1-2

Ble dekket av NTB

Hei, og velkommen til livedekning av kvinnenes Champions League-kvartfinale mellom Bayern Munchen og Paris Saint-Germain! Mitt navn er Daniel Netland, og jeg skal holde dere oppdatert på kveldens kamp fra sør-Tyskland.
    For herrene returnerte sluttspillet i Champions League forrige måned, og i dag er det endelig kvinnenes tur. Og første kamp ut, etterfulgt av Real Madrid - Barcelona klokken 21.00: Bayern Munchen - Paris Saint-Germain!
    Mot herrenes åtte, er det kun fire grupper i kvinnenes Champions League. Dermed går vi allerede nå rett på kvartfinaler, med returoppgjør neste uke. Og det som er kjekt, er at begge kampene spilles på herrenes stadioner. Dermed er Allianz Arena, som tar 75.000, dagens arena!
    Både Bayern Munchen (2. plass) og PSG (1. plass) tok seg komfortabelt videre fra gruppespillet. Sistnevnte vant faktisk samtlige seks kamper (med 25-0 i målforskjell!), som ett av to lag (Barcelona det andre).
    De to storkanonene er naturligvis også vant til komfortable resultater i hjemlig liga. Men ingen leder, til tross for at Bayern Munchen har vunnet 14 av 17 seriekamper (ett poeng bak Wolfsburg) og PSG 15 av 17 (tre poeng bak Lyon).
    Både Bayern Munchen og PSG er ubeseiret siden midten av november, så det blir spennende å se om vi får et nederlag den ene eller andre veien i kveld. Sistnevnte har unngått å vinne kun to kamper denne sesongen i alle turneringer, mens Bayern Munchen har tapt tre ganger og spilt uavgjort i to, sett bort fra sine 21 seire.
    Norske Celin Bizet er plassert på benken for PSG. 20-åringen har fått lite spilletid siden overgangen til fransk fotball i fjor sommer.
    0'
    Gjestene sparker i gang kampen på Allianz Arena! Første gang Bayern Munchen-damene spiller på arenaen!
    1'
    Hjemmelaget setter fart når PSG mister ballen midt på banen. Innlegget kommer til slutt fra høyre, men Votikova har kontroll i buret til franskmennene.
    2'
    Bayern Muchen med frispark midt på PSGs halvdel. Samme Votikova skal ha full kontroll når Magull lemper inn, men hun roter det fryktelig til for seg selv. Etter litt frem og tilbake rett foran PSG-keeperen, får imidlertid gjestene ballen vekk fra farlig område.
    4'
    Et nytt innlegg slås inn i PSG-boksen. Votikova har kontroll denne gang når hun upresset plukker et innlegg fra venstre.
    6'
    Zadrazil vinner ballen fra PSG på fint vis midt på banen. Bayern Munchen får et frispark like etter.
    8'
    Stor nestensjanse for Bayern Munchen! Zadrazil får en fin ball inne i bortelagets 16-meter, og slår videre på tvers inn i boksen på førstetouchet. Midtstopper Ilestedt får en livsviktig tå på ballen, og hindrer trolig Asseyi å skli ballen i mål.
    9'
    PSG kontrer, men ballen ender opp helt nede ved dødlinja på høyresiden. Innlegget kommer, men det er helt inne mot målet, og da får Leitzig en enkel jobb.
    10'
    Katoto vinner duellen med keeper Leitzig, men får ikke mye av hodet på ballen. Dermed kan sisteskansen til Bayern Munchen plukke opp nedfallsfrukten.
    12'
    Buhl skyter i Bayern Munchen-blokka fra 20 meter.
    14'
    Baltimore klarer ikke å skjerme ut ballen inne i egen femmeter, og da slår Bayern Munchen ut 45 grader. Buhl banker til fra åtte-ni meter, men en heroisk blokkering av Ilestedt hindrer scoring. Andre gangen på få minutter svensken redder PSG. Corner.
    14'
    Votikova bokser vekk.
    14'
    Ingen tvil om at Bayern Munchen har kommet best i gang.
    16'
    PSG med innlegg fra begge sider, men treffer ingen i blått noen av gangene.
    17'
    Buhl med et lavt innlegg fra høyre. Enkelt for Votikova.
    17'
    Gult kort til Bayern München
    Viviane Asseyi
    Drar ned Diani på full fart fremover på sin høyreside. Asseyi må nå stå over returoppgjøret.
    18'
    Lavt og svakt innlegg på det påfølgende PSG-frisparket. Glas beiner unna.
    19'
    Hjørnespark til Paris Saint-Germain
    19'
    Mål for Paris Saint-Germain!
    Bayern München 0 - 1 Paris Saint-Germain
    Mål: Marie-Antoinette Katoto
    Katoto gir PSG ledelsen! Diano treffer først tverrliggeren med kneet fra kloss hold, før det blir full kaos i femmeteren. Etter litt om og men banker Katoto ballen i mål med venstrefoten!
    19'
    PSG har fått seg et løft etter scoringen, og ser ut til å spille med mer selvtillit. Bayern Munchen har samtidig begynt å gjøre enkle feil.
    24'
    Buhl med smart ball til Schuller rett utenfor 16-meteren, men spissen banker ballen høyt over mål når hun er på vei litt ut mot siden.
    26'
    Har vært rolige minutter siden ledermålet. Bayern Munchen har mistet momentumet de hadde før det.
    28'
    Tyskerne har fylt en hel nedre langside på Allianz Arena, pluss litt bak mål. Og de klarer å lage litt stemning, hjemmefansen.
    29'
    Votikova plukker innlegget fra Bayern Munchens høyreside. Har for det meste hatt en enkel jobb med disse innleggene, PSG-keeperen.
    30'
    Schuller får en god sjanse med pannebrasken, men header over. Uansett avblåst for offside i forkant, da innleggstaker Buhl er på feil side.
    31'
    VAR sjekker en mulig straffe til PSG. Katoto som går ned helt ute ved 16-meteren.
    32'
    Ingen straffe. Vi fortsetter med en Bayern Munchen-femmeter.
    33'
    Hjemmelaget med kast til Magull på vei mot dødlinja. Hun slår inn, men treffer kun Votikova.
    34'
    Votikova bokser vekk, før PSG og Dabritz også er på andreballen. Midtbanespilleren får seg samtidig en smell i hodet etter duellen, og får et frispark.
    36'
    Dabritz fortsetter å behandles/undersøkes ute på sidelinja mens spillet fortsetter.
    38'
    Kumagai finner Zadrazil inne i 16-meteren. Sistnevnte skyter via en PSG-spiller og til corner.
    39'
    Katoto beiner til ny corner.
    39'
    Blir en kort variant, som Bayern Munchen ikke får noe ut av.
    40'
    Spillerbytte - Paris Saint-Germain
    Inn: Aminata Diallo
    Ut: Sara Dabritz
    Dabritz må ut etter smellen i hodet. Diallo kommer inn.
    41'
    Bayern Munchens islandske midtstopper, Viggosdottir, header vekk et Baltimore-innlegg.
    42'
    43'
    Baltimore legger inn. Innlegget er for så vidt greit, det, men ingen PSG-spillere er inne i boksen.
    45'
    To minutter legges til.
    45'+1
    Ilestedt header et Buhl-innlegg til Bayern Munchen-corner.
    45'+1
    Heades rett opp i lufta av en PSG-spiller på første stolpe, før keeper Votikova bokser ballen vekk fra egen femmeter. Ballen havner i farlig område og det fyres av, men i PSG-blokka.
    45'+1
    45'+2
    Pause på mektige Allianz Arena, og i en relativt jevnspilt kamper leder PSG 1-0 etter scoring av Marie-Antoinette Katoto. Hjemmelaget Bayern Munchen startet klart best, men franskmennene kom mer med i kampen etter sitt ledermål i det 19. minutt. Det blir spennende å se hvilket kampbilde vi får i 2. omgang. Heng med!
    45'
    Bayern Munchen med lang ball opp når de sparker i gang 2. omgang. Kan de komme tilbake i kampen?
    46'
    Diallo får foten på et innlegg fra Diani, men hun treffer den helt feil. Kunne fort stått 2-0 der.
    49'
    Baltimore med frispark fra høyre, men Bayern Munchen får ballen vekk på første stolpe.
    49'
    Hamraoui gjør en god jobb når hun får en fot på et Bayern Munchen-innlegg. Mistet ball like i forkant der, PSG.
    51'
    Lite som skjer innledningsvis i 2. omgang på Allianz Arena.
    53'
    Buhl setter fart for Bayern Munchen ute på sin høyreside, men velger noe overraskende å skyte. Treffer nettveggen, men Votikova har full kontroll om den skulle havne mellom stengene.
    56'
    Katoto får ballen inne i 16-meteren, men klarer ikke å gjøre noe fornuftig. Tupper ballen mellom beina på en Bayern Munchen-forsvarer og inn til Leitzig i målet.
    57'
    Hamraoui hamrer til fra distanse. Leitzig forlenger til corner.
    58'
    Leitzig bokser fint.
    58'
    Baltimore får ballen igjen litt etter corneren. Svinger inn, men headingen inne i boksen treffer ikke mål.
    59'
    Schuller får ballen bak PSG-forsvaret ute på siden, men Karchaoui gjør en kjempejobb når hun er nede og sklir og hindrer innlegg.
    60'
    Votikova får en hanske på ballen.
    60'
    Venstreback Gwinn skyter over fra nærmest umulig hold etter et halvvolleyforsøk.
    61'
    Spillerbytte - Bayern München
    Inn: Sydney Lohmann
    Ut: Sarah Zadrazil
    63'
    Inn: Maximiliane Rall
    Ut: Viviane Asseyi
    63'
    Bull med en frispark-innsvinger. PSG får etter hvert ballen vekk fra egen boks.
    65'
    Hjemmelaget med en upresis ball ut høyre mot samme Buhl. Har vært veldig flatt hittil i 2. omgang. Bayern Munchen må finne på noe.
    66'
    Så kommer sjansen for Bayern Munchen. Kumagai tar med seg ballen inn i 16-meteren og får lagt ut 45 grader til innbytter Lohmann, men hun klarer ikke å avslutte skikkelig. Er også under hardt press av PSG-kaptein Geyoro.
    67'
    Stor, stor Bayern Munchen-sjanse! Buhl har mye rom og tid når hun får ballen ute til høyre, rett utenfor 16-meteren. Han drar seg inn i banen og prøver å legge den i det nærmeste hjørnet, men Votikova varter opp med en sterk redning.
    67'
    Bayern Munchen har momentum nå, etter en veldig svak første halvdel av 2. omgang. Får vi en utligning snart?
    69'
    Katoto gjør en god jobb nede ved dødlinja til Bayern Munchen. Skaffer til slutt en corner.
    71'
    .
    71'
    Bayern München 0 - 2 Paris Saint-Germain
    Målgivende: Sandy Baltimore
    Katoto scorer igjen, nok en gang etter en corner! Hun vinner duellen i en tettpakket boks, og ballen daler ned inn i nettmaskene i det lengste hjørnet.
    72'
    Tung å svelge for Bayern Munchen, den. Hadde en god periode rett før det, og kunne, og kanskje burde, ha utlignet.
    73'
    Inn: Jovana Damnjanovic
    Ut: Lea Schuller
    74'
    Inn: Linda Dallmann
    Ut: Lina Magull
    74'
    Inn: Ramona Bachmann
    Ut: Sandy Baltimore
    75'
    Karchaoui tror hun skjermer ut til PSG-femmeter, men Bayern Munchen får en corner.
    76'
    Innlegget går gjennom hele feltet.
    76'
    Innbytter Damnjanovic når akkurat ikke en ball i lengderetning. Femmeter til PSG.
    77'
    Lohmann header i stanga for Bayern Munchen! Innlegget kommer fra venstre, men Votikova får en hånd på ballen, før den treffer metallet.
    80'
    Votikoba testes fra distanse av Damnjanovic, men hun har full kontroll. Stått meget solid, PSGs sisteskanse.
    82'
    PSGs høyreback Lawrence forsvarer seg godt i egen 16-meter.
    82'
    Damnjanovic har vært mye involvert siden hun kom inn. Skaffer et frispark på 17 meter nå.
    83'
    Mål for Bayern München!
    Bayern München 1 - 2 Paris Saint-Germain
    Mål: Klara Bühl
    Buhl reduserer! Hun banker til på frisparket fra 17 meter. Ballen ser ut til å få en liten retningsforandring, og Votikova klarer ikke å hindre den i gå i mål. Viktig Bayern Munchen-scoring!
    84'
    Inn: Luana
    Ut: Grace Geyoro
    85'
    Inn: Jordyn Huitema
    Ut: Marie-Antoinette Katoto
    85'
    Inn: Carolin Simon
    Ut: Giulia Gwinn
    85'
    Bayern Munchen blir litt for upresise, og ballen spilles inn til Votikova i PSG-målet.
    87'
    Luana skaffer et PSG-frispark. Ikke lenge igjen nå.
    88'
    Bayern Munchen løfter opp, men PSG vinner ballen og kan begynne å trille.
    90'
    Tre minutter legges til idet Bachmann skaffer et nytt frispark til gjestene fra Paris.
    90'+1
    Slås langt opp igjen. Denne gang går ballen helt inn til Votikova.
    90'+1
    Bayern Munchen får et frispark midt på PSG banehalvdel. Skal løftes inn.
    90'+2
    Blir en kort variant, men hjemmelaget ender opp med en corner.
    90'+2
    Kort variant. Innlegget kommer etter hvert til Damnjanovic, men innbytteren får ikke avsluttet skikkelig.
    90'+3
    Frispark til PSG. Da blir det nok 1-2 på Allianz Arena.
    90'+3
    90'+4
    PSG vinner 2-1 borte mot Bayern Munchen, og franskmennene kan dra hjem fra Tyskland med seier og et godt utgangspunkt før returoppgjøret i neste uke. Likevel var det mot spillets gang at de blåkledde tok ledelsen i det 19. minutt ved Marie-Antoinette Katoto. Og omtrent det samme skjedde i 2. omgang. Etter en tam første halvdel av de siste 45 minuttene, hadde Bayern Munchen en veldig god seks-sju minutters periode, hvor de hadde flere muligheter til å utligne. Når dét ikke skjedde, var det typisk at samme Katoto headet inn nok en PSG-corner etter drøye 70 minutter. Dermed sto det 2-0 til PSG, men Bayern Munchen ga seg ikke. Etter en heading i stanga i det 80. minutt, satt endelig scoringen ved lagets klart farligste offensive våpen, Klara Buhl, som banket inn 1-2 på et frispark fra 17 meter. Tyskerne jaktet et utligningsmål, men PSG kontrollerte fint inn seieren og dermed er det pariserne som har overtaket før returkampen på Parc des Princes neste onsdag. Daniel Netland takker for følget!