2-0

2-0

Hei og velkommen til Brann Stadion og et aldri så lite derby mellom Brann og Sogndal. Det blir krig på banen mellom lagene fra nabofylkene. Det er alltid knyttet stor spenning til oppgjørene når Sogndal kommer til byd?n.
    Dette er en meget viktig kamp for begge lag. Sogndal ligger nest sist på tabellen med åtte poeng. De kjemper for å komme seg bort fra nedrykksplassen. Brann ligger på åttendeplass med 13 poeng. Med tap i dag kan de fort bli blandet inn i nedrykkskampen. De røde startet over all forventning i år, men har fått det tøft i de siste kampene. Med det sagt, vinner de i dag, vil de være helt oppe på en delt fjerdeplass.
    I forrige runde hadde Brann en tung tur til Tromsø. Serielederen knuste Brann hele 4-0. Kampen før tapte laget 2-1 mot Sandefjord. Men Brann vant sin forrige hjemmekamp mot Start. 16. mai vant Brann 2-1.
    Sogndal startet sesongen dårlig og lå lenge helt nederst på tabellen lenge. De siste kampene har laget fra saftbygden skjerpet seg og har bare ett tap på de siste fire kampene. Det var i forrige runde mot Vålerenga.
    Brann oppleverer et mannefall i troppen for tiden. Kaptein Erik Mjelde er ute med skade, Rodolph Austin spiller Gold Cup for Jamaica, de to importene fra Sør-Amerika Nicolas Mezquida og Juninho er skadet og Kim Ojo er ute med karantene. Det betyr at det er svært tynt på benken til Brann i dag. Fire juniorspillere og Håkon Opdal er hva de har å sette innpå. Det største savnet vil nok være lagets toppscorer Kim Ojo. Det er en aldri så liten spisskrise i Brann til denne kampen.
    Det er duket for et gjensyn med mange tidligere Brann-spillere når Sogndal gjester Stadion. Eirik Bakke, Kenneth Udjus og Cato Hansen spilte alle i Brann i fjor. Udjus og Hansen gikk til Brann i vinter i en overgang hvor Brann-keeper, Piotr Leciejewski, gikk motsatt vei. Bakke flyttet hjem til Sogndal etter en lang karriere i Brann, Leeds og Aston Villa. Han er kaptein på dagens Sogndal-lag og har scoret ett mål i år.
    Brann har et godt tak på sogningene på hjemmebane. Faktisk har Sogndal bare vunnet ett oppgjør i Bergen. Det kom i 2002 da Sogndal vant 3-2. Totalt står Brann med 36 seiere, 15 uavgjort og 15 tap mot Sogndal.
    Sogndals Mads Goberg Solheim er klar til kamp på Stadion. Han vet hva som skal til for at de kan reise hjem til Sogn med tre poeng i bagen. ? Vi må scoret ett mål mer en dem. Vi har hatt en bra stigning på det meste. Selv om det ble tap mot Vålerenga sist, føler jeg ikke at det var et voldsomt tilbakesteg, sier spissen til Sogndal sine hjemmesider.
    Brann-trener Rune Skarsfjord gleder seg til møte med Sogndal. ? Det er mange gode poeng her, både på trenersiden og spillersiden. Vi har spillere fra Sogndal og de har spillere fra Brann. Det er mange som kjenner hverandre godt, men når kampen blåses i gang, så er det glemt. Da er det bare én ting det handler om - å vinne, sier Skarsfjord til Brann.no
    Kenneth Udjus, Eirik Bakke og Cato Hansen får jubel fra begge lags supportere når lagoppstillingene blir lest opp. Lagene er gått i garderoben, men kommer snart inn på en flott gressmatte på Brann Stadion.
    Lagene entrer banen til eliteseriehymnen. Det er ikke mye folk på Stadion i dag.
    Nystemten er sunget og vi gjør klar til kamp!
    Bjarte Haugsdal til Diego Guastavino. Brann setter i gang denne matchen.
    1'
    Lang ball i bakrom mot Bjørnar Holmvik på venstresiden. Han blir avblåst for offside.
    2'
    Halvorsen skaffe Sogndal en corner.
    3'
    Blir slått på bakerste. Bakke går opp i duell, men ballen går over han og ut over linjen.
    3'
    Haugen slår en ball i bakrom til Haugsdal på høyresiden. Han vinner løpsduellen med Flo, men fomler ballen ut over linjen.
    4'
    Haugen lager frispark godt inne på egen banehalvdel. Kan blir farlig. Ole Jørgen Halvorsen slår ballen inn i feltet. Den stusses mot mål av Solheim, men Leciejewski er med på notene og redder.
    5'
    Stor sjanse for Brann. Først prøve Guastavino på drible seg gjennom forsvaret til Sogndal. Han mister ballen, men Fakiri plukker opp og slår ballen gjennom forsvaret. Guastavino er alene med Udjus, men setter ballen midt på den tidligere Brann-keeperen.
    7'
    Bentley jobber godt og skaffer corner for Brann.
    8'
    Haugen header i en forsvarer. Torp plukker opp returen, men skyter i nok en forsvarer.
    8'
    Flo legegr ut til Halvorsen som får stå helt alene. Sævarsson er våken og er ute og blokkerer i siste liten.
    10'
    Én sjanse til hvert av lagene de første ti minuttene av kampen.
    11'
    Haugsdal jager ball i bakrom. Han blir taklet av Hovland, men skaffer corner.
    12'
    Godt slått av Holmvik. Haugsdal kommer seg fri og stusser ballen mot bakerste stolpe, men ballen triller utenfor.
    12'
    Sævarsson bryster ballen forbi Cato Hansen. Han jobber hardt og vinner ballen tilbake, men Sævarsson blir avblåst. Merkelig avgjørelse av dommeren.
    14'
    Brann har etablert et lite press de første 15 minuttene. Sogndal ligger lavt og kompakt.
    15'
    For noen sjanser for Brann. Haugsdal helsparker videre til Fakiri som kommer på et sugent løp på venstresiden. Han legger inn til Haugen på bakerste som vinner duellen. Ballen havner hos Bentley som skal tuppe ballen i mål fra tre meter, men Udjus redder. Sævarsson forsøker å skyte på returen, men skuddet går utenfor.
    16'
    Godt slått av Flo. Leciejewski må ut og bokse, men får ikke ballen skikkelig unna. Ballen blir slått inn på nytt, men ut over linjen.
    16'
    Holmvik svinger inn en knallhard ball fra venstresiden. Even Hovland skal bare fyre ballen unna, men sleiver den rett utenfor eget mål.
    19'
    Kort til Guastavino som drar av en mann. Han legger inn i boksen, men over alle mann.
    19'
    Ole Jørgen Halvorsen teste sin gamle lagkamerat, Piotr Leciewjewski, men uten hell.
    20'
    Haugsdal løper opp en stuss fra Bentley. Han finter vekk Flo og legger inn, men Sogndal får klarert.
    22'
    Halvorsen knuser Fakiri i løpsduell, men han er helt alene på topp. Han finter Fakiri og skyter, men Kalvnes er der og blokkerer.
    23'
    Torp vinner en corner for Brann.
    23'
    Over alle og ut over linjen, men dommeren dømmer ny corner.
    23'
    Langt på bakerste. Torp tar ballen nydelig ned og kan skyte, men legger inn lavt foran mål. Scheel klarerer.
    24'
    Holmvik med en flott pasning til Haugsdal som er fri i boksen. Han får et dårlig mottak, men får lagt igjen til Fakiri. Han skyter, men skuddet går utenfor.
    25'
    Brann har vært klart best de første 25 minuttene i dag. Sogndal setter presset veldig lavt, men Brann har klart å tre seg gjennom ved flere anledninger.
    26'
    Isak Scheel kommer seg fri og får skutt fra 16 meter. Rett på Leciejewski. Burde fått mer ut av den.
    27'
    Har roet seg litt på Stadion nå. Sogndal har flyttet seg litt høyere i banen, men klarer ikke skape det store.
    31'
    Bentley svinger inn en ball. Holmvik er på bakerste og Flo må gi corner.
    31'
    Hardt og høyt fra Guastavino, men over mål.
    31'
    Bentley med et langt innlegg fra høyre. Har rettning mot krysset, men Udjus har god kontroll.
    33'
    Guastavino forsøker et skudd fra 18 meter. Det går via en Sogndal-spiller og til corner.
    38'
    Zsolt Korcsmar får heade fra syv meter, men headingen går utenfor.
    38'
    Bjørnar Holmvik vil forsøke skuddfoten. Han klemmer til fra rundt 30 meter, men skuddet går langt utenfor.
    40'
    Kalvenes fører ballen mot venstre cornerflagg. Branns spillere lenger fremme i banen er uten bevegelse og gir ingen alternativer til midtstopperen. Han skaffer et kast langt opp i banen.
    42'
    Gult kort til Brann
    Fredrik Haugen
    Får kort for holding mot Barry Kader.
    42'
    Frispark til Sogndal på venstresiden. Halvorsen svinger inn en ball. Leciejewski holder sikkert.
    43'
    Det ser ut til at Eirik Bakke må ut med skade allerede før pause. Espen Olsen gjør seg klar.
    44'
    Guastavino forsøker en stikker mot Haugsdal som har gått på løp. Ballen triller inn til Udjus.
    45'
    Torp lager frispark midt på egen halvdel. Sjanse for Sogndal mot slutten av omgangen. Elvis vinner duellen, men headingen er ikke i nærheten av mål.
    45'
    Du verden for en sjanse. Sævarsson setter fart mot forsvaret. Han finter skudd og sentrer til Haugsdal som får et glimrende mottak. Han skyter i stolpen alene med Udjus fra skrått hold. Sogndal klarerer til corner.
    45'+2
    Klareres
    45'+2
    45'+2
    Pause i Bergen. Brann har skapt de fleste og største sjansene i Bergen. Bjarte Haugsdal sjanse på overtid var Branns største.
    45'
    Sogndal tar avspark i annen omgang.
    46'
    Elvis med en lang ball inn i feltet til Brann. Leciejewski har full kontroll.
    46'
    Bentley mister ballen på vei fremover. Espen Olsen plukker opp ballen og kommer seg inn i boksen til Brann. Han vender opp og skyter fra skrått hold. Ballen ruller utenfor.
    48'
    Kader kommer rundt på venstresiden. Innlegget går over Hansen, men Brann sliter med å klarere. Mye klabb og babb, men de får unna ballen til slutt.
    49'
    Gult kort til Sogndal
    Even Hovland
    Får kort for sabotasje. Han holder Guastavino i en kontring.
    49'
    Bjørnar Holmvik
    Han mister ballen, og holder Halvorsen i trøyen.
    50'
    Frispark til Sogndal på høyresiden. Midt inne på Branns halvdel. Flo sivnger inn en god ball. Hovland er høyest, men får ikke headingen på mål.
    51'
    Mye folk foran Leciejewski. Han klager til dommeren, men får tilsnakk selv. Corneren går over alle.
    51'
    Torp legger inn lavt. Hovland slår til corner i siste sekund. Haugsdal lurte på første.
    53'
    Udjus bokser unna.
    53'
    Isak Scheel får stå helt alene på 14 meter etter et innlegg fra Halvorsen. Han forsøker seg på volley, men skyter høyt over.
    56'
    Guastavino fyrer løs fra 25 meter. Skuddet gikk via en forsvarer og skifter retning. Skuddet går utenfor, men Udjus er helt utspilt.
    57'
    Mye frem og tilbake, men ender til slutt med utspill fra mål.
    57'
    Bentley vender spillet på Fakiri som kommer på et godt løp. Han kommer ned til linjen og forsøker ett innlegg, men Sogndal klarerer.
    60'
    Igjen kommer Fakiri til linjen. Denne gangen finner han pannebrasken til Guastavino, men headingen går langt utenfor.
    61'
    Sjanse til Sogndal. Kader kommer rundt på venstre og legger ut til Scheel som kommer på et løp. Han fyrer på halvpretten, men skuddet går over igjen.
    62'
    Sogndal med de største sjansene nå. Hansen header gjennom til Olsen som kommer alene med keeper. Han får ikke stokket beina og skuddet går slapt midt på keeper. Kunne fort blitt mye farligere.
    64'
    Udjus er ute og plukker.
    64'
    Brann ropte på straffe før corneren. Guastavino gikk ned i en duell i feltet, men Berntsen vinket spillet videre.
    65'
    Frispark til Brann midt på Sogndal sin banehalvdel. Bentley slår frisparket, men det går forbi alle og inn til keeper.
    66'
    Kalvnes er høyest i duellen foran mål og får headet, men headingen går over fra syv meter. Stor sjanse.
    68'
    Leciejewski bokser unna. Hansen forsøker seg på returen, men høyt over.
    70'
    Polakken ligger nede etter corneren. Stopp i spillet her nå. Brann må kanskje gjøre et keeperbytte.
    71'
    Veldig rotete på Brann Stadion nå. Spillet har vært oppstykket. Ingen av lagene har klart å skapte de store sjansene, men Sogndal har nok vært best etter pause.
    74'
    Mål for Brann!
    Brann 1 - 0 Sogndal
    Mål: Diego Guastavino
    For en scoring av Guastavino! Han snapper opp et elendig tilbakespill av Cato Hansen og setter fart mot Sogndal-forsvaret. Han slår tunnell på Per Egil Flo og fyrer løs. Kenneth Udjus får en hånd på ballen, men ballen går i en bue over keeper og daler ned i lengste hjørnet.
    76'
    Brann går rett i strupen på Sogndal igjen. Bentley finter vekk forsvaret denne gangen og skyter. Skuddet går lavt, men Udjus har kontroll.
    78'
    Hansen forsøker å gjøre opp for seg, men headingen er ufarlig og går over.
    79'
    Sogndal forsøker seg med et skudd langt bak i banen. Over igjen fra de hvite.
    80'
    Spillerbytte - Sogndal
    Inn: Ulrik Flo
    Ut: Vegar Gjermundstad
    Nok en Flo entrer banen.
    80'
    Brann 2 - 0 Sogndal
    Mål: Bjarte Haugsdal
    Tidligere Brann-keeper med tidenes gavepakke til sitt gamle lag. Han bommer totalt på et utspill. Haugsdal snapper ballen og setter den enkelt i mål. Håpløst av Udjus.
    81'
    Spillerbytte - Brann
    Inn: Lars Grorud
    Ut: Bjarte Haugsdal
    Brann bytter ut målscoreren.
    82'
    Inn: Eirik Birkelund
    Ut: Bjørnar Holmvik
    Han får sin eliteseriedebut.
    83'
    Inn: Ørjan Hopen
    Ut: Per Egil Flo
    85'
    11 503 tilskuere på Brann Stadion i kveld.
    86'
    Sogndal med et skudd som går høyt over. Igjen.
    87'
    Elvis forsøker seg fra langt hold. Skuddet er hardt og lavt, men Opdal er med på notene og redder.
    87'
    Ørjan Hopen med et godt frispark mot mål. Opdal bokser unna.
    89'
    Det blir lagt til minst fire minutter.
    90'
    Brann har full kontroll på kampen. Sogndal virker resignert.
    90'+3
    Hansen ligger nede med skade. Ikke et gledelig gjensyn for ham heller i dag. Har ikke klart å skape det helt store.
    90'+4
    90'+5
    Da er det over i Bergen. Brann var best før pause. Etter hvilen kom Sogndal best i gang, men skapte ikke de store sjansene. Kenneth Udjus sitt elendige utspill ble for mye for Sogndal. Guastavino scoret også et flott mål for Brann.