1 692
15 354

Ble dekket av Mats Arntzen

Hei og velkommen til "Der Klassiker"! Vi følger Bayern München mot Borussia Dortmund spark for spark.
    Erling Braut Haaland er i storform og står med 17 mål på 18 kamper i ligaen - et målsnitt på 0.99 nettkjenninger per kamp, Den norske landslagsspissen er blant fotballverdens heteste spisser, men på motsatt banehalvdel i kveld står Robert Lewandowski. Polakken har 28 mål i Bundesliga på 22 kamper.
    Dortmund har ikke hatt en enkel sesong - hverken før eller etter Lucien Favre fikk sparken. De gule og svarte er på 6.-plass i Bundesliga før kveldens kamp, med 14 poeng opp til serieleder Leipzig. Champions League er et naturlig mål for Haaland og co. - dit opp er det bare fire poeng.
    Bayern München ligger ett poeng bak Leipzig med én kamp mindre spilt. Med seier i kveld får tittelfavoritten opp på 1.-plass.
    Dortmund (4-3-3): Hitz - Meunier, Zagadou, Hummels, Schultz - Delaney, Dahoud, Can - Reus, Haaland, Hazard
    Bayern München (4-2-3-1): Neuer - Süle, Boateng, Alaba, Davies - Goretzka, Kimmich - Coman, Müller, Sané - Lewandowski
    Braut Haaland starter (selvfølgelig) kveldens storkamp. Det er to toppede mannskap som skal gjøre opp om poengene i "Der Klassiker".
    Bayern vant sesongens første oppgjør mellom lagene 3-2 på bortenbane og viunnet ni av de elleve siste kampene. Dortmund har tapt de seks siste bortekampene mot rivalene i sør.
    Lewandowski har vært et mareritt for Dortmund etter at han forlot klubben i 2014. 32-åringen har straffet gamleklubben med 19 mål på 22 oppgjør siden overgangen til Bayern.
    Dortmunds vanlige venstreside med Guerreiro og Sancho er begge ute med skade til kveldens kamp. Et stort tap for gjestene. Schulz og Hazard bekler deres roller i denne kampen.
    Det blir ofte målrikt når angrepsstjernene til Bayern og Dortmund barker sammen. På de syv siste kampene har det blitt scoret 27 mål - et snitt på 3,8 mål per kamp.
    Der er storkampen i gang! Haaland presser og Bayern tvinges til å slå langt.
    1'
    Neuer trikser litt før han banker ballen unna. Høyt press fra Dortmund innledningsvis.
    1'
    Mål for Borussia Dortmund!
    Bayern München 0 - 1 Borussia Dortmund
    Mål: Erling Braut Haaland
    Målgivende: Thomas Delaney
    FOR EN START! Erling Braut Haaland får ballen på 20 meters hold, drar seg litt til sides før han banker til! Det er kraft i sparket, og ballen går via et bein og i mål. Oioioi!
    2'
    Denne kampen er allerede i fyr og flamme! Og det er Erling Haaland som er brannstifteren!
    4'
    Frispark til Bayern 30 meter fram mål.
    4'
    Spiller frisparket ut på kanten og legger inn i boks. Müller i duell med keeper Hitz, som får frispark i eget felt.
    5'
    Hvem er den beste spissen?
    Erling Braut Haaland
    63%
    Robert Lewandowski
    37%
    Antall stemmer: 13882
    Var i gang med å lage pollen "Scorer Erling Braut Haaland i kveld?" da det smalt. Måtte finne på noe annet - stem på den du mener er best.
    6'
    Haaland mottar ballen like innenfor 16-meteren, men klarer ikke helt å stokke beina. Bayern overtar ballen.
    7'
    Flott innlegg mot Lewandowski, som må rygge litt før han header. Blir ikke nok trøkk i den avslutningen.
    8'
    Bayern München 0 - 2 Borussia Dortmund
    Målgivende: Thorgan Hazard
    HAALAND-DOBBEL! Praktangrep av gjestene. Vender spillet, sender Hazard i bakrom og han finner Haaland foran mål. Pirker inn sitt andre for kvelden.
    9'
    Hva er det vi er vitne til? Erling Braut Haaland har altså banket inn to mål mot selveste Bayern München på under ni minutter.
    12'
    Hva nå, Bayern? Vertene angriper mot Dortmund-målet, men har foreløpig slitt med å skape de største sjansene. Forsvarer seg godt, gjestene.
    13'
    Farlig innlegg fra venstrekanten, men hverken Lewandowski eller noen andre snuser på den.
    14'
    Frispark til Dortmund midt på egen halvdel. Hazard som felles på det som kunne blitt en god overgang.
    15'
    Kimmich med et innlegg mot bakerste stolpe, hvor Sané kommer løpende. Headingen går like over fra spiss vinkel.
    17'
    Bayern får frispark på egen banehalvdel. Kan sette i gang et nytt angrep.
    18'
    Süle legger inn til Lewandowski, som støter til med hodet. Relativt langt fra mål og headinger svever over.
    19'
    Nydelig av Bayern! Slår inn i boks, hvor Goretzka brystkasser ballen til Lewandowski. Han smeller ballen like til side for mål. Stor sjanse!
    20'
    Dortmund prøver å kontre, men stoppes et stykke fra farlig sone.
    20'
    De nærmer seg noe, Bayern. Kommer seg nok en gang inn i boksen, men det lykkes ikke helt for Müller.
    21'
    Haaland jager på topp. Må stesse hjemmelaget fra å trille for mye ball nå.
    22'
    Sané drar seg innover i feltet og spiller ballen på tvers. Der er det en Dortmund-spiller som er først fremme og banker unna.
    22'
    Det er rundt Dortmunds 16-meter det skjer. Presses ganske dypt tilbake nå. Frustrerende arbeidsvilkår for Haaland, som nok likevel er brukbart fornøyd med kvelden så langt.
    24'
    Haaland i fullt firsprang med ballen fremover. Er i duell med Alaba, men får etter hvert flere forsvarsspillere å hanskes med og mister ballen. Kunne blitt farlig.
    25'
    Oioi! Haaland lusker foran mål og skal jo få den ballen. Men pasningen til ham er altfor veik. Der kunne nordmannen fått sitt tredje mål.
    26'
    Mål for Bayern München!
    Bayern München 1 - 2 Borussia Dortmund
    Mål: Robert Lewandowski
    Målgivende: Leroy Sane
    Der sitter den for Bayern og selvfølgelig er det Lewandowski! Sané drar seg fri og skyter(?). Det blir uansett en perfekt pasning til polakken, som setter den enkelt inn fra kloss hold.
    26'
    Det er stjernespissene som dominerer denne kampen så langt. Det er duellen alle har bygd opp til og Haaland og Lewandowski skuffer ikke.
    29'
    Kingsley Coman prøver seg fra spiss vinkel, men Hitz henger med. Fin beinparade.
    29'
    Gult kort til Borussia Dortmund
    Thomas Meunier
    Feier ned Coman. Mørkegult.
    29'
    Bayern vil ha hands på Reus i feltet og straffe, men dommeren overser de ropene.
    31'
    Dahoud sparkes ned av Kimmich og får frispark på egen halvdel.
    32'
    Sané hælflikker gjennom til Lewandowski, men spissen skudd blokkeres.
    33'
    Dortmund sliter nå. Alt handler egentlig om Bayern, som stadig stabler nye angrep på beina. Kan gjestene stå imot presset inn til pause?
    35'
    Kimmich svinger inn et frispark, men Dortmund får stanget unna to ganger.
    37'
    Dortmund presser høyt, men Bayern spiller seg lekkert ut og går i angrep. Når frem til Lewandowski, men spissens avslutning ender et stykke over mål.
    40'
    Dortmund når Haaland med en lang pasning. Nordmannen forsøker å chippe gjennom Reus, som kommer på løp, men det blir for upresist.
    41'
    Bayern brude nok hatt straffe der. Coman som felles. Dommerne skal studere VAR-bildene.
    43'
    Straffe til Bayern München! Dahoud som felte Coman i feltet. Tråkket på foten hans. Klønete.
    43'
    Bayern München scorer på straffe!
    Bayern München 2 - 2 Borussia Dortmund
    Jada, polakken setter den sikkert. Et lite hopp i tilløpet, før han triller den motsatt av hvilken vei Hitz går.
    44'
    2-2 i Bayern - Dortmund og 2-2 i spissduellen Lewandowski vs. Haaland.
    45'
    Hjørnespark til Bayern München
    45'
    Corneren ender til slutt like utenfor 16-meteren, hvor Alaba dunker til. Høyt over.
    45'+1
    To minutter tillagt tid.
    45'+1
    Antall stemmer: 5192
    Dortmund sparker i gang andre omgang av denne nokså artige fotballkampen.
    46'
    Om man skal konkludere utelukkende basert på de 45 minuttene før pause, så er det ingen tvil om at Ole Runar Gillebo hadde rett. Fotball er supert!
    47'
    Stor mulighet for Dortmund! Ballen svinges inn. Den går over luggen på Haaland, men på bakre stolpe står en tålmodig Thorgan Hazard. Han venter til ballen faller lavt nok ned før han klinker til. I nettveggen!
    47'
    Dortmund roper på straffe. Får ingenting.
    48'
    Fryktelig av Hitz! Et løst skudd fra Kimmich går rett på Dortmund-keeperen, som utrolig nok glipper ballen. En farlig retur, men gjestenes målvakt retter opp egen feil og får den vekk.
    48'
    Er så nære at Coman setter inn returen der...
    50'
    Haaland i løpsduell med Alaba. Er raskere enn østerrikeren, men han bruker rutinen til å sette inn en takling.
    52'
    Hva er dagens største idrettsøyeblikk i Bayern-regionen?
    Johaug gull på tremila
    31%
    Haalands scoringer mot Bayern
    69%
    Antall stemmer: 6165
    Litt lavere tempo i matchen akkurat nå.
    55'
    Fotball ikke like supert som i sted.
    57'
    Haaland ser bakrom og vil ha ballen. Dortmund lykkes ikke med å finne ham der. Isteden prøver de på en crosser mot Meunier, men høyrebacken klarer ikke å holde ballen i spill.
    58'
    Innlegg fra Davies. Finner veien til Lewandowski. Heades over.
    60'
    Spillerbytte - Borussia Dortmund
    Inn: Steffen Tigges
    Ut: Erling Braut Haaland
    60'
    Inn: Julian Brandt
    Ut: Thorgan Hazard
    60'
    Haaland må gi seg her og jeg er mildt sagt ikke blid.
    60'
    Han så ikke skadet ut, men det kan jo ikke være noen andre grunner til at han blir byttet ut her.
    61'
    Haaland får behandling på høyrefoten.
    61'
    Lewandowski skal sparke ballen, men den har Emre Can fjernet og byttet ut med sin egen fot. Polakken treffer isteden Dortmund-spilleren.
    62'
    Ser ut som det er hælen eller ankelen til Haaland som får behandling.
    62'
    Lang ball mot Sané. Legger igjen til Lewandowski, som setter den over.
    63'
    Kimmich får et frispark på midtbanen.
    66'
    Sliter foreløpig med å vie like stor entusiasme til Steffen Tigges som til Erling Braut Haaland.
    67'
    Spillerbytte - Bayern München
    Inn: Serge Gnabry
    Ut: Kingsley Coman
    67'
    Erling Braut Haaland har 45 mål og 11 assists på 46 kamper for Dortmund siden han kom til klubben i januar 2020.
    69'
    Så må Boateng også ut.
    71'
    Inn: Javi Martinez
    Ut: Jerome Boateng
    71'
    Denne kampen uten Haaland er litt som å dra på fest fordi crushet er der, men når du kommer så har hun dratt hjem fordi hun skal tidlig på jobb dagen etter.
    72'
    Bayern som styrer nå.
    72'
    73'
    Svinges inn. Stanges ut av Tigges.
    73'
    Dortmund ligger veldig lavt.
    74'
    Skudd fra Gnabry. Skifter litt retning, men Hitz har den.
    74'
    Godt innlegg fra høyre. Tigges er stor og sterk, men ballen stanges unna fra hjemmelaget.
    75'
    Inn: Reinier
    Ut: Marco Reus
    Kan det være at Dortmund har Sevilla-kampen på tirsdag i tankene?
    77'
    Gnabry prøver seg med et skudd igjen. Langt utenfor med venstrefoten der.
    78'
    Bayern triller og triller.
    80'
    81'
    Kimmich skal slå fra venstre.
    81'
    Tar den kort.
    81'
    Kimmich drar seg innover og skyter. Via et bein og til corner. Brandt som er på den.
    81'
    81'
    Kimmich fra høyre nå.
    82'
    Süle rager høyest. Header utenfor!
    82'
    Utrolig fysikk på midtstopperen.
    82'
    Bayern presser på. Goretzka skyter, men den blokkeres.
    85'
    86'
    Sané står på bakre stolpe og lader, men treffer ikke ballen på volleyforsøket.
    86'
    Tigges på vei gjennom, men har ikke samme farten som Haaland.
    86'
    Tigges prøver å skyte fra midtbanen. Neuer litt på halvdistanse, så det er ingen dum tanke. Får ikke nok dreis på skuddet.
    87'
    Dortmund kan kontre, men Emre Can stoppes. Rasende for at han ikke får frispark der.
    88'
    Bayern München 3 - 2 Borussia Dortmund
    Mål: Leon Goretzka
    Der sitter den for Bayern! Vertene har presset veldig på de siste minuttene. En klarering havner hos Leon Goretzka, som lurer den helt ned i hjørnet på volley der. Stang inn!
    88'
    Dortmund ikke fornøyde med at dommer ikke blåser frispark til Can i forkant.
    90'
    Kunne se ut som Sané var litt i ryggen på ham.
    90'
    Bayern München 4 - 2 Borussia Dortmund
    HAT TRICK! Anything you can do, I can do better, sier Robert Lewandowski! Kommer rettvendt på 18 meter og limer den ned i hjørnet. Det er som Lewandowski er Michael Jordan som sier «I took that personally» etter at Haaland har scoret to på polakkens hjemmebane. Så smeller han inn TRE!
    90'
    Lagt til tre minutter.
    90'+1
    Inn: Lucas Hernandez
    Ut: Niklas Süle
    90'+1
    Inn: Eric Maxim Choupo-Moting
    Ut: Leroy Sane
    90'+1
    Dette Dortmund-laget er betydelig tammere uten Haaland.
    90'+2
    Bayern fortsetter å styre spillet.
    90'+3
    For et maskineri dette Bayern-laget er. De virker helt ustoppelige og er nok den store favoritten til å vinne både ligaen og Champions League.
    90'+4
    Der er det over! Erling Braut Haaland sjokkerte Bayern München med to scoringer i løpet av ni minutter. Da våknet rovdyret Robert Lewandowski og banket inn tre mål for Bayern. Haaland ble byttet ut etter en time, så får vi håpe at det ikke er snakk om noen alvorlig skade.