1-1
2-1
3-1
Author avatar

Ble dekket av NTB

    Hei, og hjertelig velkommen skal du være til livedekningen av Bodø/Glimt og Sarpsborg 08 på Aspmyra stadion!
    Der er lagoppstillingene inne! Kjetil Knutsen gjør ingen endringer på laget som seiret 2-1 mot Tromsø på Alfheim sist helg etter scoringer av Martin Bjørnbak og Ulrik Saltnes. Bodø/Glimts lagoppstilling fra høyre (4-3-3): Ricardo - Isidoro, Bjørnbak, Moe, Bjørkan - Leikvoll Moberg, José Angel, Saltnes - Zinckernagel, Fardal Opseth, Layouni.
    Geir Bakke, derimot, gjør to endringer på laget som tok seg videre til gruppespillet i Europaligaen i midtuken. Joackim Jørgensen erstattes av Jørgen Horn i midtforsvaret, mens Amin Askar er ute til fordel for Tobias Heintz på venstrekanten. Sarpsborg 08s startoppstilling fra høyre (4-4-2): Vasyutin - Tveita, Utvik, Horn, Thomassen - Halvorsen, Lund Nielsen, Zachariassen, Heintz - Mortensen, Muhammed.
    To lag i hver sin ende av tabellen, dette. Etter noen imponerende resultater de siste ukene har vertene fra Bodø klatret opp til 11. plass på tabellen. Bare fire poeng skiller dog ned til kvalikplassen, og de helgule har derfor ingen poeng å miste mot Sarpsborg 08 i dag. Gjestene ligger på en foreløpig 6. plass, og skal Bakkes menn ha ambisjoner om å blande seg inn i medaljestriden, må Bodø/Glimt beseires på fremmed kunstgress i dag. Det skiller for øvrig seks poeng opp til bronseplasserte Haugesund.
    Lagene hilser på hverandre og tar oppstilling på hver sin halvdel! Kampstart er like rundt hjørnet!
    Kampen har startet
    0'
    Lund Nielsen ruller i gang oppgjøret på Aspmyra stadion!
    1'
    Tveita med kampens første avslutning! Muhammed krangler med seg ballen i duell med Glimt-midtbanen og slipper til alltid offensivt villige Jon-Helge Tveita. Høyrebacken klemmer til, men ballen sklir av foten på Sarpsborgs nummer 22 og forsvinner ufarlig utenfor Ricardos høyre stolpe.
    2'
    Sarpsborg 08 med mye ball i åpningsminuttene. Tar seg godt tid i det oppbyggende spillet sitt, og broderer seg fint gjennom.
    4'
    Ny god Sarpsborg-mulighet! Tveita leverer et nydelig innlegg fra høyrekanten og Sarpsborgs danske måltyv, Patrick Mortensen, løper seg fri på første stolpe. Prøver å stusse ballen videre inn i nettmaskene, men får ikke nok ballkontakt til å styre den på mål.
    5'
    Bjørnbak med en god Glimt-mulighet! Den første duellen stusses videre av Saltnes og serveres til en Bjørnbak som kommer stormende inn i feltet. Ballen får imidlertid en lei sprett, hvilket setter midtstopperkjempen ut av spill. Sleiver den ballen over Sarpsborg-tverrliggeren, Bjørnbak.
    6'
    Så kommer Glimt nok en gang! Broderer seg fint gjennom på venstresiden og Layouni løfter inn i feltet. Der kommer Vegard Leikvoll Moberg på et dypt løp fra sin indreløper-posisjon og får pannebrasken på kula. Sender dog ballen flere meter over Sarpsborg-buret.
    9'
    Etter en sterk Sarpsborg-start har vertene spilt seg gradvis inn i kampen. Veldig jevnt mellom lagene på Aspmyra stadion i øyeblikket.
    11'
    Patrick Mortensen legges i bakken av José Angel midt på Glimts halvdel. Dette kan bli en god mulighet!
    11'
    Heintz løfter inn i Glimt-feltet hvor Ricardo kommer ut og bokser. Angel pådrar seg dog et nytt frispark i duell med Mohammed nede ved Glimts hjørneflagg.
    12'
    Thomassen skrur ballen inn i feltet fra motsatt side, men igjen er Ricardo ute med knyttede never og avverger.
    13'
    Halvorsen svinger inn, men Bjørnbak får klarert like foran hanskene til Ricardo.
    15'
    Isidoro gjør klart ett av sine lange innkast. Kan Glimt skape noe her?
    16'
    Lund Nielsen med en gigantmulighet for Sarpsborg 08! Muhammed snapper ballen fra Fredrik Bjørkan før han deretter drar seg forbi en utrusende Ricardo. Overlater til Lund Nielsen som bare kan bredside ballen i åpent mål, men Bjørkan retter opp sin egen feil ved å komme glidende inn og blokkere den danske midtbanemannens avslutning!
    17'
    Så kommer Layouni til en bra mulighet for vertene! Drar seg innover i banen og ser etter en mulighet til å curle ballen inn i lengste hjørne fra drøyt 20 meter. Sender ballen bare centimetre utenfor den lengste stolpen! Nære på for svensken!
    20'
    Vidunderlig redning av Vasyutin! Fredrik Bjørkan slår inn fra venstre og finner Kristian Fardal Opseth på bakerste stolpe. Toppscoreren avslutter smart ved å sende ballen i retning der innlegget kom fra, men med et tigersprang får Sarpsborg 08s russiske sisteskanse kastet opp høyrearmen og holdt ballen ute av nettmaskene!
    22'
    Moe møter på første stolpe og forsøker å forlenge den på mål, men sender ballen langt over.
    22'
    Muhammed med en knallsterk prestasjon når han drar seg forbi Bjørkan på Sarpsborgs høyreside. Ser etter muligheten til å slå ut 45 grader, men Bjørnbak klarerer.
    25'
    Nikkes ut til nytt hjørnespark av Bjørnbak.
    25'
    Skrus inn i nærmeste nettvegg. Svakt hjørnespark fra Sarpsborg-kapteinen.
    26'
    Nikkes unna på første stolpe. Andreballen ender hos Zinckernagel selv som drar seg inn og ser etter lengste kryss, men sender ballen en liten meter eller to utenfor.
    27'
    Sarpsborg 08 ser etter den lange mot Muhammed i løpsduell med Moe. Har skapt problemer for Glimt-forsvaret denne første omgangen, spissen, og gjør også det i denne situasjonen. Bare en lang tå fra Moe gjør at midtstopperen får taklet ballen inn til egen keeper.
    30'
    Layouni ruller ballen inn mot Saltnes som fyrer av på halvspretten med høyrebenet. Får dog en noe uheldig vinkel for den skuddmuligheten, Saltnes, og sender dermed ballen utenfor.
    31'
    Mål for Bodø/Glimt!
    Bodø/Glimt 1 - 0 Sarpsborg 08
    Mål: Philip Zinckernagel
    Målgivende: Vegard Leikvoll Moberg
    Zinckernagel sender Glimt i føringen med en iskald avslutning! Det går på en berøring når Bjørkan spiller opp på Opseth, Opseth legger igjen til Moberg, før sistnevnte bare broderer Zinckernagel gjennom Sarpsborg-forsvaret med en pasning inn mellom Thomassen og Horn. Dansken er rolig og kontrollert i avslutningsøyeblikket og banker ballen ned i det venstre hjørnet - utagbart for Vasyutin.
    31'
    Hjørnespark til Sarpsborg 08
    33'
    Mål for Sarpsborg 08!
    Bodø/Glimt 1 - 1 Sarpsborg 08
    Mål: Patrick Mortensen
    Patrick Mortensen tupper inn utlikningen like etter! Hjørnesparket fra Thomassen er upåklagelig slått mot bakerste stolpe. Corneren lander på hodet til Utvik som tvinger frem en redning fra Ricardo i Glimt-buret. Returen er imidlertid farlig gitt rett ut i feltet, og da har Sarpsborg 08 en dansk målsnik på jobb! Tupper bare ballen inn i nettmaskene fra kort hold og dermed er vi like langt på Aspmyra stadion!
    33'
    Da er det altså to dansker som har levert målene på Aspmyra stadion så langt denne første omgangen. Blir spennende å se hvor dette oppgjøret utvikler seg videre!
    36'
    Muhammed forsøker å utfordre Brede Moe på fart nok en gang. Setter midtstopperen under press, men igjen får Moe ryddet unna med nød og neppe.
    37'
    José Angel pådrar seg nok et frispark - også denne gang på egen halvdel. LEver farlig med tanke på det gule kortet nå, Angel, og Heintz får en mulighet til å svinge inn.
    39'
    Heintz løftet langt inn i feltet hvilket leder til en tøff duell mellom Ricardo og Utvik. Sistnevnte tar telling etter duellen, men kommer seg raskt på beina igjen.
    40'
    Flere tøffe dueller ute på matta med José Angel som hovedperson. Har delt ut mye juling denne første omgangen, spanjolen, men får også litt tilbake. Senest i en situasjon med Ole Jørgen Halvorsen.
    42'
    Bjørkan med et farlig innlegg etter pent Glimt-spill langs venstrekanten. Banker ballen inn i boksen, men finner ingen i gult.
    43'
    Klareres ut til ny corner på første stolpe av Tveita.
    43'
    Hjørnespark til Bodø/Glimt
    44'
    Mål for Bodø/Glimt!
    Bodø/Glimt 2 - 1 Sarpsborg 08
    Mål: Kristian Fardal Opseth
    Kristian Fardal Opseth sender Glimt i føringen etter en avslutning en målsnik verdig! Hjørnesparket klareres i første omgang, men Glimt biter seg fast inne på gjestenes halvdel. Trykket ender i en avslutning fra José Angel i retning lengste stolpe dog ikke alt for velplassert. Skuddet produserer imidlertid problemer nok til at Vasyutin må gi en retur - en retur Fardal Opseth er fremme og lukter på. Løfter ballen over en utrusende Vasyutin - via undersiden av tverrliggeren - og i nettmaskene!
    44'
    Pause
    45'+2
    Ola Hobber Nilsen sender lagene i garderobene med 2-1 i favør vertene i målprotokollen! En meget underholdende første omgang er ved veis ende og den har levert tre nettkjenninger. Den første av dem stod Zinckernagel for da han ble nydelig spilt gjennom av Vegard Leikvoll Moberg. Deretter kranglet Patrick Mortensen inn utlikningen etter et hjørnespark, før Fardal Opseth sendte Glimt i føringen for andre gang i kampen etter en retur fra Vasyutin. Og med det er andre omgang knappe ti minutter unna!
    Lagene er på vei tilbake på banen! Andre omgang er like rundt hjørnet!
    2. omgang
    45'
    Glimt ruller i gang de siste 45 minuttene av dette oppgjøret!
    46'
    Thomassen med et bra innlegg fra venstre. Brede Moe beiner ballen til værs, men Ricardo er selvsikker i keeperspillet når han kommer ut og plukker ned den ballen.
    47'
    Mål for Bodø/Glimt!
    Bodø/Glimt 3 - 1 Sarpsborg 08
    Mål: Ulrik Saltnes
    Saltnes sklir Glimt opp i 3-1! Men æren for denne scoringen må han nok dele med Fredrik André Bjørkan! Venstrebacken går på et helt enormt raid opp langs venstresiden, drar seg forbi flere pressledd før han forsøker å slå inn. Innlegget er langs bakken, via Bjørn Inge Utvik, i stolperoten, før den så ligger klar til å tuppes i nettmaskene fra en meters hold. Vasyutin og Saltnes er i duell om den ballen, men sistnevnte går seirende ut! Saltnes tegner seg på scoringslisten og nå ser veien tilbake enda tyngre ut for Sarpsborg 08!
    47'
    Blir spennende å se hvordan Geir Bakkes menn responderer på dette! Kan de komme tilbake eller kjenner de fremdeles kampen fra Europa i beina?
    51'
    Hjørnesparket finner Utvik på første stolpe, men midtstopperkjempen nikker ballen høyt over og utenfor.
    52'
    Glimt tildeles frispark midt inne på Sarpsborgs halvdel. Layouni står klar for å ekspedere den ballen inn i boksen.
    54'
    Den svenske venstrekanten prøver seg med et skudd, men sender ballen like utenfor nærmeste stolperot.
    55'
    Halvorsen forsøker å curle ballen opp i det lengste krysset, men ballen sklir av foten på den tidligere Glimt-vingen.
    59'
    To mann står klare på Sarpsborg-benken. Har Bakke noen ess i ermet som kan endre dette kampforløpet, tro?
    60'
    Spillerbytte - Sarpsborg 08
    Inn: Harmeet Singh
    Ut: Matti Lund Nielsen
    Dobbeltbytte fra Sarpsborg 08. Det første er Singh inn for Lund Nielsen.
    61'
    Spillerbytte - Sarpsborg 08
    Inn: Kristoffer Larsen
    Ut: Rashad Muhammed
    Muhammed, som har vært frisk for gjestene i dag, erstattes av Kristoffer Larsen.
    61'
    Thomassen svinger ballen inn i Glimt-feltet, men Martin Bjørnbak rydder unna.
    64'
    Thomassen drar seg innover i banen og prøver seg med høyrebenet. Mortensen kaster seg inn og prøver å styre ballen for å sette Ricardo ut av spill, men sender i stedet ballen over Glimt-buret.
    65'
    Layouni kjører et voldsomt raid langs venstresiden før han prøver å banke ballen inn i nettmaskene fra spiss vinkel. Legger mye kraft bak det skuddet, Layouni, men sender ballen over tverrliggeren.
    67'
    Tveita legges i bakken på 25-26 meters hold og Sarpsborg 08 får en strålende mulighet på et frispark. Heintz og Larsen står begge klare.
    67'
    Heintz sender frisparket midt på Ricardo, brassen velger å bokse og gir dermed en farlig retur, men ingen av gjestende lags spillere kommer først på den.
    69'
    Zinckernagel gir til Saltnes som prøver å avslutte på første berøring fra drøyt 20 meter med innsiden av høyrebenet, men Horn kaster seg inn og får blokkert det skuddet.
    70'
    Saltnes legger Halvorsen i bakken midt på Glimts halvdel. Heintz står klar atter en gang.
    71'
    Får ikke løftet den ballen inn i boksen, og muligheten renner ut i sanden.
    72'
    Spillerbytte - Bodø/Glimt
    Inn: Thomas Drage
    Ut: Amor Layouni
    En frisk Amor Layouni erstattes av Thomas Drage på Glimts venstrekant.
    73'
    Saltnes vender på femøringen inne i Sarpsborg-feltet og prøver å finne Zinckernagel ute på høyrekanten, men Thomassen viser sin rutine når han leser og bryter den.
    76'
    Thomassen prøver å fyre fra skrått hold, men Isidoro får blokkert.
    77'
    Både José Angel og Zinckernagel har tatt telling for vertene.
    77'
    Gult kort til Sarpsborg 08
    Ole Jørgen Halvorsen
    Halvorsen pådrar seg det gule kortet etter tydelig frustrasjon over Glimts tidsbruk.
    78'
    Spillerbytte - Bodø/Glimt
    Inn: Patrick Berg
    Ut: Jose Angel Jurado
    José Angel erstattes av unge Patrick Berg som Glimts midtbaneanker.
    78'
    Sarpsborg løfter inn i Glimt-boksen og igjen kommer Ricardo ut og bommer på kula. Det nikkes videre til Mortensen som stuper ballen i nettmaskene. Linjemannen er dog oppe med flagget - offside på den målfarlige dansken.
    80'
    Slås over alt og alle. Jørgen Horn plukker opp kula ved motsatt hjørneflagg og får gitt til Singh som løfter inn, men igjen stanger Glimt-forsvaret unna.
    82'
    Saltnes oppe og presser Jørgen Horn. Den nysignerte midtstopperen beiner ballen via Saltnes og ut til femmeter.
    84'
    Spillerbytte - Sarpsborg 08
    Inn: Jørgen Strand Larsen
    Ut: Tobias Heintz
    Heintz erstattes av Jørgen Strand Larsen med knapt fem minutter igjen å spille.
    84'
    Drage drar seg til dødlinja og forsøker å legge inn, men sleiver ballen ut til femmeter.
    86'
    Spillerbytte - Bodø/Glimt
    Inn: Morten Konradsen
    Ut: Philip Zinckernagel
    Zinckernagel erstattes av Morten Konradsen på Glimts høyrekant i Kjetil Knutsens siste bytte for dagen.
    86'
    Isidoro felles av Larsen og Glimt tildeles frispark. Bruker god tid på alt av dødballer nå, vertene.
    88'
    Singh med en mulighet til å fyre på halvspretten fra drøyt 20 meter, men får ikke ordentlig treff, midtbaneeleganten, og dermed får Glimt en kjærkommen femmeter.
    89'
    Fardal Opseth til en avslutningsmulighet, men skuddforsøket blokkeres.
    90'+1
    Minimum seks minutter legges til av andre omgang.
    90'+1
    Larsen finner Tveita på bakerste stolpe, men pasningen blir bare centimetre for lang for høyrebacken som ikke får nok klem i kula til å hindre den å gå ut til femmeter for Ricardo.
    90'+2
    Drage forsøker å dra seg forbi Tveita, men sistnevnte viser strålende backspill når han stopper Glimts nummer 7.
    90'+3
    Horn holder igjen Konradsen og Glimt får nok en dødball. Klokken tikker vertenes vei i øyeblikket.
    90'+4
    Isidoro løfter frisparket inn i boksen og finner Saltnes nærmest som eneste mann inne i Sarpsborg-feltet. Lysluggen vinner også duellen, men nikker ballen et godt stykke over mål.
    90'+5
    Singh og Halvorsen forsøker å kombinere, men førstnevnte avblåses for offside.
    90'+5
    Saprsborg 08 løfter langt inn i Glimt-boksen - foreløpig uten nevneverdige resultater.
    90'+6
    Saltnes spilles gjennom, men Halvorsen gjør en enorm returjobb når han får satt inn en takling på sin tidligere lagkamerat.
    90'+7
    Sarpsborg 08 foræres det som kan være en siste mulighet når Jørgen Horn finnes inne i Glimt-feltet, men midtstopperen får et forferdelig touch hvilket resulterer i en femmeter for Glimt og Ricardo.
    90'+8
    Kampen er slutt
    90'+8
    Ola Hobber Nilsen blåser i fløyta for siste gang i dag, og dermed er det et faktum! Glimt har seiret 3-1 mot Sarpsborg 08 på Aspmyra stadion denne søndags ettermiddagen! En kamp som åpnet utrolig jevnt ender til slutt med en trepoenger for de helgule. Over i andre omgang ble det mer og mer tydelig at det var flere slitne bein i Sarpsborg-laget, trolig grunnet kampbelastingen fra matchen i Israel på torsdag. Denne matchen endte dog som den gjorde takket være nettkjenninger av Zinckernagel, Opseth, Saltnes og Mortensen, og resultatet betyr også at Sarpsborg 08 mister ytterligere terreng i kampen om Europa-plassene. For Glimts del betyr denne trepoengeren at nordlendingene når har enda mer pusterom mot bunnen av tabellen, samt at de nå også har heng på Odd, Kristiansund og Tromsø på plassene foran.
    Jarle-André Almendingen takker for seg og ønsker deg en strålende søndags kveld videre!
VG Live er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her