2 605
2 280

Ble dekket av Håkon Østmoe Brandsnes

Hei og velkommen til denne dekningen av Barcelona mot Napoli i åttedelsfinalen av Champions League!
    Det første oppgjøret i Italia endte 1-1. Der tok Barcelona ledelsen ved Robert Lewandowski, før Victor Osimhen utlignet til 1-1.
    Norske Leo Skiri Østigård har slitt med spilletid i Napoli denne sesongen. I Champions League-gruppespillet startet han to kamper og kom inn fra benken ved to anledninger. Det blir spennende å se om han får tillit i kveld.
    Vi kommer tilbake med lagoppstillingene!
    Lagoppstillingen til Barcelona er ute. Mest interessant er det kanskje at ungguttene Lamine Yamal (16), Pau Cubarsi (17) og Fermin Lopez (20) får tillit fra start.
    Østigård starter på benken for Napoli.
    Napoli (4-3-3): Meret - Di Lorenzo, Rrahmani, Jesus, Rui - Zambo Anguissa, Lobotka, Traore - Politano, Osimhen, Kvaratskhelia.
    Barcelona (4-3-3): Ter Stegen - Koundé, Araujo, Cubarsi, Cancelo - Fermin, Christensen, Gundogan - Yamal, Lewandowski, Raphinha.
    VG Live svarer
    Met
    Jeg har trua at de 3 unge kan gjøre en forskjell, siden det er STORT for dem, men tror de at de har mulighet til å gå videre med det laget idag?
    Jeg spår en jevn kamp, men gir Barcelona et favorittstempel. Napoli har hevet seg noe etter at Francesco Calzona tok over, men de har ikke vært på samme nivå som forrige sesong!
    VG Live Bruker
    Barca r ikke som før Håkon..men når r d et italiensk lag vunnet på spansk jord?
    AC Milan vant vel mot Atletico Madrid i 2021 :)
    Spillerne er nå på vei inn på banen!
    Der er vi i gang!
    1'
    Napoli går rett i angrep ved Osimhen, men Cubarsi stjeler ballen.
    1'
    Så angriper Barcelona. Raphinha varter opp med en frekk rabona, men innlegget går over Lewandowski.
    1'
    Yamal prøver seg fra 16-17 meter, men det blir vel mye ryggsekk og da går ballen laaangt over mål.
    2'
    Barcelona med nytt angrep, men Politano jobber hjem og bryter en pasning.
    3'
    Osimhen er plutselig alene med keeper, men skyter rett på Ter stegen. Deretter er flagget oppe.
    4'
    Barcelona prøver i bakrom mot Lewandowski, men pasningen når ikke frem.
    6'
    Christensen er uenig i et frispark imot på midten. Høyt spark, mener dommeren.
    6'
    Politano vinkes av etter en bakromsball på høyrekanten. Tvilsom! Er nok litt ivrig med flagget der, assistentdommeren.
    6'
    Cubarsi setter inn en strålende takling på Osimhen. Har åpnet bra, 17-åringen.
    8'
    Fermin skyter fra skrått hold, men ballen går langt til sides for mål. Men gode Barca-tendenser!
    9'
    Yamal blir liggende etter en duell på høyrekanten, men får ikke frispark. Xavi er svært oppgitt på sidelinjen. Rui var jo ikke i nærheten av ball der, så det er lett å forstå frustrasjonen.
    9'
    Feit Barca-sjanse! Fermin spilles fri i bakrom og får avsluttet fra ca 20 meter, men avslutningen går over mål.
    13'
    Mål for Barcelona!
    Barcelona 1 - 0 Napoli
    Mål: Fermin Lopez
    Målgivende: Raphinha
    Men der sitter scoringen for Fermin! Barca ruller opp et flott angrep, der Raphinha slår ballen flatt inn i boksen 45 grader ut. Fermin er helt umarkert og setter ballen sikkert i nettmaskene fra 11-12 meter!
    15'
    Barcelona 2 - 0 Napoli
    Mål: Joao Cancelo
    Barcelona scorer to mål på få minutter. Spanjolene kontrer, anført av Yamal. Han spiller til Raphinha som skyter i stolpen. Returen går imidlertid til Cancelo som er iskald!
    17'
    For noen minutter av Barca!
    17'
    Osimhen vinkes av for en offside. Den er klar.
    18'
    De unggutta har startet bra asså. Veldig gøy👏👏
    Lobotka blir liggende etter en tøff takling av Christensen. Det skjer etter at dommerne bruker "tunge flagg" og unnlater å blåse i mulige offsidesituasjoner.
    19'
    Gult kort til Barcelona
    Andreas Christensen
    22'
    Spillet er i gang igjen.
    22'
    Osimhen vinkes av nok en gang. Også denne gangen korrekt dømt.
    22'
    Osimhen pisker inn et innlegg fra venstre, men Ter Stegen får fanget kula.
    22'
    Napoli må heve seg hvis de skal ha noe håp om avansement.
    26'
    Rui får et frispark på egen banehalvdel i duell med Yamal.
    26'
    Mål for Napoli!
    Barcelona 2 - 1 Napoli
    Mål: Amir Rrahmani
    Målgivende: Matteo Politano
    Napoli reduserer! Og scoringen kan minne om Barcas første scoring. Det er Politano som spilles fri på kanten og slår inn 45 grader ut. I boksen venter midtstopper Rrhamani som setter ballen i det lengste hjørnet, helt utakbart for Ter Stegen!
    29'
    Araujo har fått seg et kutt i ansiktet og må stanse blødningen. Da spiller Barcelona med ti mann for øyeblikket.
    31'
    Araujo er tilbake på banen.
    32'
    Fermin felles og får et frispark på midtbanen. Har vært god hittil, 20-åringen.
    33'
    Flott angrep av Barcelona, der Cancelo nesten får spilt frem Lewandowski i boksen, men Lobotka er fremme med en lang tå og får brutt.
    33'
    Nesten 2-2! Det er back til back! Rui finstiller siktet og finner Di Lorenzo i boksen. Italienerens heading er god, men Ter Stegen får akkurat bokset ballen over mål.
    34'
    Hjørnespark
    35'
    Barcelona header ut. Kvaratskhelia plukker opp ballen og skyter fra skrått hold, men skuddet seiler utenfor.
    35'
    Ny avslutning av Di Lorenzo, denne gangen fra skrått hold, men Ter Stegen holder avslutningen.
    36'
    De har virkelig hevet spillet sitt nå, napolitanerne.
    37'
    Lewandowski får seg en trøkk i en duell. Dommerne signaliserer fordel først, før polakken får frispark på midten.
    39'
    Lewandowski kommer til en avslutning i boksen, men får et urent treff. Utspark til Napoli.
    40'
    Napoli kommer seg nesten til en avslutning, men stanses i siste liten. Barcelona kontrer, men det ender i et upresist innlegg.
    42'
    Osimhen vinkes av for n'te gang. Den var hårfin!
    42'
    Lamine Yamal
    Seint ute i en takling på Rui. Løper backen ned.
    43'
    Napoli får et frispark i venstre korridor.
    44'
    Osimhen header ballen tilbake inn i feltet fra bakerste stolpe, men så får Barca klarert.
    44'
    Barcelona får en corner på tampen her.
    45'
    Minimum tre minutter er lagt til.
    45'+1
    Napoli header ut og kan kontre.
    45'+1
    Gundogan stanser kontringen til bortelaget.
    45'+1
    Gult kort til Napoli
    Juan Jesus
    Er altfor seint ute i en takling på Gundogan.
    45'+1
    Barcelona vinner et hjørnespark. Det er nok det siste som skjer i denne førsteomgangen.
    45'+3
    Hjørnespark
    45'+3
    Klabb og babb i feltet, men Napoli får omsider ballen unna. Barca kom til et par farlige avslutninger der.
    45'+3
    Barcelona får et frispark i høyre korridor.
    45'+4
    Heades ut av Osimhen - og da er omgangen over!
    45'+4
    Barcelona leder etter scoringer av Fermin Lopez og Joao Cancelo. Napoli reduserte ved Amir Rrahmani. Vi er straks tilbake med andre akt.
    Spillerne er tilbake på banen. Andreomgang blåses i gang straks!
    Barca sparker i gang annenomgang.
    45'
    Kvaratskhelia i løpsduell med Kounde, der sistnevnte vinner den. Franskmannen har foreløpig hatt svært god kontroll på driblevingen.
    46'
    Kvaratskhelia farlig frempå! Georgieren vender og smeller til fra om lag 20 meter, men skuddet stryker høyre stolpe.
    47'
    Napoli fortsetter å presse Barca.
    48'
    Osimhen vil ha straffe! Nigerianeren går i bakken på kanten av sekstenmeteren i duell med Cubarsi, men får ingenting.
    49'
    Det ender med en corner for Napoli.
    50'
    Hjørnespark
    51'
    Blir ikke noe farlig ut av corneren.
    51'
    Politano får frispark like ved Barcas hjørneflagg etter en felling av Cancelo.
    53'
    Frisparket slås rett i fanget på Ter Stegen.
    54'
    Strålende kombinasjoner av Cancelo og Raphinha, der sistnevnte avslutter, men ballen går rett på Meret. Ikke langt unna 3-1!
    55'
    Rui sender et innlegg rett i Kounde. Napoli beholder ballen.
    56'
    Mange innlegg av Napoli nå, men foreløpig leder det ikke til de helt store sjansene.
    57'
    Osimhen holder nesten på å bli forært en feit sjanse, men Ter Stegen er våken og kaster seg over ballen.
    58'
    Barcelona forbereder et dobbeltbytte.
    59'
    Spillerbytte - Barcelona
    Inn: Sergi Roberto
    Ut: Fermin Lopez
    60'
    Inn: Oriol Romeu
    Ut: Andreas Christensen
    61'
    Erik
    Hvordan spiller Cubarsi?
    Han har vært solid foreløpig!
    Mats R
    Hvem spiller best så langt av Barcelona og Napoli ?
    Jeg synes Napoli har vært best siden reduseringen!
    Svak kommunikasjon av Barca-forsvaret leder til en enorm sjanse for Zambo Anguissa, men skuddet går i blokka!
    63'
    Hamed Junior Traoré
    Svært sen takling på Cancelo.
    64'
    Spillerbytte - Napoli
    Inn: Jesper Lindstrom
    Ut: Matteo Politano
    64'
    Inn: Mathias Olivera
    Ut: Mario Rui
    64'
    Kounde fortsetter å frustrere Kvaratskhelia.
    66'
    Mathias Olivera
    Er altfor sen inn i Yamal og får et gult kort bare minutter etter å ha kommet inn!
    66'
    Frisparket er cirka 25 meter fra mål.
    67'
    Raphinha skyter, men Meret bokser ut til corner.
    67'
    Hjørnespark
    68'
    Stor sjanse for Lewandowski! Polakken rager høyest og setter pannebrasken til, men Meret får blokkert skuddet.
    68'
    Yamal setter ballen i mål I kjølvannet av Lewandowskis sjanse, men flagget er oppe.
    68'
    Da er vi midtveis i denne annenomgangen!
    69'
    Raphinha får et frispark cirka 25 meter fra mål, på kanten av sekstenmeteren.
    71'
    Frisparket slås hele veien inn i klypene på Meret.
    71'
    Oliveira roter det til utenfor egen sekstenmeter, men slipper med skrekken når Yamal skyter utenfor senere i angrepet.
    73'
    Meret må i aksjon på et Gundogan-langskudd. Ny corner!
    73'
    Lewandowski kommer til nok en sjanse, men må se at ballen spretter utenfor stolpen. Han ble vel først og fremst truffet der, polakken, og rakk ikke å reagere stort før ballen hadde vært borti ham.
    74'
    Kvaratskhelia skriker av smerte. Kounde banker unna ballen og fullfører bevegelsen inn i beinet til georgieren. Heldigvis kommer vingen seg raskt.
    75'
    Enda en Barca-sjanse - denne gangen for Raphinha - men Meret har god kontroll.
    77'
    Oii, oii, oii, for en sjanse! Barcelona bryter høyt i banen og tar Napoli i ubalanse. Det leder til en skuddmulighet for Yamal, men fra skrått hold seiler ballen like utenfor stolpen til Meret.
    78'
    Det begynner å haste for Napoli - og de siste minuttene har de ikke vært i nærheten av Barcelonas mål.
    79'
    Inn: Giacomo Raspadori
    Ut: Hamed Junior Traoré
    80'
    Der må du score, Lindström! Dansken kommer til en fri heading på bakerste stolpe, men fra 6-7 meter setter han kula utenfor. Den missen kan man få mareritt av.
    80'
    Inn: Joao Felix
    Ut: Raphinha
    80'
    Mange frispark og opphold i spillet nå.
    82'
    Barcelona 3 - 1 Napoli
    Mål: Robert Lewandowski
    Målgivende: Sergi Roberto
    Tiki-taka-fotball av ypperste klasse! Det er Gundogan, Roberto og Lewandowski som spiller vegg, før sistnevnte kan trille ballen i åpent mål.
    83'
    Yamal skaffer Barca et frispark ved dødlinja utenfor Napoli-målet.
    84'
    Heades ut til corner. Nå virker Barca å ha god kontroll.
    86'
    Hjørnespark
    86'
    Napoli klarerer ut til en ny corner.
    86'
    Klokka tikker, Barca haster ikke.
    86'
    Hjørnespark
    87'
    Dårlig kommunikasjon mellom Meret og Osimhen gjør at sistnevnte header ut til en tredje corner.
    87'
    Hjørnespark
    87'
    Omsider får Napoli ballen unna.
    87'
    To minutter igjen av ordinær spilletid.
    87'
    Det smeller i metallet! Litt ut av ingenting får Di Lorenzo sjansen fra skrått hold, men han setter skuddet i tverrliggeren. Svært nære redusering for Napoli!
    89'
    Minimum fire minutter legges til.
    89'
    Barca angriper, men den siste pasningen når ikke frem. De har i hvert fall ikke lagt seg bakpå her, hjemmelaget.
    90'+1
    Nesten for Kvaratskhelia! Roberto mister ballen i egen boks og da får georgieren en skuddmulighet, men han setter kula like utenfor stolpen.
    90'+2
    Yamal skyter rett på keeper. Det svinger frem og tilbake nå.
    90'+3
    Lobotka varter opp med et ganske så umotivert skudd laaangt over. Det var fort Napolis siste mulighet i denne kampen.
    90'+3
    Det er over! Barcelona er videre til kvartfinalen i Champions League etter 4-2-seier sammenlagt mot Napoli!