Ble dekket av Mathias Fløtaker

BRANN (4-3-3): Sahin-Radlinger - Teniste, Acosta, Wormgoor (K), Grøgaard - Barmen, Orry Larsen, Haugen - Rolantsson, Lie Skålevik, Koomson.
    SARPSBORG 08 (4-4-2): Vasiutin - Tveita, Utvik, Tamm, Thomassen - Halvorsen, Singh, Zachariassen, Larsen - Mortensen, Strand Larsen.
    Lars Arne Nilsen velger kun å starte med Thomas Grøgaard av Branns nyinnkjøpte spillere i sommervinduet. Han starter på venstrebacken. Christian Eggen Rismark, Ruben Yttergård Jensen og Daouda Bamba starter alle kampen på benken. Det betyr at Steffen Lie Skålevik får fornyet tillit på topp.
    Sarpsborg 08 gjør fire bytter fra den imponerende 1-0-seieren mot Rijeka i Europa League på torsdag. Bjørn Inge Utvik erstatter Joackim Jørgensen i midtforsvaret. Også Matti Lund Nielsen, Amin Askar og Rashad Muhammed hviles. Sistnevnte er heller ikke i troppen til Østfold-laget.
    Brann har kun én seier på sine fire siste kamper, men leder fortsatt Eliteserien med ett poeng ned til Rosenborg. I forrige serierunde ble det 1-5-tap på Aker Stadion. Sarpsborg 08 har vunnet sine tre siste seriekamper og har dessuten tatt seg videre i Europa League de siste ukene. Det er dermed et lag fullt av selvtillit som gjester Brann stadion i kveld.
    Sarpsborg 08 ligger på femteplass etter 18 serierunder, men har kun to poeng opp til Haugesund på medaljeplass.
    Det første møtet mellom lagene på Sarpsborg stadion endte med Brann-seier. Vito Wormgoor avgjorde for bergenserne på et straffespark ti minutter før slutt.
    Kristoffer Larsen starter for Sarpsborg 08. Bergenseren spilte fem år i Brann fra 2011 til 2016. Gaute Vetti som spilte sine ungdomsår i Brann sitter på benken for østfoldingene.
    Lagene entrer et nært fullsatt Brann stadion.
    Kristoffer Larsen gjør som Kasper Skaanes når han synger med på Nystemten.
    Harmeet Singh sparker i gang oppgjøret.
    1'
    Rolantsson feller Halvorsen som blir liggende på gresset. Ser ut til å komme seg på beina.
    2'
    Barmen bommer på en takling og Halvorsen er plutselig fri på høyrekanten. Han legger inn foran mål, men Acosta får klarert til corner.
    3'
    Svinges inn på bakerste stolpe, men Wormgoor header unna.
    3'
    Haugen bryter og sender Koomson ut på løpetur med Kristoffer Larsen. Til slutt får venstrekanten satt inn en takling på 14 meter. Den var viktig fra den tidligere Brann-spilleren.
    4'
    Mål for Brann!
    Brann 1 - 0 Sarpsborg 08
    Mål: Vito Wormgoor
    Der sitter den for Brann allerede etter fem minutter. Et langt innkast fra Rolantsson havner i beina på kapteinen. Han vender på femøringen, før han setter ballen utagbart i det lengste hjørnet til Vasiutin. Drømmeåpning for hjemmelaget.
    5'
    Lars Arne Nilsen pisker Brann-spillerne frem i press.
    8'
    Det jubles i Bergen når speaker annonserer at Vadim Demidov har sendt Stabæk i ledelsen mot Molde.
    8'
    Zachariassen kommer på et dypt løp og tvinger frem en corner.
    10'
    Larsen svinger den inn, men Barmen header unna og får samtidig frispark.
    10'
    Rolantsson forsøker seg fra 25 meter, men skuddet går noen meter til side for mål.
    11'
    Tamm roter det til og Skålevik er plutselig alene med ballen på 17 meter. Spissen blir stresset og fyrer av et svakt skudd rett på Vasiutin. Burde utnyttet den bedre, Skålevik.
    13'
    Har roet seg betraktelig. Bortelaget har mest ball, men har foreløpig ikke evnet å sette Sahin-Radlinger på de store prøvene.
    16'
    Larsen slår et innoverskrudd frispark, men forsøket er for lavt og Haugen kan enkelt klarere unna.
    17'
    Larsen får frispark etter en duell med Barmen.
    19'
    Acosta litt for tøff i duellen med Strand Larsen og den tidligere AC Milan-spilleren får frispark.
    20'
    Nok engang slås frisparket for kort fra Sarpsborg 08.
    20'
    Utvik dunker til i duellen med Skålevik og Tommy Skjerven gir hjemmelaget frispark.
    22'
    Sarpsborg 08 har mye ball, men så langt har innleggskvaliteten vært altfor dårlig fra bortelaget. Acosta og Wormgoor har fått gode arbeidsforhold inne i egen sekstenmeter.
    25'
    Thomassen roter ballen utover dødlinja og Brann får dermed en mulighet på corner.
    28'
    Haugen slår inn mot Barmen. Han header ballen via Utvik og til ny corner.
    29'
    Haugen med ny presis corner. Denne gangen treffer han Koomson. Hele Brann stadion tror ghaneseren har sendt hjemmelaget opp i 2-0, men headingen sniker stolpen til Vasiutin.
    30'
    Thomassen kaster langt, men løfter beinet og Skjerven dømmer feilkast.
    31'
    Koomson drar seg fint ned langs høyresiden og legger inn foran mål. Der får Utvik klarert unna med et nødskrik.
    32'
    Wormgoor vinner duellen i sekstenmeteren, men Utvik slår Skålevik i den påfølgende duellen og Sarpsborg får klarert. Et lite Brann-trykk nå.
    32'
    Barmen slår tunnel på både Halvorsen og Singh til stor glede for hjemmepublikummet.
    33'
    Strand Larsen er fri inne i sekstenmeteren og forsøker å finne spissmakker Mortensen, men pasningen er for upresis og Brann får kontroll på situasjonen.
    35'
    Sahin-Radlinger er ute og plukker et frispark, før han forsøker å sette i gang Koomson. Sarpsborg er i midlertid på plass og får avverget.
    37'
    Thomassen slår inn foran mål og Barmen må gi corner.
    37'
    Corneren svinges inn og Sahin-Radlinger mister ballen. Til slutt får Singh avsluttet, men den går rett i en Brann-spiller. God sjanse for bortelaget.
    38'
    Nære for bortelaget. Strand Larsen er nære å få foten på ballen, før Acosta nesten klarerer i eget mål. Heldigvis for hjemmelaget går ballen over tverliggeren.
    42'
    Corneren fra Larsen havner i hanskene til Sahin-Radlinger.
    43'
    Fint Sarpsborg-spill, men innlegget er for upresist fra Halvorsen.
    44'
    45'
    Mortensen blir liggende nede etter et møte med albuen til Acosta. Sarpsborg-benken forbannet når Skjerven vinker spillet videre.
    45'+1
    Det er lagt til ett minutt.
    45'+1
    45'+2
    Skjerven blåser av den første omgangen. Brann kom best ut av startblokkene og tok ledelsen ved Vito Wormgoor allerede etter fem minutter. Sarpsborg 08 har hatt mye ball, men ikke evnet å teste Sahin-Radlinger skikkelig. Vi er tilbake med andreomgang om et kvarter.
    Da er lagene i gang på Brann stadion.
    46'
    Brann legger seg nokså lavt.
    47'
    Teniste kaster langt, men Mortensen header unna.
    49'
    Brann 2 - 0 Sarpsborg 08
    Mål: Steffen Lie Skålevik
    Målgivende: Vito Wormgoor
    Der sitter 2-0. Et langt innkast fra Teniste blir stusset videre i feltet og der dukker Skålevik opp og dobler ledelsen. Brann får en glimrende start også på den andre omgangen.
    49'
    Bamba og Yttergård Jensen får applaus når de sendes oppvarming.
    52'
    Brann står høyt og vinner ball. Meget solid fra hjemmelaget så langt.
    54'
    Haugen presser frem en corner når Tamm ble nonchalant på egen dødlinje.
    54'
    Slås inn foran mål fra Haugen, men bortelaget vinner duellen og får klarert helt til Sahin-Radlinger på motsatt side.
    55'
    Bra Sarpsborg-mulighet. Både Mortensen og Strand Larsen er nære, men Brann står i mot. Mangler den nødvendige råskapen foran mål, bortelaget.
    58'
    Brann har foreløpig brukbar kontroll på oppgjøret.
    59'
    Thomas Grøgaard havner i en duell med Ole Jørgen Halvorsen, men kommer seirende ut. En fin debut for venstrebacken så langt.
    61'
    Spillerbytte - Sarpsborg 08
    Inn: Gaute Vetti
    Ut: Joonas Tamm
    19-åring inn for sarpingene.
    61'
    Grøgaard seirende ut av duell med Halvorsen igjen.
    62'
    Sarp lemper inn i feltet mot høyreiste Mortensen og Strand Larsen, men Brann-stopperne blokkerer fint og gjør det ledd for Radlinger.
    64'
    Stor sjanse for Brann! Et flott innlegg fra Orry Larsen finner Koomson på ti meter, men Skålevik går litt i veien i avslutningsøyeblikket og skuddet blir for svakt.
    64'
    Acosta blir hindret når han skal klarere. Frispark.
    64'
    Et flott innlegg fra Koomson mot Orry Larsen, som bare venter på å stange den inn, men Utvik får panna på ballen og nikker unna.
    66'
    Brann Stadion får med seg Moldes redusering i Stabæk og virker litt nervøse. 3-1 på Nadderud.
    67'
    Daouda Bamba skal inn for Brann her. Ruben Yttergård Jenssen det samme - dette blir spennende!
    67'
    Sarp med sin første avslutning på mål! Mortensen spiller ut til Halvorsen, som brenner løs på første - Radlinger har grei kontroll. Corner.
    68'
    Thomassen tar den ...
    68'
    Skålevik nikker unna igjen.
    68'
    Singh forsøker å finne Vetti på løp, men det er ikke mye bakrom og Radlinger får en lett jobb med å plukke ballen.
    69'
    Brann Stadion reiser seg når Yttergård Jenssen og Bamba skal inn.
    70'
    Spillerbytte - Brann
    Inn: Ruben Yttergård Jenssen
    Ut: Peter Orry Larsen
    70'
    Inn: Daouda Bamba
    Ut: Steffen Lie Skålevik
    70'
    Grøgaard kommer seg fint foran Halvorsen og blir dyttet i ryggen. Godt backspill igjen.
    72'
    Rolantsson jobber hardt defensivt, men får en liten karamell i duell med Halvorsen.
    74'
    Inn: Mikkel Agger
    Ut: Patrick Mortensen
    Spares til torsdagens EL-kamp, får vi anta.
    74'
    Acosta er offensivt fremme, men blir for røff i duell med Halvorsen.
    76'
    STOR KOOMSON-SJANSE! Vetti mister ballen, vingen stjeler og går rett mot mål. Han gjør alt rett - helt frem til avslutningen. Fra spiss vinkel fyrer han en meter utenfor, men i midten er Bamba heeelt alene ... burde spilt der, Koomson.
    77'
    Tveita stormer forbi Grøgaard og slår inn, der står Acosta og beiner ut til corner.
    79'
    Ballen går over alle og ut til femmeter,
    79'
    Inn: Matti Lund Nielsen
    Ut: Kristoffer Zachariassen
    79'
    Rolantsson lager frispark på midtbanen.
    80'
    Flott av Singh! Han tar seg forbi på venstre kant og får slått inn, Halvorsen har kommet seg inn fra sin høyrekant og møter ballen med hodet, men avslutningen går en meter utenfor mål.
    81'
    Koomson mister ballen og holder igjen Thomassen, lager et frispark han er voldsomt uenig i.
    82'
    Nytt frispark, denne gangen til Koomson. Blir felt av Agger.
    83'
    Bamba viser seg frem for nye fans med et par overstegsfinter mot Tveita. Blir lite ut av det, men en liten olé får han fra Store Stå.
    84'
    Inn: Deyver Vega
    Ut: Gilbert Koomson
    Brann-fansen roper taktfast på Vega når han kommer inn. Ikke vært altfor mye spilletid på søramerikaneren denne sesongen.
    84'
    Strand Larsen løfter inn i feltet, men finner bare Radlinger.
    86'
    Singh drar lekker av Haugen og blir holdt igjen. Frispark.
    87'
    Godt slått fra Kristoffer Larsen! Men den går over alle.
    87'
    Bjørn Inge Utvik blir liggende i feltet og tar seg til sin hjelmkledde isse, men er oppe på beina igjen nå.
    87'
    Singh forsøker å fyre med venstrefoten fra tjuefem meter, men den er bare en trussel for de på de øverste benkeradene.
    89'
    Corner til Sarp.
    90'
    Radlinger er på halvdistanse, men Sarpsborg-avslutningen går høyt over mål.
    90'
    Flere hælspark på rappen fra Sarp her nå - som om de ikke lå under 2-0 med tre minutter igjen.
    90'+1
    (Tre minutter er lagt til.)
    90'+1
    Vega misser med klareringen, men jobber seg hardt inn igjen og vinner ballen.
    90'+3
    Dette ender nok med tre poeng til Brann. Fansen takker laget med Nystemten.
    90'+3
    Fint innlegg fra Singh, men Halvorsen blir akkurat hindret av Grøgaard, som likevel ikke virker å ha helt kontroll.
    90'+4
    Brann gjør jobben og slår tilbake etter ydmykelsen mot Molde!
    90'+5
    Takk for følget! Bli med oss utover kvelden for reaksjoner på denne kampen og også Vålerenga - Tromsø.-