brenden
    Ut: Martin Rønning Ovenstad
    40'
    Spillet settes i gang ettersom at Berge er på beina igjen.
    41'
    Berge forsøker å svinge ballen inn i boksen fra midtbanen, men lykkes ikke med det. Ballen klareres, og det blir et innkast til vertene.
    41'
    Appiah er nede i forsvaret og jobber. Det er en fordel, for han vinner ball og setter i gang en kontring. Den blå forsvarsrekka stopper før det rekker å bli farlig.
    44'
    En av gjestenes forsvarsspillere blir felt i det han vinner ball utenfor 16-meteren. Settes i gang av keeper.
    44'
    Tokstad blir hakket for ivrig i motstanderen sin 16-meter, og dommer blåser i fløyta.
    45'
    Eidsvold får en dødball-sjanse på tampen av omgangen her! Hokstad legger inn sentralt fora mål, men ballen havner i klypene på keeper.
    45'+1
    45'+2
    Da har dommer Bue blåst av lagene til pause. Det er forsåvidt en jevnt kamp å se på Myhrer kunstgress. Omgangen er nokså sjansefattig, og preges av et bortelag som stadig måler temperaturen på forsvarsrekka til Eidsvold Turn. Gjestene har skapt et par angrep, men så fort laget kommer inn i 16-meteren til motstanderen, så stopper det helt. Det blå forsvaret har nok å gjøre, men lar seg ikke stresse altfor mye. Unntaket er én sjanse der Pedersen spiller seg fri på høyresiden. Han får lagt inn ballen foran mål langs bakken, men presterer å passere ballen mellom keeper og tre Mjøndalen-spillere. Det kunne fort havet en tå på den ballen, men kula tok veien videre. Hjemmelaget har på sin side skapt et par kontringer uten å lykkes noe særlig med det. Curtis Kaba får lagt inn arbeid i angrepsposisjon, men det er som oftest under kontroll av forsvarsrekka til Mjøndalen. Det står altså 0-0 til pause, og for at det skal bli mål i dag, må samtlige lag skru opp tempoet og tørre å ta hakket mer sjanser.
    Lagene er på banen igjen og det er straks duket for andre omgang!
    45'
    Hjemmelaget starter med et aldri så lite angrep. Det blir ikke noe farlig ut av det, men det kan tyde på en mental omstilling fra start.
    46'
    Inn: Meinhard Olsen
    Ut: Kristoffer Tokstad
    46'
    Fin innleggsposisjon! Og det blir et godt forsøk på skudd! Ballen får en skummel dupp, som gjør det ekkelt for keeper.
    47'
    Tas kort, og blir brutt av gjestene. Ut til nytt hjørnespark.
    48'
    Ballen kommer ikke in foran mål, men treffer heller tverrligger og går ut.
    48'
    Mye klabb og babb i boksen i det hjørnesparket tas. På et tidspunkt mener dommer at det går litt for hardt for seg, og dømmer frispark utover.
    48'
    Hjemmelaget tar det offensive initiativet på starten av omgangen. Laget kommer til mange fine innleggsposisjoner, og skaper misnøye i forsvaret til Mjøndalen!
    51'
    Conteh blir spilt fri og havner alene med keeper, men målvakten er årvåken og rekker frem til ballen før Mjøndalen-spilleren.
    52'
    Tas kort i eget forvar.
    52'
    Stor sjanse for Eidsvold Turn! Det skjer mye foran hos vertene nå! Bandeh spiller inn i boksen og det blir på et tidspunkt løsnet et hardt skudd på keeper, som redder.
    53'
    Klareres.
    53'
    Setter i gang i eget forsvar.
    55'
    Vi har fått et tydelig taktskifte i kampen. Tempoet er betraktelig mye høyere i andre omgang, noe som skaper ubalanse hos begge lag. Her kan én kontring ha mye å si.
    58'
    Curtis Kaba virker energisk i front hos Eidsvold. Han legger inn et hurtig press.
    59'
    Offside for Mjøndalen
    60'
    Spillerbytte - Eidsvold TF
    Inn: Filip Møller Delaveris
    Ut: Kara Bandeh
    60'
    Frispark langt bak på egen banehalvdel. Thorkildsen spiller til keeper.
    62'
    Stor mulighet for gjestene denne gangen! Pedersen spiller seg nok en gang fri på høyresiden og legger inn. Ballen treffer panna på Conteh som alene header ballen rett over mål! Keeper blir passiv og går ikke i duellen. Hadde innlegget vært hakket lavere, kunne Conteh fint ha plassert den i nettet.
    65'
    Inn: Keerat Singh
    Ut: Alie Conteh
    65'
    Inn: Sivert Øverby
    Ut: Johannes Dahlby
    65'
    Stenseth blir hakket for ivrig i løpet på høyresiden.
    68'
    Kampen nærmer seg et mål, på sett og vis. Likevel er det vanskelig å vite hvilket nett ballen eventuelt havner i.
    70'
    Gult kort til Eidsvold TF
    Markus Nygård
    70'
    Legges inn i boksen. Ballen klareres til et hjørnespark.
    70'
    Ut til ny corner.
    71'
    Ballen klatreres og havner hos Pedersen utenfor 16-meteren. Han fyrer av et skudd som stopper opp i boksen. Videre får Holten en fot på ballen, men treffer ikke noe særlig, og keeper kan plukke ball.
    71'
    Mjøndalen har skrudd opp tempoet enda et hakk. Nå går det definitivt fortere i svingene i bakrekka til Eidsvold. Gjestene vinner ballen stadig høyt oppe.
    74'
    Ballen går faktisk i nettet. Et skudd fra 16-meteren blir plukket opp av Singh, som setter ballen i nettet. I et par sekunder ser det ut som et mål, men dommeren blåser for offside.
    75'
    Nå blir det farlige minutter for vertene!
    77'
    Eidsvold roer ned spillet nå, men er under stadig press.
    78'
    Lagene ser mer desperate ut nå da det gjenstår ti minutter av omgangen. Spillerne vet at scoringen må komme, for å unngå ekstraomganger.
    81'
    Mål for Eidsvold TF!
    Eidsvold TF 1 - 0 Mjøndalen
    Mål: Petter Hokstad
    Der kommer målet, og det er vertene som spiller ballen i nettet! Det hele er en kontring som går hurtig. Curtis Kaba plukker ballen i boksen til motstanderen, og det kan se ut til at han havner alene med keeper. Han blir fort løpt opp, og velger å ta med seg ballen mot dødlinja. Med ett blikk opp ser han Hokstad, som løper inn foran mål. Ballen får han servert av Curtis Kaba, og Hokstad kan skli ballen inn i nettet bak keeper! Det står 1-0 til Eidsvold på Myhrer kunstgress etter 82 spilte minutter!
    82'
    Banker ballen oppover i banen.
    86'
    Mjøndalen spiller hurtig i gang.
    86'
    Simon Appiah
    Vanskelig å vite hva Appiah får det gule for. Mulig han har forsnakket seg med dommeren.
    87'
    Igjen lempes ballen oppover av keeper, for å få ballen lengst unna farlig område.
    87'
    Mjøndalen flytter fram det de har. Det blir et langt innlegg in foran mål. Holten får hodet på ballen, men header over.
    89'
    Peder Hoel Lervik
    Keeper får det gule for å hale ut tid mot slutten.
    90'
    Det blir mye rot i boksen før ballen klareres.
    90'+1
    Lemper ballen opp.
    90'+2
    90'+4
    Dommer mener at nok er nok etter 94 spilte minutter. De siste fjorten minuttene ble de mest nervepirrende da Mjøndalen satte inn et høyt tempo. Gjestene ble muligens litt for ivrige, da de ble få mann i bakrekka under en kontring fra vertene. Curtis Kaba havnet i første omgang alene med keeper. Han har løpt mye denne kampen, og blir dermed løpt opp av av en motstander. Spissen dro ballen med seg videre mot dødlinjen og lot Hokstad komme i god posisjon foran mål. Dermed var det å servere midtbanespilleren ballen, som sklei den inn i nettet. Det skulle gå 82 minutter før vi fikk kampens første scoring. Deretter ble det, som forventet, et høyt trykk fra Mjøndalen. Gjestene flyttet hele laget opp, og kom stadig i farlige posisjoner og til nokså store muligheter. Likevel klarte hjemmelaget å holde forsvaret tett ut kampen, og Mjøndalen kom ikke til noen redusering. Eidsvold Turn overrasker og stikker av med seieren, og er med det videre inn i tredje runde av cupen. Jeg takker for følget!