BRANN (4-3-3): Piotr Leciejewski - Vidar Ari Jónsson, Bismar Acosta, Vito Wormgoor (k), Ruben Kristiansen - Fredrik Haugen, Sivert Heltne Nilsen, Kristoffer Barmen - Gilli Rólantsson, Torgeir Børven, Deyver Vega
    SOGNDAL (3-4-3): Mathias Dyngeland (k) - Per Magnus Steiring, Kjetil Wæhler, Reiss Greenidge - Eirik Skaasheim, Eirik Birkelund, Chidibiere Nwakali, Victor Grodås - Eirik Schulze, Martin Ramsland, Gilbert Koomson
    0'
    Piotr Leciejewski får tillit mellom stengene. Den polske sisteskansen har slitt med en skade i landslagspausen, men er friskmeldt til kveldens kamp. Også Branns tredjekeeper Markus Olsen Pettersen ble klar, hvilket betyr at Lars Cramer, som ble hentet etter at overgangsvinduet stengte, foreløpig ikke får sin Brann-debut.
    0'
    For Brann ser det fint ut på skadefronten. Kun keeper Alex Horwath og Daniel Braaten er utilgjengelige til kveldens oppgjør. For Eirik Bakke og Sogndal ser det i midlertidig verre ut. Taijo Teniste, Lars Christian Kjemhus, Christophe Psyche, Ole Amund Sveen, Walid Atta og Kasper Nissen er alle skadet.
    0'
    Kasper Skaanes leverte en god prestasjon borte mot Viking i siste kamp før landslagspausen, men Lars Arne Nilsen har valgt å gi Kristoffer Barmen tillit i indreløperrollen. Også Ludcinio Marengo er forvist til benken - inn kommer Gilli Rólantsson.
    0'
    En sen scoring fra Fredrik Haugen sørget for at Brann vant 3-2 på Fosshaugane Campus i vårens oppgjør mellom lagene.
    0'
    Brann kan for alvor sette press på Sarpsborg 08 som akkurat nå innehar sølvplassen i Eliteserien. Blåtrøyene fra Østfold ligger ett poeng foran bergenserne, men skal ut i en tøff bortekamp mot Vålerenga søndag kveld.
    0'
    Fredrik Haugen sparker i gang kampen.
    1'
    Sogndal skaper kampens første sjanse. Eirik Schulze er først på en stuss, men avslutningen går i nettveggen.
    3'
    Sogndal slår langt fra start. Tydelig at sogningene ikke har planer om å bidra til en fintspillende affære.
    5'
    Bortelaget flytter opp hele backtreeren på alle dødballer. Så langt har Acosta og Wormgoor klarert unna forsøkene.
    7'
    Mål for Brann!
    Brann 1 - 0 Sogndal
    Mål: Deyver Vega
    DEYVER VEGA! En lang ball blir slått i bakrommet mot Vega. Wæhler header unna, men stopperkollega Steiring sleiver klareringsforsøket rett i beina på den costaricanske vingen. Alene med Dyngeland gjør han ingen feil.
    9'
    Vega var nær et utlån til Start i sommer. Lars Arne Nilsen er nok glad at det ikke ble en realitet. Vingen svart med to scoringer på sine to siste kamper for bergenserne.
    12'
    Et imponerende antall Sogndal-supportere har tatt turen til Bergen i dag. Fyller nesten hele bortefeltet på Brann stadion.
    13'
    Ramsland er et konstant uromoment på topp for Sogndal. Branns stopperpar får aldri fred fra lysluggen.
    15'
    Nwakali drar seg inn i sekstenmeteren og blir taklet av Vito Wormgoor. Sistnevnte får frispark av dommer Espen Eskås. Eirik Bakke ikke særlig imponert over den avgjørelsen.
    20'
    Brann har tatt mer tak i kampen nå. Sogndal fortsetter og slå langt, men Ramsland blir svært ofte alene mot hjemmelagets to midtstoppere.
    22'
    Mål for Sogndal!
    Brann 1 - 1 Sogndal
    Mål: Eirik Schulze
    Målgivende: Per Magnus Steiring
    Sogndal flytter opp samtlige midtstoppere i Branns sekstenmeter. Nwakali kaster kort til Grodås som legger inn til en umarkert Steiring på bakerste stolpe. Han finner Eirik Schulze som setter inn utligningen. Svakt forsvarsspill av Brann.
    24'
    Sogndal-fansen sørger for stemnigen på Brann stadion i øyeblikket.
    27'
    Rólantsson prøver seg fra 25 meter, men Mathias Dyngelang i Sogndal-målet har full kontroll.
    28'
    Annulert Sogndal-mål. Nok engang flytter Sogndal opp luftskytset. Steiring vinner duellen og på bakerste stolpe header Kjetil Wæhler ballen i mål. Dessverre for bortelaget vinkes det for offside på Steiring.
    32'
    Brann har store problemer for øyeblikket. Nok engang er det Schulze og Ramsland som skaper problemer. Acosta klarerer til corner.
    34'
    Koomson slår inn i feltet. Der er Wæhler svært nære å heade ballen i mål, men Heltne Nilsen river midtstopperen over ende. Sogndal roper på straffe, men Eskås lar spillet gå videre.
    35'
    Victor Grodås med en innoverskrudd corner. Leciejewski bokser og etter litt klabb og babb i feltet, får Brann omsider klarert.
    37'
    Nok engang vinner Sogndal et innkast høyt i banen. Nwakali kaster ballen inn i sekstenmeteren, men det ender i en femmeter for hjemmelaget. Brann har store problemer med bortelagets fysiske spill for øyeblikket.
    39'
    Antydninger til piping blant hjemmesupporterne. Ikke imponert over hva Brann leverer.
    41'
    Steiring faller over ende i sekstenmeteren og Sogndal roper nok engang på straffe. Eskås lar spillet gå videre. Steiring får en skyllebøtte fra Barmen som mener midtstopperen faller for lett.
    42'
    Haugen svinger et frispark inn i Sogndals sekstenmeter, men Sogndal får klarert unna. Forsøk nummer to ender med Brann-corner.
    43'
    Haugen slår fra høyre, men Nwakali header unna.
    44'
    45'
    Da tar lagene pause. En svak opptreden fra hjemmelaget, og tilsvarende imponerende fra Sogndal. Brann tok ledelsen ved Deyver Vega etter ni minutter, men bortelaget utlignet ved Eirik Schulze etter halvspilt omgang.
    45'
    46'
    Brann åpner andreomgang med et smell. Vega fyrer av gårde et skudd fra 20 meter som Dyngeland redder ved hjelp av stolpen. På returen setter Børven ballen i det åpne målet, men spissen blir avblåst for offside. Frisk start fra hjemmelaget.
    47'
    Ny stor Brann-sjanse! Jónsson legger fint inn på bakerste stolpe og Børven er bare centimeter fra å kunne sende hjemmelaget i føringen. Lars Arne Nilsen er nok tilfreds med responsen han har fått etter hvilen.
    48'
    Brann 2 - 1 Sogndal
    Mål: Kristoffer Barmen
    Målgivende: Fredrik Haugen
    Etter en pangåpning på omgangen får Brann betalt. Et glimrende innlegg fra Fredrik Haugen finner Kristoffer Barmen som setter ballen i mål fra fire meter. Fint angrep av Brann.
    50'
    Brann har god kontroll på kampen i øyeblikket.
    58'
    Brann får frispark på 30 meter. Haugen svinger den inn i sekstenmeteren - der står Kjetil Wæhler og header unna.
    60'
    En ganske middels fotballkamp akkurat nå. Sogndal prøver å holde litt i ball, men det formaliserer seg ikke til de store mulighetene.
    63'
    Glimrende angrep fra Brann. Rólatsson driver fremover med ball, slår til Vega som dobler med Kristiansen på venstresiden. Wæhler får klarert unna innleggsforsøket.
    65'
    Bortelaget flytter hele laget opp på et frispark fra midtbanen. Greenidge får stusset, men Leciejewski er ute og plukker ballen.
    67'
    Birkelund spilles fri og slår inn foran mål. Wormgoor klarerer til corner.
    70'
    Koomson slår inn. Brann får omsider klarert.
    71'
    Vanvittig frisparkforsøk fra Nwakali. Brenner til fra 30 meter - Leciejewski må slå til corner.
    74'
    Koomson slår den påfølgende corneren inn i feltet der Wæhler stiger opp. Headingen er god, men Leciejewski redder mesterlig.
    74'
    Nok et bra skuddforsøk fra distanse. Koomson drar seg frem i banen og fyrer av fra 25 meter. Branns polske sisteskanse er med på notene også denne gangen.
    76'
    Småpene 15 374 solgte billetter til kveldens kamp.
    77'
    Sogndal forsøker å flytte spillet oppover, men nøyaktigheten på pasningene er ikke som i andre halvdel av den første omgangen.
    78'
    Får frispark på 35 meter nå.
    79'
    Nwakali prøver seg, men rett i blokka. Koomson som stopper den.
    80'
    Brann har ingen hast med å foreta seg noen ting nå egentlig. Tar det svært rolig ute på matta.
    81'
    Får frispark på midten av banen, Brann.
    81'
    Sogndal får frispark rett over midtbanen nå, flytter opp alt untatt Dyngeland.
    82'
    Koomsons "innlegg" blir headet rett ut igjen.
    82'
    Brann kontrer.
    83'
    Skaanes i bakken
    83'
    Haugen skal slå frisparket.
    84'
    Over og ut over linja motsatt.
    84'
    Sogndal sliter med å få tak i ballen. Utspillet fra Dyngeland ender hos Leciejewski..
    85'
    Og når de har den så slurver de. Wæhler nær ved å forære Brann en mulighet, men gjenvinner egen glipp av ball.
    85'
    Sogndal skal kaste langt nå.
    86'
    Det blir etter hvert en mulighet, kastet kommer tilbake til Utvik som slår inn igjen, Wæhler kommer til en heading - dessverre med null kraft og den går utenfor.
    86'
    Det begynner å haste for Sogndal, men ingenting tyder på at de skal få med seg et viktig poeng her.
    88'
    Blir litt lange baller i intet.
    90'+1
    Kjetil Wæhler er fremme som spiss i håp om at de lange ballene skal ende i noe.
    90'+2
    Fagermo var sterkt kritisk til Sogndal og langpasninger tidligere denne uken, men kan ikke se at de har noen annen mulighet enn å forsøke seg på det viset nå.
    90'+2
    Brann får klarert det som kommer. Publikum er nervøse, men ser ut til å kunne gå jublende hjem,.
    90'+3
    Koomson bryter en Brann-kontring på midten.
    90'+3
    Men mister den igjen.
    90'+3
    "Heia Brann" runger over stadion.
    90'+4
    Og der får Brann frispark foran egen 16meter dette ser veldig bra ut for de rødkledde.
    90'+4
    Dommeren blåser, ellevill jubel følger så! Brann er for alvor med i kampen om edelt metall. Vestlandsderbyets vinnere har grunn til å feire etter en viktig seier i en "slitekamp".