1-1
296
2 335

Ble dekket av NTB

Hei, og hjertelig velkommen til Champions League-kampen mellom Brøndby og Vålerenga Kvinner.
    I en tid preget av mye uforutsigbarhet har det vært vanskelig å få gjennomført CL-kampene mellom dagens motstandere. Vålerenga og Brøndby skulle egentlig møttes over to kamper i desember i fjor, men etter at danskene hadde coronasmitte i troppen i forkant av kamp 1 ble Brøndby-spillerne satt i karantene. De reiste til Norge med spillere som skulle vært i karantene og derfor kunne ikke kampen spilles. Returoppgjøret som skulle spilles i Danmark uken etter ble også utsatt ettersom Brøndby fikk nok et smittetilfelle i troppen noen dager senere.
    Kampene ble omberammet til 7.februar (Norge) og 14.februar (Danmark), men hvis man tar en rask titt på kalenderen ser man at det er 11.februar i dag. På grunn av strenge innreiseregler til Norge måtte de finne et annet alternativ for å få gjennomført kampene. Dobbeltoppgjøret ble i stedet til en enkel utslagskamp, som det så ut til at skulle spilles på nøytral bane på Kypros. Det ble det ikke noe av og nå skal lagene møtes over en kamp i Danmark. Vinneren av dagens kamp går dermed videre til 8-delsfinale.
    Vålerenga har for første gang klart å kvalifisere seg til Champions League. De fikk 2.plass i ligaen i 2019-sesongen bak LSK kvinner og måtte dermed igjennom to kvalifiseringsrunder. Det skulle vise seg å ikke være noe problem for Vålerenga som vant 7-0 mot både færøyske KÍ og litauiske Gintra.
    Brøndby er på sin side en rutinert klubb i Champions League og har vært med i det gjeve selskap i samtlige år siden 2003. De kom til semifinalen i 2014-2015-sesongen. Forrige sesong røyk de ut mot Glasgow City i 8-delsfinalen. Det er heller ikke første gang de har møtt norske lag i CL. I 2007 slo de ut Kolbotn, mens de har røket ut mot LSK Kvinner over to kamper i både 2017 og 2018.
    Det er noen profilerte spillere som har forlatt Vålerenga siden desember. Fjorårets kaptein Sherida Spitse har signert for Ajax, mens fjorårets toppscorer i Toppserien Ajara Njoya har forlatt Vålerenga til fordel for Atletico Madrid. I tillegg har den nederlandske forsvarspilleren Maruschka Waldus signert for Adelaide United i Australia.
    Vålerenga har ikke bare mistet spillere, men også forsterket seg siden sesongslutt i desember. Elise Thorsnes og Ylinn Tennebø, som begge spilte for Avaldsnes i fjor, har signert for Vålerenga. Midtstopper Camilla Huseby vender tilbake til Norge etter et opphold i svenske Djurgården og har signert to år med Vålerenga. 17 år gamle Amanda Andradóttir signerte også for Vålerenga tilbake i desember, og blir omtalt som et stort talent. Problemet med forsterkningene er at ingen av spillerne kan registreres i Champions League-troppen før 25.februar.
    Det er en gammel kjenning for Vålerenga på motsatt banehalvdel i dag. Theresa Eslund spilte for Vålerenga i 2017 og starter i dag på høyrebacken til Brøndby, med kapteinsbindet rundt armen.
    Malin Sunde som tidligere har spilt for Trondheims-Ørn og Sandviken starter i midtforsvaret for Brøndby i dag. Hun terminerte kontrakten med Sandviken i august 2020 før hun noen dager senere ble klar for Brøndby. Brøndby signerte også Katrine Winnem Jørgensen fra Røa i desember, men i likhet med de nye spillerne til Vålerenga kan hun ikke registreres til CL-troppen før 25.februar.
    Vålerenga har også noen dansker i sin tropp. Rikke Marie Madsen, Janni Thomsen og dagens Vålerenga-kaptein Stine Ballisager Pedersen starter alle dagens kamp. I tillegg kommer hovedtrener Jack Majgaard Jensen fra Danmark.
    Spillerne er på vei ut på banen og det er snart kamp på Brøndby Stadion!
    0'
    Brøndby tar avspark og kampen er i gang!
    1'
    Brøndby får innkast som Eslund tar raskt, men Stefanovic klarerer ut til nytt innkast med hodet.
    1'
    Det blir et stopp i spillet etter at Stefanovic ligger nede, men serberen kommer seg opp på beina igjen.
    2'
    Vålerenga får frispark på egen halvdel.
    3'
    Vålerenga med ballen i eget forsvar, og spiller fram og tilbake på sidene.
    4'
    Ildhusøy slår inn fra høyrekanten, men innlegget har ingen adresse i boksen og går over dødlinja på motsatt side.
    5'
    Det er Vålerenga som har tatt kontroll over ballen de første minuttene av kampen her.
    6'
    Bott og Jensen kombinerer utenfor 16-meteren til danskene, før sistnevnte prøver å tre igjennom Brøndby-forsvaret med en lobb. Det mislykkes hun med og de må starte på nytt.
    7'
    Nygard vinner ballen høyt i banen og spiller ut på Bott som får et touch på ballen før den går i hanskene på Brøndby-keeperen.
    8'
    Aiaiai, meget solid mulighet til Vålerenga! Nygard slår en god pasning opp på Jensen som bryster den ned og slår videre på Madsen. Den danske angrepsspilleren kommer seg inn i 16-meteren og for skutt, men ballen går til side for mål.
    10'
    Vålerenga fortsetter med det gode spillet. Denne gangen kombineres det fint på høyresiden og Ildhusøy finner Nygard i boksen. Hun skyter på ball, men skuddet går rett på keeper.
    11'
    Brøndby med innkast ute til venstre.
    14'
    Rikke Marie Madsen blir spilt i bakrom og får kontroll på ballen utenfor 16-meteren, spiller videre på Nygard i boksen som blir felt.
    15'
    Gult kort til Brøndby IF
    Mille Gejl Jensen
    Legger Nygard i bakken.
    15'
    Vålerenga scorer på straffe!
    Brøndby IF 0 - 1 Vålerenga
    Mål: Dejana Stefanovic
    Vålerenga går opp i ledelsen mot Brøndby! En fantastisk straffe av Stefanovic som banker ballen nede til venstre. Brøndby-keeper Bahrenscheer går feil vei og dermed har Vålerenga fått en drømmeåpning!
    16'
    Frispark til Vålerenga i god posisjon rett utenfor 16-meteren.
    18'
    Stefanovic og Tomter står klar for å ta frisparket på 16,5 meter.
    18'
    Stefanovic tar frisparket og sikter mot keeperhjørnet, men ballen går på utsiden av stolpen.
    19'
    Catherine Bott som har bekledd høyreback-rollen tidligere har i dag blitt plassert som venstrekant.
    21'
    Vålerenga spiller oppover høyresiden, men Maja Kildemoes klarerer til innkast.
    22'
    Brøndby med kort og raskt spill og kommer til et godt angrep. Eslund slår inn fra høyre mot bakerste stolpe, men Thomsen klarerer til corner.
    23'
    Vålerenga får klarert etter at corneren blir tatt kort før den legges inn mot bakerste stolpe.
    23'
    Maja Kildemoes
    Takler Stefanovic og får det gule kortet.
    23'
    Tomter kommer oppover venstresiden, men det er danskene som vinner et innkast.
    25'
    Brøndby kommer oppover på Vålerenga sin halvdel, men Ildhusøy gjør en god defensiv jobb og vinner ballen tilbake.
    26'
    Brøndby får frispark på Vålerenga sin halvdel, men den tas raskt.
    27'
    Danskene har kommet litt mer inn i kampen nå, etter en meget god start fra Vålerenga.
    28'
    Slås på første stolpe, men store deler av laget starter fra bakerste stolpe. Da blir en lett klarering.
    28'
    Kampen spilles på Brøndby Stadion som i utgangspunktet brukes av herrelaget til Brøndby. Derfor ser man på det som en nøytral bane.
    30'
    Vålerenga kommer seg oppover på venstre. Tomter spiller opp på Jensen som slår ut igjen på Bott, men danskene har kontroll.
    32'
    Litt tilfeldig skuddforsøk fra Vålerenga fra utsiden av 16-meteren og Brøndby-keeperen har god kontroll på skuddet.
    33'
    Brøndby spiller opp på feilvendte spillere, men får ikke mye tid til å få kontroll på ballen. Et aggressivt Vålerenga som presset de.
    34'
    Vålerenga bygger opp et veldig godt spill fra forsvaret og kommer seg til slutt opp på venstrekanten hvor Bott slår inn i boksen. Synne Jensen får et touch på ballen, men får ikke skikkelig kontroll på ballen. Dermed blir det ikke en skikkelig sjanse.
    37'
    Tomter slår opp på Rikke Marie Madsen, men hun mister fotfestet mens ballen er i lufta. Det gjør at Brøndby vinner ballen.
    38'
    God redning av Vålerenga-keeper Seabert. Agnete Nielsen får ballen på utsiden av 16-meteren og tar den med seg inn i boksen. Sikter mot det lengste hjørnet, men Seabert er nede og får en hånd på ballen etterfulgt av en klarering av Ballisager Pedersen.
    38'
    Nytt skudd fra Brøndby! Denne gangen fra rutinerte Nanna Christiansen som fyrer av rett på Seabert.
    40'
    Synne Jensen og Rikke Marie Madsen kombinerer utenfor 16-meteren, og førstnevnte kommer til et skuddforsøk som blir reddet.
    43'
    Stefanovic mister ballen og Lindhardt tar med seg ballen oppover i banen. Til slutt går hun på skudd fra rundt 16 meter, men skuddet går til side for mål. Nok en god mulighet for danskene.
    44'
    Malin Sunde tar med seg ballen over midtbanestreken og slår opp på høyrekanten, men Brøndby får ikke til en skikkelig sjanse.
    45'
    Lindhardt vinner ballen nok en gang og drar seg oppover i banen. Deretter spiller hun til en lagvenninne som skyter mot mål, skuddet blir blokkert og det blir corner.
    45'+1
    Bokses bort av Seabert.
    45'+1
    45'+2
    Vålerenga leder 1-0 til pause mot danske Brøndby. Vålerenga tok kommandoen fra start av og spilte fantastisk fotball første kvarteret. Det skulle bli lønn for strevet for etter 15 minutter spilt ble Nygard lagt i bakken innenfor 16-meteren og Stefanovic fikk æren av å ta straffesparket. Hun nølte ikke fra krittmerket og banket ballen nede til venstre, mens keeper gikk andre veien. Brøndby kom mer inn i kampen utover i omgangen. Et kvarter pause før 2.omgang spilles i gang!
    45'
    Vålerenga setter i gang denne 2.omgangen.
    46'
    Gjestene kommer seg oppover venstresiden med engang, men ballen går over dødlinja og Brøndby-keeperen starter med ballen.
    46'
    Vålerenga har med seg fire spillere på benken. Tre utespillere og en keeper. Sigrid Heien Hansen ble igjen i Norge etter en skade.
    47'
    Rikke Marie Madsen får ballen feilvendt, men kommer seg riktig vei og fosser framover i banen. Hun spiller Synne Jensen på åtte meter inne i boksen og hun kommer til skudd, men hun treffe ikke mål. Stor sjanse for Vålerenga!
    49'
    Vålerenga slår opp på Madsen, men Maja Kildemoes kommer seg foran og får klarert til innkast.
    51'
    Jensen drar av en spiller og spiller ut på Bott, sistnevnte prøver en finte i boksen, men mislykkes.
    52'
    Jensen drar seg innover i banen og spiller videre på Ildhusøy i boksen som kommer alene med keeper. Bahrenscheer redder forsøket, men det er nok en god sjanse for gjestene.
    53'
    Klareres.
    53'
    Tomter med et driv oppover venstresiden og kommer helt inn i boksen til Brøndby, der slår hun inn foran mål hvor Ildhusøy er plassert, men nok en gang blir avslutningen for dårlig.
    55'
    Duell mellom Ballisager Pedersen og Lindhardt, men begge spillerne kommer seg på beina.
    58'
    God gjenvinningsjobb av Bott som vinner ballen rett på utsiden av 16-meteren til Brøndby.
    58'
    Nielsen prøver å komme seg forbi Tomter i boksen, men en god forsvarsjobb av Vålerenga-spilleren stopper sjansen.
    59'
    Vålerenga får frispark på egen halvdel. Brøndby-kaptein Eslund får tilsnakk fra dommeren rett etterpå.
    60'
    Brøndby slår ballen inn i boksen på Nanna Christiansen som faller i det hun skal legge ned ballen. Den er viktig for Vålerenga, som kommer på plass igjen. Like etterpå får Christiansen et nytt forsøk som reddes av Seabert.
    63'
    Nå har Brøndby våknet litt og kommer til nok en god sjanse. Nielsen skyter mot mål, men Tomter blokkerer.
    64'
    Klareres i returrommet før en Brøndby-spiller fyrer av et skudd som går langt over mål.
    64'
    Et par raske balltap fra Vålerenga etter de vinner ballen tilbake.
    66'
    Brøndby etablerer seg inne på halvdelen til Vålerenga, men en stikker oppover i banen havner hos Seabert.
    67'
    Brøndby spiller i bakrom hvor Lindhardt nesten får en tå på ballen, heldigvis for Vålerenga sin del er Seabert våken i målet og kommer ut raskt nok for å plukke ballen.
    69'
    Et godt innlegg fra Thomsen mot bakre stolpe, men ingen Vålerenga-spillere er i området. Det er derimot Eslund som klarerer til corner.
    71'
    Klareres.
    71'
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Marie Dølvik Markussen
    Ut: Catherine Bott
    71'
    Ildhusøy spiller vegg med en lagvenninne før hun slår inn i boksen. Det innlegget blir blokkert og Vålerenga får corner.
    73'
    Slås inn mot første stolpe, men det blir ingen stor sjanse.
    73'
    Thomsen vinner ballen til høyre og driver framover på kanten. Sunde prøver å vinne ballen med en takling, men Thomsen kommer seg forbi og ned til dødlinja. Der får hun frispark mot seg i en duell.
    74'
    Vålerenga har jo ikke hatt den beste oppkjøringen til denne kampen. Både treningsnekt i perioder og lite treningskamper har vært en del av oppkjøringen de siste ukene.
    76'
    For en sjanse av Brøndby, og for en redning av Seabert! Innlegget fra høyre finner Nanna Christiansen i boksen som får headet ballen mot mål fra fem meter. En helt fantastisk redning av Seabert stopper danskene fra å utlignet!
    76'
    Mål for Brøndby IF!
    Brøndby IF 1 - 1 Vålerenga
    Mål: Josefine Hasbo
    Der sitter den for danskene og for et mål av Josefine Hasbo! Vålerenga header bort en høy pasning fra egen 16-meter. Ballen havner i beina på Stefanovic, men Hasbo stjeler ballen. Hun tar den med seg noen få meter før hun fyrer av et skudd som går oppe i krysset. Da er vi like langt på Brøndby Stadion etter 78 minutter!
    78'
    Ny sjanse fra Vålerenga. Ballen spilles opp på en feilvendt Rikke Marie Madsen i boksen. Hun slår videre på Synne Jensen som fyrer av, men skuddet går til side for mål.
    82'
    Spillerbytte - Brøndby IF
    Inn: Laura Munk Hermann
    Ut: Frederikke Lindhardt
    84'
    Madsen kommer seg nesten forbi siste forsvarspilleren og alene med keeper, men det blir bare nesten etter at Brøndby-forsvareren får et viktig touch på ballen.
    85'
    Stefanovic med balltap som gjør at Brøndby kommer i full fart opp i banen. Ender med corner.
    86'
    Sigurdardóttir klarerer med hodet.
    86'
    Høy ball opp mot Synne Jensen, men Malin Sunde kommer vinnene ut av duellen.
    87'
    Rikke Nygard kommer rettvendt og slår ut på Ildhusøy, men Brøndby vinner ballen før den kommer fram.
    88'
    Seabert kommer ut og får bokset bort. Godt keeper-spill!
    89'
    Markussen kommer ned til dødlinja og får lagt inn, men treffer litt dårlig på ballen og dermed kommer den ikke fram til en lagvenninne.
    90'+1
    Thomsen klarerer ut til corner for Brøndby.
    90'+2
    Stanges bort av Ildhusøy på første stolpe.
    90'+2
    Ny corner etter et skuddforsøk som blir blokkert.
    90'+2
    90'+2
    90'+3
    Straks klart for ekstraomganger mellom Brøndby og Vålerenga.
    1. ekstraomgang
    90'
    Brøndby setter i gang den første ekstraomgangen.
    91'
    Inn: Emilie Østerås
    Ut: Celin Bizet Ildhusøy
    91'
    Nygard mottar ballen inne i motstanderen sin boks. Får kontroll på ballen og drar seg bort fra noen Brøndby-spillere før hun legges i bakken. Denne gangen blir det ikke straffe.
    92'
    Synne Jensen kommer til skudd fra høyresiden i boksen, men forsøket går i tverrliggeren!
    93'
    Rikke Marie Madsen får dratt eg forbi en spiller før ballen blir klarert ut til corner for gjestene.
    94'
    Dommer blåser frispark til Brøndby.
    94'
    Hermann får ballen langt oppe på Vålerenga sin halvdel og prøver å lobbe ballen forbi forsvaret, men Seabert er ute for å plukke.
    96'
    Markussen blir blåst for offside.
    98'
    Markussen slår en god pasning opp på Jensen som tar ned ballen og prøver å komme seg forbi inne i boksen. Hun lykkes nesten, men Brøndby-forsvareren kommer seg mellom Jensen og ballen.
    99'
    Markussen drar seg nedover mot dødlinja på venstrekanten og slår inn mellom keeper og forsvar i boksen. Det er lite bevegelse i lagvenninne i boksen og ballen havner hos Brøndby istedenfor.
    101'
    Markussen har vært aktiv på venstrekanten til Vålerenga etter hun ble byttet inn og prøver å passere to spillere nede ved dødlinja. Det klarer hun ikke og blir lagt i bakken uten at dommer blåser for noe.
    103'
    Innlegg fra Eslund mot bakerste stolpe, hvor Nanna Christiansen står. Hun får ikke kontroll på ballen og dermed får Thomsen klarert.
    104'
    Nytt skuddforsøk fra Brøndby. Godt spill fra danskene før Hermann skyter i nettveggen.
    104'
    105'+1
    2. ekstraomgang
    105'
    Kampen er i gang igjen og Vålerenga starter med ballen.
    106'
    Spill på midtbanen innledningsvis nå.
    107'
    Ballisager Pedersen blir felt i det hun skal klarere på første stolpe og får frispark.
    108'
    Synne Jensen fosser framover i banen og har med seg Markussen, men velger å gå for skudd selv rett utenfor 16-meteren. Det var neppe det beste valget for skuddet var svakt og gikk rett på keeper.
    110'
    Frispark til Brøndby i høyre korridor inne på Vålerenga sin halvdel.
    110'
    Seabert plukker frisparket.
    111'
    Naturlig nok litt roligere press fra Vålerenga nå enn tidligere i kampen. Samtidig er det mange flere balltap enn i første omgangen hvor Vålerenga var fantastiske.
    112'
    Stefanovic vinner hodeduellen med Brøndby-keeperen, men headingen blir reddet på strek!
    113'
    Innlegg fra høyre for Brøndby som havner på bakerste, men Thomsen klarerer.
    114'
    Mye fram og tilbake i boksen før Mille Gejl skyter over mål.
    115'
    Fem minutter igjen og det er konstant sjanser i begge ender av banen.
    116'
    Nielsen kommer til skuddforsøk som går til side for stolpen.
    116'
    Frispark til Vålerenga etter at Thomsen ligger på bakken. Vålerenga-spilleren holder seg til hodet.
    117'
    Thomsen er oppe på beina igjen, og spillet starter.
    118'
    Rikke Marie Madsen slår hardt inn i boksen, men finner ingen medspiller før Nygard plukker ballen opp på motsatt side.
    119'
    Vålerenga presser på siste tiden her.
    120'
    Inn: Chirine Lahmti
    Ut: Freja Abildå
    120'+1
    Slås inn ved keeper og det blir ny corner.
    120'+1
    For en avslutning! Ballen faller ned i boksen og Vålerenga kommer til skudd på mål, men det blir reddet rett ved streken.
    120'+2
    Straffesparkkonkurranse
    120'+2
    Oppgjøret skal avgjøres på straffekonk!
    120'
    Mål: Ingibjörg Sigurdardottir
    120'
    Brøndby IF scorer på straffe!
    Mål: Agnete Nielsen
    120'
    Vålerenga misses the penalty
    120'
    Brøndby IF 2 - 1 Vålerenga
    120'
    Brøndby IF 2 - 2 Vålerenga
    Mål: Janni Thomsen
    120'
    Brøndby IF 3 - 2 Vålerenga
    Mål: Nanna Christiansen
    120'
    Brøndby IF 3 - 3 Vålerenga
    Mål: Synne Jensen
    120'
    Brøndby IF 4 - 3 Vålerenga
    Mål: Mille Gejl Jensen
    120'
    Brøndby IF 4 - 4 Vålerenga
    Mål: Rikke Nygard
    120'
    Brøndby IF 5 - 4 Vålerenga
    Mål: Chirine Lahmti
    120'
    120'
    Den er blytung for Vålerenga som spilte strålende fotball i store deler av kampen, men Brøndby vinner 6-5 etter straffekonk på Brøndby Stadion. Det var gjestene fra Norge som åpnet kampen best. Etter femten minutter ble Rikke Marie Madsen spilt i bakrom, før hun spilte videre på Nygard i boksen. Hun ble felt og dommeren pekte på straffemerket. Stefanovic var sikker fra krittmerket og klinket ballen nede til venstre. Vålerenga fortsatte det gode spillet, men Brøndby kom mer inn i kampen etterhvert. I 2.omgang mistet Vålerenga litt grep om kampen og Brøndby kom til flere god sjanser, men en solid Seabert i mål for Vålerenga stoppet flere forsøk. Skuddet til Hasbo etter 78 minutter var en perle av en avslutning som Seabert ikke hadde sjanse på. Dermed sto det 1-1 etter 90 minutter. Ekstraomgangene var fulle av sjanser til begge lag, men oppgjøret skulle avgjøres på straffekonk. Begge lag var sikre fra krittmerket, men Stefanovic, som tidligere i kampen scoret på straffe, brant sin straffe over mål. Det skulle vise seg å være avgjørende for sluttresultatet, og Brøndby går dermed videre til åttedelsfinalen i Champions League. Jeg takker for følget og ønsker en riktig god dag videre!