1-0
2-0
Author avatar

Ble dekket av Mathias Fløtaker

    BRANN (4-3-3): Olsen Pettersen - Teniste, Eggen Rismark, Wormgoor, Grøgaard - Haugen, Yttergård Jenssen, Orry Larsen - Rolantsson, Bamba, Koomson.
    STRØMSGODSET (4-2-3-1): Sætra - Lindquist, Glesnes, Hamoud, Parr - Stengel, Hauger - Tokstad, Pellegrino, Nguen - Abdellaoue.
    Brann gjør to endringer fra laget som tapte 1-2 for Rosenborg i forrige serierunde. Kristoffer Barmen og Steffen Lie Skålevik er ute av elleveren. Inn kommer Fredrik Haugen og Daouda Bamba. Barmen er heller ikke med i kamptroppen til Lars Arne Nilsen. Samuel Sahin-Radlinger har trent fullt denne uken, men er ikke med i troppen. Det betyr at unggutten Markus Olsen Pettersen får fornyet tillit i mål.
    Bjørn Petter Ingebrigtsen må på sin side klare seg uten Marcus Pedersen, som er ute resten av sesongen. Det er derimot tyngre for drammenserne at formspiller Eirik Ulland Andersen ikke rekker oppgjøret. Kantspilleren har slitt med en vond lyske i lengre tid, men på fredag trodde Ingebrigtsen at han skulle rekke kampen. Nå skal i tillegg 26-åringen ha blitt syk. Kristoffer Tokstad får dermed tillit i startelleveren. Heller ikke Lars-Christopher Vilsvik er med i kamptroppen.
    Etter tapet i toppkampen mot Rosenborg forrige søndag er Brann helt avhengig av tre poeng dersom det skal bli spenning de to resterende serierundene. RBK leder 1-0 til pause i Trondheim og vil ligge sju eller åtte poeng foran bergensere ved henholdsvis uavgjort eller tap i kveld.
    Også Strømsgodset har mye å spille for. Drammenserne har to poeng ned til Lillestrøm på kvalifiseringsplass med to serierunder igjen å spille.
    Brann må dessuten ta tre poeng dersom de ønsker å beholde annenplassen etter kveldens serierunde. Molde leder 2-1 til pause borte mot Tromsø og vil passere bergenserne med seier. Ole Gunnar Solskjærs menn har dessuten en betydelig bedre målforskjell enn Brann. Haugesund leder også sin kamp som begynte 18.00 og kan virkelig krype opp i ryggen på Brann dersom bergenserne ikke gjør jobben i kveld.
    Etter tap mot Haugesund og Sandefjord var Strømsgodset helt avhengig av tre poeng i forrige serierunde. Drammenserne mobiliserte hjemme på Marienlyst og vant 2-0 mot VIF etter scoringer av Nguen og Ulland Andersen.
    Brann er inne i en dårlig periode og står med én seier, to uavgjort og to tap på sine siste fem. I forrige serierunde røk med stor sannsynligheten muligheten til å ta seriegull med 1-2-tapet mot Rosenborg. Nå kan også medaljen ryke med tre kamper igjen av sesongen for rødtrøyene.
    Vi nærmer oss kampstart på Brann stadion. Det er en betydelig grønnere gressmatte som venter spillerne enn det var under kampen mot RBK for én uke siden.
    Både Rosenborg og Molde vant sine kamper. Dermed må Brann vinne for å beholde 2. plassen og ha teoretisk mulighet for seriegull med to runder igjen av Eliteserien.
    Dagens dommer, Svein Tore Hansen, leder lagene ut på gressmatta.
    Nystemten runger over Brann stadion og vi nærmer oss kampstart.
    Kampen har startet
    Stengel sparker i gang oppgjøret.
    1'
    Strømsgodset setter presset på midtbanen og lar Brann føre innledningsvis.
    2'
    Mål for Brann!
    Brann 1 - 0 Strømsgodset
    Mål: Fredrik Haugen
    Drømmestart for Brann. Og for en scoring publikum får servert fra Fredrik Haugen. Et innlegg fra Rolantsson klareres svakt ut på 20 meter fra Parr. Der står midtbanespilleren klar, tar ett touch, før han banker ballen i krysset bak en sjanseløs Morten Sætra.
    2'
    Et perfekt comeback fra Haugen som måtte stå over Rosenborg-kampen med suspensjon. Viser sin verdi for dette laget umiddelbart.
    5'
    Nesten 2-0 for hjemmelaget. Strømsgodset roter ved hjørneflagget og til slutt får Teniste lagt inn foran mål. Der venter Bamba, men headingen fra spissen går rett på Sætra.
    6'
    Så er Godset som får sin første mulighet. Et stygt brudd på midten gir Nguen muligheten. Midtbanespilleren drar seg inn i banen, men skuddet blokkeres av Wormgoor. Morsom innledning på kampen.
    7'
    Glesnes går knallhardt i en duell med Orry Larsen. Midtstopperen trykker virkelig til i ryggen, før han lander på Brann-spilleren i etterkant. Slipper unna det gule kortet til stor frustrasjon for Lars Arne Nilsen.
    8'
    Pellegrino forsøker seg fra 25 meter. Skuddet havner langt oppe hos Bataljonen.
    9'
    Rolantsson og Orry Larsen kombinerer, men touchet fra sistnevnte blir for svakt og det ender med femmeter for Godset.
    10'
    Nguen som forsøker seg fra langt hold denne gangen. Skuddet er svakt og havner rett på Olsen Pettersen som får kjenne litt på ballen og bygge selvtillit.
    11'
    Assistentdommeren er ute og Lars Arne Nilsen og ber om at står litt lengre unna sidelinjen.
    11'
    Der er Strømsgodset heldig. Bamba spilles fri og hælflikker mot Orry Larsen. Glesnes kommer til unnsetning og takler tilbake til Sætra som tar den med hendene. Hjemmelaget vil ha indirekte frispark for tilbakespill, men dommer Hansen lar spillet gå videre.
    12'
    Stor Brann-sjanse. En glimrende ball fra Yttergård Jenssen finner Koomson på løp. Han vinner duellen med Parr før han finner Bamba foran mål. Spissen får avsluttet, men Glesnes er nede og blokkerer. Lever farlig nå, bortelaget.
    14'
    Nok engang er Parr ute å kjøre. Backen feilberegner ballbanen totalt og gir Koomson en god mulighet. Kantspilleren klarer ikke å utnytte sjansen og Sætra får kontroll på situasjonen.
    16'
    Jubelscener på Brann stadion når en katt har forvillet seg ut på gressteppet. Hansen blåser av, før katten finner veien ut av gressteppet.
    16'
    Stengel slår en fin ball mot Lindquist. Backen legger inn på førstetouch, men innlegget klareres av Wormgoor.
    18'
    Det har roet seg litt de siste minuttene.
    18'
    En lang ball fra Glesnes er nær ved å finne Nguen. Olsen Pettersen avverger situasjonen når han kommer ut og plukker. God prestasjon fra keeperen som fikk en tøff kamp mot Rosenborg forrige helg.
    20'
    Tokstad avanserer fremover i banen, men Eggen Rismark stjeler ballen på elegant vis. Har spilt seg fint inn i Brann-drakten nå, midtstopperen.
    21'
    Brann slår stort sett langt nå. Sliter med å spille av Strømsgodsets høye press.
    21'
    Strømsgodset klarer omsider å ha ballen i laget i mer enn to trekk. Tokstad får til slutt presset frem en corner.
    24'
    Svinges inn på femmeteren fra Stengel. Avslutningen havner i klypene på Olsen Pettersen.
    24'
    Lagene konkurrerer om å slå bort ballen raskest for øyeblikket.
    25'
    Orry Larsen ligger nede, men Strømsgodset fortsetter å spille. Nguen slår den omsider ut av banen.
    26'
    Fysioterapauten til Brann signaliserer bytte på Orry Larsen. Vega er sendt i oppvarming.
    27'
    Orry Larsen må støttes av to Brann-fysioer på vei ut av banen. Det så ikke bra ut for midtbanespilleren. Bergenserne må spille med én mann mindre frem til Vega er klar til å entre banen.
    28'
    Vega presenterte seg umiddelbart med scoring da han ble byttet inn mot RBK forrige helg.
    29'
    Spillerbytte - Brann
    Inn: Deyver Vega
    Ut: Peter Orry Larsen
    Vega erstatter Larsen på midtbanen.
    29'
    God Strømsgodset-sjanse. Nguen snapper ballen fra Yttergård Jenssen og setter fart mot mål. Han har med seg Pellegrino, men blir ubesluttsom. Det ender til slutt med corner.
    32'
    Stengel slår den inn. Etter mye klabb og babb får til slutt Wormgoor taklet til innkast.
    32'
    Koomson drar seg forbi Hauger, som takler ballen utover dødlinja. Det ser ut som Strømsgodset-spilleren var sist på ballen, men Hansen velger å gi femmeter.
    33'
    Et langt utspill fra Sætra finner Mos. Spissen slår inn på direkten og der ser ikke Wormgoor noen annen mulighet enn å gi corner.
    34'
    Stor sjanse. Corneren fra Stengel finner hodet på Nguen. Han header mot mål og Parr er nære ved å kunne sette den i kassa.
    35'
    Koomson utfordrer Tokstad og får lagt inn foran mål. Der er Glesnes først, men klareringen ender med corner.
    35'
    Corneren fra Haugen er for kort og Godset kan klarere unna.
    36'
    Lars Arne Nilsen er tydelig frustert og skriker mot tribunen etter at Yttergård Jenssen slår bort nok en ball. Tydelig misfornøyd med tingenes tilstand nå, Brann-treneren.
    37'
    Godt forsøk fra Yttergård Jenssen denne gangen. Slår en fin langpasning i retning av Rolantsson, men forsøket er litt for langt. Får applaus fra treneren denen gangen.
    38'
    Yttergård Jenssen med nok et farlig brudd. Virker ikke å være ordentlig påskrudd i dag. Lars Arne Nilsen er ikke imponert over prestasjonen til midtbanespilleren de første 40 minuttene.
    40'
    Brann-laget virker usikre med ball på egen halvdel. Kun et enda dårligere Strømsgodset-lag som gjør at de ikke blir straffet. Lite imponerende omgang fra begge lag.
    42'
    Fin kontringsmulighet for Koomson, men kantspilleren roter bort muligheten.
    43'
    Herlig ball fra Grøgaard i retning Koomson. Han utfordrer Hamoud, men sistnevnte går seirende ut av duellen. Godt gjort av midtstopperen.
    45'
    Det er lagt til to minutter.
    45'+1
    Ingen av lagene evner å skape noe ordentlig press de siste minuttene før pause.
    45'+2
    Pause
    Der blåser Hansen av til pause med tendenser til pipekonsert fra hjemmepublikummet. Haugen åpnet kampen med å levere en helt fantastisk scoring, da han banket ballen i krysset bak Sætra. De neste 43 minuttene har derimot vært en stilstudie i dårlig valg og prestasjoner fra begge lag. Verken Lars Arne Nilsen eller "BP" kan si seg fornøyd med hva lagene har prestert før pause.
    2. omgang
    Vi er i gang med de siste 45 minuttene.
    46'
    Brann går rett i angrep. Rolantsson får lagt, men ingen Brann-spillere når innlegget. Deretter vipper han ballen i armen på en Godset-forsvarer, men Hansen vinker spillet videre. Det så greit ut, avstanden tatt i betraktning.
    47'
    Strømsgodset roter på egen sekstenmeter. Flere ballmist gjør at Vega til slutt kan fyre av fra 20 meter, men forsøket går rett på Sætra.
    48'
    Glesnes forsøker å vri mot Parr, men pasningen havner på tribunen.
    50'
    Herlig initiativ fra Haugen. Mottar ballen på egen halvdel, før han runder Hauger enkelt og tar med seg ballen 40 meter fremover i banen. Skuddet blir dessverre for hjemmefansen svakt og går noen meter over mål.
    51'
    Haugen slår corneren altfor langt og det ender med femmeter.
    52'
    "Gullet ska hem" synges på Store Stå. Brann har fortsatt en teoretisk mulighet dersom dette resultatet står seg.
    53'
    Strømsgodset triller ball på egen halvdel, men det er noe planløst over spillet til bortelaget.
    54'
    Fin Brann-kontring ender til slutt hos Rolantsson. Han drar seg inn i banen og fyrer av et skudd via en Strømsgodset-spiller og til corner.
    55'
    Corneren fra Haugen treffer Bamba, men headingen sklir av hodet på spissen.
    56'
    Mål for Brann!
    Brann 2 - 0 Strømsgodset
    Mål: Christian Eggen Rismark
    Målgivende: Fredrik Haugen
    Haugen slår en kort corner til Koomson, før han får den tilbake ved hjørneflagget. Innlegget prikker han perfekt på hodet til Eggen Rismark på løp inne i feltet. Stopperen har få problemer med å vinne duellen og sender Brann opp i 2-0 med sin første scoring for klubben.
    56'
    Bamba forsøker seg fra 25 meter. Skuddet er hardt, men går rett på Sætra. Keeperen fomler litt med ballen, men virker å ha kontroll.
    58'
    Mål for Brann!
    Brann 3 - 0 Strømsgodset
    Mål: Gilli Rólantsson
    Målgivende: Daouda Bamba
    Rolantsson setter inn 3-0 til Brann. Glesnes ser ut til å ha full kontroll på en lang ball, men roter i mottaket. Bamba takler ballen fra midtstopperen og rett i beina på Rolantsson. Han tar med seg ballen i stor fart, løper fra Godset-forsvaret og setter den kontrollert i mål bak Sætra.
    59'
    Etter en svak førsteomgang har Brann virkelig tatt kommando etter pause. Det skal bli tungt for Strømsgodset å få med seg poeng herfra nå.
    62'
    Rønning Ovenstad ropes bort til Godset-benken.
    62'
    Spillerbytte - Brann
    Inn: Bismar Acosta
    Ut: Vito Wormgoor
    Brann-kaptein Vito Wormgoor forlater banen. Da er det nok kanskje en skade på midtstopperen. Erstattes av Bismar Acosta, som også tar over kapteinsbindet.
    63'
    Koomson er plutselig alene og løper enkelt fra Hamoud, men avvinkes for offside. Nilsen mener den avgjørelsen er feil.
    65'
    Strømsgodset gjør klar et dobbeltbytte.
    65'
    Vega vrir fint ut mot Koomson, men Parr blokkerer innlegget. Deretter roter Pellegrino i mottaket og Brann beholder kontrollen. Strømsgodset er ikke i nærheten her nå. Hjemmepublikummet jubler for hver pasning som slås ute på gressmatta.
    67'
    Spillerbytte - Strømsgodset
    Inn: Andreas Hoven
    Ut: Amahl Pellegrino
    Svak kamp fra Pellegrino. Erstattes av unggutten Andreas Hoven.
    67'
    Spillerbytte - Strømsgodset
    Inn: Martin Rønning Ovenstad
    Ut: Henning Hauger
    Heller ikke Hauger har levert noen imponerende forestilling. Erstattes av Rønning Ovenstad.
    67'
    Vega og Yttergård Jenssen kombinerer fint på midtbanen. Det flyter betraktelig bedre for hjemmelaget etter pause.
    68'
    Haugen skrur corneren på bakerste stolpe. Eggen Rismark stiger opp og vinner duellen, men headingen går over og til side for målet til Sætra.
    69'
    Teniste slår langt mot Bamba, men forsøket triller utover dødlinja. Det var nok Hamoud glad for, tatt hans forrige løpsduell med Bamba i betraktning.
    70'
    Yttergård Jenssen er unøvendig tøff i ryggen på Nguen. Hansen gir frispark til bortelaget på 25 meter.
    72'
    Stengel svinger frisparket mot bakerste stolpe. Forsøket er godt, men ingen av Godset-spilleren når innlegget.
    72'
    Enorm sjanse for Brann. Rolantsson feier et innlegg foran mål og Teniste er nære ved å sette den i mål.
    74'
    Gult kort til Strømsgodset
    Tokmac Nguen
    En svært frustrert Nguen sparker bort vannflaskene til Brann etter å ha mistet ballen. Får gult kort og er tydelig frustrert etterpå. Nær ved å dra av seg drakten når han mottar det gule kortet. Ser svært frustrert ut og må roes ned av Hamoud.
    74'
    God stemning på stadion. Det synges taktfast.
    77'
    Brann roer helt ned. Bruker tid på å bygge et angrep gjennom midtbanen.
    77'
    Spillerbytte - Brann
    Inn: Henrik Kjelsrud Johansen
    Ut: Gilli Rólantsson
    81'
    Spillerbytte - Strømsgodset
    Inn: Johan Hove
    Ut: Tokmac Nguen
    Godtset hadde tenkt å foreta et bytte. Johan Hove skulle inn. Men da byttet skulle skje, gikk Jakob Glesnes ned for telling. Byttet måtte utsettes til man ble klokere på Glesnes' tilstand. Men her kommer det.
    82'
    Mye rundt midtbanen. Brann spiller ball. Publikum jubler hver gang ballen blir spilt.
    85'
    Strømsgodset spiller helt hjem fra Branns banehalvdel.
    86'
    Nå spilles det mest tversoverpasninger for å bli ferdig med kampen her.
    87'
    Mål for Strømsgodset!
    Brann 3 - 1 Strømsgodset
    Mål: Mustafa Abdellaoue
    Thomas Grøgaard slumser med ballen, Mos får den. Tar den med seg og skyter fra distanse. Fint mål.
    88'
    Det er lagt til tre minutter.
    90'+1
    Det er 8887 tilskuere på Brann stadion. Det er det laveste tallet Brann har hatt i en hjemmekamp i serien siden april.
    90'+2
    Gult kort til Brann
    Gilbert Koomson
    90'+3
    Offside til Brann.
    90'+5
    Johan Hove får en kjempesjanse for Godset like før slutt. 18-åringen treffer utrolig godt med panna. Men redningen er minst like god. Kunne fort blitt en scoring helt på tampen der.
    90'+5
    Kampen er slutt
VG Live er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her