Chelsea (3-4-3): Courtois - Azpilicueta, Luiz, Cahill - Moses, Kanté, Matic, Alonso - Fàbregas, Costa, Hazard.
    0'
    Southampton (4-2-3-1): Forster - Cédric, Stephens, Yoshida, Bertrand - Romeu, Davis - Ward-Prowse, Tadic, Boufal - Gabbiadini
    0'
    Angrepsduoen Diego Costa og Eden Hazard er tilbake fra start for Chelsea, etter at de ble benket til FA-cupsemien mot Tottenham i helgen. Begge ble byttet inn den siste halvtimen av oppgjøret, Hazard leverte ett mål og én assist - og det var nok til å sende Chelsea til finalen.
    0'
    Chelsea topper Premier League-tabellen med 75 poeng før kveldens oppgjør. Spurs er nærmest med sine 71 poeng. Southampton ligger på 9. plass med 40 poeng og har dermed syv poeng ned til nedrykksplass.
    0'
    Begge lagene tapte sine to siste kamper: Chelsea misset mot Manchester United (0-2), mens Manchester City slo Southampton 3-0.
    0'
    Chelsea sparker kampen i gang!
    1'
    Moses får ikke ballen frem til Fabregas på høyrekanten, men skaffer innkast høyt i banen.
    1'
    Southampton overtar. Innkast inne på Chelseas banehalvdel.
    2'
    Nytt innkast. Southampton jobber seg oppover i banen.
    2'
    Klabb og babb i feltet. Gabbiadini krangler ballen med seg få meter fra mål, men får ikke avsluttet ordentlig og Courtous plukker opp ballen enkelt.
    3'
    Chelsea og Costa forsøker seg på et angrep, men Southampton stjeler ballen 30 meter fra eget mål.
    3'
    Hazard spiller Costa gjennom på venstresiden. Spissen forsøker å slå inn, men innlegget blir blokkert. Southampton vinner ballen.
    4'
    Frispark til Southampton. 30-35 meter fra mål, midt i banen.
    4'
    Tadic slår et lurt innlegg til Stephens mot lengste stolpe. Midtstopperen avslutter på direkten, men skuddet blir for svakt og Courtois reddet enkelt.
    5'
    Mål for Chelsea!
    Chelsea 1 - 0 Southampton
    Mål: Eden Hazard
    Målgivende: Diego Costa
    Der sitter den, allerede etter seks minutter! Diego Costa kommer seg inn i sekstenmeteren på høyre side og finner Hazard i skuddposisjon nærmere midten. Belgieren nøler ikke, avslutter på første berøring - og ballen fyker ned i lengste hjørne.
    6'
    Chelsea-fansen roper på hands når Alonsos innlegg blir blokkert av en Southampton-forsvarer. Dommer Lee Mason vinker spillet videre.
    8'
    Tadic i offside. Frispark til Chelsea.
    9'
    Alonso forsøker å svinge et innlegg i retning Diego Costa, men Southampton-forsvaret måker unna. Chelsea har initiativet i matchen nå.
    10'
    Et par rolige minutter har passert på Stamford Bridge. Southampton triller ball.
    11'
    Corner til Chelsea. Moses slår til Costa inne i sekstenmeteren. Spissen forsøker et skudd, men ballen blir blokkert ut til corner.
    12'
    Ingen farligheter der. Southampton overtar.
    13'
    Southampton etablerer seg på Chelseas halvdel.
    14'
    Nesten-sjanse for Southampton. Boufal slår inn fra venstre, men Luiz får hodet på ballen og stanger den ut.
    15'
    Frispark til Chelsea inni egen sekstenmeter.
    15'
    Southampton triller ball på egen halvdel. Chelsea ligger kompakt.
    16'
    Godt angrepsspill av Southampton. Kombinerer fint inne i Chelseas sekstenmeter, men kommer ikke til avslutning.
    17'
    Stor Chelsea-sjanse. Fabregas slår en deilig pasning fra sin høyre side inn mot midten til Costa. Spissen flikker ballen enda et hakk videre til Hazard, som avslutter på første berøring rett innenfor sekstenmeteren. Men: Belgieren har ryggsekken på og ballen flyr langt over målet til Forster.
    18'
    Chelseas etablerer seg på Southamptons halvdel.
    20'
    Costa får ballen servert inne i sekstenmeteren, men får ikke skikkelig kontroll på ballen. Southampton overtar.
    20'
    Chelsea kombinerer fint inne på Southamptons halvdel, men bortelaget får tak i ballen.
    22'
    Southampton, anført av Tadic og Davis, angriper fint og kommer til to innleggsforsøk, men David Luiz stanger vekk begge forsøkene.
    23'
    Frispark til Southampton. Venstre side. Innleggsposisjon.
    23'
    David Luiz header vekk ballen etter frisparket, ballen ender hos Davis. Han skyter, men ballen blir blokkert ut til corner.
    24'
    Mål for Southampton!
    Chelsea 1 - 1 Southampton
    Mål: Oriol Romeu
    Målgivende: Manolo Gabbiadini
    Southampton utligner! Nok en corner svinges inn, ballen stusses videre og ender hos Gabbiadini på bakerste stolpe. Italieneren skyter, ballen treffer Courtois i leggen og spretter ut til Romeu. Midtbaneankeret triller ballen i mål fra kloss hold. 1-1!
    25'
    Frispark til Southampton inne på Chelsea halvdel. Ward-Prowse slår den for hardt og ballen triller ut over kortlinjen.
    27'
    Svinger frem og tilbake på Stamford Bridge nå. Southampton har skrudd opp tempoet etter scoringen. Chelsea har sett "småskjelven" ut i bakre rekker de siste minuttene.
    30'
    Southampton etablerer seg på Chelseas halvdel gang på gang. Cedric kommer til innlegg, men Chelsea-forsvaret får kontroll. Etter hvert.
    32'
    Innkast til Southampton høyt i banen.
    32'
    Boufal dribler seg forbi tre Chelsea-forsvarer nede på venstresiden, blir holdt i trøya og skaffer frispark helt nede ved kortlinjen. Innleggshold.
    33'
    Courtois får en hånd på Ward-Prowses knallharde innlegg.
    33'
    Der skjedde det mye på kort tid! Kanté dribler seg gjennom, kommer til innlegg, men Chelsea får ikke avsluttet. Kort tid etter roper Costa på straffe, men dommeren lar spillet går videre. Matic kommer deretter til skudd, ballen blokkeres til corner. Southampton får omsider kontroll etter corneren.
    35'
    Boufal feller Hazard. Frispark til Chelsea rundt 25 meter fra mål. Skuddhold. Fabregas tar. Mulig det blir innlegg her.
    37'
    Det ble innlegg. Southampton får rensket unna.
    38'
    Cahill dytter Ward-Prowse. Frispark til Southampton rundt 45 meter fra Chelsea-målet. Frisparket tas kjapt.
    39'
    Frispark til Southampton. Godt skuddhold. Luiz og/eller Azpilicueta feller Boufal.
    40'
    Gult kort til Chelsea
    N'Golo Kante
    Kanté takler Ward-Prowse i situasjonen før frisparket på Chelseas halvdel.
    40'
    Ward-Prowses skudd treffer Chelsea-muren og stusses utover dødlinjen. Corner til Southampton.
    41'
    Nok en god sjanse etter corner for Southampton. Ballen ender til slutt hos Boufal som skyter i nettveggen fra kloss og skrått hold.
    42'
    Stor Chelsea-mulighet. Hazard drar av en mann og er på skuddhold innenfor sekstenmeteren, men velger merkelig nok å passe ballen til motsatt side. Ballen når ikke frem. Og Southampton overtar.
    42'
    Kanté er på god fart fremover, men felles av Tadic. Frispark til Chelsea. Tas fort!
    44'
    Corner til Chelsea.
    45'
    Chelsea 2 - 1 Southampton
    Mål: Gary Cahill
    Målgivende: Marcos Alonso
    Sekunder før pause er Chelsea igjen i ledelsen! Kanté plukker opp ballen på motsatt side etter corneren og slår inn på nytt. Alonso header ballen fra høyre side av sekstenmeteren og inn mot midten. Cahill og Costa står i kø for å få ballen på mål. Costa forsøker seg på brasse, men pannebrasken til Cahill kommer først - og midtstopperen sender ballen mot lengste stolpe og i mål.
    45'+1
    45'+2
    Hjemmelaget har hatt ballen i 49 prosent av tiden, mens bortelagets ballbesittelse har vært 51 prosent.
    45'+2
    46'
    Southampton starter med ball i den andre omgangen.
    46'
    Chelsea overtar og bygger opp spill på bortelagets halvdel.
    46'
    Fabregas og Hazard spiller vegg med hverandre, men Bertrand rydder opp.
    47'
    Innkast til Chelsea ved midtstreken.
    48'
    Chelsea triller ball i egen forvarstreer.
    48'
    Feilpasning fra Chelsea, Southampton overtar. Gabbiadini skaffer et innkast høyt i banen. Venstre side.
    48'
    Cesc Fabregas
    Fabregas takler Romeu kraftig. Frispark til Southampton ved midtstreken.
    49'
    Nesten for Southampton. Tadic blir spilt fint gjennom av Gabbiadiani. Tadic kommer seg inn i sekstenmeteren, slår inn i midten, men pasningen har svak adresse - og Chelsea overtar.
    50'
    Maya Yoshida blir avblåst for å ha dyttet Diego Costa. Frispark til Chelsea 25-30 meter fra mål. Skrått hold, venstre side.
    52'
    Fabregas slår inn, men ballen treffer en Southampton-spiller. Chelsea får tak i ballen igjen. Og Hazard skaffer corner.
    53'
    Chelsea 3 - 1 Southampton
    Mål: Diego Costa
    Målgivende: Cesc Fabregas
    Han har ikke scoret på de fem siste serierundene, men der satt den for Diego Costa. Corneren slås kort til Fabregas, som lemper ballen inn mot midten i retning Costa. Spissen knuser Bertrand i hodeduellen inne i feltet og Forster er utspilt i Southampton-målet. 3-1!
    54'
    Chelsea har styrt spillet de siste minuttene etter scoringen, mens kampsangene runger over Stamford Bridge.
    57'
    Tadic skyter fra langt hold. Skuddet er såpass lurt og godt plassert at Courtois må gi corner.
    57'
    Ingen farligheter på corneren. Ballen triller utover kortlinjen. Femmeter til Courtois.
    58'
    Femmeter til Southampton. Hazard forsøker å dra seg forbi flere Southampton-forsvarere inne i sekstenmeteren, men berøringen blir for dårlig og ballen triller over kortlinjen.
    59'
    Gult kort til Southampton
    Oriol Romeu
    For hard i duellen med Fabregas.
    61'
    Fin nestenmulighet for Southampton. Bortelaget angriper fort i lengderetning og Cedric slår ballen inn fra høyresiden i håp om å nå Gabbiadini, men keeper Courtois er våken, slenger seg frem og holder ballen i fast grep.
    62'
    Alonso skyter på direkten fra rundt 20 meter etter pasning fra Hazard, men Forster holder ballen enkelt.
    64'
    Ward-Prowse feller Fabregas. Frispark til Chelsea ved midtstreken.
    65'
    Frisparket tas på nytt.
    65'
    Costa drar seg forbi Stephens, men ikke Cedric og Chelsea-spissen faller i duell med sistnevnte. Roper på straffe nok en gang, men dommer Mason blåser ikke.
    66'
    Boufal drar og sliter i Azpilicueta. Frispark til Chelsea på egen halvdel. Tas kjapt.
    67'
    Luiz takler Tadic bakfra. Frispark til Southampton rundt 40 meter fra mål.
    68'
    Spillerbytte - Southampton
    Inn: Nathan Redmond
    Ut: Boufal Sofiane
    Redmond inn til sin 100. Premier League-kamp, ifølge TV 2s kommentator.
    68'
    David Luiz stusser ballen utover kortlinjen til corner for Southampton.
    69'
    Corneren fra Ward-Prowse lander på bakerste stolpe hos Gabbiadini. Italieneren skyter i nettveggen fra skrått hold. Utspark for Chelsea.
    69'
    Costa kommer til en slags avslutning fra 10-11 meter, men den er ikke god nok - og Forster plukker enkelt.
    71'
    Southampton-innkast høyt i banen.
    72'
    72'
    Dusan Tadic
    Tadic får gult kort for å kaste ballen i bakken, etter at dommer Mason dømmer innkast til Chelsea istedenfor til Southampton.
    73'
    Svært folksomt i Southamptons sekstenmeteren på det angrepet der. Hazard og Costa forsøker å finne skuddposisjoner, men lykkes ikke. Ballen ender hos Matic som slår inn fra venstre side, men Forster holder den i fast grep.
    74'
    Cedric slår knallhardt inn fra høyresiden, men Courtois har boksehanskene på og upper-cutter ballen langt vekk fra farlig sone. Chelsea overtar.
    75'
    77'
    Pedros første involvering: Holder i trøya til Redmond, frispark til Southampton.
    77'
    Redmond legger inn til Gabbiadini, men spissen får ikke ordentlig has på ballen. Mulig han skulle flikke den til Ward-Prowse, men uansett: Chelsea får kontroll.
    78'
    Southampton presser på. Innkast på Chelseas halvdel.
    79'
    Azpilicueta klarer til corner. Tas kjapt.
    79'
    Ny corner. Moses blokkerer innlegget fra Davis.
    80'
    Enda en corner! Ward-Prowse skyter via Matic og utover dødlinjen.
    80'
    Så kontrer Chelsea.
    80'
    Hazard slår til Kanté som avslutter fra skrått hold. Forsøker en chip, Forster må gi corner til Chelsea.
    81'
    Hazard finner Costa, men headingen til dagens 3-1-scorer er ikke presis nok - og ballen går utenfor.
    81'
    Inn: Shane Long
    Ut: James Ward Prowse
    Spiss inn for midtbanespiller. Tid for sluttspurt fra Southampton.
    82'
    Mye frem og tilbake de siste minuttene.
    84'
    Chelsea angriper.
    84'
    Har all tid i verden nå, Chelsea. Spiller ballen tilbake og begynner på egen halvdel igjen.
    85'
    Southampton slurver i forsvar og Pedro plukker opp. Har flere pasningsmuligheter, men innbytteren velger å skyte. Skuddet er ikke godt nok. Femmeter til Southampton.
    85'
    Spillerbytte - Chelsea
    Inn: John Terry
    Ut: Victor Moses
    John Terry får noen minutter på tampen. Klubblegenden får voldsom applaus idet han byttes inn.
    86'
    Matic drar til fra langt hold etter en Chelsea-kontring. I forrige kamp banket han den i krysset, denne gangen går den via en spiller og ut til corner.