1-0

Velkommen til live-dekning her fra Aspmyra!
    Bodø/Glimt tar imot Strømsgodset på eget kunstgress i fjerde serierunde. Vanligvis så hjemmesterke Glimt har slitt i åpningen, og har bare tatt usle et poeng på de to første hjemmekampene.
    De helgule gjør to endringer fra forrige serierunde. Runar Berg skadet seg i løpet av det første minuttet av hjemmekampen mot Lyn, og purunge Anders Ågnes Konradsen stepper inn for den gamle veteranen. Thiago Martins sitter noe overraskende på benken, og Stig Johansen kommer inn for brasilianeren.
    Gjestene fra Drammen mangler tre særs viktige spillere. Ousman Nyoan, Øyvind Storflor og Christer George er alle å finne på skadelista til trener Ronny Deila. Lars Ivar Moldskred kommer inn i buret, og skyver ADam Larsen ut på benken. Fredrik Nordkvelle er også tilbake i startoppstillingen. Mattias Andersson har vært skadet i et års tid, men er endelig å finne tilbake i Godset-troppen. Svensken sitter på benken.
    Et tykt skylag ligger over Aspmyra i kveldstimene denne mandagen. Det har til tider regnet og haglet i formiddagstimene, men for øyeblikket er det opphold. Temperaturen vil ligge på rundt 3-4 grader gjennom hele kampen.
    Det er veldig glissent på Aspmyra ti minutter før kampstart. Det later til at folk ennå ikke har kommet hjem fra hytta, men uansett bør en tippeligakamp være attraktivt nok til å ta turen til Aspmyra. Rett og slett skuffende av Bodø-publikummet.
    Lagene står i spillerslusa og kampstart nærmer seg. Glimt har ikke råd til å tape i dag, og med tap her for Godset vil man for alvor være i nedryksstriden.
    Sankoh og Pedersen sparker igang kampen!
    1'
    En Godset-spiller dytter Stig Johansen overrende og pådrar seg frispark.
    1'
    Riddez slår ballen opp mot Pedersen som slår Sakariassen i lufta. Stussen til unggutten ender hos Nystrøm, men touchen blir for lang og ballen triller inn til Londak.
    3'
    Stig Johansen snapper opp ballen på Godsets banehalvdel og fyrer av fra 20 meter. Like utenfor!
    4'
    Glimt biter seg fast på Godsets banehalvdel. Thomas Rønning får til en grei avslutning, men Moldskred redder greit.
    6'
    Serven er for høy og får for lite kraft og Moldskred holder greit.
    6'
    Konradsen snapper opp utkastet til Moldskred, og spiller vegg med Sørensen. Har ballen nede på høyresiden, men innlegget er for svakt.
    7'
    Ballen slås inn i feltet, og Thomas Rønning taper duellen mot Andersen. Avklareringen ender derimot i beina på Johansen som skal til å fyre av. Blir tydelig hektet av en Godset-spiller, men dommer Johnsen vinker spillet videre.
    9'
    Det er uten tvil Glimt som har hatt spillet i innledningen. Strømsgodset spiller i motvind, og får liksom aldri helt kontroll over ballen. Glimt-spillerne virker også veldig tent.
    11'
    Konradsen setter opp Sørensen på høyresiden. Vingen slår ballen hardt inn foran mål, men Alexander Aas får klarert unna rett foran Stig Johansen. Farlig!
    12'
    Ballen slås inn mot Sakariassen på bakerste stolpe. Glimt-stopperen henger på ryggen til Andersen og Johnsen dommer frispark i favør bortelaget.
    13'
    Godset ligger med alle mann bak ballen og har knapt vist seg offensivt siden corneren de skaffet seg etter første spilleminutt. Makter ikke å holde på ballen, slik at kontringene vanner ut.
    20'
    Jan-Derek Sørensen går på gjennomløp, men pasningen fra midtbaneankeret Christian Berg er litt for upresist. Utspill fra Moldskred.
    21'
    Konradsen dribler unna Andersen frekt, og skaffer hjemmelaget en corner. Solid innledning av unggutten.
    22'
    Utoverskrudd corner ender rett foran målet til Moldskred. Verner Rønning er høyest i feltet, og får avsluttet med hodet. Headingen går like over!
    22'
    Glimt har styrt alt den første dleen av første omgang. Målet har derimot ikke kommet for hjemmelaget.
    26'
    Sørensen spiller kort til Konradsen som slår inn mot mål. Sakariassen prøver en hockey-styring, men Godset får kontroll.
    26'
    Per Verner Rønning spiller opp mot Johansen, som vinner duellen mot Andersen. Aas får akkurat en fot på ballen. Viktig for Godset, for der hadde Ludvigsen et hav av rom å løpe i.
    28'
    Glimt vinner ballen på bortelagets banehalvdel. Johansen forsøker et skudd fra 25 meter. Rett på Moldskred.
    30'
    Glimt bygger opp et angrep, og ballen ender ute hos Willis Forko. Venstrebacken har tid og rom til å sikte, men innlegget går rett i klypene på Moldskred.
    33'
    Godset presenterer seg. Biter seg fast på hjemmelagets banehalvdel og Pedersen får ballen på høyresiden. Svakt innlegg som Per Verner Rønning får klarert greit unna.
    35'
    Marcus Pedersen skaffer Strømsgodset frispark i god posisjon. Flytter opp mye folk.
    39'
    Winsnes triller ballen til Nystrøm, men skuddet går rett i muren. Svakt av finnmarkingen på Godsets venstreving.
    40'
    Sankoh tar over ballen etter ei dårlig klarering av Mounir Hamoud. Skyter, men skuddet går via et Glimt-bein og utenfor.
    42'
    Londak rager høyest og bokser ballen unna.
    42'
    Gult kort til Strømsgodset
    Feller Mounir Hamoud på vei igjennom. Glimt får frispark i fin innleggsposisjon.
    43'
    Glimt flytter opp mye folk, og innlegget er presist. Thomas Rønning kommer høyest i feltet, men også denne gangen går headingen over mål.
    44'
    Ett minutt legges til på Aspmyra.
    45'
    45'+2
    Glimt har hatt overtaket denne omgangen. Man har hatt ballen mesteparten av tida, og Godset har vært veldig sjenerte på Glimts halvdel. Konradsen viste seg tidlig som et friskt pust, men har i likhet med laget dalet i prestasjonen. Glimt har Thiago Martins på benken, og det kunne vært en mann å kastet innpå i krigen foran Godset-keeperen.
    Det er ingen som varmer opp intensivt i pausen, og alt later til at de samme 22 kommer ut på banen til andre omgang.
    45'
    Konradsen og Johansen sparker igang andre omgang! Denne omgangen er det bortelaget som får nyte godt av medvinden.
    46'
    Ohr får ballen på høyresiden og Pedersen ligger inne foran mål. Innlegget blir akkurat litt for langt for den unge spissen, og Glimt får kontroll.
    46'
    Christian Berg får ballen i returrommet og skyter over. Himmelhøyt over tverrliggeren.
    48'
    Winsnes prøver å tre igjennom Pedersen som løper i mellom Glimt-stopperne. Per Verner Rønning klarer med nød og neppe å få kontroll over ballen.
    49'
    Winsnes setter opp Sankoh på skuddhold. Skuddet fra afrikaneren går et stykke utenfor.
    52'
    Nystrøm løper fra Hamoud på venstresiden. Slår inn foran, Pedersen forlenger innlegget og Sankoh får avsluttet fra 5-6-meter. Skuddet går imidlertid et godt stykke over.
    55'
    Hamoud drar av Riddez på høyresiden. Innlegget foran mål er litt for upresist.
    57'
    Christian Berg løfter inn foran mål, og Konradsen forsøker seg med ei heading. Treffer ikke i det hele tatt, og hodestøtet går langt utenfor.
    61'
    Hjørnespark til Bodø/Glimt
    64'
    Mål for Bodø/Glimt!
    Bodø/Glimt 1 - 0 Strømsgodset
    Mål: Per Verner Ronning
    Målgivende: Jan Derek Sørensen
    Elendig markering av Godset! Corneren fra Sørensen ender hos Verner Rønning på fem meter og han får en enkel jobb med å styre ballen i mål. Hva gikk det av markeringen hos bortelaget?
    64'
    Pavel Londak mister ballen i beina på Marcus Pedersen som lurer bak keeperen. Avslutningen er altfor svak fra unggutten og går et godt stykke utenfor.
    66'
    Mattias Andersson gjør seg klar for drammenserne. Stian Ohr er visstnok spilleren som må vike for svensken.
    67'
    Spillerbytte - Strømsgodset
    Inn: Mattias Andersson
    Ut: Stian Ohr
    Endelig kommer Andersson inn på banen for Strømsgodset.
    67'
    Riddez får ballen på venstre og slår inn foran mål. Godset makter ikke å avslutte.
    70'
    Glimt får frispark og flytter opp godt med folk. Sørensen svinger inn foran mål, og igjen er markeringen til bortelaget elendig. Per Verner Rønning er nok en gang helt alene, men klarer ikke stokke beina. Nære!
    71'
    Mattias Andersson får ballen i returrommet og prøver seg med en avslutning på halv volley. Skuddet med feilfoten går over tribunen bak Londaks mål.
    73'
    Christian Berg ligger nede med krampe. Christian Berg-sangen runger over tribunene på Aspmyra.
    74'
    Ruben Imingen ser ut til å gjøre seg klar for hjemmelaget.
    77'
    Godset får en fin kontringsmulighet. Sørensen spiller ballen i beina på Winsnes. Han setter opp Sankoh som forsøker seg med et skudd fra 20 meter. Rett på Londak.
    79'
    Inn: Muhamed Keita
    Ut: Steffen Nystrøm
    Enda en 18-åring inn på banen. Keita, Konradsen og Pedersen hos Godset spiller alle på samme u-landslag.
    79'
    Strømsgodset får frispark i fin innleggsposisjon. Flytter opp godt med folk, Glimt drar hjem alle sine spillere.
    81'
    Winsnes server inn foran, men Londak er nok en gang høyest i feltet. Godset har ikke vært skumle på dødball i denne kampen.
    82'
    3720 tilskuere har kommet inn portene på Aspmyra i dag.
    85'
    Godset ser ikke ut til å makte å sette igang en ordentlig sluttspurt. Er litt for lite aggresivitet hos bortelaget.
    86'
    Igjen spilles ballen mot Per Verner Rønning. Stopperen får nok en gang et hode på ballen, men får for lite klem i kula. Går over Moldskred's mål.
    87'
    Glimt bruker god tid på innkast og faste situasjoner. Drar naturligvis ned tempoet.
    89'
    Det skal legges til to minutter på Aspmyra.
    89'
    Anders Ågnes Konradsen blir kåret til Glimts beste av en lokal jury. Absolutt en godkjent prestasjon av unggutten.
    89'
    Alfred Sankoh
    90'
    Bortelaget klarer ikke å få til en real sluttspurt. Glimt lykkes i å dra ut tiden, og skaffer flere frispark.
    90'+2
    90'+2
    Glimt tar med seg tre uhyre viktige poeng. Førsteomgangen styrer hjemmelaget, men gjestene fra Drammen melder seg på i første del av andre omgang. Men Strømsgodset blir hardt straffet for at de lar en så sterk hodespiller som Per Verner Rønning stå alene på fem meter. Utilgivelig feil av gjestene.
    For Strømsgodset ser det litt stygt ut i øyeblikket. Laget har tilgode å vinne, og man må begynne å sanke trepoengere om man skal berge plassen i årets eliteserie. Gledelig er det også for hjemmelaget at Anders Ågnes Konradsen leverer en fin forestilling og viser seg for alvor fram for de helgule. Spiller en prikkfri kamp, og bidrar også offensivt.