1-0
6 687
3 869

Velkommen til livedekningen av oppgjøret mellom Brann og HamKam i 16. serierunde av Eliteserien. Grunnet Branns deltakelse i Europa er oppgjøret flyttet frem fra 28. juli til i kveld.
    Sesonginnledningen har så langt bydd på blandet drops for Brann, som etter et solid 2023 har store forventninger å leve opp til i år. Etter 1-1-1 på de første tre i seriesammenheng går rødtrøyene nå inn i en nøkkelperiode, for etter i kveld møter man Odd hjemme søndag og KFUM borte om drøyt 10 dager. I forrige hjemmekamp ble FFK kun det andre laget på to kalenderår som beseiret Brann i Bergen, et 0-2-tap som søndag ble avløst av 1-1 mot Viking i Stavanger.
    HamKams tredje strake sesong på øverste nivå har så langt gitt to 0-1-tap og en poengdeling, en rekke som i kveld avløses av møte med laget som sammen med Bodø/Glimt hadde den beste hjemmestatistikken i 2023. Kveldens gjester hadde samtidig 4-1-10 på fremmed gress i fjor. Med 1-1, 0-1 og 0-1 har hamarsingene har vært involvert i målfattige kamper så langt, og inkludert slutten av fjorårets høst har HamKam scoret flere enn ett i kun én av de siste 10 kampene.
    2023-oppgjørene mellom Brann og HamKam var de første innbyrdes møtene på rundt 15 år, og 2-1 i Bergen ble fulgt opp av 0-2 på Hamar. Møtene mellom disse to klubbene var relativt faste innslag på kalenderen fra 70-tallet til midten av 90-tallet, men på denne siden av tusenårsskiftet har stadig ulik divisjonsstatus gjort sitt. Brann har perfekte fem seire på fem hjemmemøter med HamKam siden år 2000.
    Kveldens hoveddommer er Marius Lien fra Fossum IF Skien. Imran Tariq og Aleksander Jæger er assistentdommere, mens Sondre Brudvik er fjerdedommer. Rohit Saggi og Eivind Bodding er VAR-dommere.
    Brann gjør tre endringer fra laget som startet mot Viking, og Joachim Soltvedt, Sander Kartum og Niklas Castro er inne for Svenn Crone, Niklas Wassberg og Magnus Warming.
    HamKam med fem endringer fra laget som startet på Lerkendal, og John Olav Norheim, Vegard Kongsro, Tore Sørås, Snorre Strand Nilsen og Moses Mawa er ute til fordel for Sam Rogers, Gard Simenstad, Kristian Onsrud, Vidar Ari Jónsson og Oliver Kjærgaard.
    Brann inviterer til onsdagskamp på det som utvilsomt er blant de flotteste vårdagene i Bergen så langt, og værmeldingen en liten time før avspark er av den oppløftende sorten med solskinn og rundt 10 grader.
    Brann og HamKam entrer nå banen i Bergen. Rødtrøyene gikk på et overraskende hjemmetap mot FFK sist, og på solfylte Brann Stadion skal man i kveld vise at dette kun var unntaket som bekrefter regelen om et hjemmesterkt Brann-lag. Nå venter "Nystemten" og så avspark.
    0'
    HamKam sparker i gang oppgjøret.
    0'
    Gjestenes Sandberg med solen i ansiktet disse første 45 minutter. Rikelig med sol over arenaen på det som altså er en praktfull vårkveld i Bergen by.
    0'
    HamKam med en klar femmer bak når Brann triller ball innledningsvis her. "Mål-Pål" Kirkevold alene på topp for hamarsingene.
    1'
    Et innlegg fra Kristiansen til høyre, men Sandberg kan se at ballen ender på nettaket. Veteranen er altså høyreback for rødtrøyene i kveld.
    2'
    HamKam-frispark et stykke inne på Branns halvdel. Danske Kjærgaard tar seg rikelig med tid før han skal slå. Serven stanges unna.
    3'
    Vertene med frispark nær midten av gjestenes halvdel. Kort variant.
    4'
    Treffer trolig Sery Larsen, men det blir aldri en nevneverdig god heading. Langt utenfor fra dansken.
    4'
    Relativt pene og pyntelige første fem i Bergen. Stadion er godt besøkt på denne onsdagskvelden.
    6'
    Stor mulighet til Bjarnason for gjestene, som nesten tar ledelsen! Et langt innkast utarter i boksen, og etter rikelig med frem og tilbake får stopperen klemt til fra et stykke til høyre. Skuddet er lavt og har god retning, men dessverre for HamKam ender det utenfor. Kristiansen tar med seg ballen før den går ut til 5-meter. Nesten en pangåpning for HamKam!
    7'
    HamKam høyere i banen de siste minuttene her. Klart nærmest et ledermål etter de første rundt 10 på Brann Stadion.
    9'
    Når til slutt Finne bak i boksen. Klemmer til, men ballen blokkeres på vei mot mål. Enkelt for Sandberg.
    9'
    Dyngeland på et lite eventyr i egen sone, men sisteskansen lykkes og mottar applaus.
    11'
    Brann med en fin gjenvinning på HamKams halvdel. Til slutt kombinerer man seg frem til boksen, men der er Finne i offside.
    12'
    Ødegård i offside idet han angriper et utspill fra Sandberg. Kommer muligens fra offsiden der.
    13'
    HamKam absolutt med på leken det første kvarteret her, og man har vært frempå et par ganger. Simenstad slår hardt inn fra høyre, men Brann klarerer unna.
    15'
    Stor mulighet til Finne, men Rogers er reddende HamKam-engel! Fin Brann-fotball kulminerer med at Finne kommer seg nokså fri i boksen, og da klemmes det til. Rogers er imidlertid inne med en mesterlig blokkering og sørger for corner. Ikke langt unna 1-0 der. Solid stopperarbeid av HamKams nummer 3.
    16'
    Slås hurtig og kort. Blir etter hvert ny corner.
    16'
    Ny kort variant. Markeres for offside.
    16'
    Merkelig situasjon. Må ha vært Soltvedt som var innenfor.
    16'
    Lagene har med dette én stor målsjanse hver. I sum ganske så jevne første 20 på Brann Stadion.
    18'
    HamKam-frispark rett inne på Branns halvdel. Onsrud slår kort.
    19'
    Brann-frispark til venstre på egen halvdel. Soltvedt med en kort variant.
    20'
    Pallesen sklir foran en Kjærgaard i rollen som sulten hai, men stopperen unngår brudd. Får spilt til rød mann. Kunne blitt farlig.
    21'
    Mange tror Finne har sendt Brann foran, men flagget kommer opp! Nok en gang fine kombinasjoner sentralt i banen, hvor det er Kartum som er nest sist på ballen på vel 16 meter. Den ender i beina på Finne, som ikke nøler idet han setter ballen i nettet. Ser ut som en korrekt offside.
    22'
    To baller på banen, og gjestene i hvitt har ikke hastverk med å sparke den ene bort. Levert en god første halvdel av omgangen, gjestene fra Hamar.
    24'
    Finne på ferde til venstre i boksen. Spiss vinkel og rett på Sandberg. Enkelt for sisteskansen.
    26'
    Nok et langt innkast fra Hamkam, og nok en gang spretter ballen rundt i 16-meteren. Blir et skudd som blokkeres.
    27'
    Jonsson kommer fra andre siden av banen for å ta et innkast, og sånt blir man ikke populær av på Brann Stadion. Kort tid etter er det Kjærgaard som har meget god tid idet han skal slå et frispark på andre siden.
    27'
    HamKam-frispark til høyre i banen. Serven fanges greit i boksen.
    28'
    Brann-frispark langt til venstre i banen. Kort variant.
    28'
    Fortsatt ingen veldig spektakulær omgang med fotball, dette, selv om begge lag har hatt sine muligheter.
    30'
    HamKam-frispark til venstre på egen halvdel. Slås langt.
    30'
    Stor mulighet til Simenstad men Dyngeland er med på leken for Brann! Nok en gang til høyre i boksen gjestene får avsluttet. Dette er en slags markkryper, og retningen er meget spennende. Dyngeland må ut til sin høyre for å slå til corner. Absolutt et skudd han skal ta, men likevel en stor mulighet.
    31'
    Stanges unna.
    31'
    Brann-frispark nær midten av HamKams halvdel, og en Heltne Nilsen som vil ta det hurtig, ender opp med å legge Ødegård i bakken i prosessen. Sistnevnte overlever i aller høyeste grad og får brukt et par sekunder. Slås til slutt kort.
    32'
    Ekstremt med stopp i spillet nå, og alle skjønner jo hvem som har minst imot det. Utvilsomt HamKam som lykkes best med sitt her nå. Skal også nevnes at man har kommet til to store muligheter så langt.
    34'
    Gult kort til HamKam
    Niklas Ødegård
    Kommer inn noe røft i en duell. Greit kort.
    35'
    Brann-frispark nær midten av egen halvdel. Kort variant.
    35'
    Treffer Heltne Nilsen, som prøver å heade til medspiller. Avverges i første omgang.
    37'
    Brann med mange mann på HamKams halvdel, men balltempoet er ikke optimalt. Gjestene forsvarer seg ganske greit idet det lakker og lir mot pause.
    39'
    Finne er etter et fremspill, men det ser ikke ut som om han får avsluttet. Sandberg overtar.
    39'
    40'
    Treffer Finne langt bak i boksen. Hans forsøk når aldri frem.
    40'
    21 av banens 22 aktører fra midten av HamKams halvdel og inn nå, og Brann med et ganske så konstant trykk mot gjestenes mål idet vi er få minutter unna pausepraten.
    42'
    Kornvig i bakken etter et ublidt møte med Sandberg. Dansken er med videre. "Svensken, dansken og nordmannen" i aksjon der. Norsk-chilenske Castro med innlegg, mens Kornvig gikk i bakken etter at Sandberg bokset unna.
    43'
    VAR inne noen sekunder for å sjekke en potensiell straffe da Kornvig gikk i bakken.
    44'
    Nevnte Sandberg med gode første 45 minutter her, men sisteskansen har også fått god hjelp av de foran seg. I sum en god første omgang av gjestene.
    45'
    Mange baller uten adresse fra et klarerende HamKam-lag nå. Man venter nok på pause.
    45'+2
    Rogers nok en gang god idet det blokkeres. Finne som prøver seg fra høyre i boksen. Blir corner. Viktig involvering.
    45'+2
    Får etter hvert ballen i retur. Innlegg nummer to heades ufarlig utenfor.
    45'+3
    45'+3
    Vi er halvveis i programmet på Brann Stadion, hvor det står 0-0 mellom Brann og HamKam. Lite spektakulære første 45 minutter i vårlige Bergen. HamKam kunne med litt marginer satt et tidlig ledermål, men Brynjar Bjarnason måtte se at nesten ikke fikk rødtrøyene av hesten da han avsluttet fra godt hold etter snaut 10 minutter. Bård Finne stod etter hvert for Branns to beste forsøk, men etter at Sam Rogers først blokkerte mesterlig kom flagget opp da han satte ballen i nettet rundt halvveis i omgangen. Hamarsingene har i sum levert en god omgang her, og i likhet med Bjarnason var etter hvert Gard Simenstad marginer unna et overraskende ledermål. Lenge var dette spillemessig nokså jevne første 45 minutter, før Brann tok mer og mer over mot slutten. Alt i alt et noe avventende preg i Bergen, og de fremmøtte håper nok på flere målsjanser etter hvilen.
    45'
    Brann sparker i gang andre omgang.
    45'
    Finne slår mot Castro til venstre i banen og boksen, men det nøles for mye. Skuddet blokkeres umiddelbart til corner. Bra av Finne i forkant.
    46'
    Blir etter hvert Kartum som prøver seg fra rundt 16 meter, men skuddet når aldri frem.
    46'
    Et innlegg mot Castro, som denne gangen bruker hodet. Ballen blokkeres etter kort tid. Ny corner for et Brann som spiller med mye energi.
    47'
    Treffer Pallesen, som header et stykke utenfor i boksen. En slags halvsjanse for vertene, som har vært energiske etter hvilen her.
    47'
    Brann, Brann og atter Brann etter hvilen her. Konstant trykk mot gjestenes mål tidlig i omgangen.
    49'
    Branns 10. corner stanges høyt over av Heltne Nilsen. Brann med mange offensive involveringer og en del tendenser, men få store målsjanser.
    50'
    Brann-frispark nær midtsirkelen. Kort variant.
    51'
    HamKam kriger i egen boks og får avverget. Rødtrøyene nærmer seg dusinet fullt av cornere nå.
    52'
    Brann-fruspark dypt på egen halvdel.
    53'
    Et fremspill mot Finne, som likevel er langt unna å nå den. Ikke optimal presisjon for et Brann-lag som opplever mye nesten nå.
    55'
    Spillerbytte - HamKam
    Inn: Vegard Kongsro
    Ut: Oliver Kjærgaard
    55'
    Inn: Tore Sørås
    Ut: Niklas Ødegård
    55'
    Brann-frispark nær midten av HamKams halvdel. Heltne Nilsen slår mot venstre.
    56'
    Kort variant, men HamKam får klarert unna et innlegg i første omgang. Blir så en 13. (!) corner for vertene.
    56'
    Ny kort variant. Også denne med samme utfall som tidligere. HamKam får klarert i første omgang.
    56'
    HamKam med ingenting å by på fremover i banen så langt etter hvilen, etter en første omgang der man altså kom til to gode muligheter. Mye Brann idet vi etter hvert passerer timen.
    58'
    Treffer etter hvert Simenstad, som prøver seg fra rundt 16 meter. Blokkeres tidlig til ny corner.
    59'
    Kornvig stanger unna for vertene.
    60'
    Kartum på ferde til venstre i boksen. Et innlegg avverges til Branns 14. corner.
    61'
    Kort variant. Blir en del trekk og noe nesten, men HamKam får ballen unna. HamKam definitivt gode og noe heldige her.
    61'
    Kornvig med et innlegg i bølgen etter corneren, og et innlegg ender med corner fra andre siden. Cornerbonanza her.
    63'
    Serve fra Soltvedt, som må se at gjestene nok en gang kriger bra. Ebber ut med frispark utover.
    63'
    Spillerbytte - Brann
    Inn: Felix Horn Myhre
    Ut: Sander Erik Kartum
    63'
    Inn: Magnus Warming
    Ut: Niklas Fernando Castro
    63'
    HamKam-frispark på vel 16 meter. Langt fra Sandberg.
    63'
    Lite etter hvilen som tyder på at det kommer til å skje, men man sitter med en slags følelse av at det hadde vært typisk Branns sesonginnledning om gjestene tok ledelsen her.
    65'
    Et langt innkast skaper smått paniske tilstander bak hos Brann, men trolig er det Sery Larsen som er sist på ballen foran Dyngeland. Kirkevold like ved. Får noen i hvitt avsluttet der, er det fare på ferde. Dyngeland kan til slutt plukke nokså enkelt.
    66'
    Brann-frispark utenfor egen boks. Slås hurtig og kort.
    66'
    Dyngeland gjør det i overkant spennende for seg selv både én og to ganger i egen sone, men slipper unna. Først idet det vendes til venstre, før han må se at pasningen til høyre i boksen er innom en i hvitt.
    68'
    Warming med et spennende initiativ til venstre i boksen, men et håpefullt hjemmepublikum må se at ballen ender i nettveggen. I farten vanskelig å se om det er skudd eller innlegg det prøves på. Trolig skudd.
    68'
    Jonsson i offside til venstre i banen.
    69'
    Nesten, nesten og atter nesten for Brann, som sliter med å omsette spillemessig overtak og tendenser til målsjanser. Nok en kort corner. Hamkam avverger i første omgang.
    70'
    HamKam-frispark et stykke utenfor egen boks. Langt fra en Sandberg som har blitt satt på ganske få reelle prøver etter hvilen.
    71'
    Forlenges i boksen. Viktig sett med Brann-øyne. God serve.
    72'
    Totalt hele 20 cornere i denne kampen nå. Et realt skudd for baugen for alle som tenker at "corner er mål" at det fortsatt står 0-0.
    73'
    Inn: Aune Heggebø
    Ut: Emil Kornvig
    73'
    Inn: Snorre Strand Nilsen
    Ut: Gard Simenstad
    74'
    Inn: Moses Dramwi Mawa
    Ut: Vidar Ari Jónsson
    74'
    Nok en gang Pallesen som er høyest, men som tidligere i omgangen heades det ufarlig utenfor. Brann med elleville 17 cornere så langt.
    74'
    Myhre mottar ballen til venstre i banen og så boksen, men innbytteren nøler i overkant mye. De fremmøtte håpet på noe mer spektakulært der.
    76'
    Brann-frispark rett inne på gjestenes halvdel. Slås kort.
    77'
    Mye som tyder på at Brann når 20 cornere i kveld. På den 18. får Pallesen headet, men ballen stoppes tidlig på sin vei mot mål. Nok en gang nesten for vertene.
    77'
    Brann-frispark et stykke fra midtsirkelen. Rogers har tatt telling i egen sone og får tilsyn. Frisparket slås til slutt kort.
    78'
    Rogers med igjen etter en stund nede. Meget pigg idet han entrer gresset. Levert gode rundt 80 minutter her.
    80'
    Brann-frispark ikke langt fra midtstreken. Mye av den slags nå. Kort variant.
    81'
    Mål for Brann!
    Brann 1 - 0 HamKam
    Mål: Aune Heggebø
    Målgivende: Bård Finne
    Plutselig smeller det foran Sandberg, og det er Heggebø som regelrett banker vertene i føringen! Brann på det som virker å være den 100. visitten på HamKams halvdel. TIl venstre i boksen ser man ut til å stoppes, men Finne får likevel lagt lavt inn foran flere i hvitt. Dette lukter Heggebø, som er der med bredsiden et stykke utenfor første stolpe. Skikkelig goalgetterscoring av Branns nummer 20 der.
    81'
    Ender til slutt med at Finne får avsluttet til høyre i boksen. Ser ut til å gå via en i hvitt, men ingen corner. Ny halvsjanse.
    83'
    Mye energi i Brann også etter ledermålet. Fremstår som en veldig fortjent hjemmeledelse, dette.
    84'
    Inn: Henrik Udahl
    Ut: Pål Alexander Kirkevold
    85'
    Gult kort til Brann
    Eirik Horneland
    Horneland får det gule av dagens kampleder, men i farten uvisst hva som ble sagt. I likhet med flere er Brann-treneren engasjert her.
    85'
    Stanges unna i første omgang.
    86'
    Brann på en kontring etter HamKams corner, men til slutt ender et innlegg bak mål.
    87'
    HamKam med flere mann fremme mot slutten, men til slutt kommer flagget opp. Trolig Bjarnason det markeres på.
    89'
    Finne er etter ballen utenfor HamKam-boksen, men det markeres for offside.
    89'
    Warming med en stor mulighet for Brann, men Sandberg redder HamKam! Plutselig er dansken fri og frank til venstre i boksen, men en god Sandberg varter opp med en solid beinparade. En av Branns klart beste muligheter i kveld. Marginer unna 2-0 der. Brann har hatt få så store muligheter i kveld.
    90'+1
    Brann-frispark i egen sone etter en HamKam-visitt. Langt fra Dyngeland.
    90'+2
    HamKam med et par offensive involveringer helt på tampen her. Kristiansen sleiver, men kan likevel se at klareringen hans ender over.
    90'+4
    Treffer Kongsro foran i boksen, og innbytteren header mot mål fra ganske interessant hold. Ballen ender imidlertid et stykke over.
    90'+4
    90'+5
    Marius Lien markerer for full tid i Bergen, hvor det ender 1-0 mellom Brann og HamKam. Innbytter Aune Heggebø til slutt forskjellen på lagene på Brann Stadion. Lagene tok pause på 0-0 etter ikke veldig sjanserike første 45 minutter, og også etter hvilen slet Brann med å omsette trekk og offensive involveringer til klare målsjanser. Omgangen skred lenge frem med mye nesten, men i en verden der nesten sjeldent får noen av hesten, ble til slutt innbytter Aune Heggebø dagens mann for Brann-fansen. Etter snaut 10 minutter på banen fikk Heggebø satt det som altså ble kampens eneste fulltreffer. HamKam forsvarte seg bra i stort sett hele kveld, men et øyeblikks uoppmerksomhet i egen boks ble altså utslagsgivende. Alt i alt en fortjent hjemmeseier på Brann Stadion i kveld, og rødtrøyene slår med dette tilbake etter tapet mot FFK sist.