1-0
4 505
176

Velkommen til livedekningen av oppgjøret mellom Brann og Slavia Praha på kampdag to i UEFA Women's Champions League.
    Brann inviterer til et historisk Champions League-oppgjør i kjølvannet av en lysende 2-1-seier mot St. Pölten, en triumf som lørdag ble avløst av 2-2 mot LSK Kvinner i siste serierunde av Toppserien. Fjerdeplassen i hjemlig liga blir naturligvis en parentes sammenlignet med høstens eventyr i Champions League, og etter tre poeng i Østerrike kan man i kveld ta et betydelig steg i retning avansement. Seier i kveld vil trolig bety seks poeng ned til St. Pölten og Slavia Praha før to møter med gruppefavoritt Lyon.

Kampanalyse

Brann (kvinner)
    Uavgjort
    Slavia Praha (kvinner)
    Legg til i kupong

Champions League-gruppe B teller Lyon fra Frankrike og St.Pölten fra Østerrike og Slavia Praha fra Tsjekkia. Det er første gang et norsk lag har kvalifisert seg for UEFA Women's Champions League, og slik var det at Brann sikret seg en historisk seier da de slo St.Pölten i åpningskampen 14. november. Bergenserrne tok føringen etter hvilen, men bare ti minutter senere utlignet østerrikerne. Brann skapte så store sjanser og tok ledelsen igjen med en heading etter en corner, 2-1. Triumfen har sikkert bare styrket selvtilliten i en by det ellers ikke er mangel på slikt. Husk at det kun er de to beste lagene som går videre fra gruppen, og at Lyon med Ada Hegerberg (a) er den klare favoritten. Derfor er det så viktig å jobbe for en seier i kveld. Toppserien ble avsluttet for året i helgen, og der endte Brann på 4.plass. 52 mål og 30 baklengs på 27 kamper. Slavia Praha har full pott på ti hjemlige ligamatcher: 10-0-0 og imponerende 48-1 i målforskjell. I CL-kampen hjemme mot Lyon var det imidlertid en skikkelig krasjlanding med 0-9 hjemme mot Lyon. Hjemmeoddsen er skrudd vel lavt ned til 1,30. Et Begge Lag Scorer-spill til 1,77 er trolig et bedre alternativ. TV2 Sport 1 viser oppgjøret fra Brann Stadion.

Author avatarRolf Erik Brown
    Slavia Praha fikk en blytung innledning på sitt andre strake Champions League-gruppespill, og favoritt Lyon ga seg ikke før det stod 0-9 i den tsjekkiske hovedstaden. Tsjekkerne blir definitivt ikke de eneste som taper mot den franske giganten i dette gruppespillet, men Brann-seier i Østerrike øker naturligvis behovet for å unngå et andre strake tap i Bergen i kveld. Laget som i 2023 har vunnet 10 av 10 i hjemlig liga, gjester Brann Stadion i kjølvannet av kun to bortepoeng i fjorårets gruppespill.
    Brann-kvinnenes Europa-historie blir stadig mer innholdsrik, men man møter i kveld tsjekkisk motstand for første gang noensinne. Slavia Praha har tidligere møtt klubber fra både Sverige, Danmark og Island, og man måler i dette gruppespillet krefter med sin sjette nordiske motstander på rundt 20 kalenderår i europeiske klubbturneringer.
    Kveldens dommerkvartett er rumensk og består av Alina Pesu som hoveddommer, Daniela Constantinescu og Mihaela Tepusa som assistentdommere og Cristina Trandafir som fjerdedommer.
    Brann med to endringer fra laget som startet mot LSK Kvinner sist, og Natasha Anasi-Erlingsson og Nora Eide Lie er ute til fordel for Ingrid Stenevik og Karoline Haugland.
    Slavia Praha er ventet i en 4-2-3-1-formasjon, og man mønstrer en ellever med fem tsjekkere, tre amerikanere, to slovaker og én kenyaner. Sistnevnte, Marjolen Nekesa, er lagets toppscorer med 14 fulltreffere i hjemlig liga.
    Champions League kommer til Brann Stadion på en kveld Bergen er seg selv lik værmessig, og vind, vann og snaut 10 grader skaper en ramme av den gjenkjennelige sorten en liten time før avspark.
    Brann og Slavia Praha entrer nå Brann Stadion. En drøy måned før julaften får Brann-fansen gaven de har sunget om i årevis, Champions League i Bergen, og et nesten femsifret antall bergensere har møtt opp i regnværet. Avspark er få strakser unna.
    0'
    Brann innleder oppgjøret. Rødt mot lyseblått her i kveld.
    0'
    Rikelig med regn i minuttene før innmarsj her, noe som har fortsatt også etter avspark. Bergen er som nevnt nesten mer Bergen enn Bergen selv hva angår vær og vind i kveld.
    1'
    Gjestene har scoret elleville 48 mål på 10 kamper i hjemlig liga i en sesong som nå har vinterpause. Samtidig har man sluppet inn kun ett (!) mål. Man snitter dermed på tilnærmet 5-0 hver kamp.
    2'
    Slavia-frispark et stykke inne på egen halvdel. Slås kort.
    2'
    Bokses først unna, men Kielland får skutt innover. Blokkeres i første omgang.
    4'
    Brann-frispark på vel 16 meter. Interessant hold for et skudd, dette. Det blir Bratberg Lund, som skyter rett på gjestenes sisteskanse. Hun gir en retur som så blir til en corner.
    5'
    Kort variant. Kulminerer med nytt frispark i nærheten av det forrige.
    7'
    Brann-frispark rett utenfor boksen, dette et par meter bak det forrige. Denne gangen prøver Kielland seg, og skuddet har spennende retning. Ender rundt en meter utenfor.
    7'
    Slavia-frispark midt på egen halvdel. Slås kort.
    9'
    Slavia utnytter en feilpasning fra Engesvik, som må se at Stackpole overtar. Hun spiller så til en offsideplassert Nekesa, men det burde hun unngått. Brann heldige der. Var 2 mot 1 et sekund før flagget kom opp.
    10'
    Er nok Brann som har hatt ballen mest de første vel 10, men gjestene har vist antydninger til kontringsvilje og -evne. Slurv kan bli straffet her.
    12'
    Brann-frispark til venstre i banen. Slås kort.
    15'
    Et åpningskvarter uten veldig store målsjanser, dette. Brann nærmest med et par skudd, men ikke mer enn halvsjanser.
    16'
    Fremspill mot Engesvik til venstre i banen. Er i offside der.
    16'
    Slavia-frispark til høyre i banen. Bendova tar seg av det.
    18'
    Brann-frispark et godt stykke inne på egen halvdel. Kort variant.
    18'
    Crummer med en stor mulighet for Brann, men Lukasova stopper spissen! Plutselig er den australske spissen meget fri og frank i Slavia-boksen, hvor hun prøver å runde sisteskansen. Det går dårlig, og gjestenes målvakt varter opp med en elegant involvering. Blir aldri noen avslutning heller. Slavia plutselig veldig åpne der.
    19'
    Mål for Brann!
    Brann 1 - 0 Slavia Praha
    Mål: Larissa Crummer
    Målgivende: Amalie Eikeland
    Sekunder etter bommen stanger Crummer Brann i føringen! En fin pasning finner Eikeland til høyre i banen, og derfra er Branns nummer 9 snar med å legge inn. Serven lander rett foran Lukasova, som må se at Crummer er rå i luften. Stanger 1-0 i nettet fra rundt en meter. Crummer har ikke hatt for vane å score mye for rødtrøyene, men her viser hun at hun er en spiller for de store anledninger.
    20'
    Alt i alt greit at Brann scorer først her. I sum vært nærmest et ledermål den første halvdelen av omgangen.
    22'
    Brann-frispark til venstre for boksen. Bra innleggshold, men serven kulminerer med frispark utover.
    22'
    Slavia-frispark på snaut 16 meter. Langt fra Lukasova.
    23'
    Brann med en rekke småfarlige innlegg nå, primært fra Bratberg Lund. Har levert en god snau halvtime på eget gress.
    25'
    Slavia-frispark langt til venstre i banen. Slås kort.
    26'
    Gjestene har hatt lite å komme med fremover i banen så langt, egentlig ingenting utenom offside-situasjonen etter rundt 10 minutter.
    27'
    En god del frispark til gjestene så langt. Dette nær midtstreken. Slås kort.
    28'
    Kamplederen virker å like frispark, det er et inntrykk man har etter en halvtime. Nok et relativt billig frispark gis til gjestene. Dette til høyre i banen. Slås mot boksen.
    30'
    Stackpole får skutt i kjølvannet av frisparksituasjonen, men forsøket går rett på Mikalsen. Brukbart forsøk, men sisteskansen redder greit. Det nærmeste gjestene har vært.
    31'
    Naturligvis gledelig for hjemmetilhengerne at Brann leder her, men de fleste er nok enige i at dette har dødd noe hen i kjølvannet av målet. Slavia høyere i banen et par minutter nå.
    33'
    Brann med fin fotball, og flere er involvert, deriblant Gaupset, Bratberg Lund og Crummer. Gjestene får gitt corner.
    34'
    Blir innkast sekunder etter corneren tas.
    34'
    Både Bratberg Lund og Eikeland aktive på sine sider så langt i kveld, og man får også god hjelp av en Gaupset som gang på gang slår presise pasninger.
    36'
    Dramatikk i Slavia-boksen idet man sliter med frispillingen. Gjestene slipper akkurat unna etter at keeper Lukasova nesten takles på fem meter. Hadde tatt seg ut.
    36'
    Ender med en ufarlig avslutning langt over.
    36'
    Brann-frispark nær midtstreken. Kort fra Østenstad.
    37'
    Engesvik i ny offside etter et fremspill til venstre i banen.
    39'
    Brann tilbringer langt mer tid på Slavias halvdel enn motsatt, noe man har gjort i majoriteten av omgangen. Gode vel 40 av Martin Hos mannskap, dette.
    41'
    Bratberg Lund forsetter å by på seg selv til venstre i banen, denne gangen til stor beundring fra tribunen, men innlegget stoppes. Svært skapende for Brann, vertskapets nummer 19.
    42'
    Brann har et par midtbanespillere som strør pasninger like elegant som en konditor strør sine sjokoladekaker, og både Gaupset og Kielland har gang på gang levert store pasninger denne første omgangen. Primært førstnevnte har vært meget god.
    45'
    Et hattrick av offsider for Engesvik, som for en tredje gang vinkes av til venstre i banen.
    45'
    45'+1
    Vi er halvveis i programmet på Brann Stadion, hvor Brann leder 1-0 mot Slavia Praha. Rødtrøyene med lovende første 45 minutter mot gjestene fra Tsjekkia. I en omgang som ikke inneholdt mange store målsjanser, stod Larissa Crummer for begge, og sekunder etter at gjestenes OIivie Lukasova tok første stikk, stanget den australske spissen 1-0 i nettet bak Slavias sisteskanse. Brann har ellers kommet til en del nesten og antydninger, godt hjulpet av skapende Marit Bratberg Lund og Amalie Eikeland på sine respektive sider. Også Signe Gaupset har levert gode bidrag mot et bortelag som tidvis har slitt med å henge med. Fremover i banen har tsjekkerne til gode å sette Aurora Mikalsen på reelle prøver, noe i sum forteller mye en omgang som har vært god sett med Brann-øyne. Alt i alt fortjent med hjemmeledelse halvveis, og rundt 9000 fremmøtte ser nok frem til de siste 45 minuttene i Champions League-premieren i Bergen.
    45'
    Spillerbytte - Slavia Praha
    Inn: Tamara Morávková
    Ut: Kristýna Ruzicková
    45'
    Slavia innleder andre omgang.
    45'
    For de som ser frem til møtene med Branns neste motstander i turneringen, Lyon fra byen kjent for sin gastronomi og matkunst, kan man med litt godvilje trekke en sammenligning mellom Slavias draktfarge og sorbetis med sitronsmak. Lekre bortedrakter for tsjekkerne.
    46'
    Gaupset prøver seg fra vel 16 meter, men Lukasova får ballen rett på seg. Gjestenes sisteskanse er nok Slavias beste så langt, selv om det også sier en del om at hennes 10 medspillere har slitt med å markere seg.
    48'
    Spissen mottar i boksen, men der er hun i offside.
    48'
    Brann fortsetter innleggstrenden fra første omgang, og Gaupset slår lavt inn både én og to ganger. Nesten en mulighet, men hun treffer ikke medspiller.
    50'
    Frispark nær midten av Branns halvdel, og det blir til slutt et småfarlig innlegg i Brann-boksen. Det heades litt frem og tilbake, men med litt marginer får man ballen på mål der. Ender med 5-meter. Tendenser av gjestene.
    51'
    Brann-frispark noe til høyre på Slavias halvdel. Kiellands serve stanges unna.
    53'
    Brann har i skrivende stund god kontroll her, men på 1-0 kan som kjent mye skje. Brann-trener Ho er nok interessert i at man i høyere grad makter å omsette ballinnehav til klare målsjanser.
    55'
    Crummer lur idet hun kommer seg bak gjestenes bakre firer uten å gå i offside, men avslutningen blir ikke all verden. Tendenser av hjemmelaget.
    56'
    Slavia-frispark et par meter inne på egen halvdel. Kort variant.
    56'
    Er nok en del som lurer på hvor godt dette Slavia-laget er, for eksempel sammenlignet med kvalikmotstander Glasgow City, og selv om det er vanskelig å konkludere etter snaut 60 minutter, fremstår i hvert fall tsjekkerne mer angrepsvillige enn skottene var.
    58'
    Skal naturligvis også nevnes at skottene kom til Bergen i kjølvannet av 0-4 på eget kunstgress. Ganske så likt kampbilde her som i Branns hjemmemøte med skottene, men Slavia har fremstått noe hvassere fremover i banen.
    59'
    Slavia-frispark til venstre i banen på egen halvdel. Slås kort.
    60'
    Ny periode med voldsomt regnvær her nå, men gressmatten virker å tåle det bra. Ingen overvann å spore etter vel timen.
    62'
    Slavia-frispark noe til venstre i banen. Interessant hold for et innlegg. Serven er brukbar, men noe høy. Mikalsen fanger.
    62'
    Spillerbytte - Brann
    Inn: Cecilie Kvamme
    Ut: Rakel Engesvik
    64'
    Lukasova bokser til ny corner foran i feltet.
    64'
    Nevnte Lukasova prøver å plukke, men glipper ballen. Får imidlertid frispark.
    65'
    Slavia-frispark på rundt fem meter. I farten vanskelig å se hvem som gjorde hva i situasjonen. Langt fra samme Lukasova.
    65'
    Slavia utnytter slurv på Branns halvdel og setter fart på i retning boksen. Der stopper det noe opp, og en sekvens som fremstod småfarlig, ender med et skudd langt utenfor fra Moravkova. Slavia absolutt med på leken de siste minuttene her nå.
    67'
    Slavia er altså med på leken, og selv om ikke det inkluderer en rekke sjanser mot Mikalsen, er det sett med Brann-øyne noe skummelt om denne utviklingen vedvarer.
    68'
    Kort variant som utarter. Stackpole prøver seg fra langt ute, og Mikalsen plages nok litt av underlaget. Gir en farlig retur, som så berøres av en Slavia-spiller. Går i bakken, men Brann slipper unna. Fort gjort at det dømmes straffe der.
    69'
    Slavia-frispark til høyre på egen halvdel. Kort variant.
    70'
    Brann-frispark på rundt 25 meter. Bratberg Lund skyter et stykke over.
    72'
    Inn: Natasha Anasi
    Ut: Ingrid Stenevik
    72'
    Inn: Nora Eide Lie
    Ut: Justine Kielland
    72'
    Inn: Tereza Krejciriková
    Ut: Franny Cerná
    73'
    Inn: Karolína Krivská
    Ut: Marjolen Nekesa
    73'
    Eikeland er etter et fremspill, men flagget kommer opp.
    74'
    Slavia-frispark et stykke inne på egen halvdel. Slås i lengderetningen.
    75'
    Eikeland på farten til høyre i banen, men innlegget er uadressert post. Også Eikeland best før hvilen i kveld.
    76'
    Gjestene med frispark til høyre på egen halvdel. Slås kort.
    76'
    Gjestene forsvarer seg bedre etter hvilen her, men det henger naturligvis sammen med at Brann sliter mer i den siste tredjedelen.
    77'
    Gjestene på ferde til høyre i banen, og innbytter Krejcirikova ser plutselig ganske så fri ut. Hun varter så opp med en slags miks av et innlegg og et skudd. Blir i grunn ingen av delene, men mest det førstnevnte. Ender med corner. Mulig å få langt mer ut av den muligheten.
    77'
    Blir en nokså lang sekvens som avsluttes med et ufarlig hodestøt fra McLaughlin. Absolutt mulig å få langt mer ut av det forsøket. Slavia virker å nærme seg litt nå.
    77'
    Speaker melder om 8589 solgte billetter i kveld. Brann er med det helt i Europa-toppen hva angår tilskuerantall i denne turneringen.
    79'
    Slavia-frispark noe til venstre i banen. Krejcirikova virker å skyte, men det blir aldri et forsøk å skrive hilsen hjem om. Rett på Mikalsen fra langt ute. Merkelig å skyte derfra.
    81'
    Gult kort til Brann
    Marthine Østenstad
    Får det gule i en situasjon, trolig for høy fot.
    81'
    Crummer på ferde til venstre i banen, men det stopper opp. De 20 utespillerne preges nok av en tung gressmatte nå. Rikelig med regn i denne andre omgangen.
    84'
    Inn: Johanna Renmark
    Ut: Signe Gaupset
    85'
    Crummer mottar et fremspill i boksen, men hun blir stoppet i siste sekund. God tsjekkisk involvering der.
    87'
    Treffer Anasi-Erlingsson langt bak i feltet, men ballen heades ufarlig utenfor.
    87'
    Inn: Kristína Kosíková
    Ut: Martina Surnovská
    89'
    Inn: Petra Divisova
    Ut: Gabriela Slajsová
    89'
    Slavia har absolutt hevet seg etter hvilen, men man ligger an til å reise fra Bergen uten en eneste klar målsjanse å vise til. Brann har to i samme statistikk, scoringen inkludert.
    89'
    Nok et Slavia-innlegg, men heller ikke denne gangen blir avslutningen en utfordring for Mikalsen. Plukker enkelt.
    90'
    Renmark ser ut til å gi Kosikova parkeringsbot, men svensken innser nok at også Slavias nummer 13 er innbytter og har en del energi igjen på tanken. Følger Renmark der.
    90'+1
    Renmark aktiv etter hun kom inn. Her markeres det for offside.
    90'+1
    Slavia på en av sine siste visitter i kveld, og nok en gang blir det nesten en mulighet. Ballen forlenges og forsvinner ut av boksen. Marginer unna en stor mulighet der.
    90'+2
    Slavia-frispark på rundt 30 meter. Svært optimistisk å skyte derfra, men Stackpole gjør det likevel. Ufarlig over fra gjestenes nummer 15.
    90'+2
    Aurora Mikalsen
    Får det gule for drøying av tid. Et helt greit kort å ta med få sekunder igjen.
    90'+3
    90'+4
    Vår rumenske kampleder markerer for full tid i Bergen, hvor det ender 1-0 mellom Brann og Slavia Praha. Rødtrøyene vinner krigen i regnværet og sikrer sin andre strake Champions League-triumf. Brann la grunnlaget for kveldens seier med Larissa Crummers fulltreffer halvveis i den første omgangen, men gode første 45 minutter ble avløst av mer kjemping og et bedre Slavia-lag etter hvilen. Et stadig mer utfordrende underlag må nok ta deler av skylden for at det ble sparsommelig med finspill etter hvert som den andre omgangen skred frem, og begge lag slet med å komme til kvalifiserte målsjanser i regnværet. Slavia spilte seg mer og mer opp utover i omgangen, men det ble med halvsjanser for tsjekkere som slet med å sette Aurora Mikalsen på reelle prøver gjennom 90 minutter. Brann har med dette seks poeng ned til både Slavia Praha og St. Pölten, et forsprang som kan komme godt med før 180 minutter mot gruppefavoritt Lyon. Alt i alt en grei hjemmeseier på et godt besøkt Brann Stadion, og Brann fikk altså jobben gjort i klubbens første hjemmekamp i Champions League.