Hei og velkommen til denne livedekningen av Borussia Dortmund mot Bayern München. Lagoppstillingene er på vei!
    Dortmunds startellever: Hitz- Akanji, Hummels, Can - Meunier, Passlack, Delaney, Dahoud - Brandt - Reus, Haaland
    Dortmunds benk: Drljaca - Bellingham, Reinier, Guerreiro, Reyna, Wolf, Witsel, Schulz, Piszczek.
    Disse starter for Bayern: Neuer - Davies, Pavard, Süle, Hernandez - Kimmich, Martinez, Tolisso - Müller, Lewandowski, Coman
    Bayern-benken: Nübel - Gnabry, Zirkzee, Boateng, Alaba, Fein, Tillman, Richards, Musiala.
    Erling Braut Haaland starter kveldens supercupfinale. Den norske landslagsspissen får blant annet selskap av kaptein Marco Reus i Dortmund-angrepet.
    Ungguttene Giovani Reyna (17) og Jude Bellingham (17) har startet begge Dortmunds ligakamper. Til storkampen mot Bayern er de plassert på benken. Også Axel Witsel og Raphaël Guerreiro er ute av startoppstillingen. For Bayern er blant annet Serge Gnabry benkvarmer. Det er et hint av b-preg, spesielt over Dortmund, til denne kampen. Kanskje vekter de ligaen som viktigere?
    Kampene mellom Dortmund og Bayern blir kalt "Der Klassiker". Denne gangen møtes de to gigantene i den tyske supercupfinalen. Det er vinneren av ligaen og vinneren av cupen som spiller denne kampen.
    Stjernespillerne Leroy Sané, Leon Goretzka og Jadon Sancho går alle glipp av kveldens kamp. Sistnevte har vært ryktet bort fra Dortmund gjennom hele sommeren, men er enn så lenge i Tyskland.
    Dortmund og Bayern er de to største favorittene til å vinne Bundesliga, men har ikke fått en optimal start i den tyske ligaen. Det er spilt to kamper og begge klubbene står med tre poeng hver. I helgen tapte de begge, og Bayern gikk på et sjeldent 4-1-nederlag mot Hoffenheim.
    Også fjorårets supercup var det Dortmund og Bayern som møttes. Den gangen vant de gulkledde 2–0 etter scoringer av Jadon Sancho og Haalands forgjenger, Paco Alcacer.
    Der er årets supercup i gang! Hvem går seirende ut og plukker med seg årets første trofé?
    1'
    Haaland presser aggressivt fra start, men Bayern-forsvaret spiller seg greit ut.
    1'
    Davies og Coman kombinerer på kanten, men innlegget fra førstnevnte blokkeres.
    2'
    Ooouuff! Strålende angrep av Bayern, hvor Davies slår lavt inn i feltet mellom keeper og forsvar. Ingen i feltet er våken og får pirket den i mål.
    3'
    Det smeller noe voldsomt utenfor stadion i München. Virker som det er en del supportere samlet for å vise sin støtte. Så kan man jo tenke over hvorfor tribunene er tomme - jo for å holde folk fra hverandre og forhindre smitte.
    4'
    Dortmund med et godt angrep. Reus mottar ballen i boksen, drar av én, men blir stoppet før han får skutt.
    5'
    Det har vært en jevnspilt innledning, men begge lag viser vilje til å angripe. Det er to solide lag, men det er lov til å håpe på et mål eller to.
    6'
    Haaland vender godt opp 30 meter fra mål og triller ut til Passlack. Innlegget blir for dårlig og Bayern får kontroll.
    8'
    Davies vinner en corner for Bayern.
    9'
    Hummels nikker corneren ut av farlig sone.
    10'
    Kimmich kommer på et innlegg fra venstre og nikker hardt mot nærmeste hjørne. Dortmund-keeperen er våken, men det var en stor sjanse for de rødkledde.
    10'
    Haaland finner rom på kanten for får ballen med mye plass rundt seg. Nordmannen får en dårlig touch, men får lagt inn. Blir aldri farlig.
    12'
    Tolisso vinner en corner for Bayern.
    15'
    Dortmund får rensket unna etter corneren.
    15'
    Dortmund slår langt mot Haaland, men nordmannen taper duellen mot de store midtstopperne
    16'
    Dortmund vinner ballen høyt når de presser Bayern. Haaland får ballen og trer gjennom Reus. Kapteinen smeller til, men skuddet går via en fot og ut til corner.
    17'
    Hjørnespark til Borussia Dortmund
    18'
    Mål for Bayern München!
    Borussia Dortmund 0 - 1 Bayern München
    Mål: Corentin Tolisso
    Målgivende: Robert Lewandowski
    MÅÅÅL! Bayern kontrer lynraskt etter en Dortmund-corner. Müller finner Lewandowski på kanten, som spiller inn i feltet til Tolisso. Franskmannen skyter via keeper og opp i tverrligger. Returen setter samme mann i mål. Et vakkert angrep!
    18'
    En skikkelig smell for Haaland og co. Det har vært en jevnspilt kamp, men det er seriemesteren som leder supercupen.
    20'
    BANG! Dortmund med et godt angrep. Ballen trilles til slutt ut mot 16-meteren. Der går Dahoud på skudd, men treffer dårlig. Hardt, høyt over.
    21'
    Oi! Bayern kommer med mange folk. Tolisso triller til Kimmich, som får god tid til å lade kanonen. Skuddet er godt, men keeper henger med og slår unna.
    22'
    Haaland presser frem feil høyt i banen. Det er Dahoud som får ballen servert og stormer mot forsvaret. Triller til Reus, som tar seg svært god tid inne i feltet. Får avsluttet til slutt, men Neuer tar den. Stor sjanse!
    25'
    Haaland setter på turboen og spiller Reus gjennom. Han blir løpt opp og Bayern får kontroll.
    25'
    Frispark til Dortmund på midtbanen. Tar det kort.
    28'
    Pavard skyter lavt, og Lewandowski flikker ballen videre. Går via en forsvarer og til corner.
    29'
    Hjørnespark til Bayern München
    29'
    Akanjo lager frispark i en duell med Kimmich på kanten. Bayern tar det kort, og roter raskt bort ballen.
    31'
    Borussia Dortmund 0 - 2 Bayern München
    Mål: Thomas Müller
    Målgivende: Alphonso Davies
    BAYERN DOBLER! Ringreven Müller lurer i feltet og knuser Passlack i feltet. Stiger til værs og nikker ballen inn via stolpen. Pent legg fra Davies og en like god avslutning. Dette blir tøft for Dortmund.
    32'
    Dortmund slår langt i bakrom mot Haaland - for langt. Neuer skjermer ballen over linjen og får en liten dytt av nordmannen.
    35'
    37'
    Haaland og en lagkamerat roter bort ballen, og Bayern kontrer igjen. Stormer fremover, men en litt dårlig touch fra Coman gjør at franskmannen ikke er helt alene med keeper. Stor sjanse og like før kampen var avgjort der.
    39'
    Dortmund sliter med å komme til store sjanser, og Haaland har litt lite å jobbe med i øyeblikket. Bayern har lykkes best med taktikken og er det dominante laget.
    39'
    Mål for Borussia Dortmund!
    Borussia Dortmund 1 - 2 Bayern München
    Mål: Julian Brandt
    Målgivende: Erling Braut Haaland
    Dortmund vinner ballen høyt og Haaland mottar ballen utenfor 16-meteren. Spiller sideveis til Brandt som er alene med Neuer. Angrepsspilleren banker til og finner nettmaskene! Nå er det liv i kampen igjen!
    39'
    Endelig fikk Dortmund uttelling for det høye presset. De gulkledde har vunnet ballen høyt flere ganger, uten å klare å utnytte det til sin fordel.
    42'
    Coman felles på kanten og Bayern får et frispark.
    43'
    Haaland er god når han tar ned ballen i en presset situasjon på midtbanen. Dortmund får kontroll over ballen og bygger angrep. Kan de få en til scoring før pause?
    44'
    Det gjenstår 45 minutter på Allianz Arena. Kan Dortmund fullføre snuoperasjonen?
    46'
    Bayern presser høyt mot et Dortmund som ønsker å spille seg ut bakfra. Ender med et nytt utspark til Hinz.
    47'
    Forferdelig avslutning av Meunier! Haaland spiller til Dahoud, som trer videre til den belgiske backen. Han kommer i stor fart og er alene med Neuer. Skyter - høyt over! For en sjanse.
    48'
    Meunier slår inn og innlegget er brukbart. Ender til slutt med innkast til Dortmund på motsatt kant.
    50'
    Det er Dortmund som har opprettet det største trykket etter pause. Er lysten på en utligning her!
    50'
    Brandt har godt med plass på kanten, men kommer ikke forbi Süle. Corner til Dortmund.
    52'
    52'
    Dortmund roper etter et nytt hjørnespark - noe de skulle hatt. Men dommeren får ikke den med seg, og det blir utspark fra Neuer.
    54'
    Spillerbytte - Bayern München
    Inn: Serge Gnabry
    Ut: Kingsley Coman
    54'
    Borussia Dortmund 2 - 2 Bayern München
    Mål: Erling Braut Haaland
    Målgivende: Thomas Delaney
    HAALAND! Nok en gang vinner Dortmund ballen på Bayerns halvdel. Danske Delaney er våken og trer gjennom en like våken Haaland, som stikker i bakrom. Alene med Neuer er den norske landslagsspissen iskald. Plasserer ballen sikkert i hjørnet!
    55'
    Bayern slår et frispark inn boksen, men keeper plukker sikkert.
    58'
    Aiaiai! Haaland stikkes gjennom i bakrom nok en gang. Denne gangen er det Neuer som går seirende ut av duellen mellom dem to. Nordmannen prøver en avslutning lavt mot hjørnet, men den tyske landslagsmålvakten er med på notene. En enorm sjanse!
    60'
    Det er liv i kampen og det er Haaland og co. som er det beste laget i øyeblikket.
    62'
    Haaland blir stukket gjennom på kanten. Drar seg innover og prøver å finne en lagkamerat. Bayern stopper angrepet.
    64'
    65'
    Dortmund får ryddet unna etter corneren, men Bayern kommer igjen. Men nok en gang står de gule godt imot.
    66'
    Gult kort til Bayern München
    Lucas Hernandez
    Haaland løper rett mot Bayern-forsvaret og forsøker å gå mellom to spillere. Hernandez takler nordmannen i bakken for å stoppe ham.
    67'
    Spillerbytte - Borussia Dortmund
    Inn: Nico Schulz
    Ut: Thomas Meunier
    68'
    Inn: Reinier
    Ut: Erling Braut Haaland
    68'
    Der var det slutt for Haaland. Manageren velger å spare nordmannens krefter til helgen.
    68'
    Dortmund spiller rundt Bayerns 16-meter og over til Passlack på høyresiden av feltet. Banker til, men skuddet går utenfor.
    70'
    Inn: Giovanni Reyna
    Ut: Marco Reus
    72'
    Kapteinen går ut, mens 17 år gamle Reyna kommer inn. Spennende å se om han kan utgjøre en forskjell mot slutten av kampen.
    73'
    Frispark til Bayern ute på kanten. Ballen skal svinges inn i feltet.
    75'
    Inn: Jude Bellingham
    Ut: Julian Brandt
    76'
    Inn: Lukasz Piszczek
    Ut: Mats Hummels
    77'
    Favre tar ingen sjanser her. Ønsker å spare krefter inn mot helgens kamp.
    77'
    Det er Bayern som har mest ball og presser i øyeblikket. De store sjansene uteblir imidlertid. Det gjenstår snart bare ti minutter av kampen - skal noen klare å avgjøre på tampen?
    80'
    Denne kampen går rett til straffesparkkonkurranse om det skulle stå likt ved full tid.
    80'
    Dortmund ligger dypt og venter på muligheten til å kontre. Bayern stanger og stanger her.
    81'
    Borussia Dortmund 2 - 3 Bayern München
    Mål: Joshua Kimmich
    BAYERN SCORER! Delaney mister ballen på midtbanen og Bayern stormer mot forsvaret. Lewandowski spilles gjennom, men er i en presset situasjon. Spiller inn til Kimmich, som avslutter. Skuddet stoppes først av keeper, men i en litt merkelig manøver får Bayern-spillerne pirket ballen i mål fra liggende posisjon.
    82'
    Var det avgjørelsen fra Bayern? Nå må Dortmund - som har byttet ut flere av sine beste spillere - angripe.
    85'
    Davies felles utenfor 16-meteren og vinner et frispark i farlig posisjon.
    88'
    Det er Müller som tar det! Curler ballen over muren og like til side for mål. Godt forsøk fra den rutinerte tyskeren.