1-1
2-1
1 237
381

Hei, og hjertelig velkommen til denne livedekningen av kampen mellom Brann og Lyn i 3.runde av Toppserien!
    Brann tar lørdag i mot Lyn i sin aller siste hjemmekamp i Sandviken. Etter nederlaget mot LSK i serieåpningen, er det ekstra viktig for Brann-jentene å slå tilbake i avskjeden på Stemmemyren.
    Hjemmelaget har hatt drøye to hvile etter kvartfinale-exiten mot Barcelona i Champions League. Katalanerne fikk hard kamp, men ble litt for sterke for bergenserne over to kamper. Med kun en kamp spilt, et overraskende 4-2-tap mot LSK Kvinner i serieåpningen, ligger fjorårets fjerdeplass nest sist før dagens avspark. Nå gjelder det å slå tilbake, og samtidig gi Stemmemyren en verdig avskjed før flyttelasset går videre til Brann Stadion.
    Lyn jakter også sesongens første seier etter en uavgjort og et tap på de to første. Oslo-laget har fått hele tre uker å samle seg på etter det knepne 0-1-tapet mot serieleder Rosenborg. I serieåpningen gikk turen også til Vestlandet, nærmere sagt Åsane, der det endte 1-1 etter en utligning av Lyn-spiller Vilde Asbøll i andre omgang.
    I fjorårets sesong tok lagene hver sin seier hjemme. Brann tok først en knepen 1-0-seier på eget gress etter en straffescoring av Marit Lund, før Lyn vant 3-2 i hovedstaden godt hjulpet av Jenny Olsens to scoringer.
    Lagoppstillingene er klare! Hjemmelaget starter med Amalie Eikeland og tidligere Lyn-spiller Anna Aahjem i front, og stiller ellers et lag uten de store overraskelsene. Bortelaget gjør på sin side kun to bytter fra sist, med Mathea Berget og Emma Amundsen ut for Selma Hernes og Anna Palm.
    0'
    Vi er i gang!
    0'
    Lyn sender ballen langt opp umiddelbart. Brann stanger unna.
    0'
    En offensiv Eikeland på høyre stikker inn mot Aahjem utenfor Lyns sekstenmeter, men bortelagets forsvar kommer seg først på ballen.
    1'
    Brann bruker kort tid på å spille seg til sin første sjanse! Kvamme svinger ballen først fint inn mot boks fra høyre. Ballen spretter ut til Svendeheim som ikke får skikkelig klem i avslutningen på grunn av en blokkering. Ballen spretter dermed rolig inn i bena på Odden.
    2'
    Hjemmelaget tar styringen fra start på Stemmemyren.
    4'
    Gjestene prøver å kombinere seg fremover, men det hele stopper opp når ballen spilles opp til en feilplassert Fladberg.
    4'
    Setter i gang kort bakfra.
    4'
    Frispark mot Stenevik og Brann på midten. Holmen får seg en trøkk i duell med Brann-spilleren.
    5'
    Tar den kjapt. Lyn kan endelig holde litt på ballen etter fem minutter med Brann-dominans.
    5'
    Brukbart Lyn-forsøk! Gjestene biter seg fast i vertenes halvdel og ballen trilles ut til Fladberg som prøver lykken 20 meter fra mål. Lyn-spilleren treffer bra på skuddet med høyrelabben, men denne gangen blir det akkurat utenfor den borterste stolpen til keeper.
    7'
    Nytt frispark til Lyn på midten. Denne gangen er Kielland litt røff med en feilvendt Røsholm Olsen.
    8'
    Lyn setter i gang bakfra.
    8'
    Lyn mer med nå. Presser Brann langt ned i deres halvdel.
    9'
    Bortelaget triller ballen kontrollert mellom egen forsvarsfirer. Brann-jentene higer etter.
    11'
    Hjemmelaget tar over. Flytter opp laget nå.
    12'
    Mot etablert forsvar blir det enn så lenge vanskelig for de rødkledde å skape noen farligheter. Svendeheim slår denne gangen et langt innlegg rett i kroppen på Lyns keeper.
    13'
    Vertene slår opp mot Eikeland i offside. Lyn kan igjen starte bakfra.
    13'
    Slår videre inn til keeper.
    13'
    Brann-jentene prøver å snappe opp ballen høyt i banen, men igjen spiller Lyn seg ut av det høye presset.
    14'
    Det stopper likevel litt opp på midten for begge lag enn så lenge.
    15'
    Igjen slår hjemmelaget langt inn i boks fra venstre. Eikeland kan ikke gjøre annet enn å se på at innlegget suser forbi uten adresse.
    16'
    Frispark til Lyn i egen femmeter.
    16'
    Slår bort den, Lyn-keeperen. Brann kan sette i gang på nytt.
    16'
    Kvamme prøver å skape overtall med en lang crosser over mot Gaupset på venstre, men pasningen blir snappet opp på veien.
    18'
    Brann presser seg på. De rødkledde svinger inn fra høyre der flere Brann-spillere fyrer av et skudd i blokka. Til slutt blåser dommeren i fløyta etter at Aahjem blir avslørt i offside.
    18'
    Høy ball fremover på et utspill.
    19'
    En god målsjanse uteblir fortsatt etter de første tjue på Stemmyren. Enn så lenge har det hele svært pent og pyntelig ut.
    21'
    Frispark til Haugland på midten. Holdes igjen av Asbøll.
    22'
    Slås kort.
    22'
    Kvamme fortsetter å prøve fra høyre, men uten hell. Også denne gangen gjør Lyn-forsvarerne en god jobb med å bryte foran på innleggene.
    23'
    Hjemmelaget stormer frem på en overgang, men igjen lugger det i siste tredjedel. Innlegget fra Gaupset på venstre mot Aahjem i midten når aldri helt frem.
    24'
    Har ikke fått det helt til å stemme i dag, Aahjem. Den tidligere Lyn-spissen har enn så lenge slitt med touchet mot gamle lagkamerater.
    25'
    Nytt skudd på Stenevik. Brann-laget spiller seg fint opp i banen, men det mangler litt punch i hele forsøket. Det hele ender med et tamt skudd i returrommet fra Branns midtstopper. Rett på keeper.
    28'
    Brann får likevel ting mer og mer i sitt favør. Står og leter etter åpninger langt inne i gjestenes halvdel.
    29'
    Palm gjør nok en god forsvarsjobb når hun bryter foran en gjennombruddspasning til Eikeland på høyre.
    30'
    Så blir de rødkledde litt for hissige i presset. Frispark til Røsholm Olsen inne i egen halvdel.
    31'
    Slås kort hjemover.
    31'
    Palm nære på å sende Aahjem alene gjennom med keeper! Lyn-spilleren får et langt touch mot eget mål, og kaster seg etter ballen for å rette opp feilen. I stedet tupper hun ballen gjennom til Aahjem som tilsynelatende har fri vei gjennom mot mål, før Lyn-keeper Odden kommer lynraskt ut for å klarere.
    32'
    Gaupset smeller inn et lavt innlegg mot mål fra høyre, men Odden henger med på notene og slenger seg foran.
    33'
    Mål for Lyn!
    Brann 0 - 1 Lyn
    Mål: Jenny Røsholm Olsen
    Målgivende: Cornelia Fladberg
    Røsholm Olsen smeller Lyn opp i føringen! Lyn-spissen spilles gjennom på utkanten av Branns sekstenmeter før hun løfter blikket og skrur ballen kontrollert ned i nærmeste hjørnet. Vanskelig for keeper å gjøre noe med den der.
    34'
    Brann prøver å svare på direkten, men sleivskuddet til Eikeland fra sekstenmeter-streken er ikke nok til å overliste Lyns keeper.
    35'
    Brann kjemper seg frem fra venstre og belønnes med et hjørnespark.
    37'
    Kort variant. Ballen slås til slutt ut til Gaupset som bøyer ballen upresist inn i fanget på keeper.
    37'
    Mål for Brann!
    Brann 1 - 1 Lyn
    Mål: Anna Aahjem
    Målgivende: Cecilie Kvamme
    Hjemmelaget svarer med en perlescoring! Kvamme fosser igjen frem langs høyre før hun slår et strøkent innlegg inn mot Aahjem som straffer sin tidligere klubb når hun forlenger innlegget ned i kroken med et lekkert touch.
    38'
    Brann utligner og vipps stilner også regnet i Bergen. God stemning hos publikum nå.
    40'
    Aahjem nære på å smelle inn sitt andre! Den høyreiste spissen skyver en Lyn-spiller enkelt over ende ute til venstre før hun med stoisk ro glir bortover mot mål. Full av selvtillit legger hun ballen over på høyre før hun skrur ballen en halvmeter til side for den borterste stolpen.
    41'
    Frispark til Fladberg på midten. Lyn flytter opp laget.
    42'
    Svakt innlegg mot utkanten av Branns sekstenmeter. Hjemmelaget stanger enkelt unna.
    43'
    Kvamme har slått presist gjennom hele omgangen, men denne gangen sleives det voldsomt. Ut forbi dødlinjen fra Branns høyreback.
    45'
    Et siste forsøk fra Brann går utenfor.
    45'+2
    45'+2
    Lagene går til pause på stillingen 1-1. Lyn sjokkerte hjemmelaget med en lekker scoring ned i hjørnet etter 34 minutter, men kun minutter senere svarte tidligere Lyn-spiller Anna Aahjem med en enda frekkere avslutning. Gjestene fra Oslo har enn så lenge sett solide ut bakover mot et noe rustent Brann-lag, men har vært litt tamme fremover. Ingenting er derfor avgjort idet vi venter på fortsettelsen fra Sandviken.
    45'
    Spillerbytte - Brann
    Inn: Sara Ritter
    Ut: Ingrid Stenevik
    45'
    Vi er i gang igjen!
    45'
    Brann gjør et forsvarsbytte i pausen. Sara Ritter tar plassen til Ingrid Stenevik ute til høyre hos hjemmelaget.
    45'
    Hjemmelaget fortsetter der de slapp før hvilen med et høyt press inne i gjestenes halvdel.
    46'
    Brann nære på igjen! De rødfargede kombinasjonene begynner å sitte og denne gangen er Kvamme bare centimetere unna å servere Gaupset på bakerste stolpe med et hardt innlegg langs bakken.
    47'
    Haugland nære på å bøye ballen opp i nærmeste vinkel! Brann-spilleren tar seg god tid til å stille inn siktet på utkanten av Lyns sekstenmeter og får godt treff med høyrefoten. Skuddet er godt plassert, men mangler litt kraft for å overliste Odden, som har fått mye å gjøre denne ettermiddagen.
    50'
    Nok en innøvd variant. Kiellend slår ballen tett inn mot keeper der Lyn-forsvaret så kjemper med nebb og klør for å unngå en ny baklengs. Får til slutt klarert.
    50'
    Kvamme fortsetter å skape hodebry langs Lyns venstreside, og igjen suser hun fremover før hun sender hardt inn foran mål. Denne gangen er Odden først på ballen.
    52'
    Brann har sett veldige giftige ut etter hvilen. Denne gangen sendes Gaupset gjennom ute til venstre før hun litt nølende sender ballen inn til keeper på femmeter.
    55'
    Inn: Johanna Renmark
    Ut: Anna Aahjem
    Nytt Brann-bytte. Aahjem går av banen etter en fin scoring mot gamleklubben. Inn kommer Renmark.
    55'
    Brann 2 - 1 Lyn
    Mål: Karoline Haugland
    Målgivende: Justine Kielland
    Der sitter den! Brann har prøvd og prøvd uten hell, og endelig lykkes det etter at Karoline Haugland fyrer av fra utkanten av Lyns sekstenmeter. Treffer klokkerent med høyrefoten og ballen buer så kontant bort i nærmeste hjørnet.
    57'
    Kielland prøver på et langskudd. Brann har tatt fullstendig over på eget gress og spiller seg igjen enkelt fremover.
    60'
    Lyn heldige som bare ligger under med ett. Denne gangen slipper de unna med et hjørnespark etter et farlig livsfarlig innlegg fra venstre signert Svendeheim.
    61'
    Løftes langt inn på bakerste der ballen stusses videre inn på første stolpe. Lyn får akkurat det siste sparket på ballen og kan puste ut.
    61'
    Nytt hjørnespark til Brann fra høyre.
    63'
    Redning på strek! Igjen slår Kielland hjørnesparket høyt inn på bakerste. Tynnilä vinner duellen overlegent og header videre inn mot første stolpe der en Brann-spiller får tuppet ballen på mål. Odden får stoppet forsøket når hun idet hun kaster seg lynraskt ut til siden.
    63'
    Så kan Lyn endelig puste litt ut etter å ha vunnet et frispark på midten.
    65'
    Slår videre ut til siden.
    65'
    Men Lyn bruker kort tid på å rote bort ballen. Det samme gjør Brann som dermed åpner opp for en overgang bakover.
    66'
    Kombinasjonene sitter ikke helt mellom Lyns spisspar. Brann kan starte bakfra.
    66'
    Gaupset nære på å sette ballen ned i nærmeste! Brann-jentene spiller seg lekent fremover langs høyre før ballen slås ut til Gaupset på bakerste. Vingen har hatt flere gode forsøk denne kampen, men mangler også litt marginer denne gangen på skuddet som sniker seg forbi stolpen.
    67'
    Offside på Lyn-spissen.
    68'
    Setter i gang kjapt bakfra.
    68'
    Klasseforskjellen mellom lagene har bare blitt tydeligere og tydeligere utover i kampen. Brann har stort sett hatt ballen inne i Lyns halvdel gjennom hele andre omgang.
    71'
    Renmark med et litt snodig skuddforsøk på en farlig Brann-overgang. Innbytteren piler fremover i overtall og velger å fyre av i steget 20 meter fra mål i stedet for å legge ut til en ledig medspiller. Rett på Odden, som noterer seg for nok en redning.
    72'
    Spillerbytte - Lyn
    Inn: Sofie Tunes
    Ut: Solveig Slemmen
    73'
    Hjemmelaget fortsetter å styre spillet.
    76'
    Lyn legger seg lavt. Tynnilä lobber gjennom mot Gaupset på venstre, men pasningen mangler litt presisjon.
    77'
    Et lekent solo-raid fra Gaupset går bare nesten i mål! Brann-vingen prøver å sette spikeren i kista etter å ha krummet ryggen på midtstreken og så satt fart mot mål. Etter et så langt løp må hun bare prøve, og er heller ikke langt unna å klemme ballen bort i vinkelen fra sekstenmeters-streken.
    78'
    Ny offside på en av Lyns angrepsspillere.
    78'
    Slår den kort fremover.
    79'
    Frispark til Lyn ute til høyre. Brukbar innleggsposisjon.
    81'
    Inn på første med mye luft under ballen. Enkelt for Brann å klarerere.
    81'
    Brann stuper frem på en direkte overgang, men den siste pasningen mot Renmark blir akkurat litt for lang. Utspark til Lyn.
    82'
    Lyn vinner et hjørnespark fra høyre etter et blokkert skuddforsøk fra distanse.
    82'
    Bortkastet mulighet. Rett inn i nettveggen fra Holmen.
    83'
    Brann med en knepen ledelse etter 85 minutter. Spenningen lever fortsatt med fem minutter igjen av ordinær tid da Brann fortsatt ikke har klart å sette spikeren i kista på tross av uttallige sjanser.
    85'
    Frispark til Hernes på midten. Til hjemmepublikummets store misnøye.
    85'
    Kort ut til høyre. Myrseth slår langt inn mot høyreiste Østenstad som får hodet på ballen, men ikke noe skikkelig klem. Rett på keeper.
    85'
    Eikeland nære på å pirke inn 3-1. Renmark sniker seg forbi langs venstre med et rykk og smeller videre inn foran mål. Eikeland er først på ved første stolpe og får til en avslutning, men akkurat ikke nok til å overliste Lyn-keeperen.
    86'
    Inn: Natasha Anasi
    Ut: Joanna Tynnilä
    87'
    Inn: Rakel Engesvik
    Ut: Signe Gaupset
    87'
    Inn: Mathea Berget
    Ut: Jenny Røsholm Olsen
    87'
    Inn: Maia Melgård
    Ut: Selma Hernes
    87'
    Dobbelbytte fra begge lag på tampen. Her kan alt fortsatt skje!
    88'
    Ny offside på Lyn-spissen.
    88'
    Langt ut fra Brann-keeperen. Helt inn til motsatt keeper.
    88'
    Nok et frispark til Lyn ute til høyre. Løfter opp laget.
    90'
    Høyt inn. Heades ut på sekstenmeteren.
    90'
    Renmark spilles gjennom i bakrom etter en langpasning, men løpes opp av Palm som har spilt en god kamp i Lyn-forsvaret.
    90'+2
    Så vinner Brann et nytt hjørnespark på tampen. Sekundene tikker hjemmelagets vei.