Norge ligger på sjetteplass i Gruppe A, med tre poeng. Canada, én av de store favorittene i VM, er nummer tre med åtte poeng. De har dog én kamp til gode på Sveits og Tsjekkia som er henholdsvis nummer én og to.
    Der er vi i gang i Tsjekkia!
    Canada presser på i åpningen her.
    Nicholas Paul får nesten pucken rett foran Norges målgård, men pasningsforsøket blir brutt.
    Enorm sjanse for Norge! Salsten kommer alene med keeper, men brenner den muligheten til høyre for mål! De sjansene må sitte om Norge skal få med seg noe her.
    Colton Parayko skyter fra skrått hold, men en nordmann kaster seg foran og blokkerer. Det var vel Isak Hansen.
    Canada har tatt over initiativet her nå. Biter seg fast rundt det norske målet.
    Michael Brandsegg-Nygard smeller til, like utenfor!
    Utvisning Canada
    Ridly Greig
    2 minutter
    Norge i overtall! Det er Ridly Greig som må sette seg.
    7'
    Det er fortsatt litt over minuttet igjen av overtallet.
    Thoresen med en svak pasning. Da må Norge bygge opp på nytt igjen.
    Canada er fulltallige igjen.
    Utvisning Norge
    Eskild Bakke Olsen
    2 minutter
    Eskild Bakke Olsen får en utvisning for interference.
    10'
    Og der er Norge også fulltallige!
    Mål for Canada!
    Canada 1 - 0 Norge
    Mål: Brandon Tanev
    Målgivende: Kaiden Guhle, Jack McBain
    Men så sitter scoringen for Canada! Det er Brandon Tanev som styrer inn 1-0 fra kort hold. Får stå fryktelig alene der, kanadieren. Svakt markeringsspill av Norge.
    12'
    Canada slår inn på tvers foran Norges mål, men ingen når frem til pucken.
    Jamie Oleksiak får brent til fra fin posisjon, men Henrik Haukeland fanger pucken.
    Norge holder jo greit unna her, men de sliter med å skape noe særlig fremover.
    Tre minutter igjen av første periode.
    Norge slår bort pucken på vei fremover, men John Tavares blir stanset raskt på vei mot Norges mål.
    Brandon Hagel
    2 minutter
    Brandon Hagel vises ut og dermed er det norsk overtall i avslutningen av første periode.
    18'
    Michael Brandsegg-Nygard skyter fra skrått hold. Treffer ikke ordentlig.
    Markus Vikingstad plukker opp en retur i farlig område, men får ikke kontroll nok på pucken til å få til en ordentlig avslutning.
    Canada kan kontre inn 2-0 helt på tampen, men Henrik Haukeland redder!
    1. pause
    Da er vi straks tilbake med andre periode! Canada leder 1-0!
    2. periode
    Der er vi i gang igjen!
    John Tavares rapper til fra distanse, men Haukeland får skuddet rett på seg og blokkerer enkelt.
    Canada er skuddvillige i åpningen her. Denne gangen er det vel Brandon Hagel som prøver seg, uten hell.
    Norge setter fart fremover, men så roter de bort pucken.
    Canada 2 - 0 Norge
    Mål: Andrew Mangiapane
    Målgivende: Bowen Byram, Jamie Oleksiak
    Canada øker ledelsen! Denne gangen er det Bowen Byram som tar med seg pucken, før han finner en ledig Andrew Mangiapane foran buret. Han pirker inn 2-0 fra kloss hold. Norge henger ikke med i det hele tatt i det angrepet.
    23'
    Stian Solberg
    2 minutter
    Solberg vises ut for hooking.
    23'
    Nå gjelder det å holde unna, for slipper de inn i undertallet og havner under 0-3, er nok kampen død og begravet for Norges del.
    Raskt skudd av Dylan Guenther, men Haukeland har grei kontroll.
    Norge er fulltallige igjen.
    Norge står fortsatt uten skudd på mål: 11-0 er fasit hittil.
    Fint angrep av Norge. Eskild Bakke Olsen skyter, men treffer hverken mål eller medspiller.
    Nesten 3-0! Owen Power ser ut til å avslutte på blank kasse! Bommer han eller får en nordmann blokkert? Vanskelig å se!
    Det har bare handlet om Canada i denne perioden.
    Det er faktisk Johannes Johannesen som får reddet på strek i sjansen nevnt for få sekunder siden.
    Stor redning av en godt plassert Haukeland. Nå må Norge våkne her.
    Max Krogdahl
    2 minutter
    Max Krogdahl vises ut for cross-checking.
    33'
    Norge får ryddet unna pucken. Klokka tikker.
    Ett minutt igjen av overtallet.
    Kanadisk skudd, men Haukeland har kontroll.
    Enda et skudd, utenfor.
    Der er Norge fulltallige igjen.
    Nytt skudd, igjen redder Haukeland.
    Canada fortsetter å jage scoring nummer tre.
    To minutter igjen av andre periode.
    Andreas Martinsen rapper til med et skudd helt på tampen her. Dessverre treffer han ikke helt.
    2. pause
    Det står 2-0 til Canada etter andre periode. Vi er straks tilbake med den siste perioden.
    Det står 21-0 i skudd på mål. Det sier jo litt om kampbildet!
    3. periode
    Tredje periode er i gang. La oss håpe på én norsk scoring og litt spenning i det minste!
    Damon Severson banker til, rett i den norske blokka.
    Oii, oii, oii. Håvard Salsten stjeler pucken, setter fart og skyter, men skuddet går via en kanadisk kølle og utenfor mål.
    Mål for Norge!
    Canada 2 - 1 Norge
    Mål: Stian Solberg
    Målgivende: Eirik Salsten, Noah Steen
    Norge reduserer! Først er det Canada som angriper, men skuddet går utenfor mål. Deretter setter Norge fart umiddelbart og kommer to mot én, der Stian Solberg til slutt banker inn 2-1!
    43'
    Da er det match igjen! Det var vanskelig å se for seg etter den andre perioden.
    Canada går i angrep. Det blir kaos rundt det norske målet, men de får ikke kranglet inn 3-1.
    Så kommer det et par norske muligheter på rappen. Norge ypper seg nå!
    Haukeland redder et langskudd fra Canada.
    Enda et langskudd - og enda en redning av Haukeland.
    Connor Bedard
    2 minutter
    47'
    Canada 3 - 1 Norge
    Mål: Dylan Cozens
    Nei, nei, nei, så glipper det i overtall! Det er Stian Solberg som slår bort pucken. Dermed havner Canada to mot én, der Dylan Cozens til slutt fikser alt selv med en kontant avslutning.
    47'
    Ti sekunder igjen til Canada er fulltallige.
    Der er vi halvveis i den tredje perioden.
    Canada virker å ha god kontroll nå.
    Canada skaper ikke noe særlig for øyeblikket, men problemet er jo at Norge knapt har pucken i motstanderens sone.
    Så kommer nesten Noah Steen til en sjanse, men han rekker ikke frem til pucken.
    Utrolig nære ny redusering! Patrick Thoresens avslutning reddes på strek.
    Under tre minutter igjen.
    Norge tar ut keeper i jakten på 3-2.
    Canada 4 - 1 Norge
    Mål: Jared McCann
    Målgivende: Nico Daws, Jamie Oleksiak
    Der sitter spikeren i kista! Norge mister pucken og Canada banker den i det åpne målet fra distanse. 4-1!
    59'
    Halvt minutt igjen.
    Der er det over! Canada vinner 4-1 mot Norge, noe som må sies å være veldig fortjent basert på kampbildet.