Ble dekket av Joachim Baardsen

Velkommen til dekningen av den tyske supercupfinalen mellom regjerende cupmester Borussia Dortmund og forrige sesongs Bundesliga-vinner Bayern München.
    Erling Braut Haaland starter for gultrøyene hjemme på Signal Iduna Park.
    Dortmund (4-1-3-2): Kobel - Passlack, Akanji, Witsel, Schulz - Dahoud - Reyna, Bellingham, Reus - Haaland, Moukoko.
    Bayern (4-2-3-1): Neuer - Stanisic, Upamecano, Süle, Davies - Kimmich, Goretzka - Coman, Müller, Gnabry - Lewandowski.
    Haaland begynner på topp sammen med talentfulle Youssoufa Moukoko, som bare er 16 år gammel.
    Dortmund stiller med det samme forsvaret som til tider slet i 5-2-seieren over Frankfurt i helgen. Det skyldes at typer som Mats Hummels, Dan-Axel Zagadou, Thomas Meunier og Raphaël Guerreiro ikke er tilgjengelig for spill.
    Haaland scoret mål nummer 61 og 62 for Dortmund i helgens serieåpning, i det som var jærbuens 61. kamp for tyskerne. I tillegg hadde han tre målgivende.
    Antall stemmer: 3393
    Lagene er ute på banen. Matchen er straks i gang. Dette blir et deilig oppgjør.
    Hele stadion applauderer for Bayern-legenden Gerd Müller som gikk bort denne uken.
    Haaland involverer seg umiddelbart. Kombinerer med Bellingham, som finner Reus. Dortmund-kapteinen prøver å finne Haaland i bakrom, men mislykkes.
    1'
    Dortmund har startet bra. Haaland er lett i steget. Virker sulten, som alltid.
    2'
    Åpenbart at det er mye prestisje i denne matchen. Tempoet er skyhøyt innledningsvis og det trykkes til i duellene.
    4'
    Bayern med innoverskrudd frispark. Bra slått, men ballen går helt inn til Kobel i Dortmund-målet.
    4'
    Dortmund slår langt mot Haaland. Nordmannen "biffes" bort av Süle, Bayerns svære stopperbamse. Det er garantert ikke den siste duellen mellom de to i denne matchen.
    5'
    Grusom feilpasning ved egen 16 meter av Dahoud. Heldigvis for ham så klarer ikke Gnabry å utnytte feilen.
    7'
    Gnabry bøyer et innlegg bak Dortmund-forsvaret. Witsel, som er omskolert fra midtbane til stopper, avverger til corner.
    8'
    Hjørnespark til Bayern München
    8'
    Passlack med en grov tabbe defensivt for Dortmund. Høyrebacken presses hjemover og forsøker å spille egen keeper, uten skikkelig oversikt. Ballen snappes av Bayern, men hjemmelaget får til slutt ryddet unna.
    11'
    Kampen preges av et veldig høyt tempo. Haaland ligger på offsidegrensen og jakter bakrom hele tiden.
    12'
    Lewandowski hælflikker Müller på løp mot Dortmund-målet. Bayern-legenden stoppes etter intense returløp av hjemmelagets spillere.
    13'
    Stor Bayern-sjanse! Passlack har startet fryktelig. To tabber som hver for seg er nok til å bli tatt av banen for. Denne gangen resulterer feilen i en mulighet for Müller. Nesten scoring for gjestene fra München.
    14'
    Enorm mulighet for Bayern! Igjen er det Passlack som roter bort ballen. Coman får avsluttet fra åtte meters hold, men skuddet går over mål.
    16'
    Trener Marco Rose bør vurdere å bytte ut 23 år gamle Felix Passlack her. Høyrebacken kunne kostet Dortmund tre baklengsmål allerede.
    18'
    Helt vill sjanse for Dortmund - og redning av Neuer! Plutselig spilles Reus gjennom Bayern-forsvaret. Dortmund-kapteinen får avsluttet godt, men Neuer strekker ut en fot og avverger på utsøkt vis.
    20'
    Haaland takles stygt av Süle. Bayern-stopperen får gult kort.
    23'
    Gult kort til Bayern München
    Niklas Süle
    23'
    Dortmund har en mulighet på frispark nå. Fin posisjon for høyrefoten til Reus.
    23'
    Skuddet går en meter over mål fra Reus.
    24'
    Haaland var småforbanna etter den taklingen fra Süle, så det ut til. Heltent som vanlig, nordmannen.
    24'
    Nå er det bråk her. Reus og Kimmich i munnhuggeri.
    25'
    Gult kort til Borussia Dortmund
    Marco Reus
    26'
    Reus får gult kort for en stempling på Upamecano.
    26'
    Nydelig match de første 25 minuttene.
    26'
    Haaland utfordrer Upamecano, og lykkes delvis. Nordmannen rykker ifra og får lagt inn, men Upamecano får hjelp av en lagkamerat.
    28'
    Haaland spilles på løp i bakrom. Han bøyer nakken og setter fart før han spiller på tvers mot Moukoko. Spissmakkeren er ikke våken nok, og pasningen snappes opp.
    30'
    Moukoko kommer til avslutning i angrepet etterpå. Rett på Neuer.
    30'
    Mahmoud Dahoud
    32'
    Frispark til Bayern i fin innleggsposisjon.
    33'
    Dortmund får avverget.
    33'
    Så er det Passlack igjen. Lager et unødvendig frispark i duell med en feilvendt Gnabry.
    34'
    Hvordan ble det IKKE mål for Bayern?
    34'
    Kimmich slår frisparket fra siden flatt inn i 16-meteren. Der får først Müller avsluttet. Så er det Lewandowski som skyter. Skuddet blokkeres til corner.
    35'
    Lewandowski saksesparker ballen mot mål, men treffer ikke skikkelig.
    36'
    Haaland spiller gjennom Moukoko, som setter ballen i mål, men nettkjenningen annulleres korrekt for en meters offside.
    37'
    Moukoko har en hel banehalvdel å spille Haaland gjennom på, men 16-åringen slurver i pasningsspillet og Bayern får brutt ballbanen.
    38'
    Haaland bommer alene med keeper! Endelig stemmer pasning og løp for nordmannen, men avslutningen er ikke godt nok. Neuer redder.
    39'
    Det er for øvrig et helt vilt mottak i forkant av avslutningen fra Haaland. Verdensklasse.
    40'
    Mål for Bayern München!
    Borussia Dortmund 0 - 1 Bayern München
    Mål: Robert Lewandowski
    Målgivende: Serge Gnabry
    41'
    Halvannet minutt etter at Haaland var nære ved å sende Dortmund i ledelsen, gjør Lewandowski det for Bayern. Gnabry snurrer rundt med en hjelpeløs Passlack og finner polakken inne i feltet på et fantastisk løp. Ingen er i nærheten av å stoppe Lewandowski, som stanger ballen i mål.
    43'
    Stor underholdning på Signal Iduna Park de første 45 minuttene. Vi er heldige som får fotballopplevelser som dette på en tirsdagskveld. Kampen lever, men defensivt er Dortmund skjøre.
    45'
    Løpet til Lewandowski i forkant av scoringen er så bra at man knapt forstår det. Få andre spisser klarer å komme i en slik fart i en slik situasjon.
    45'+2
    Antall stemmer: 1401
    Ingen endringer på lagene. De siste 45 minuttene er i gang.
    46'
    Bayern går rett i angrep. Coman skyter. Skuddet blokkeres.
    46'
    Matchen fortsetter i høyt tempo, som før hvilen.
    47'
    Haaland går på utallige fine løp, men kun én gang har jærbuen blitt spilt gjennom så langt.
    47'
    Hjørnespark til Borussia Dortmund
    48'
    Reus slår inn. Neuer bokser corneren unna.
    49'
    Spillerbytte - Bayern München
    Inn: Leroy Sane
    Ut: Kingsley Coman
    49'
    Borussia Dortmund 0 - 2 Bayern München
    Mål: Thomas Müller
    Målgivende: Robert Lewandowski
    49'
    Davies bryter gjennom langs Bayerns venstreside. Canadieren bruker farten før han slår inn mot Lewandowski. Spissen møter på første stolpe og hælflikker ballen videre til Müller som plasserer ballen inn i et tomt bur.
    51'
    Blytung start på andreomgangen for Haalands Dortmund, men to scoringer vil være nok til å få straffesparkkonkurranse etter 90 minutter her.
    52'
    Reyna sitter ned med en skade, men amerikaneren ser ut til å fortsette.
    52'
    Haaland scorer, men dommeren blåser for offside. Hva sier VAR?
    53'
    Haalands nettkjenning annulleres. Marginal den der.
    53'
    Det var en klassisk Haaland-scoring, for øvrig. Nordmannen ble spilt gjennom, tok to-tre kjappe ballberøringer før han plasserte ballen ned i det høyre hjørnet for Neuer. Synd han ikke var på riktig side da pasningen gikk.
    55'
    Dortmund med ballen nå.
    57'
    Schulz ser mot Haaland. Innlegget fra venstre er bra, men Davies får headet til corner.
    57'
    58'
    Spillerbytte - Borussia Dortmund
    Inn: Donyell Malen
    Ut: Youssoufa Moukoko
    58'
    Malen er hentet fra PSV for å erstatte Jadon Sancho. Kommer innpå her nå.
    59'
    Haaland med en meget god prestasjon. 21-åringen rykker ifra Upamecano og slår inn foran mål. Timingen er dessverre ikke til stede med lagkameratene.
    62'
    Dortmund har hatt ballen mest etter Bayerns 2-0-scoring, og jager redusering, men hjemmelaget må samtidig passe seg for overganger imot her hvis de mister ballen.
    62'
    Mål for Borussia Dortmund!
    Borussia Dortmund 1 - 2 Bayern München
    Mål: Marco Reus
    64'
    Kapteinen tar ansvar!
    65'
    Det er en drømmescroing av Marco Reus! Dortmund slår langt. Bellingham fanger ballen og spiller til lagkapteinen. Reus skrur ballen opp i vinkelen fra 18-19 meter.
    65'
    Haaland fyrer opp publikum her!
    66'
    Det koker på Signal Iduna Park! 25.000 tilskuere lager et voldsomt leven i hjemmelagets jakt på utlignig.
    67'
    En halv omgang igjen for Dortmund å score på. 2-2 her vil bety straffesparkkonkurranse umiddelbart. Ingen ekstraomganger.
    69'
    Bellingham skaffer Dortmund frispark i gunstig posisjon.
    69'
    Reus slår inn mot Haaland. Neuer fanger ballen.
    70'
    20 minutter igjen. Dortmund kjører her nå.
    70'
    71'
    Reus vinner et hjørnespark.
    72'
    Haaland stiller seg opp.
    72'
    Reyna slår inn. Det blir upresist. Neuer plukker igjen.
    72'
    Bayern angriper nå.
    72'
    Lewandowski drar seg fri på 16 meter. Skyter. Skuddet går en liten meter utenfor.
    73'
    Inn: Corentin Tolisso
    Ut: Serge Gnabry
    73'
    2003-modellen Jamal Musiala skal inn for Bayern. Den gutten er egentlig bare for god. Blir spennende å se ham her de siste minuttene.
    73'
    Inn: Jamal Musiala
    Ut: Thomas Müller
    73'
    Borussia Dortmund 1 - 3 Bayern München
    Målgivende: Corentin Tolisso
    74'
    Akanji roter det til for Dortmund.
    74'
    Dortmunds sveitsiske stopper bruker for lang tid med ballen som en av lagets bakerste menn. Innbytter Tolisso får blokkert pasningsforsøket og ballen går rett til Lewandowski. Han tar et touch og plasserer ballen sikkert i mål.
    75'
    Katastrofalt for Dortmund - og de kan kun skylde seg selv. I første omgang hadde høyreback Passlack tre grove tabber alene, uten å bli straffet for dem. Nå var flaksen brukt opp for Akanji.
    76'
    Inn: Marco Pasalic
    Ut: Giovanni Reyna
    78'
    Tempoet har falt etter Bayerns 3-1-scoring. Naturlig nok. Kampen virker kjørt for Dortmunds del - hvis ikke det skjer noe ekstraordinært her de 10 siste minuttene.
    79'
    Haaland går knallhardt inn i Neuer.
    80'
    Nordmannen har ikke mulighet til å nå ballen, men flekser litt muskler i en hodeduell med Neuer - som var på tur utenfor 16-meteren.
    81'
    Malen setter fart langs venstresiden, men Stanisic holder følge.
    82'
    Leroy Sane
    83'
    Inn: Reinier
    Ut: Jude Bellingham
    84'
    Inn: Marius Wolf
    Ut: Felix Passlack
    84'
    Rose gjør to bytter på tampen. Setter inn den ferske OL-vinneren Reinier fra Brasil.