0-1
Supporterfordeling på VG
911
1 377

[14002] - Noe gikk galt

Denne videoen er kun tilgjengelig i Norge

Author avatar

Ble dekket av Sigurd Skjefstad

    Velkommen til VG Live og vår dekning av kampen mellom Sandefjord og Haugesund. Vi starter med lagoppstillingene.
    Sandefjord: Jacob Storevik - Vidar Ari Jonsson, Lars Grorud, Sander Moen Foss, Anton Kralj - Ze Eduardo, William Kurtovic, Peder Meen Johansen - Erik Brenden, Sivert Gussiås, Kristoffer Norman Hansen.
    Haugesund: Helge Sandvik - Mikkel Desler Puggard, Ulrik Fredriksen, Thore Baardsen Pedersen, Benjamin Tiedemann Hansen - Niklas Sandberg, Joakim Våge Nilsen, Bruno Leite, Kristoffer Velde - Benjamin Källmann, Alexander Ballegaard Ammitzbøll.
    Sandefjord-trener Martí Cifuentes og Haugesund-sjef Jostein Grindhaug gjør flere endringer fra midtuka - ikke uventet med det tette programmet.
    Hos Sandefjord kommer Vidar Ari Jonsson inn på høyrebacken for Brice Wembangomo. På den sentrale midtbanen erstatter Ze Eduardo Emil Palsson som soner karantene etter utvsningen mot Stabæk. Peder Meen Johansen er inne for Rufo, mens det helt på topp er duket for Sivert Gussiås i stedet for George Gibson.
    Haugesund gjør ett bytte på laget som startet mot Kristiansund: Joakim Våge Nilsen er inne for Benjamin Karamoko. Det betyr at Helge Sandvik får en ny sjanse i målet, tross mye kritikk for særlig det andre baklengsmålet mot Kristiansund.
    Begge lagene trenger poeng her. Etter en oppløftende åpning med seier borte mot Odd, har det kladdet for Sandefjord. Et meget heldig poeng hjemme mot Start ble etterfulgt av tap mot Stabæk på Nadderud - en kamp Sandefjord aldri var i nærheten av å få med seg noe fra.
    Etter to tap så Haugesund så ut til å få sin første seier for sesongen da de ledet 2-1 hjemme mot Kristiansund - men måtte nøye seg med ett poeng etter en real keepertabbe. Jostein Grindhaugs menn ble tippet høyt etter en god vinter, men står altså med ett poeng og ti baklengsmål etter tre kamper.
    Fint spillevær i Sandefjord. Etter flere dager med tett på 30 grader er det nå rett i overkant av 20 - og overskyet. Noen friske vindkast bør ikke skjemme all verden.
    Dommer Tom Harald Hagen har akkurat hilst på de to kapteinene og reklamemateriellet rulles av banen. Straks klar for kamp!
    Kampen har startet
    Der er vi i gang!
    1'
    Smeller tidlig i et par dueller. Virker som spillerne er klare for kamp i dag.
    2'
    Sandefjord får frispark 15 meter inne på Haugesunds halvdel, ute til høyre. Sender stopperne opp.
    2'
    Jonsson slår inn, heades ut til kast.
    2'
    Gussiås greier ikke å dempe ballen på kastet, utspill fra mål.
    3'
    Blir spennende å følge Peder Meen Johansen i dag. 17-åringen begynte å hospitere med A-laget til Sandefjord vinter, og er nå inne på til sin Eliteseriedebut på grunn av en haug med fravær på midtbanen.
    6'
    Haugesund presser Sandefjord høyt og tvinger frem et innkast. Piskes frem fra benken, gjestene.
    7'
    Källmann jager et langt oppspill, rekker ballen akkurat før dødlinjen, men er ikke helt heldig med ballbehandlingen. Utspill.
    8'
    30-40 av de 200 tilskuerne tilhører den syngende supporterklubben. På en såpass tom stadion skal det ikke allverden til for å høres godt - så trykket er faktisk ikke så verst.
    10'
    Tiedemann med fin crosser over til Desler. Haugesund har mye ball her nå og tvinger hjemmelaget ut på mange løpeturer.
    11'
    Dårlig involvering av Gussiås som demper et oppspill til innkast.
    12'
    Nesten-mulighet for Haugesund. Igjen er det en crosser fra midstopper Tiedemann som åpner opp, han finner høyreback Desler som har flyttet høyt i banen, ballen går videre til Sandberg som løfter mot Ammitzbøll i bakrom, akkurat for lang.
    13'
    Desler slår inn fra høyre, Storevik plukker.
    14'
    Mål for FK Haugesund!
    Sandefjord Fotball 0 - 1 FK Haugesund
    Mål: Kristoffer Velde
    Der sitter den for Haugesund! Velde løper seg fri inn bak Sandefjord-forsvaret, tar med seg ballen mot mål og skyter i nærmeste hjørne fra rundt 12 meter.
    15'
    Kampens første sjanse, men slett ikke ufortjent. Haugesund har vært langt mer på hugget enn vertene her i starten.
    17'
    Grunn til å gremmes over forsvarsspillet på scoringen. Et langt oppspill fra høyrebacken går gjennom alle, og plutselig er Velde helt alene igjennom.
    19'
    Grorud og Sandefjord spiller på seg trøbbel, men greier å rydde opp igjen. Blir tydelig stresset av Haugesund-presset, og så langt er det klasseforskjell på lagene her i kveld.
    20'
    Stor mulighet for Haugesund! De kommer fri på høyre, slår inn og der demper Grorud ballen rett foran egen keeper, bare så Velde kommer på den og får avsluttet - men rett i Storevik som kaster seg ned.
    21'
    Går svært så sakte for Ze Eduardo på Sandefjords sentrale midtbane. Vært for sen i flere situasjoner.
    23'
    Kralj sender et innlegg fra venstre bak mål.
    23'
    Kurtovic kommer fri i mellomrom, men treffer ikke Brenden ute til høyre med pasningen.
    25'
    Källmann er igjennom, men vinkes for offside.
    26'
    Normann Hansen vinner en corner fra venstre for Sandefjord.
    26'
    Källmann header ut til kast.
    27'
    Haugesund kontrer, nær ved å bryte gjennom på høyresiden. Grorud klarerer til innkast.
    29'
    Sandberg slår inn fra høyre, via et Sandefjord-bein til corner.
    29'
    Storevik slår ballen over tverrliggeren, får frispark.
    30'
    Ze Eduardo slår bort ballen, redder seg inn igjen ved å løpe opp Sandberg.
    31'
    Kurtovic kan slå kontra, mislykkes med pasningsforsøket mot Brenden. Svært laber kvalitet på pasningene fra hjemmelaget, greier ikke mer enn to-tre trekk i laget.
    32'
    Sandberg slår inn fra høyre, heades til corner. Dominerer totalt, Haugesund, men foreløpig kun to sjanser og det ene målet.
    33'
    Storevik vipper ballen ut til ny corner.
    33'
    Kurtovic header ut, Haugesund kommer i ny bølge, men ballen triller inn til Storevik.
    34'
    Sandefjord flytter frem stopperne på frispark.
    35'
    Jonsson slår inn, Sandvik er tøff i feltet og bokser ut.
    35'
    Nytt innlegg, ny utboksing fra Sandvik.
    35'
    Peder Johansen skyter langt over og utenfor fra 22 meter. Litt umotivert forsøk, det der - men Sandefjord lyktes i hvert fall med å legge litt press på gjestene.
    36'
    Der er Sandefjord nærmere! Jonsson drar seg inn fra høyre, skyter via et FKH-bein til corner.
    37'
    Jonsson får slått inn etter corneren, går i blokka, og ender til slutt med utspill fra mål.
    38'
    Nå svinger det litt! Er Desler som kommer opp på Haugesunds høyreside, slår inn, men ballen er akkurat litt for høy.
    39'
    Blir rett og slett for spedt det Kurtovic, Johansen, Brenden, Normann Hansen og Gussiås driver med offensivt for Sandefjord. Ser tidvis ut som juniorer i møte med litt kvikkere og litt sterkere Haugesund-spillere.
    42'
    Nytt innlegg fra høyre for Haugesund, ny corner. Er Ammittzbøll som drar seg fri.
    42'
    Storevik er ute og får en hånd på ballen på corneren.
    43'
    Ammitzbøll starter i bakrom, legger igjen til Källmann som spiller videre til Velde. Blir brutt.
    44'
    20 trekk på rappen for Haugesund her nå, og når de mister, vinner de den igjen på direkten. Ender med innlegg fra Desler finner Källmann som avslutter like utenfor på nærmeste stolpe.
    45'+1
    Pause
    Lagene går i garderoben på 0-1. Det siste som skjer er at kaptein Lars Grorud gir Kurtovic en real skyllebøtte som høres av absolutt alle de 200 tilskuerne på stadion. Er ikke fornøyd med press-spillet - og det er til å forstå. Klasseforskjell så langt, men kun ett mål skiller.
    Lagene går i garderoben på 0-1. Det siste som skjer er at kaptein Lars Grorud gir Kurtovic en real skyllebøtte som høres av absolutt alle de 200 tilskuerne på stadion. Er ikke fornøyd med press-spillet - og det er til å forstå. Klasseforskjell så langt, men kun ett mål skiller.
    2. omgang
    Vi er i gang igjen i Sandefjord!
    46'
    Ingen bytter på noen av lagene.
    46'
    Desler drar av Normann Hansen som svarer med å lage frispark.
    47'
    Brenden forsøker å finne Gussiås i feltet. Blir brutt.
    48'
    Oida! Grorud med langt oppspill som midtstopper Fredriksen regelrett bommer på - dermed detter ballen ned like foran Normann Hansen, men spretter inn til keeper Sandvik.
    50'
    Gussiås prøver å legge igjen til Brenden, en kantspilleren har startet på et løp og får ballen langt bak seg. Timingen stemmer ikke for hjemmelaget.
    51'
    Stor sjanse for Sandefjord! Haugesund som roter det til for seg selv, spiller tilbake og der er Gussiås som får avsluttet, men Sandvik er ute og redder til corner.
    52'
    Og så er Haugesund og Sandberg nære i andre enden! Et innlegg fra høyre treffer Sandberg på 11 meter, men vingen bommer på ballen.
    53'
    Källmann slår inn fra høyre, Grorud klarerer.
    56'
    Johansen bommer med en pasning ut mot Normann Hansen på venstre. Stemmer dårlig offensivt for Sandefjord.
    56'
    Sandberg spiller Källmann som finner spisskolleha Ammitzbøll i feltet. Han prøver en fiks finte, men blir stoppet av Sandefjord-forsvaret.
    58'
    Normann Hansen prøver å sende Brenden i bakrom, men pasningen blir for hard og går til utspill fra mål.
    59'
    Kjempesjanse for Sandefjord! Gussiås spiller ut til Brenden om slår hardt inn foran mål, der har Normann Hansen løpt inn og får avsluttet. Går via keeper Sandvik og i stolpen. Normann Hansen forsøker å pirke inn returen, men Sandvik får kontroll.
    60'
    Temperaturen har steget her nå! Vært et par tøffe dueller, deriblant like før stolpeskuddet der Våge Nilsen ble taklet av Ze Roberto. Publikum ikke fornøyd med at Våge Nilsen først lå utenfor banen, og så rullet inn.
    62'
    Grorud bryter foran på et oppspill. Går foran på tæl her, kapteinen.
    62'
    Sandberg setter fart på en kontring, løper fra Kralj, men blir kontant stoppet av Moen Foss.
    64'
    Källmann vender opp i feltet og avslutter fra 14 meter. Rett på Storevik.
    65'
    Moen Foss med ny, god inngripen. Stopper Ammitzbøll denne gang.
    66'
    Spillerbytte - Sandefjord Fotball
    Inn: Rufo
    Ut: Peder Meen Johansen
    67'
    Johansen går ut etter en alt annet enn enkel debut.
    67'
    Spillerbytte - FK Haugesund
    Inn: Kevin Krygård
    Ut: Joakim Våge Nilsen
    68'
    Spillerbytte - FK Haugesund
    Inn: Mads Sande
    Ut: Benjamin Källman
    68'
    Haugesund med dobbeltbytte. Spennende å se hvordan det påvirker kampen - Sandefjord var i ferd med å spille seg litt inn i det.
    69'
    Gult kort til Sandefjord Fotball
    Rufo
    70'
    "Den er oransje", melder Haugesunds svært høylytte assistenttrener Sebastian Brydegaard etter den sene stemplingen fra Rufo.
    71'
    Spillerbytte - Sandefjord Fotball
    Inn: Marcos Celorrio
    Ut: Kristoffer Hansen
    75'
    Nok en debut for hjemmelaget: Den spanske spisse Marcos Celorrio kommer inn og får et drøyt kvarter på tampen.
    76'
    Sandberg bryter og setter fart, men er litt for aktiv med hånden når han tar med seg ballen. Frispark imot.
    78'
    Spillerbytte - Sandefjord Fotball
    Inn: Marc Vales
    Ut: Ze Eduardo
    81'
    Spillerbytte - Sandefjord Fotball
    Inn: George Gibson
    Ut: Sivert Gussiås
    82'
    Cifuentes gjør to nye bytter. Gibson legger seg på topp, mens Valez tar den defensive midtbanen.
    82'
    Rufo slår inn fra venstre, klareres ut. Sandefjord har festet litt grep her, mens Haugesund har lagt seg lavere og heller kjører kontra når de kan.
    83'
    Velde får muligheten til å avslutte for Haugesund etter et innlegg, men treffer ikke rent på ballen. Sandefjord kontrer, og Celrrio spiller frem landsmann Rufo som avslutter - men treffer ikke mål.
    86'
    Sandefjord jager etter Haugesund-spillerne og tvinger frem pasningsfeil. Kan de skape noe helt på slutten?
    88'
    Spillerbytte - FK Haugesund
    Inn: Fredrik Pallesen Knudsen
    Ut: Alexander Ammitzbøll
    89'
    Nå skal Haugesund ro inn 1-0. Ut med spissen Ammitzbøll, inn med stopper Pallesen Knudsen.
    89'
    Kurtovic slår inn, publikum vil ha hands på Pedersen, men det får de ikke.
    90'+1
    Fire minutter tillegg!
    90'+1
    Gibson jager et oppspill, men får ikke kontroll. Sandvik roer ned i målet.
    90'+1
    Kralj tvinger frem en corner fra venstre.
    90'+2
    Jonsson slår inn, ballen detter ned hos Brenden som ikke får kontroll.
    90'+3
    Haugesund kontrer, og dommer Hagen blåser frispark når Valez er nede og takler. Tar en smart variant som gir Sandberg muligheten til å skyte, Storevik slår til corner.
    90'+4
    Kampen er slutt
    Slutt i Sandefjord! Gjestene vinner fullt fortjent, selv om vertene hevet seg i annen omgang. Flere jubebrøl å høre både på benken og banen - denne var viktig for Haugesund etter tre kamper uten seier. For Sandefjord ble det en ny nedtur: Laget var svake, akkurat som mot Stabæk i forrige runde.
    Vi går ned til pressesonen for reaksjoner - følg med på VG Nett utover kvelden!
VG Live er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her