0-1
Supporterfordeling på VG
399
388
Author avatar

Ble dekket av NTB

    Hei, og velkommen til denne livedekningen av Barcelona - Chelsea! Tiden er inne for semifinale i Champions League, og hvem som tar seg til finalen skal avgjøres på to oppgjør. Den første kampen finner sted på Estadi Olímpic Lluís Companys i Barcelona, mens returoppgjøret går på Stamford Bridge i London 27. april.
    Det er kun fire lag som gjenstår i årets Champions League-kampanje. Vinneren etter to oppgjør vil møte et fransk lag i finalen. Den andre semifinalen består nemlig av Lyon og PSG. Det første oppgjøret mellom dem går i kveld klokken 19.
    Barcelona og Chelsea har møtt hverandre tre ganger tidligere. De møtte hverandre i semifinalen i fjor. Da var det Barcelona som tok seg til finalen etter at det endte 2-1 sammenlagt. Barcelona vant 1-0 på Stamford Bridge, mens kampen på Camp Nou endte 1-1. Det var lite som skilte lagene for bare ett år siden. Større kvalitetsforskjell var det i 2021 da lagene møttes i den store finalen. Det var utklassing da Barcelona knuste Chelsea 4-0 og tok sitt første Champions League-trofé. Barcelona har tatt seg til finalen hele fire ganger på de fem siste årene, men har bare tatt med seg to troféer. I finalen i fjor slo de Wolfsburg 3-2, etter et fantastisk comeback i andre omgang. Barcelona er med det de regjerende mesterne og favoritter i semifinalen mot Chelsea.
    Litt om veien til semifinalen for de to ulike lagene. Chelsea tok seg til kvartfinale som vinner av gruppe D. De tok seg ubeseiret ut av gruppespillet, bestående av Real Madrid, Häcken og Paris FC. I kvartfinalen for en liten måned siden møtte de Ajax, hvor de vant 4-1 sammenlagt. Barcelona ble også vinner av sin gruppe, bestående av Benfica, Eintracht Frankfurt og Rosengård. De scoret hele 27 mål på seks kamper og tok seg enkelt videre til kvartfinale, hvor norske Brann var motstanderne. Brann ga de regjerende mesterne god motstand, men man må likevel kunne si at Barcelona hadde god kontroll. Kvartfinalene endte 5-2 sammenlagt.
    Chelsea har noen store stjerner ute med skade. Blant annet så må Chelsea klare seg uten stjernespissen Sam Kerr og midtstopperen Maren Mjelde. Barcelona mangler bare Mapi León av sine største stjerner. Ingrid Syrstad Engen har prestert godt i midtstopperens fravær. Caroline Graham Hansen er tilbake etter en liten kjenning i låret.
    Lagoppstillingene er inne. Caroline Graham Hansen og Ingrid Syrstad Engen spiller fra start for Barcelona, mens Guro Reiten begynner på benk for Chelsea.
    I hjemlig liga troner begge lagene på topp. Barcelona har en solid luke ned til andreplassen, mens det er mye tettere i toppen i England. Barcelona har ikke tapt en eneste kamp siden mai 2023, mens Chelsea kun har vunnet en av sine fire siste kamper i alle konkurranser.
    Lagene er på vei ut på banen. Vi er straks klare for avspark!
    Kampen har startet
    0'
    Der er vi i gang i Barcelona!
    0'
    Bonmatí sendes gjennom på høyresiden av Battle, men innlegget når ikke frem i boksen.
    0'
    Barcelona kommer ut i fyr og flammer! De spiller seg til nok et innlegg. Denne gangen er det Graham Hansen som er målet i boks. Den norske landslagsspilleren gjør et nokså godt touch, men retningsforandringen blir for brå og hun detter. Ballen triller inn til keeper. Bra åpning av hjemmelaget.
    1'
    Tas kort.
    2'
    Tas fort og kort til Bonmatí på midtbanen.
    4'
    Keeper Coll er langt une på sidelinjen nå hun slår ballen ut. Offensivt spill av keeperen.
    5'
    Chelsea med mye ball etter de to kjappe innleggene fra Barcelona til å begynne med.
    5'
    Syrstad Engen får en Chelsea-spiller hardt i ryggen, men dommer lar spillet gå.
    6'
    Så kommer Graham Hansen med fart på høyresiden! Hun slår innlegget mellom beina på en Chelsea-spiller, før det klareres ut til corner.
    6'
    Slås mot første. Mye frem og tilbake før ballen til slutt ender hos Hampton!
    7'
    Tas kort opp til Walsh før hun får den igjen.
    8'
    Paredes lår den ned til Coll.
    8'
    Så vinner Cuthbert ballen på midtbanen. Chelsea tar over.
    9'
    Chelsea slår ballen fort utover sidelinjen. Barcelona overtar igjen. Har ikke lykkes med spillet sitt fremover i banen de første ti minuttene, Chelsea.
    9'
    Så utfordrer Kaneryd på høyrekanten! Hun gjør det bra, men så stoppes hun av Syrstad Engen i boks.
    9'
    Barcelona spiller Chelsea voldsomt lave! Battle settes opp av Bonmatí og har god plass til å gå på skuddet, men velger heller å finne Graham Hansen. Hun er tett presset og situasjonen ebber ut i ingenting.
    11'
    Ramírez gjør et godt arbeid på midtbanen, men pasningen inn bak Barcelona-forsvaret blir for upresis.
    13'
    Paredes slår vekk ballen, men gjør raskt opp for seg når hun vinner den tilbake like etter.
    15'
    Barcelona kommer med fart og Paralluelo settes opp ute til venstre av Bonmatí. Hun går på skuddet, som blokkeres ut til corner!
    16'
    Tas kort. Ender i ny corner.
    16'
    Legges på første, men Chelsea får den unna!
    16'
    Barcelona tar det rolig på bakre rekke nå.
    19'
    Barcelona spiller seg fint opp i Chelseas boks. Innlegget heades unna, men hjemmelaget beholder trykket. Angrepet avsluttes til slutt med et skudd fra Bonmatí like utenfor 16-meteren. Skuddet går langt over mål.
    20'
    Paralluelo sendes gjennom av en herlig pasning på venstresiden. Hun er rask, men får ikke det beste touchet. Det gir Chelsea akkurat nok tid til å få kontroll på situasjonen.
    22'
    Ramírez forsøker å sette på turboen på høyrekanten. Hun er raskere en Syrstad Engen, men den norske landslagsspilleren legger inn en herlig takling bakfra. Innkast til Chelsea.
    23'
    Cuthberg slår den opp i boks. Charles får den på bakre stolpe og prøver å legge den til rette ut i feltet. Det er en herlig mulighet for å ta skuddet på mål, men velger heller pasning, som ikke når frem. Fine tendenser av Chelsea.
    23'
    Slår den i bakrom til Paralluelo, som vender om for å få med seg flere spillere.
    26'
    Barcelona spiller seg frem og tilbake på Chelseas banehalvdel, uten å få til noe farlig.
    28'
    Kommer fra offside når Barcelona spiller kort og kjapt mellom seg. Unødvendig feil fra Barcelona.
    28'
    Chelsea kommer til innlegg fra venstre. Det er et godt innlegg, men Barcelona forsvarer seg bra.
    29'
    Tas kort bort til Buchanan.
    30'
    Barcelona spiller seg til innlegg fra venstre. Guijarros innlegg går rett i nettveggen.
    31'
    Slås kort opp til James, som er nede for å hente ball.
    31'
    Chelsea spiller seg til en god mulighet fra 16 meter. Ramírez løper gjennom og finner Leupolz. Hun smeller til, men skuddet går til side for mål. Flagget kommer opp etter skuddet. Ramírez var i offside.
    32'
    Slås ned til Coll.
    33'
    Ramírez utfordrer på venstrekanten og finner James. James skyter fra skrått hold, men skuddet blokkeres ut til corner.
    35'
    Legges midt på keeper. Coll sikrer enkelt. Det dømmes også frispark i feltet.
    35'
    Slås kort bort til Coll.
    35'
    Chelsea forsøker å spille seg ut bakfra og lykkes. De spiller seg helt frem til Kaneryd på høyrekanten og får holde på ballen utenfor Barcelonas boks en god stund før den triller over dødlinja.
    38'
    Mål for Chelsea FC!
    Barcelona 0 - 1 Chelsea FC
    Mål: Erin Cuthbert
    Målgivende: Sjoeke Nüsken
    Chelsea sjokkerer de regjerende mesterne! Kapteinen setter inn 1-0 på herlig vis. Chelsea lykkes med det høye presset og spiller seg raskt inn i boks. Nüsken får ballen i boks og vender om før hun finner Cuthbert sentralt i banen. Kapteinen tar noen touch får hun legger ballen i det nærmeste krysset!
    39'
    Barcelona går rett i angrep, men virker ikke noe farligere enn de har gjort resten av omgangen. Chelsea har lyktes med kampplanen til nå.
    41'
    Tas kort ned til Battle.
    42'
    Barcelona med ball, men det går rolig for seg. Begge lag venter på pause nå.
    44'
    Pause
    45'+1
    Vi går til pause på stillingen 0-1. Det er en perfekt utført førsteomgang av Chelsea. De la seg lavt til å begynne med, med fem i forsvarsrekken. Det gjorde det vanskelig for Barcelona å skape overtall og å trenge gjennom. De største mulighetene til Barcelona kom på overganger. Den største kom etter at drøye kvarteret var spilt da Paralluelo fikk muligheten fra 10 meter, men Chelsea-forsvaret hang godt med og blokkerte skuddet ut til corner. Utover omgangen turte Chelsea å stå høyere og høyere i presset sitt. Det skulle vise seg å være oppskriften på omgangens eneste scoring. Ramírez vant ballen høyt oppe i banen og Chelsea spilte seg kjapt inn i boks. Det var til slutt Cuthbert som fikk ballen sentralt i boks, hvor hun la ballen opp i nærmete kryss og sendte laget sitt i ledelsen. En tam omgang av Barcelona, noe Chelsea har utnyttet. Barcelona må sette opp tempoet for å utfordre Chelsea i andre omgang.
    2. omgang
    45'
    Chelsea sparker i gang de siste 45 minuttene!
    45'
    Bonmatí får muligheten fra fem meter etter innlegg fra Caldentey. Skuddet blokkeres og ballen detter ned til Graham Hansen, som også får skuddet blokkert. Det viser seg at Caldentey er i offside i forkant av situasjonen.
    46'
    Chelsea spiller seg fint inn i Barcelonas boks. Kaneryd forsøker å gå alene hele veien, men stoppes til slutt.
    49'
    Lawrence vender om og skyter fra venstrekanten. Hun får ikke nok kraft i skuddet og Coll har god kontroll.
    49'
    Tas fort og kort.
    50'
    VAR-situasjon
    VAR skal altså ta en titt på straffesituasjonen. Det er en offside på Paralluelo som ligger i ryggen på Buchanan. Hvor delaktig hun er i spillet skal dommeren ta en nærmere titt på skjermen for å avgjøre. Etter en liten titt på skjermen bestemmer dommeren at det ikke er straffe! Dommer mener Paralluelo som er i offside er med å påvirke den straffbare handsen, og trekker dermed beslutningen om å gi straffe.
    52'
    Chelsea slipper unna!
    55'
    Carter får ballen hardt i bakhodet. Dommeren stopper spillet.
    57'
    Carter ligger fortsatt nede og får bistand. Ser ut til å gå fint, men tar tid det her.
    58'
    Kampen er i gang igjen! Carter vinkes kjapt inn på banen igjen.
    59'
    Nok en Chelsea-spiller ligger nede, denne gangen er det Ramírez. Stopp i spillet.
    60'
    Vi er i gang igjen.
    60'
    Lawrence utfordrer på venstresiden og skaffer gjestene et innkast.
    61'
    Ramírez felles i boks, men dommer lar spillet gå. Spissen blir sittende. Reprisene viser at Ramírez tydelig felles av Paredes, men VAR skal ikke ta en nærmere titt på situasjonen.
    61'
    Spillerbytte - Barcelona
    Inn: Lucy Bronze
    Ut: Ona Batlle
    62'
    Spillerbytte - Barcelona
    Inn: Alexia Putellas
    Ut: Ingrid Syrstad Engen
    62'
    Chelsea spiller seg opp i Barcelonas boks og har med seg mange spillere. James får god plass når hun vender om og skyter fra 15 meter. Skuddet går til side for nærmeste stolpe. Skuddet er noe slapt, og det spørs om det var den beste utnyttelsen av situasjonen.
    64'
    Paralluelo skyter fra distanse, men skuddet går over mål!
    65'
    Slås langt og over på motsatt side.
    66'
    Chelsea og Carter forsvarer seg meget godt nå. Får Barcelona, det beste laget i verden, til å virke ufarlige.
    67'
    Graham Hansen utfordrer på høyrekanten og kommer til innlegget, men Chelsea er først på det og får ballen unna.
    68'
    Rolfö skaffer corner på venstresiden. Har satt opp tempoet nå, Barcelona!
    68'
    Slås midt på straffemerket, men Chelsea får den unna!
    69'
    Tas kort til Graham Hansen før hun får den igjen. Paralluelo legger så inn i boks, men Chelsea får ballen unna!
    69'
    Paredes ligger nede etter en duell mot Carter i boks og spillet stoppes. Tar ikke lang tid før hun er oppe på beina igjen.
    70'
    Spillerbytte - Barcelona
    Inn: Vicky López
    Ut: Mariona Caldentey
    72'
    Spillerbytte - Chelsea FC
    Inn: Catarina Macario
    Ut: Lauren James
    72'
    Barcelona legger inn fra venstre, men Coll har god kontroll.
    73'
    Cuthbert forsøker å finne Macario sentralt i banen, men Paredes sniker seg foran Chelsea-spilleren og stjeler ballen.
    74'
    Kjempesjanse til Chelsea or Ramírez! Spissen gjør et godt arbeid alene med to spillere. Hun drar av seg den første og gir seg ikke før hun får akkurat nok plass til å fyre av skuddet. Det uheldige for Chelsea er at mye av kraften er brukt opp før skuddet avfyres, noe skuddet bærer et tydelig preg av.
    75'
    Vi er altså nærmere 2-0 til Chelsea enn en utligning fra Barcelona.
    76'
    Chelsea med ballen nå, men tar liten risiko. Spiller seg rolig ned til bakre rekke når det er mulig.
    77'
    Gult kort til Barcelona
    Patri Guijarro
    Ramírez drar seg forbi Guijarro på høyrekanten. Guijarro drar spissen over ende.
    78'
    Legger den opp i boks, men løfter den ikke nok. Barcelona header enkelt unna.
    79'
    Graham Hansen utfordrer fremover i banen og felles over ende. Ballen går så i hånda på Graham Hansen og det dømmes frispark til Chelsea. Det er nære å være frispark til Barcelona i god posisjon, men dommer dømmer altså motsatt vei.
    81'
    Bronze finner Paralluelo i boks, men spissen presses ut igjen og Barcelona må begynne på nytt.
    82'
    Gult kort til Barcelona
    Irene Paredes
    Går hardt inn og stempler Nüsken. Greit gult kort.
    82'
    Nüsken må få medisinsk hjelp her nå. Stopp i spillet.
    83'
    Vi er i gang igjen. Hampton slår den langt.
    84'
    Macario får to spillere på seg nede ved cornerflagget og må bukke under.
    85'
    Stor sjanse til Barcelona! Graham Hansen med et nydelig innlegg på bakre stolpe. Paralluelo angriper rommete alene, men klarer ikke styre avslutningen på mål. Ikke langt unna utligningen, der!
    85'
    Ramírez med nok et nydelig arbeid mot hele forsvarsrekken til Barcelona, men har ikke noen medspillere med seg når hun legger ballen ut i rommet foran mål.
    86'
    Slås fort og kort.
    87'
    Så er Barcelona nære å tre Paralluelo gjennom, men Carter henger med og er først på ballen! Herlig lest av Chelsea-spilleren.
    87'
    Nå presser Barcelona på her! Innlegg på innlegg, men uten å treffe medspillere i boks. Chelsea får kontroll på ballen til slutt.
    88'
    Ramírez felles på midtbanen og Chelsea får frispark. For en kamp Chelsea-spissen har!
    89'
    Slås langt opp i banen.
    89'
    Barcelona med to raske baller inn i boks, men Chelsea avverger begge situasjonene!
    90'
    Hampton utnytter tiden når hun får ballen i klypene.
    90'+1
    Spillerbytte - Chelsea FC
    Inn: Guro Reiten
    Ut: Mayra Ramírez
    Storspilleren går av til fordel for Reiten! Applauderes av av den norske landslagsspilleren.
    90'+1
    Barcelona stresser unødvendig mye og slår vekk ballen uten spesielt press. Gjør til tider jobben veldig enkel for Chelsea.
    90'+2
    Lagene har holdt på i snart tre minutter nede ved Barcelonas cornerflagg. Innkast på innkast, og nå til slutt corner til Chelsea.
    90'+3
    Slås midt på straffemerket og Chelsea er på den, men headingen går langt unna mål.
    90'+3
    Graham Hansen og Paralluelo angriper med fart, men innlegget fra Graham Hansen går over spissen i boks.
    90'+4
    Reiten utfordrer på venstrekanten og kommer seg fri, men Macario er ikke helt forberedt når hun får ballen i boks. Godt gjort av Reiten, men kan ikke si det samme om Macario.
    90'+6
    Slår den langt opp i motsatt banehalvdel.
    90'+7
    Paralluelo kommer alene med keeper, men Hampton kommer ut og forstyrrer akkurat nok!
    90'+8
    Slås opp på bakre og Bronze header ballen ned til Putellas, som får muligheten fra fem meter, men skuddet går til side for mål! For en mulighet helt på tampen!
    90'+9
    Kampen er slutt
    90'+10
VG Live er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her