0-3
Veltman (sm)81'

Ble dekket av Mats Arntzen

Hei! Det er duket for 8-delsfinale i ligacupen og en reprise av disse lagenes forrige kamp i Premier League.
    Sist avgjorde Bruno Fernandes på straffe ETTER at kampen var blåst av. Da var det en VAR-hands som ble avgjørende. Brighton kjørte kampen og må sies å ha vært uheldige, så de er nok revansjelystne her.
    Forrige sesong ble Brighton slått ut av den tapende finalisten Aston Villa i ligacupens 3. runde, mens Manchester United røk ut mot Manchester City i semifinalen.
    Manchester United har vunnet turneringen fem ganger og tapt fire finaler.
    Brighton (3-4-3): Steele – Burn, Dunk, White - Veltman, Molumby, Gross, Bernado - Jahanbakhsh, Gyokeres, MacAllister
    Benk: Sanchez, Maupay, Trossard, Sanders, Cochrane, Roberts, Jenks
    Manchester United (4-2-3-1): Henderson - Dalot, Bailly, Lindelöf, Williams - McTominay, Fred - Mata, Van de Beek, James - Ighalo
    Benk: Grant, Fosu-Mensah, Mengi, Lingard, Pogba, Greenwood, Rashford
    Får avvente litt akkurat hvordan Brighton kommer, men det kan nok sies med sikkerhet at det er tre bak. De har stort sett variert mellom 3-5-2 og 3-4-3 under Graham Potter.
    Ole Gunnar Solskjær gjør altså ti endringer fra forrige kamp. Kun Victor Lindelöf startet sist. Det er kanskje ikke et godt tegn for svensken, som er under press fra Eric Bailly. Kanskje kan sistnevnte få sjansen til helgen?
    White og Dunk var de eneste som spilte for hjemmelaget i lørdagens kamp.
    Ole Gunnar Solskjær sier til MUTV at Harry Maguire har fått seg en liten smell, men at han bør være klar til helgen.
    Donny van de Beeks agent, Sjaak Swart, har uttalt seg negativ om at klienten hans ikke har fått nok sjanser så langt, og uttalte følgende til VoetbalPrimeur i Nederland: – Innbytter, jeg liker det ikke i det hele tatt. Det hadde jeg aldri klart selv, å komme i en kamp med bare fire minutter igjen.
    Ole Gunnar Solskjær blir intervjuet av Sky Sports mens det høljregner. United-manageren fikk sin egen paraply-holder.
    En liten "Black Lives Matter"-markering og så er vi i gang på Falmer Stadium.
    1'
    Manchester United åpner med å trille ball. I det forrige oppgjøret var det Brighton som tok initiativet veldig tidlig.
    2'
    Ighalo får et frispark.
    2'
    Mange overraskende nasjonaliteter på dette Brighton-laget. Jayson Molumby er irsk, Viktor Gyökeres er svensk og Alexis MacAllister er argentinsk.
    4'
    Spesielt sistnevnte er jo oppsiktsvekkende, men MacAllister har irske og skotske aner. Gyökeres selvsagt ungarsk opphav.
    5'
    Jayson Patrick Molumby kanskje ikke så overraskende, men var litt blank her inntil jeg så fornavnene. Har for øvrig nylig debutert på det irske A-landslaget. Debuterte i 1-0-seieren mot Finland i september.
    6'
    Juan Mata viser frem silketouchet sitt når han mottar en crosser.
    6'
    I mangelen på publikum så kan man høre at det regner noe voldsomt på den engelske sørkysten.
    7'
    Brighton ligger jo rett sør for London, helt sørøst for England. Ser ut som en vakker by med en flott strandpromenade.
    8'
    Vi er i kampens 8. minutt og vi har fått noe som er verdt å videreformidle: En corner.
    8'
    Mata skal slå den fra venstre.
    8'
    Brandon Williams vrir spillet. Han har jo byttet draktnummer til 33 før denne sesongen. Kanskje et lite hint om at han ønsker seg nummer 3 på sikt? Den innehar mottakeren av Williams' pasning, nemlig Eric Bailly.
    9'
    Det er gjestene som har dominert banespillet så langt, uten at det har vært noe i nærheten av farlig så langt.
    10'
    Flotte kombinasjoner fra Manchester United. Ighalo setter opp et veggspill og blir taklet. Kampens andre corner.
    10'
    Tas kort.
    10'
    Dalot løfter den mot bakre stolpe. Lindelöf forsøker å heade ballen ned igjen, men den får Brighton unna.
    11'
    Fred stopper en overgang med en sklitakling som er lengre enn sklia i Bø Sommarland.
    11'
    Manchester United forsøker å presse høyt, men Graham Potter har fått sine gutter til å bli et ballsikkert og godt lag.
    12'
    Det var kanskje ikke først og fremst ballbehandlingen som var Brighton-forsvarets varemerke da Bruno, Duffy, Dunk og Bong styrte fireren bak der.
    13'
    Men «The Times They Are a-Changin'» for å sitere Bob Dylan. I forrige kamp hadde Brighton klart mest ballbesittelse mot Manchester United.
    14'
    Flott crosser til Bernardo.
    15'
    Fin pasning i retning MacAllister, men Lindelöf får en tå på ballen.
    15'
    MacAllister fikk faktisk to landskamper for Argentina i 2019. Mot Chile og Mexico.
    16'
    Dette er, som det meste annet av info man lirer av seg på kort varsel, ifølge den frie encyclopedian. Ta det derfor med en ørlite klype salt.
    17'
    Det første kvarteret har ikke vært noe fyrverkeri. Mulig Ole Gunnar Solskjær er fornøyd med det, for i forrige kamp smalt det i stolper og tverrligger støtt og stadig. Hele fem ganger traff Brighton metallet uten at ballen gikk i mål.
    17'
    Brighton senker seg ned i en 5-4-1-formasjon defensivt. Mata kommer dypt for å hente.
    18'
    Kampens første og største sjanse! Juan Mata viser hvor smart han er når han bygger opp angrepet og deretter starter på et smart løp. Det ser Brandon William, som spiller en flott pasning opp i den ledige korridoren som Mata er på vei inn i. Han slipper den videre mot Odion Ighalo. Nigerianeren tar med seg ballen forbi målvakt Steele, men klarer ikke å sette den på riktig side av stolpen med venstrefoten.
    18'
    McTominay slår vekk ballen upresset. Svakt.
    19'
    Favorittene Manchester City og Everton har tatt ledelsen i de to andre kampene som pågår, mens Newcastle slo ut Newport County på straffer tidligere i kveld.
    20'
    Fine tendenser fra bortelaget, men den siste pasningen sitter ikke helt.
    21'
    Mens Manchester United slå ut Luton i forrige runde (3-0 borte), har Brighton rukket å slå Portsmouth 4-0 hjemme og Preston North End 2-0 borte.
    23'
    Brighton som triller ballen rundt nå. Manchester United har senket seg litt.
    24'
    Det er veldig mye spill mot etablert forsvar i denne kampen. Manchester United har tidvis slitt med å bryte ned lavtliggende forsvar, men har sett mye bedre ut etter at Bruno Fernandes ankom i januar. Nå er ikke han med, da er det Juan Mata som ofte er mannen med taktstokken.
    25'
    Mata skuffet over at Daniel James ikke søker bakrom når det er litt rom å løpe i. Gjestene er nødt til å utnytte det lille bakrommet som er når Brighton ligger såpass lavt.
    26'
    Veltman på farten, men stoppes av Williams. United får en slags overgangsmulighet, men Brighton bryter.
    26'
    Brighton med sitt første skudd på mål! Bernardo bygger opp på venstre og ballen tilfaller Alireza Jahanbakhsh. Dean Henderson gir en liten retur, men fanger den kjapt selv.
    27'
    Fred bryter og leter etter Ighalo. Den når ikke frem, men brasilianeren får frispark som følge av en holding.
    28'
    Brighton har igjen senket seg meget lavt i banen. Hadde man sett lørdagens kamp og deretter denne, hadde det vært umulig å gjette at det er de to samme lagene som møtes på samme bane.
    28'
    Men så er det også kun tre av 22 spillere som også startet lørdagens kamp.
    28'
    Fred prøver seg fra langt hold! Den stusser litt ekkelt i gresset for Jason Steele, men Brightons andrekeeper viser fin keeperteknikk når den kommer rett på ham. Han fanger den trygt mot brystet og legger seg deretter oppå ballen.
    29'
    Lydbildet rundt kampen er omtrent som når man besøker «Regnskogen» i Kristiansand Dyrepark. Hverken kaimaner, øgler eller krokodiller i Brighton, men kunne gjerne fått litt flere målsjanser her.
    32'
    Gyökeres jobber hardt på topp for Brighton. Forsøker å presse Uniteds forsvarsspillere og har tidvis vært et uromoment så langt.
    32'
    Bernardo på farten. Det blåses frispark til Manchester United.
    32'
    Bailly bruker farten sin og kommer mellom venstrebacken og ballen. Blir deretter felt og får frispark.
    33'
    Ivorianeren tilbyr større fysiske egenskaper enn Victor Lindelöf. Kan bli spennende å se hvem av de som bekler midtstopperplassen ved siden av Harry Maguire til helgen.
    33'
    Sistnevnte har altså fått en liten trøkk, ifølge Solskjær før kampen, men det skal ikke være alvorlig.
    33'
    Brighton som triller ball nå.
    35'
    Pasningsspillet til Brighton var hakket mer konstruktivt i helgens kamp. Da klarte de i større grad å flytte Manchester United og finne gode pasningsvalg mellom linjene. Så langt har bortelaget hatt en meget enkel jobb med å forsvare seg i kveld.
    35'
    Williams på farten. Ropes på frispark fra begge lag, men ingenting, ifølge mannen med fløyta.
    36'
    Det er for øvrig Graham Scott.
    36'
    Er vel dette regnværet som kommer innover mot Norge i uken som kommer. Bare å grue seg. Er riktignok ingen meteorolog, så ville sjekket værmeldingen heller enn å stole på dette.
    37'
    Og apropos vær: Som lyn fra klar himmel glir MacAllister inn i sekstenmeteren og leter etter nettmaskene i det lengste krysset, men ballen går utenfor stolpene.
    37'
    Brighton som har styrt spillet siste tiden nå. Manchester United har hatt en stor sjanse, mens Brighton har hatt to brukbare skuddforsøk. Det ene på målet, det andre utenfor.
    39'
    Liten tunnel på Daniel James fra Brightons iranske høyrekant, Alireza Jahanbakhsh.
    39'
    Mata inne sentralt for å bidra litt i oppbyggingen igjen.
    41'
    Bortelaget har vært ganske ballsikre i dag.
    41'
    Men da slår de selvsagt bort ballen. Jahanbakhsh drar seg mot høyre og banker til. Over tverrliggeren til Dean Henderson, som har god kontroll.
    41'
    Inn fra høyre. Bailly header unna.
    43'
    Vertene har tatt mer og mer over i denne kampen.
    43'
    Gult kort til Brighton
    Dan Burn
    Juan Mata med en smart retningforandring. Han er halvparten så stor som Burn, men kommer seg foran og blir til slutt lagt i bakken.
    43'
    Vi får et såkalt korridorfrispark fra høyre, hvor Mata eller Dalot skal svinge ballen inn i sekstenmeteren.
    44'
    Mål for Manchester United!
    Brighton 0 - 1 Manchester United
    Mål: Scott McTominay
    Målgivende: Juan Mata
    Det blir farlig! En av Brighton-forsvarerne faller tilsynelatende litt for tidlig inn i egen sekstenmeter, og da er ikke Scott McTominay i offside når han løper seg fri og header ballen kontrollert ned i hjørnet.
    44'
    Flott innsvinger fra Mata. Han har det fortsatt.
    45'
    Mye rom for Bernardo, men crosseren er upresis.
    45'+1
    Lagt til minimum ett minutt.
    45'+1
    Graham Potter begraver ansiktet i hånda, enten i fortvilelse eller for å fjerne vann som renner fra håret og ned i pannen.
    45'+1
    Graham Scott blåser i fløyta. Scott McTominay stanget United i føringen. Manchester United har utover det hatt den største sjansen, men Brighton tok mer og mer over og hadde også noen nesten-sjanser. Heng med etter pause!
    Ighalo sparker i gang den andre omgangen.
    46'
    Bernardo kommer seg rundt på venstre, men så kommer Eric Bailly skliende inn og avverger.
    47'
    Fred leter etter James. Brighton-forsvaret faller av og har god kontroll på den.
    48'
    Ser ut til at det skal gjøres et bytte. Neal Maupay gjør seg klar.
    49'
    Han var jo virkelig i begivenhetenes sentrum i helgen. Spissen kjørte en ydmykende «Panenka» på David de Gea og fulgte opp med å feire med å imitere gråting. På overtid handset han slik at Manchester United fikk straffen som avgjorde kampen.
    50'
    Spillerbytte - Brighton
    Inn: Neal Maupay
    Ut: Alireza Jahanbakhsh
    Iraneren må gi seg.
    50'
    McTominay går i bakken og får et frispark.
    51'
    Frisparket tas kjapt, men litt for kjapt, ifølge dommer Graham Scott. Må tas på nytt.
    52'
    Den blir farlig! Fred banker til fra 25 meter og Jason Steele må gi en liten retur, men keeperen klarer å snappe den raskt. Hadde ballen duppet litt tidligere, kunne den blitt meget vrien for Brighton-målvakten.
    53'
    MacAllister skal slå et korridorfrispark nå. Midtstopperne flytter seg opp.
    54'
    Kan faktisk skytes derfra også.
    55'
    Er fra kanten av sekstenmeteren.
    55'
    Hamrer til, men ser litt ut som når undertegnede forsøker seg på frispark på FIFA 20. Nesten parodisk høyt over mål.
    55'
    Dean Henderson gjør en god jobb når han kaster seg og forhindrer et hjørnespark.
    56'
    MacAllister får ikke frispark, men Brighton vinner ballen tilbake likevel.
    57'
    MacAllister løfter mot bakre. Flagget er oppe, men ballen er i klypene til Dean Henderson.
    58'
    Manchester United har brukbar dekning på keeperplassen nå med David de Gea og Dean Henderson. I tilegg er Sergio Romero fortsatt under kontrakt med klubben.
    59'
    Juan Mata skjermer ballen og får av en eller annen grunn frispark imot seg. Veldig merkelig.
    60'
    Ikke så merkelig, kanskje. Han drar vel omtrent av shortsen til Dan Burn.
    60'
    Et frispark som i praksis var en corner. Brighton triller bare i gang igjen.
    60'
    MacAllister stoppes av Dalot. Manchester United overtar.
    61'
    Det lugger noe fryktelig fremover hos United nå.
    61'
    Brighton spiller seg til en nesten-sjanse.
    63'
    Inn: Leandro Trossard
    Ut: Viktor Gyokeres
    Inn med «Stolpenes herre». Tre ganger traff han treverket i lørdagens kamp.
    63'
    Er jo ikke treverk, så det er helt feil. Beklager den klisjeen.
    64'
    Spillet er i hvert fall i gang igjen her.
    64'
    Manchester United ligger lavt og forsvarer seg.
    65'
    Har holdt det inne ganske lenge nå, men til slutt må det bare ut: Grøss og gru denne kampen er kjedelig.
    66'
    Nære utligning! Og for en redning av Dean Henderson! Det virker som det er umulig for Leandro Trossard å score mål mot Manchester United. Belgieren får til en god avslutning, men en feberredning av Henderson.
    67'
    Spillerbytte - Manchester United
    Inn: Marcus Rashford
    Ut: Odion Ighalo
    69'
    Inn: Paul Pogba
    Ut: Daniel James
    69'
    Ingen kjempekamp fra hverken Ighalo eller James. Spesielt sistnevnte har vært mer eller mindre usynlig. Ighalo hadde en brukbar mulighet i første omgang.
    69'
    Et farlig innlegg fra Brighton, men ballen går gjennom hele feltet.
    72'
    Pogba inn med bandasjert høyrearm.
    72'
    Brighton 0 - 2 Manchester United
    Mål: Juan Mata
    Målgivende: Donny Van De Beek
    Det er så smart gjort! Donny van de Beek med en smart flikk, som Juan Mata takker og bukker for. Han tar seg tid til å vente ut forsvarsspilleren og trille ballen i mål med høyrefoten. Nydelig!
    73'
    I en ellers traurig kamp var det godt å endelig se litt angrepsspill som fungerte.
    74'
    Manchester United kjører på nå! Først bryter de og holder på å skape en mulighet når Mata slår inn fra høyre. Deretter er det Diogo Dalot som løfter inn fra samme side. Paul Pogba kommer i fart og stanger ballen utenfor stolpen.
    76'
    Rashford på farten. Blir felt og får frispark.
    79'
    Joel Veltman
    79'
    Rashford, Pogba og Fred står ved ballen.
    79'
    Brighton scorer selvmål!
    Brighton 0 - 3 Manchester United
    Mål: Joel Veltman
    Pogbas frispark går i mål! Først ser det ut som en skikkelig frisparkperle, men reprisen viser at ballen hadde retning utenfor stengene. Den går via Joel Veltman og i mål.
    81'
    Inn: Jesse Lingard
    Ut: Fred
    81'
    Brighton nære, men stoppes.
    84'
    Pogba bruker musklene sine og brøyter seg fremover. Manchester United kontrollerer kampen nå.
    86'
    Strålende angrep av United! Flotte kombinasjoner før ballen ender hos Diogo Dalot, som forsøker å vippe den forbi Steele. Brighton-målvakten med en god involvering.
    86'
    Gult kort til Manchester United
    Victor Lindelöf
    87'
    Manchester United nære på igjen! Jesse Lingard fører innover fra høyrekanten og vender innover. Banker til med venstrefoten, men den sniker seg utenfor.
    88'
    McTominay og Burn med en opphetet diskusjon.
    89'
    Lagt til to minutter.
    90'+1
    Det skjer ikke stort mye mer i Brighton! Scott McTominay, Juan Mata og Paul Pogba sørger til slutt for en komfortabel seier i regnværet på sørkysten. Det siste målet blir muligens kreditert som et selvmål, men Manchester United er uansett klare for kvartfinalen i Carabao Cup.