2-1
3 870
1 035

Ble dekket av Simon Zetlitz Nessler

Lagoppstillingene er klare. Bodø/Glimt (4-3-3): Joshua Smits-Alfons Sampsted, Marius Lode, Brede Moe, Fredrik Bjørkan-Sondre Brunstad Fet, Patrick Berg, Ulrik Saltnes-Philip Zinckernagel, Kasper Junker, Jens Petter Hauge. Bodæ/Glimts nye keeper, Joshua Smits, får dermed sjansen for første gang.
    Sarpsborg 08 (3-4-3): David Mitov Nilson-Jørgen Horn, Magnar Ødegaard, Bjørn Inge Utvik-Sulayman Bojang, Anton Salétros, Gaute Vetti, Joachim Thomassen-Jonathan Lindseth, Jørgen Strand Larsen, Joachim Soltvedt.
    Fire endringer for Sarpsborg etter torsdagens tap mot Strømsgodset. Magnar Ødegaard kommer inn for Nikolai Næss, og full rotasjon på topp med Lindseth, Strand Larsen og Soltvedt inn for Ole Jørgen Halvorsen, Mos Abdellaoue og Mohamed Ofkir.
    Benken til Bodø/Glimt: Nikita Haikin, Marius Høibråten, Victor Boniface, Sebastian Tounekti, Sammy Skytte, Aleksander Foosnæs, Ola Solbakken.
    Benken til Sarpsborg 08: Aslak Falch, Nicolai Næss, Ole Jørgen Halvorsen, Mohamed Ofkir, Ismaila Coulibaly, Mos Abdellaoue og Alexander Jakobsen.
    Lagene er på vei ut på banen. Virkelig topp mot bunn i Bodø. Bodø/Glimt har startet sesongen strålende med tre seirer og tabelltopp, mens Sarpsborg 08 er det eneste laget som fremdeles står med 0 poeng i Eliteserien.
    Bodø/Glimt som tar kontrollen fra start. Sarpsborg legger seg veldig dypt.
    2'
    Frispark i god innleggsposisjon for Glimt.
    3'
    Noe dårlig slått av Zinckernagel, men den blir likevel ekkel for Sarpsborg-forsvaret. Blir forlenget ut til et hjørnespark.
    3'
    Sarpsborg får headet unna.
    3'
    Frispark til Sarpsborg like ved siden av 16-meteren. Kan bli en god mulighet for Sarpsborg det.
    5'
    Blir enkelt klarert av Glimt av førsteforsvareren.
    5'
    Sarpsborg setter altså presset med Strand Larsen midt på egen banehalvdel. Sjeldent man ser lag ligge så dypt fra start.
    6'
    Glimt får et hjørnespark.
    6'
    Corneren flikkes videre, men det er Sarpsborg som er første på andreballen og får den unna. Får også et frispark like etter.
    7'
    Sarpsborg har løftet laget sitt. Mer jevnspilt nå.
    9'
    Nytt hjørnespark til Bodø/Glimt.
    10'
    Sarpsborg får den unna. Glimt prøver å kombinere seg gjennom etter å ha plukket opp ballen i returrom, men svært små rom, så det ble for vanskelig.
    11'
    Mitov Nilsson får akkurat avverget et nytt hjørnespark. Ut til innkast.
    11'
    Bjørkan slår inn, og den lander i beina til Saltnes. Midtbanespilleren får ikke kontroll på ballen, som sklir inn til Mitov Nilsson.
    12'
    Kampens første sjanse. Brunstad Fet får ballen på 20 meter og avanserer inn i boksen. Skyter fra 15 meter, men rett på Mitov Nilsson.
    14'
    Gult kort til Sarpsborg 08
    Sulayman Bojang
    Feller Hauge like ved siden av 16-meteren.
    15'
    Ser ut som om Zinckernagel går for skudd, fra en nesten umulig vinkel. Langt over.
    17'
    Sarpsborg flytter opp mange mann på en dødball, men får ikke noe ut av den. Dødballene vil nok være viktige for bortelaget i dag.
    18'
    Strand Larsen har hatt en del gode involveringer, men problemet hans er at de stort sett kommer i posisjoner ganske langt fra mål. Forståelig nok det defensive som er hovedfokuset til Sarpsborg etter den svake seriestarten.
    21'
    Så langt har jo også Sarpsborg gjort en god jobb defensivt. Bodø/Glimt har slitt med å komme til muligheter, og skuddet fra Brunstad Fet er den eneste småfarlige situasjonen så langt.
    23'
    Mitov Nilsson tar seg god tid på utsparkene. Publikum begynner så smått å bli utålmodige.
    25'
    Strand Larsen er på vei gjennom, men ballen blir slått akkurat litt for løst. Spissen må dermed vente på ballen, og Brede Moe får brutt pasningen.
    26'
    Samme Moe tar seg litt til hamstringen. Mulig skade?
    27'
    Bjørkan løper fint inn i boksen, men får ikke dreis på headingen. Går noen meter utenfor.
    28'
    Vannpause nå.
    28'
    Spillet er i gang igjen.
    29'
    Mål for Bodø/Glimt!
    Bodø/Glimt 1 - 0 Sarpsborg 08
    Mål: Jens Petter Hauge
    Målgivende: Kasper Junker
    KJEMPETABBE! Et enkelt innlegg blir slått inn i boksen, men Mitov Nilsson mister den rett ut i feltet. Junker snapper den opp, og legger tilbake til Hauge. Vingen setter den enkelt i mål!
    32'
    Bodø/Glimt har jo styrt hele kampen, så det er sånn sett fortjent. Men det må vært surt for Sarpsborg, som hadde forsvart seg strålende frem til målet. Nå må de endre kampplanen og komme seg lengre frem i banen.
    35'
    Saltnes skyter fra 16 meter, men den går to meter over.
    38'
    Sarpsborg får et hjørnespark.
    39'
    Bodø/Glimt får klarert enkelt.
    39'
    Hjørnespark til Glimt.
    42'
    Hauge for tøff i duellen med Bojang i returromet etter hjørnesparket.
    43'
    Salétros skyter fra 20 meter, men den går en snau meter over målet til Smits. Bodø/Glimts keeper har ikke hatt mye å gjøre så langt i sin første kamp for laget!
    44'
    Saltnes dytter Lindseth. Frispark midt på banen.
    45'
    Slår frisparket ut på kanten mot Strand Larsen. Han drar seg innover i boksen og legger den flatt inn, men det ender bare opp med et utspark for Smits.
    45'
    Lagt til to minutter.
    45'+1
    Zinckernagel feller Lindseth. Det er imidlertid Zinckernagel som får mest vondt, tilsynelatende etter å ha blitt truffet i ansiktet av Lindseth.
    45'+2
    Sarpsborg løfter frisparket inn i boksen, men Glimt får den enkelt unna. Da blir det en sjelden kontringsmulighet for hjemmelaget, men de mister ballen på vei fremover. Det blir også det siste som skjer i denne omgangen.
    45'+3
    En sjansefattig omgang er dermed over på Aspmyra. Sarpsborg ligger veldig dypt og Bodæ/Glimt har slitt med å skape noe, men tok altså ledelsen etter at Mitov Nilsson glapp et innlegg.
    Spillerbytte - Sarpsborg 08
    Inn: Ole Jørgen Halvorsen
    Ut: Sulayman Bojang
    Sarpsborg gjør et bytte i pausen. Bojang hadde gult kort, og fikk også tilsnakk av dommeren etter at han hang litt etter Hauge noen minutter senere.
    46'
    Zinckernagel og Hauge prøver seg på en vegg, og Zinckernagel går i bakken innenfor 16-meteren. Dommeren vinker spillet videre.
    50'
    Spesiell situasjon. Sampsted går i bakken etter å ha løpt inn i ryggen til Soltvedt. I fallet tar han ballen med hånda. Etter et par sekunders betenkningstid ender dommeren opp med å blåse frispark til Sampsted. Det var nok av det billige slaget.
    53'
    Hjørnespark til Sarpsborg. Mer positivt fra bortelaget så langt i andre omgang.
    54'
    Mål for Sarpsborg 08!
    Bodø/Glimt 1 - 1 Sarpsborg 08
    Mål: Ole Jørgen Halvorsen
    UTLIGNING! Hjørnesparket blir headet utover og fra 15 meter pirker Halvorsen den mot mål. Den sniker seg hele veien inn i hjørnet og dermed 1-1.
    54'
    Nesten for Glimt. Berg skyter fra 18 meter, men den blir blokkert ut til et hjørnespark. God retning på skuddet.
    56'
    Mitov Nilsson plukker enkelt. Ballen har også vært bak dødlinja, slik at det blir utspark for Sarpsborgs keeper.
    56'
    En mye mer åpen kamp nå.
    57'
    Bodø/Glimt 2 - 1 Sarpsborg 08
    Mål: Ulrik Saltnes
    Målgivende: Fredrik Bjørkan
    Serielederen er tilbake i ledelsen! Bjørkan driver fremover og drar på seg to mann. Bjørkan får dyttet ballen inn til Saltnes, som fra ti meter setter den forbi Mitov Nilsson.
    58'
    Nesten 3-1! God Glimt-kontring og Zinckernagel kommer seg inn i 16-meteren. Drar seg innover i banen, men da får akkurat Mitov Nilsson avverget situasjonen med en rask inngripen.
    61'
    Zinckernagel skyter fra 18 meter. Går en snau meter utenfor.
    63'
    Vannpause. Ser ut som om Brede Moe sliter litt, kan nok fort bli et bytte her.
    64'
    64'
    Godt innlegg av Zinckernagel, men Mitov Nilsson fanger den like foran en Glimt-spiller.
    67'
    Spillerbytte - Bodø/Glimt
    Inn: Sammy Skytte
    Ut: Brede Moe
    Saltnes ned som midtstopper. Skytte inn på midten.
    67'
    Mitov Nilsson, Lindseth og Skytte løper mot samme ball inne i Sarpsborgs 16 meter. Publikum roper på straffe, men dommer Aslam velger å gi frispark til Mitov Nilsson.
    69'
    Inn: Mustafa Abdellaoue
    Ut: Jørgen Strand Larsen
    70'
    Inn: Alexander Jakobsen
    Ut: Joachim Soltvedt
    70'
    Mos scoret to mål mot Odd i midtuka. Nye mål i dag?
    71'
    Hjørnespark til Sarpsborg.
    71'
    Heades ut av Glimt-forsvaret.
    71'
    Inn: Ismaila Coulibaly
    Ut: Gaute Vetti
    Coulibaly gikk også ut sammen med Soltvedt og Strand Larsen.
    72'
    NESTEN! Sarpsborg får en ny corner og denne gang kommer de til avslutning. Horn header i tverrliggeren, før neste situasjon avblåses for offside.
    73'
    God temperatur i Bodø i dag. Det har vært en del dommeravgjørelser som hjemmelaget ikke har vært så fornøyd med i dag, nå sist et innkast.
    76'
    Frispark til Bodæ/Glimt, rundt 30 meter fra mål.
    78'
    Zinckernagel slår inn, men Sarpsborg har få problemer med å få den ut.
    79'
    Hauge felles like ved hjørnet av 16-meteren.
    80'
    Zinckernagel går på skudd. Mitov Nilsson slår den enkelt over og til et hjørnespark.
    81'
    Mye småspill inne i boksen etter hjørnesparket, men Glimt klarer ikke å komme seg til en avslutning.
    81'
    Inn: Marius Høibråten
    Ut: Marius Lode
    82'
    Inn: Ola Solbakken
    Ut: Philip Zinckernagel
    82'
    Inn: Victor Boniface
    Ut: Kasper Junker
    83'
    Bodø/Glimt har tilsynelatende god kontroll på kampen.
    85'
    Inn: Mohamed Ofkir
    Ut: Jørgen Horn
    Offensivt bytte. Har Sarpsborg en sluttspurt?
    85'
    Sarpsborg vinner ballen på 30 meter, og Mos skyter fra rundt 18 meter. Sniker seg like utenfor!
    88'
    Inn: Sebastian Tounekti
    Ut: Jens Petter Hauge
    88'
    Boniface får ballen midt på banen og driver fremover. Brenner til fra drøyt 20 meter, men ballen skrur akkurat utenfor stolpen.
    90'
    Lagt til fem minutter.
    90'+1
    Frispark til Bodø/Glimt like ved hjørnet av 16-meteren.
    90'+1
    Solbakken svinger inn. Blir enkelt stanget ut.
    90'+2
    Magnar Ødegaard
    Feller Boniface på vei fremover i en kontring.
    90'+3
    Bodø/Glimt bruker tid med ball. Ett minutt igjen.
    90'+5
    Frispark til Glimt midt på egen banehalvdel. Da bør hjemmelaget ha kontroll.
    90'+5
    Det ender 2-1 til Bodø/Glimt. Hjemmelaget har dermed vunnet de fire første kampene og leder Eliteserien etter fire serierunder. Ingen fantastisk kamp i dag, mot et lavtliggende Sarpsborg 08, men de ror seieren i land. For Sarpsborg er det langt verre, og de står med 0 poeng etter de fire første kampene. De er også sist i Eliteserien.