4-0
Askar90'+1
5-0

Velkommen til Bergen og Brann Stadion. Det er dagen før dagen, men for fotballfans er dette den store høytidsdagen. 16. mai er alltid en spesiell fotballdag. I Bergen er det kanskje årets høydepunkt. I år er det Sogndal som kommer på besøk. Et skikkelig derby.
    Brann kommer til denne kampen med en liten selvtillitsboost etter 4-3-seieren mot Lillestrøm på søndag. Brann dominerte kampen og kunne lett vunnet med større siffer, men det alle husker fra den kampen er den bisarre situasjonen da Erik Mjelde scoret på et tilbakespill til Lillestrøm-keeperen. Brann lot deretter LSK-spiller, Björn Bergmann Sigurdarson, gå uforstyrret gjennom og score (Piotr Leciejewski forsøkte dog å redde angrepet fra Sigurdarson). En meget spesiell situasjon som i ettertid har blitt hyllet som toppen av fair play fra Brann.
    Sogndal har fått en glimrende start på årets eliteserie. Tolv poeng på åtte kamper gir syvendeplass på tabellen. Likevel har laget fra saftbygden slitt litt i de to siste kampene. To tap mot Strømsgodset og Viking er fasit i de to siste kampene. Sogndal tapte 1-2 hjemme for siddisene i forrige kamp.
    Brann sliter fortsatt i bunnen av tabellen. Det har vært en trang start på årets eliteserie for fjorårets overraskelse. De røde er fortsatt i desperat poengnød, og bør vinne for å få kontakt med lagene oppover tabellen.
    Brann har flere spillere på vei tilbake fra skadet. Fredrik Nordkvelle fikk noen minutter på slutten mot LSK. Det samme gjorde kaptein Markus Jonsson. Han spilte sine første minutter for Brann mot kanarifuglene. En skade i leggen har satt svensken ut av spill i år, men han er tilbake og spiller fra start i kveld.
    Brann må se opp for dansken Tonny Brochmann i kveld. Midtbanespilleren har imponert i starten, og står med tre scoringer for Sogndal. Det kan også fort bli et gjensyn med gode gamle Tore André Flo på Stadion. Kanskje får også den tidligere Fana-spilleren, Stian Dyngeland, et innhopp.
    En som er i fyr og flamme om dagen, er Bentley. Nigerianeren scoret tre mål mot LSK i forrige kamp. 23-åringen har slitt etter overgangen fra Odd Grenland i fjor, men kanskje løsnet det for ham borte mot Lillestrøm. Amin Askar og Kim Ojo står også med tre mål hver etter åtte seriekamper.
    I fjor tapte Sogndal to oppgjør på Stadion. Først gikk de hvite og svarte på 0-2-tap i serien. Tidligere Brann-keeper Kenneth Udjus har nok ikke sitt beste minne fra den kampen. Han spilte et håpløst utspill rett i føttene til Bjarte Haugsdal (nå Stabæk), som satt inn 0-2. Lagene møttes også på Stadion i cupen. Den kampen gikk til staffesparkkonkurranse hvor Leciejewski viste gamle lagkamerater hvordan tingene skal gjøre. Brann gikk videre, og kom som kjent til cupfinalen.
    Brann har kun tapt én hjemmekamp mot Sogndal i offisielle kamp. På 13 seriekamper har Brann vunnet ti, to har endt uavgjort og én har gått i Sogndals favør. Den seieren kom tilbake i 2002. Sogndal vant 3-2. Dagens Brann-spiller, Christian Kalvenes, var den gang med i Sogndal sin startoppstilling.
    Lagene er i oppvarming på gressmatten på Stadion. Den er grønn og fin. Lett duskregn i Bergen i kveld. OK- temperatur.
    Bra med folk på Stadion i kveld. Det er ventet fullt hus til denne 16. mai-kampen.
    Fem minutter til kampstart. Det er bra trøkk på tribunen. Godt med folk fra Sogndal også. Nesten hele bortefeltet er fullt.
    Spillerne kommer på banen. Vi er snart klare for avspark!
    Nystemten runger over Stadion.
    Det skal være ett minutt stillhet for bortgangen til Stabæk-spiller Tor marius Gromstad.
    Brann får kampen i gang!
    1'
    Barmen får headet unna to ganger.
    2'
    Leciejewski bokser unna. Ut til Brochmann som skyter. Keeper til corner igjen.
    4'
    Nesten for Hopen. Den skrur nesten rett i noten, men den går over.
    5'
    Vi sliter litt med nettet på Stadion i kveld, men skal forsøke å få med det viktigste.
    6'
    Sogndal har kommet klart best i gang uten å skape de største sjansene.
    7'
    Mjelde og Bentley kombinerer på venstresiden, men Sogndal får slått ut til innkast.
    8'
    Det har roet slitt nå. Brann har hatt ballen mye de siste minuttene. Nå triller de ball bak i forsvaret.
    10'
    Ojo bryster ballen ned til seg selv foran Patronen. Han kommer ut på venstrekanten, men roter ballen over linjen.
    13'
    Ojo kommer seg forbi Valsvik og slår inn mot Mjelde i boksen. Sogndal får klarert til corner i siste sekund.
    14'
    Sogndal header ut til ny corner.
    14'
    Ulrik Flo rager høyest og header den vekk. Brann pumper ballen inn igjen, men den triller til utspark fra Udjus.
    15'
    Hopen forsøker et skudd, men det går rett i Malik Mane.
    17'
    Jonsson er der og header vekk. Sogndal forsøker et skudd, men håpløst langt utenfor.
    17'
    Korscmar feller Mane. Sogndal får frispark på kanten av 16 meteren.
    19'
    Hopen slår frisparket. På bakerste til Mane som smeller den inn igjen. Ojo får den til corner.
    20'
    Via Askar som står i mur. Ny corner.
    20'
    Mye frem og tilbake. Ballen havner hos Hopen igjen som mister den.
    20'
    Stor sjanse til Sogndal. Brochmann chipper gjennom til Flo som kommer alene med Leciejewski. Det er litt skrått hold og Flo skyter på volley. Til side for mål.
    24'
    Sogndal slår kontra etter en sjanse til Bentley. Badji spiller en glimrende pasning til Flo som får skutt alene med keeper igjen. Den går via Leciejewski og Korcsmar redder på streken. Sogndal får sjansen igjen, men Leciejewski ligger nede etter sammenstøt mede Flo. Mane spiller ballen ut til kast.
    26'
    Leciejewski fikk en voldsom trøkk i ansiktet. Branns medisinske apparat melder om bytte. Polakken må ut på båre. Det er duket for Øystein Øvretveit igjen!
    27'
    Ojo får frispark i duell med Valsvik midt inne på Sogndal sin halvdel. Austin lader kanonen. Det er hardt og lavt, men Udjus har full kontroll.
    30'
    Sævarsson kommer opp og skyter fra kanten av 16 meteren. Via Teniste og til corner.
    32'
    Ballen faller til Austin som skyter med venste. Via en forsvarer og til ny corner.
    32'
    På hodet til kaptein Markus Jonsson, men han kommer ikke over ballen. Headingen går over.
    33'
    Askar får skuddmulighet på kanten av 16 meteren. Patronen får blokkert.
    35'
    Øvretveit med sitt første touch. Et elendig utspill langs bakken og til innkast for Sogndal. Han kunne fått en bedre start.
    36'
    Neste utspark blir nesten en gjennombruddpasning til Ojo. Til stor jubel fra Brann-fansen.
    36'
    Teniste kommer rundt på venstre og vinner en corner.
    37'
    Hjørnespark til Sogndal
    37'
    Brochmann får til et skudd etter corneren. Han smeller til på volley og får drømmetreff. Men hvem er der? Øystein Øvretveit med en klasseredning. Flott av Brochmann og flott av Øvretveit.
    38'
    Badji er sent inne i en takling på Barmen. Russegutten Barmen får frispark.
    40'
    Bentley runder Skaasheim og får slått inn, men der er det bare Sogndal-spillere.
    41'
    Austin klemmer til med venstre igjen etter forarbeid av Mjelde. Rett på Udjus som ligger og venter på ballen i nærmeste hjørne.
    42'
    Sogndal med et farlig innlegg. Mane kommer til linjen og slår hardt inn foran mål. Der kommer Flo i firsprang, men han når ikke frem til innlegget.
    43'
    Ojo kommer alene med to Sogndal-forsvarere, men roter vekk ballen.
    44'
    Kalvenes finter Furebotn på ræv. Han trekker inn i banen og slår en nydelig stikker til Mjelde, men linjenmanen er oppe med flagget. Frekt av Kalvenes.
    45'
    Det blir lagt til minst tre minutter i Bergen. Mye på grunn av skaden til Leciejewski.
    45'+1
    Austin kommer til linjen og legger inn. Sogndal må slå til corner.
    45'+2
    Dobbelsjanse til Brann. Korcsmar header og den stopper i Kalvenes på streken. Ballen går ut på siden og Brann slår inn igjen. Mjelde stiger til værs på bakerste, men Mjelde header over fra kloss hold.
    45'+2
    45'+4
    Målløst til pause på Stadion. Sogndal kom best i gang uten å skape de store sjansene. Brochmann fikk to store sjanser ved rundt halvtimen. Den ene sjansen gjorde at Piotr Leciejewski måtte ut med skade. På slutten av omgangen fikk Brann sine største sjanser ved Korcsmar og Mjelde.
    Et buekorps varmer opp til morgendagen i pausen på Stadion nå. Vanlig tradisjon på 16. mai-kamp i Bergen det.
    Lagene er kommet på banen igjen. Det har pøst ned i pausen, men vi gjør oss klare til 2. omgang!
    45'
    Sogndal setter i gang 2. omgang!
    46'
    Barmen får Brann første sjanse i omgangen. Han vender opp inne i boksen og får skutt, men skuddet er for slapt. Udjus har kontroll.
    47'
    Brann vinner ballen høyt i banen, men Furebotn får frispark.
    48'
    Rolig innledning på denne omgangen også. Som i første omgang er det Sogndal som har hatt ballen mest de første fem minuttene.
    51'
    Mål for Brann!
    Brann 1 - 0 Sogndal
    Mål: Bentley
    Flott scoring av Brann! Ojo slår en flott pasning ut til Sævarsson som kommer rundt på høyresiden. Han kommer til linjen og slår flatt inn til Bentley. Nigerianeren tar et touch og og smeller ballen i noten. Fire mål på to kamper fra Bentley.
    52'
    God stemning på tribunene nå her i Bergen.
    55'
    Austin forsøker å finne Ojo i bakrom, men spisser har løpt i offside.
    56'
    Ojo gjør alt alene. Først vender han vekk Valsvik. Så passerer han Patronen. Han kommer alene med keeper, men han blir løpt opp og roter vekk ballen.
    57'
    Brann 2 - 0 Sogndal
    Mål: Erik Mjelde
    Brann er i festhumør nå. Kalvenes bryter på midten og spiller til Ojo som tar ballen med seg opp mot 16 meteren. Han skyter med venstre. Udjus må gi retur på skuddet. Der er Erik Mjelde og tupper ballen enkelt i mål. Bentley plukker Mjelde opp og sette ham på skuldrene sine i feiringen.
    57'
    Brann 3 - 0 Sogndal
    Ojojojo! Brann går opp i 3-0. Det kommer en lang pasning i bakrom fra Korcsmar. Ojo jager ballen og er sterk i kroppen mot Sogndal-forsvaret. Han bryter foran og kommer alene med Udjus. Spissen stopper opp og vender vekk Vilsvik. Deretter gjør han ingen feil og setter den under keeper.
    60'
    Brann 4 - 0 Sogndal
    Mål: Kristoffer Barmen
    Målgivende: Erik Mjelde
    Det renner inn i Bergen! Denne gangen er det Kristoffer Barmen som får ta del i festen på 16. mai. Mjelde får ballen etter forarbeid av Bentley. Han skyter, men det blir et innlegg til Barmen på bakerste. Han stuper frem og header tilbake i lengste hjørne. 4-0!
    63'
    Tre mål på seks minutter av Brann! Alt går de røde sin vei i denne omgangen.
    64'
    Amin Askar kommer alene med keeper etter en ball i bakrom fra Ojo. Askar er rask og kommer foran forsvaret til Sogndal, men klarer ikke å sette ballen i noten alene med Udjus. Beinparade av den tidligere Brann-keeperen.
    67'
    Sogndal virker sjokkskadet etter Brann fenomenale start på omgangen. Ingenting stemmer for de hvite og svarte fra saftbygden.
    69'
    Et lite stopp i spillet nå. Hannu Patronen trenger hjelp fra Sogndals lege.
    71'
    Bentley, Barmen og Mjelde kominerer på midten. Mjelde får skutt fra 20 meter, men skuddet blir blokkert.
    72'
    Spillerbytte - Brann
    Inn: Fredrik Haugen
    Ut: Erik Mjelde
    Stående applaus til midtbanespilleren som fikk nettkjenning i kveld.
    73'
    Mane får frispark etter en duell med Korcsmar. Hopen svinger inn en ball. Vilsvik er høyest på innlegget og får headet på mål. Øvretveit har kontroll.
    75'
    Bakke forsøker å finne Teniste på venstresiden, men backen får et dårlig touch og spiller den over linjen.
    77'
    Bakke forsøker et frekt skudd fra rundt 20 meter, men ballen går over.
    78'
    Inn: Jonas Grønner
    Ut: Markus Jonsson
    Kapteinen går ut. Inn kommer Jonas Grønner som får sin debut i eliteserien.
    79'
    Spillerbytte - Sogndal
    Inn: Ruben Holsaeter
    Ut: Malick Mane
    Siste bytte for gjestene.
    80'
    Brann-fansen synger til Kenneth Udjus i Sogndal-målet. - Udjus elsker Brann!
    81'
    Skjer svært lite på Stadion nå. Brann virker fornøyde, mens Sogndal virker til å ha kapitulert.
    85'
    Austin forsøker et skudd fra langt hold, men rett i fanget til Udjus.
    85'
    Brann med en god sjanse. Bentley slår et godt innlegg fra høyre bak forsvaret til Sogndal. Der kommer Kalvenes stupende, men headingen går rett i bakken og langt til side for mål.
    87'
    Sogndal får frispark fra langt hold. Ørjan Hopen-hold. Han skyter, men rett på skallen til Grønner som header til innkast.
    88'
    Sævarsson med en god pasning til Bentley som har mye rom, men han virker sliten og blir løpt opp av Furebotn.
    89'
    Nesten for Brann igjen. Sævarsson kommer rundt på høyresiden og legger inn. Barmen skal heade, men kommer ikke over ballen. Ballen faller til Askar som prøver å curle den i lengste kryss, men skuddet går utenfor.
    90'
    Det blir lagt til minst to minutter i 2. omgang.
    90'+1
    Brann 5 - 0 Sogndal
    Mål: Amin Askar
    Brann har scoret fem! Denne gangen er det Amin Askar som får æren av å sette ballen i mål. Kim Ojo kjemper til seg ballen fra Furebotn og spiller til Askar. Han skjærer inn på kanten av 16 meteren og skyter. Den dupper under Udjus og i mål. Festen er i gang!
    90'+1
    90'+3
    Det er over i Bergen. Brann starter 17. mai-feiringen ekstra tidlig. Fem mål i annen omgang er ikke noe annet enn imponerende. Brann scoret tre mål på seks minutter etter at Bentley startet ballet. På overtid ordnet Amin Askar 5-0 til Brann!