6 991
4 699

Ble dekket av Ida Ramstad Høidalen

Hei og velkommen til live-dekningen av Champions League-kvartfinalen mellom Bayern München og PSG på Allianz Arena.
    Denne kvartfinalen er en reprise av det som var fjorårets Champions League-finale. Den gang trakk tyskerne det lengste strået - de vant 1-0 etter scoring av Paris-gutt Kingsley Coman.
    Bayern må klare seg uten stjernespiss og toppscorer Robert Lewandowski både i kveld og i returoppgjøret i Paris om en uke. Han pådro seg en kneskade på landslagsoppdrag for Polen og er ute i fire uker.
    Lagene er inne.
    Bayern München (4-2-3-1): Neuer - Pavard, Süle, Alaba, Hernandez - Goretzka, Kimmich - Sané, Müller, Coman - Choupo-Moting
    PSG (4-2-3-1): Navas - Dagba, Marquinhos, Kimpembe, Diallo - Gueye, Danilo - Di Maria, Neymar, Draxler - Mbappé
    Dermed er det altså tidligere PSG-spiller Choupo-Moting som får ansvaret på topp i Lewandowskis skadefravær. Også Serge Gnabry er ute for Bayern - han har testet positivt for coronaviruset.
    Bayern München kom seg enkelt videre fra åttedelsfinalen da de slo Lazio 6-2 sammenlagt. PSG hadde på papiret en langt tøffere motstander i Barcelona, men vant 5-2 sammenlagt.
    Ikke drømmevær i München - TV-bildene viser at det snør sør i Tyskland.
    Lagene er klare i spillertunnelen og det tikker mot kampstart! Fem minutter igjen til kvartfinalen sparkes i gang.
    Spanske Antonio Mateu Lahoz er kveldens dommer.
    Og der er vi i gang!
    1'
    Mbappé prøver å finne Di Maria, men kommer seg ikke forbi Bayern-forsvaret og hjemmelaget tar over.
    1'
    I nettveggen! Hernandez med opp i angrep, kommer seg inn i 16-meteren og skyter via Navas og i nettveggen.
    3'
    Corner til Bayern.
    3'
    Ny god mulighet på corneren! Choupo-Moting først på den og header like over mål.
    3'
    Mål for Paris Saint-Germain!
    Bayern München 0 - 1 Paris Saint-Germain
    Mål: Kylian Mbappe
    Målgivende: Neymar
    Men så er Mbappé der i andre enden! Før det er spilt tre minutter sjokkerer gjestene Bayern i Tyskland. Flott kontring hvor Di Maria slår en strøken pasning til Neymar som spiller fri Mpabbé. Neuer uheldig og glipper avslutningen til den franske spissen.
    3'
    - Det er en keepertabbe, sier Viasats kommentator om Neuers forsøk på å redde skuddet fra Mbappé.
    6'
    Så er det Bayern som kommer på en kontring - Müller legger inn fra venstre og hjemmelaget får frispark i meget god posisjon etter duellen like utenfor 16-meteren.
    7'
    Kimmich skyter rett i PSG-muren.
    8'
    Bayern nære utligning! Etter mye klabb og ball i feltet lander ballen hos Müller som får avsluttet fra rundt to meter - men den går rett på Navas.
    11'
    Der tror PSG de setter sitt andre! Mbappé spilles gjennom og finner Draxler som setter ballen i mål - men det dømmes offside på Mbappé.
    13'
    Bayern roper på straffe - vil ha hands etter et skudd som stoppes av PSG-forsvarerne. Reprisen viser at ballen var nær hånda til Danilo.
    14'
    Bayern får et hjørnespark.
    15'
    Den stanges unna av kaptein Marquinhos.
    15'
    Men Bayern tar over igjen og Coman kommer seg til et innlegg fra høyre, men det havner i klypene på Navas.
    16'
    Neymar på vei fremover på venstrekanten - går i bakken og blir liggende. Får frispark i god innleggsposisjon.
    16'
    Neymar slår inn, men Neuer bokser den ut av feltet.
    17'
    Nytt Bayern-innlegg inn i feltet, men Danilo får ryddet unna for PSG.
    18'
    Bayern får frispark ikke langt utenfor PSGs 16-meter.
    18'
    Ny kjempesjanse for Bayern! Frisparket slås inn i feltet og Goretzka er først på den. Får headet fra fem meter, men Navas gjør en god redning.
    19'
    Ny redning fra Navas - denne gangen på et skudd fra Pavard som sendes ut til hjørnespark.
    20'
    Süle skaffer nok et hjørnespark for Bayern - avslutter via en PSG-spiller.
    21'
    Denne gangen får PSG ryddet unna.
    21'
    Sané legger inn fra høyre, men innlegget er for upresist og utspill fra Navas.
    24'
    Det er hjemmelaget som presser nå - har tatt kommandoen etter PSGs tidlige scoring signert Mbappé.
    26'
    Müller med et fantastisk innlegg fra høyre, men Coman får ikke kontroll på den i feltet.
    26'
    Nytt Bayern-hjørnespark.
    27'
    Og nok en Bayern-sjanse! Choupo-Moting meget nære å skli ballen inn på bakre, men når akkurat ikke frem.
    27'
    Så kommer PSG på nok en kontring! Mbappé løper fra Süle og legger inn, men det ender med corner til gjestene.
    28'
    Bayern München 0 - 2 Paris Saint-Germain
    Mål: Marquinhos
    Og så dobler PSG! Det glipper i de bakre rekker hos Bayern når Neymar lekkert slår inn i feltet over Bayern-forsvaret og PSG-kaptein Marquinhos ender opp alene med Neuer. Kan kontrollert sette inn gjestenes andre. Effektivt!
    28'
    Så sitter målscorer Marquinhos nede med en skade.
    30'
    Spillerbytte - Paris Saint-Germain
    Inn: Ander Herrera
    Ut: Marquinhos
    31'
    Kapteinen rakk akkurat å score før han må ut med det som kan se ut som en kjenning i lysken.
    31'
    Så kommer PSG igjen! Neymar fosser fremover, men stoppes og går i bakken på ca 10 meter og Bayern slipper med skrekken.
    32'
    Spillerbytte - Bayern München
    Inn: Alphonso Davies
    Ut: Leon Goretzka
    33'
    Så kommer det et tidlig bytte for hjemmelaget også. Goretzka rister på hodet idet han løper av banen med det som ser ut som en skade også på ham.
    33'
    PSG får frispark i god innleggsposisjon.
    35'
    Gult kort til Bayern München
    Lucas Hernandez
    36'
    Neymar slår frisparket rett i klypene på Neuer.
    36'
    Davies prøver å spille gjennom Sané, men PSG får klarert.
    37'
    Mål for Bayern München!
    Bayern München 1 - 2 Paris Saint-Germain
    Mål: Eric Maxim Choupo-Moting
    Målgivende: Benjamin Pavard
    Og der kommer reduseringen! Lewandowski-reserven stanger inn et nydelig nnlegg fra Pavard og scorer mot gamleklubben.
    37'
    Scoringen er fortjent i det som til nå har vært en meget underholdende første omgang - PSG har vært dødelig effektive og Bayern har hittil hatt de største målsjansene.
    41'
    42'
    Inn: Jerome Boateng
    Ut: Niklas Süle
    42'
    Bayern gjør nok et bytte før pause - er Süle også skadet? Holder seg til låret på vei ut.
    43'
    Nytt hjørnespark til Bayern.
    43'
    Navas får bokset unna.
    43'
    Bayern får frispark i god innleggsposisjon.
    44'
    Det ender med nok et hjørnespark til hjemmelaget.
    44'
    Og nok en gang får PSG ryddet unna.
    44'
    Coman for tøff i en duell med Neymar og PSG får frispark på egen halvdel.
    45'
    Inn: Mitchel Bakker
    Ut: Abdou Diallo
    45'
    Ny Bayern-corner etter et svakt tilbakespill til Navas.
    45'+1
    Müller sterkest i duellen, men headingen går rett på PSG-keeperen.
    45'+1
    Det legges til to minutter.
    45'+1
    Davies prøver seg på et innlegg fra venstre, men det er for upresist og utspill fra keeper.
    45'+2
    Da går lagene i garderoben etter en underholdende første omgang! Mbappé og PSG tok en tidlig ledelse før kaptein Marquinhos doblet. Choupo-Moting reduserte for vertene og det står 1-2 til pause.
    Da er vi straks klare for andre omgang etter at måkebilen har tatt seg en runde på gresset.
    46'
    Kampens fjerde bytte kommer allerede i pausen der altså.
    46'
    Kimmich prøver å spille gjennom Müller, men pasningen er for lang.
    47'
    Nok en upresis ball fra Bayern - denne gangen Coman som drar seg inn fra venstre og prøver å finne Sané motsatt. Ender med utspill fra Navas.
    48'
    Coman presser frem et hjørnespark til Bayern.
    50'
    Mbappé nede og klarerer ut i returrom, men Coman får ikke til en god nok avslutning.
    51'
    Kjempesjanse Neymar! Mbappé krangler seg først inn i feltet, men blir stoppet - ballen havner likevel hos brasilianeren som kommer alene med Neuer. Den tyske målvakten får slengt ut et bein og redder.
    52'
    Alaba skyter fra rundt 16 meter, men via Navas og ut til et hjørnespark.
    53'
    Sjanse til Bayern! Corneren går over alt og alle, men Boateng snapper den til slutt og slår inn til Pavard som får stå alene i feltet og avslutte - men Navas har kontroll på den.
    54'
    Sané skyter fra skrått hold, men avslutningen går langt over mål.
    57'
    Bayer fortsetter å presse - et godt innlegg fra Coman blir klarert.
    58'
    Nå er det mye Bayern her! Først legger Sané inn fra venstre, PSG får kontroll, men Müller snapper opp ballen og legger tilbake - Kimmich avslutter, men Navas redder.
    59'
    PSG kontrer og Mbappé spilles gjennom alene med Neuer - Bayern-keeperen redder, men den franske spissen er uansett i offside. Enormt rom å løpe i bak Bayern-forsvaret nå.
    60'
    Bayern får frispark like utenfor 16-metern.
    60'
    Bayern München 2 - 2 Paris Saint-Germain
    Mål: Thomas Müller
    Målgivende: Joshua Kimmich
    Og DER sitter den igjen for Bayern! Etter å ha presset lenge header Müller inn frisparket fra Kimmich. Hjemmelaget har slått tilbake etter den franske drømmestarten.
    60'
    Gult kort til Paris Saint-Germain
    Julian Draxler
    63'
    Müller har selvtillit etter scoringen og prøver seg på et brassespark - men det går utenfor mål.
    64'
    Det er Bayern som har dominert etter hvilen, men de står høyt og etterlater seg et stort rom som å kontre i for et PSG med en rask Mbappé på topp.
    65'
    Müller blør fra baksiden av hodet og må ut for å tørke seg. Merker det ikke selv - men ropes ut på sidelinjen.
    66'
    Müller har fått seg ny drakt og tørket av seg blodet - ute på banen og klar for kamp igjen.
    68'
    Bayern München 2 - 3 Paris Saint-Germain
    Målgivende: Angel Di Maria
    Og så kommer kontringen for Mbappé! Spilles gjennom av Di Maria, lurer Boateng i feltet, avslutter mellom beina på Bayern-spilleren og banker inn PSGs tredje.
    68'
    Bayern går rett i angrep - Choupo-Moting avslutter innenfor 16, men rett på Navas. Denne kampen er et eneste stort sjansebonanza.
    70'
    Joshua Kimmich
    70'
    Inn: Moise Kean
    Ut: Angel Di Maria
    71'
    Neymar ligger nede og holder seg til foten etter en duell med Boateng.
    72'
    Jerome Boateng
    Gult kort på Bayern-spilleren etter den situasjonen.
    73'
    Sané presser frem en corner til Bayern.
    74'
    PSG får først ryddet unna, men Kimmich snapper opp ballen igjen og skaffer nok et hjørnespark.
    75'
    PSG klarerer igjen.
    75'
    Bayern fortsetter å stå høyt og presse - men akkurat nå sliter de med å spille seg til de aller største målsjansene.
    77'
    Og der får Choupo-Moting det han tror er en kjempesjanse alene med Navas - men spissen avvinkes for offside.
    78'
    25-5 sier sjansestatistikken akkurat nå i favør Bayern.
    79'
    80'
    Neymar slår frisparket rett på Neuer.
    81'
    Coman fosser ned langs venstrekanten, men får ikke lagt inn.
    84'
    PSG får frispark på egen halvdel.
    84'
    Draxler tester skuddfoten fra rundt 20 meter - avslutningen går over mål.
    85'
    Så nære for Bayern! Alaba skyter fra 16 meter, men avslutningen sniker seg like utenfor stolpen.
    86'
    Ny kjempesjanse for hejmmelaget! Denne gangen signert Müller som er først på et innlegg fra Coman. Også hans avslutning går utenfor.
    87'
    89'
    Og så roper Bayern på straffe! Vil ha hands som i første omgang, men også denne gangen vinker dommer spillet videre.