26'
1-0
2-0
3-1

Brann gjør to endringer fra laget som møtte Odd i cupen på torsdag. Nykommer Marcus Pedersen erstatter en skadet Jakob Orlov, mens Jonas Grønner går inn i midtforsvaret for Azar Karadas som har karentene i denne kampen.
    Rosenborgs nykommere spissen Tomás Malec og stopperen Hólmar Örn Eyjólfsson starter begge på benken for trønderne i kveld.
    Brann sliter fortsatt under streken til tross for tre poeng hjemme mot Aalesund sist. Hjemmelaget vant 1-0 i den kampen.
    Rosenborg tok en viktig 3-2-seier mot Start i forrige runde. Før det hadde trønderne to strake tap.
    I Bergen er det knyttet store forventninger til nyervervelsen Marcus Pedersen. Spissen får sin Stadion-debut i kveldens kamp. Fansen håper selvfølgelig at Pedersen er mannen som skyter Brann over nedrykksstreken.
    Brann må klare seg uten viktige Azar Karadas som er ute med karantene på grunn av gule kort.
    Rosenborg er eliteseriens fjerde beste bortelag denne sesongen. For hjemmelagets del ser det verre ut. De er eliteseriens dårligste hjemmelag. Kun to hjemmeseire har rødtrøyene klart å karre til seg i eliteserien i 2014.
    Bortelaget må klare seg uten sin kaptein, Tore Reginiussen. Han har ikke klart å bli kvitt lyskeproblemene han har slitt med den siste tiden.
    Vårens oppgjør mellom disse lagene ble svært dramatisk. Rosenborg vant til slutt 5-2 på Lerkendal. I tillegg ble Stéphane Badji utvist i en svært kontroversiell dommeravgjørelse.
    Skiftende vær i byen mellom de syv fjell i dag. Akkurat nå regner det litt. Tidligere i dag var det fint vær. For et par minutter siden høljet det. Men det er flotte temperaturer i alle fall. Rundt 18 grader.
    Spillerne kommer på banen. Vi er snart klare med avspark!
    Ekstra jubel fra hjemmefansen når Marcus Pedersen blir presentert av speaker på Stadion.
    Brann tar avspark. Vi er i gang!
    1'
    Brann med kampens første sjanse når Huseklepp snapper balen fra Skjelvik og skyter fra skrått hold. Corner.
    2'
    Mojsov er på ballen i duell foran mål, men får ikke headet den på mål. Pedersen plukker opp på bakerste og legge inn, men bak mål.
    3'
    Brann holder trøkket oppe i innlednignen. Badji forsøker seg med et skudd etter at Barmens volleyskudd i boksen blir blokkert. Himmelhøyt over fra senegaleseren.
    4'
    Helland forsøker seg på et skudd for RBK etter at han skjærer inn på 16 meter. Dårlig treff og opp på tribunen.
    8'
    Svensson for sen inn i duell med Mojsov. Branns frispark på kanten av 16 meteren. Innlegg fra Haugen. Lund Hansen er ute og bokser.
    8'
    Badji er skuddvillig i dag. Vender opp på 30 meter og forsøker skuddfoten. Gode 20 meter til side for mål.
    9'
    Pedersen kjemper til seg corner i duell med Skjelvik.
    10'
    Søderlund klarerer.
    10'
    Skaanes med et frekt innlegg på første stolpe. Strandberg får klarert i siste liten.
    11'
    Diskerud er nesten gjennom for Rosenborg. Vinner en corner i duell med Grønner.
    11'
    Kort corner som til slutt blir slått på bakerste. Haugen header til ny corner.
    11'
    Ny kort corner. Pedersen jobber knallhardt og vinner ballen. Publikum jubler.
    12'
    Et par rolige minutter nå etter ganske intensiv innledning på kampen. Brann har vært best, men Rosenborg er farlige på overganger. De kommer fort og med mye folk.
    16'
    Helland med Rosenborgs beste mulighet. Han får ballen på 18 meter og får ladet kanonen. Han treffer godt, men til side for mål.
    19'
    Brann får sjanse på en overgang, men Huseklepp gjør et dårlig valg og triller den til Lund Hansen.
    20'
    Helland skjærer inn igjen og skyter. Utenfor igjen.
    23'
    Pedersen vinner corner etter en stikk fra Haugen.
    23'
    Søderlund ruver i boksen og header den vekk.
    23'
    Der får Brann og Barmen kampens største sjanse. Hanstveit med et flatt innlegg inn i feltet. Der står plutselig Barmen helt alene og får bredsidet den på mål. Rett i klypene til Lund Hansen.
    25'
    Skaanes forsøker skudd. Via en RBK-forsvarer og til corner.
    26'
    Hjørnespark til Brann
    26'
    Mål for Brann!
    Brann 1 - 0 Rosenborg
    Brann tar ledelsen! Corneren blir bokset rett opp i luften fra Lund Hansen. Når ballen daler ned igjen duker plutselig midtstopper/back Daniel Mojsov opp og lobber den elegant i noten bak et utspilt Rosenborg-forsvar. Lekker scoring av makedoneren.
    26'
    Brann 2 - 0 Rosenborg
    Mål: Kasper Skaanes
    Simsalabim, folkens! Brann leder 2-0. Daniel Mojsov skjærer inn og klemmer til fra rundt 18 meter. Han får kjempetreff, men skyter rett på Lund Hansen. Keeper har ikke mulighet å holde den. Der dukker Skaanes opp og banker den i nettaket. Spilleren som scoret to mål på Lerkendal, gjør det igjen. Nydelig pasning fra Badji til Mojsov i forkant av skuddet.
    29'
    Frispark til Brann på kanten av 16 meteren igjen. Fra venstresiden. Kommer til å bli svingt inn. Badji hardt og lavt. Via Svensson og til corner.
    32'
    Grønner stusser på første stolple, men Rosenborg klarer i første omgang.
    33'
    Brann opprettholder trykket etter corneren. Haugen forsøker en frekk lobb fra 16 meter. Lund Hansen har kontroll.
    34'
    Rosenborg kjører i angrep. Innlegget fra Helland ender i beina til Jensen. Han forsøker et skudd, men høyt over.
    34'
    Mojsov ligger nede etter en duell med Helland. Helland må ut med et kutt over øyet. Mojsov ser ut til å kunne fortsette.
    37'
    Helland er tilbake på banen etter å ha fått bandasjert hodet.
    40'
    Søderlund går på løp inn i feltet og er plutselig helt alene med Leciejewski. Han får et litt dårlig medtak og forsøker å heade ballen over keeper. Polakken redder enkelt. Dårlig forsøker fra spissen til Rosenborg.
    41'
    Barmen header den vekk. Helland forsøker seg på volley på returen, men bommer grovt. Brann får klarert.
    41'
    Diskerud får en stor sjanse for Rosenborg når de ruller opp på venstresiden. Han får skyte fra 16 meter, men får ikke skikkelig klem på den når Grønner er i duellen. Ballen havner rett på Leciejewski.
    43'
    Diskerud får frispark i en duell med Badji. Skuddmulighet fra rundt 25 meter.
    45'+1
    Helland forsøker seg. Han har ikke stilt inn siktet i dag. Høyt over og til side for mål.
    45'+1
    Rosenborg rykker ned, synger Brann-fansen.
    45'+2
    45'+2
    Pause på Stadion. Brann går til pause med 2-0-ledelse. Daniel Mojsov startet det hele med en lekker lobb. Kasper Skaanes fulgte opp med å være på plass på returen da Mojsov forsøkte skuddfoten like etter 1-0. Rosenborg kom mer med mot slutten av omgangen, men Brann leder alt i alt fortjent.
    45'
    Rosenborg med avspark i 2. omgang.
    46'
    Brann rett i angrep. Huseklepp svinger inn en ball mot Pedersen som stuper frem, men RBK slår den til corner.
    46'
    Lund Hansen bokser enkelt vekk.
    46'
    Brann holder på å rote det til for seg selv. Grønner mister ballen på egen halvdel. Helland plukker opp og skyter. Over.
    49'
    Brann ruller opp et godt angrep som ender på venstresiden hos Barmen, men han roter den over linjen med et dårlig innlegg.
    51'
    Gult kort til Rosenborg
    Jonas Svensson
    Feller Skaanes som er på vei fremover i en kontring.
    52'
    Mojsov får sjansen når en ball triller til ham på kanten av 16 meteren. Målscoreren får ikke like bra treff denne gangen og skyter den til innkast. Ja, innkast.
    55'
    Rosenborg med omgangens første gode sjanse. Helland spiller fri Jensen i boksen som snur seg og skyter. Skudd rett på Leciejewski.
    57'
    Pedersen får sjansen til å skyte seg inn i fansens hjerter. Vindheim får to sjanser på skudd inne i feltet, men begge blir blokkert. Den siste faller til Pedersen som brenner til fra straffemerket. Over.
    58'
    Mål for Rosenborg!
    Brann 2 - 1 Rosenborg
    Mål: Alexander Søderlund
    Målgivende: Jonas Svensson
    Rosenborg reduserer! Flott stikker fra Svensson inn i feltet mot Søderlund. Spissen har dratt seg fri fra markeringen. Han kommer skrått mot Leciejewski, men er sikker som banken alene med keeper. Han vipper den elegant i mål.
    60'
    Brann 3 - 1 Rosenborg
    Mål: Marcus Pedersen
    Ring 110! Pedersen setter fyr på gresset på Stadion! Spissen klemmer til fra over 25 meter. Han får drømmetreff og ballen suser i krysset. For en scoring fra debutanten til Brann. Rett etter at Søderlund fikk Rosenborg inn i kampen igjen.
    61'
    Spillerbytte - Rosenborg
    Inn: Morten Gamst Pedersen
    Ut: Riku Riski
    63'
    Gult kort til Brann
    Feller Diskerud på midten.
    63'
    Brann fortsetter å kjøre kampen. De tråkler seg nesten gjennom RBK-forsvaret, men Strandberg får klarert i siste liten foran Pedersen.
    65'
    Helland med et nydelig frispark bak forsvaret til Brann. To-tre Rosenborg-spillere kommer stupende, men når akkurat ikke frem.
    66'
    Grønner møter på første stolpe, men Lund Hansen har kontroll på headingen.
    66'
    Haugen svinger inn en nydelig dødball for Brann. Mojsov stuper frem og skyter like utenfor. Publikum holder seg til hodene. Dommeren har blåst for offside.
    68'
    Badji roter det til på egen halvdel. RBK kjører i angrep. Gamsten legger inn til Søderlund som skal bredside den i nettet, men bommer på ballen og keeper får kontroll.
    70'
    Pedersen vinner en corner for Brann. Fansen synger navnet hans.
    74'
    RBK klarerer på første stolpe.
    74'
    Søderlund igjen! Hvordan kan du bomme der? Svensson med et meget presist innlegg fra høyre. På første stolpe møter spissen, men klarer ikke vippe den i mål. Ballen sklir foran Leciejewski og til utspill fra keeper. Kjempesjanse.
    76'
    Skjelvik med et sjelden raid helt til dødlinjen. Innlegget holder på å havne på pannen til Søderlund, men går forbi alle.
    78'
    Inn: Tomas Malec
    Ut: Pål André Helland
    80'
    Rosenborg kaster innpå det de har nå. Malec får sjansen for Rosenborg.
    81'
    Dorsin med et presist legg mot Søderlund. Han forsøker på en akrobatisk avslutning, men bommer totalt.
    82'
    Spillerbytte - Brann
    Inn: Hassan El Fakiri
    Ut: Marcus Pedersen
    Pedersen går ut til stående applaus fra hjemmefansen.
    82'
    Haugen forsøker skudd fra langt hold, men utenfor. Dårlig treff fra midtbanemannen.
    85'
    Godt slått, men ballen daler ned på hodet til Vindheim som header unna.
    85'
    Jensen forsøker seg med et skudd, men til side for mål.
    89'
    Inn: Eirik Birkelund
    Ut: Fredrik Haugen
    Birkelund gjør comeback for Brann etter opphold i franske St. Etienne.
    89'
    Det blir lagt til minst fire minutter.
    90'+1
    Brann-fansen er på beina nå og klapper frem sine gutter.
    90'+5
    90'+5
    Det er over på Stadion. Brann tar sin andre strake hjemmeseier. Hjemmelaget vinner vel alt i alt fortjent 3-1. Daniel Mojsov og Kasper Skaanes sendte Brann opp i 2-0 til pause. Etter hvilen reduserte Alexander Søderlund, men debutant Marcus Pedersen ville det annerledes. Sekunder etter dundret han en ball rett i krysset fra over 25 meter. Drømmescoring som Brann-fansen kommer til å drømme om i natt. For en debut. Brann nærmerer seg lagene over nedrykksstreken, mens Rosenborg seiler enda mer akterut i medaljekampen.