1-1

Velkommen til dagens livedekning fra Avaldsnes idrettssenter hvor to lag som begge er med i toppkampen skal møtes til kamp om poeng. Bortelaget Rosenborg er så langt ubeseiret og er det eneste laget i Toppserien som er det. De står med fire seire og tre uavgjort på de sju første seriekampene. Med det er laget på 3. plass, to poeng bak serieleder Vålerenga (som har én kamp mer spilt). Avaldsnes er også godt med. Laget fra Karmøy har fire seire, én uavgjort og to tap etter sju kamper. Med det er de på 5. plass - to poeng bak Rosenborg. Avaldsnes kan med andre ord passere Rosenborg med seier her i dag.
    Avaldsnes har aldri tidligere møtt Rosenborg ettersom Trondheims-Ørn skiftet navn til Rosenborg før årets sesong. Mot Trondheims-Ørn har poengene vært jevnt fordelt i de 14 foregående oppgjørene. Avaldsnes har vunnet fem ganger, Trondheims-Ørn fire og fire kamper har endt uavgjort. Målforskjellen er 26-21 i favær Avaldsnes.
    Forrige sesong endte kampen i Trondheim 1-1, mens Trondheims-Ørn vant 1-0 på bortebane i sesongens siste kamp. Den kampen ble for øvrig spilt på Djervbanen i Haugesund, og ikke på Avaldsnes idrettssenter.
    I forrige serierunde imponerte Avaldsnes da de slo LSK for aller første gang. Avaldsnes vant fortjent 1-0 hjemme mot de regjerende seriemesterne. Dette til tross for at de spilte uten Olaug Tvedten, forrige sesongs beste spiller for Avaldsnes. Tvedten sonet karantene etter rødt kort mot Røa i kampen før. Midtbanespiller Olaug Tvedten er spilleklar igjen for Avaldsnes i dag.
    Trener for Avaldsnes har en lang fortid i Trondheims-Ørn. Trønderen Thomas Dahle er gift med karmøybuen Solfrid Andersen Dahle, som også har mange sesonger bak seg i Trondheims-Ørn, og de flyttet til Karmøy før 2019-sesongen. Dahle er i gang med sin andre sesong som trener for Avaldsnes og han er faktisk den første treneren i klubben som har overlevd mer enn ett år siden Avaldsnes debuterte i Toppserien i 2013. Mange av dagens spillere i Rosenborg er trent og hentet til klubben av nettopp Dahle. I dag står han altså ved benken til motstanderne.
    Rosenborg har faktisk vært bedre borte enn hjemme denne sesongen. Alle de tre kampene som har endt uavgjort har vært hjemmekamper. På bortebane står Rosenborg med full pott. De har slått Lyn, Arna-Bjørnar og Sandviken i sine tre første bortekamper. Spesielt seieren borte mot Sandviken (som er på 4. plass) er sterk.
    Rosenborg har også spilleren som topper årets spillerbørs (NTB) så langt. Midtbanespiller Cesilie Andreassen står sammen med Sandvikens Lisa Naalsund og LSKs Emilie Haavi med 6,57 i snitt så langt. Også unge Julie Blakstad (18) er inne på topp 10-listen på årets spillerbørs så langt. Blakstad står med 6 i snitt.
    Mens Avaldsnes har en trener med mange sesonger bak seg i trønderfotballen, har Rosenborg en trener med mange sesonger bak seg i haugalandsfotballen. Trønderen Steinar Lein flyttet til Haugesund for å spille for FKH på slutten av 90-tallet. Etter nesten 20 år i Haugesund, flyttet han med sin familie (kone fra Haugesund og barn født i Haugesund) tilbake til Trondheim før fjorårssesongen. Og for de som ikke har full kontroll på lokalgeografien på Haugalandet, kan det opplyses at det kun er ti minutter fra Avaldsnes på Karmøy til Haugesund.
    Dagens dommer er Ingvild L. Aarland fra Malmefjorden. Med seg på linjene har hun Daniel Saltveit fra Haugar og Nathalie Støfringshaug fra Verdal. Amir M. Ajjour fra Våganes er fjerdedommer.
    Bortelaget Rosenborg stiller med de samme elleve som startet mot Vålerenga i forrige serierunde. Det betyr at følgende elleve starter for Steinar Leins lag (4-2-3-1): Rulyte - Næss, Bragstad, Vårhus, Minde - Joramo, Sørum - Utland, Andreassen, Blakstad - Clausen. På benken: Christiansen, Engesvik, Døvle, Nergård, Fornes, Hofset og Lein.
    Avaldsnes gjør én endring på laget i forhold til startelleveren mot LSK sist. Tvedten er tilbake fra karantene. Ut går Andrea Norheim, som var spiss sist. Avaldsnes starter slik (4-3-3): Esson - Utvik, Polkinghorne, Decker, Dahl - Ajibade, Gorry, Tvedten - Enlid, Thorsnes, Jøsendal. På benken: Högrell, Arnesen, Norheim, Sørenes, Dirdal, Løvås, Tennebø, Øritzland og Sævereid.
    Etter en periode med flott vær, har det de siste par dagene blitt litt mer høstlig. Temperaturen er fortsatt fin, men det har regnet en del. Det er opplett nå, men det blåser en del fra sør.
    Toppscorer i Toppserien så langt er Rosenborg-spiss Marit Clausen. Hun står med seks scoringer etter sju serierunder. Også Julie Blakstad er å finne på toppscorerlisten med sine fire mål. Hos Avaldsnes er Elise Thorsnes toppscorer, til tross for at hun har sonet tre kampers karantene tidligere i sesongen. Thorsnes står med tre seriemål.
    0'
    Der er vi i gang på Avaldsnes. Hjemmelaget med avspark. De spiller fra nord mot sør - altså mot vinden i 1. omgang.
    1'
    Blakstad med innlegg fra venstre, men det blir tatt av vinden og går ut av spill.
    2'
    Nok en gang kommer Blakstad til innlegg på Rosenborgs venstreside - og nok en gang blir ballen tatt av vinden og ender opp bak mål.
    4'
    Frispark til Rosenborg 25 meter fra mål. I denne medvinden kan det være farlig skuddhold.
    4'
    Andreassen skyter over muren, men rett på keeper Esson. Hun holder ballen i sikkert grep.
    5'
    Mål for Rosenborg!
    Avaldsnes 0 - 1 Rosenborg
    Mål: Julie Blakstad
    Målgivende: Marit Clausen
    Unge Blakstad skyter fra 18 meters hold. Det lave skuddet er godt plassert nede ved stolpen og Esson når ikke fram. 1-0 til Rosenborg som har startet klart best her i medvinden.
    6'
    Avaldsnes kombinerer på sin venstreside, men høyreback Næss rydder opp.
    9'
    Ajibade prøver seg fra distanse, men skuddet fra 25 meter går høyt over.
    12'
    Et RBK-frispark fra midten går over alt og alle - ut av spill.
    13'
    Avaldsnes har løftet spillet etter at det var mye Rosenborg de første minuttene.
    15'
    Blakstad er igjen frampå for bortelaget. Etter et innlegg fra høyre får Blakstad avsluttet fra tolv meters hold. Hun er presset i skuddøyeblikket og klarer ikke å presse avslutningen ned. Skuddet går høyt over.
    17'
    Decker klarer til ny corner.
    18'
    Decker header unna.
    18'
    Ballen slås igjen inn i Avaldsnes-feltet. Bragstad får headet mot mål, men ballen går et par meter til side for venstre stolpe.
    19'
    Utvik skal slå ball i rom til Ajibade på Avaldsnes sin høyreside, men Ajibade snubler og Rosenborg kan roe ned.
    21'
    Tvedten klarerer i første omgang, men Rosenborg slår inn i feltet på nytt. Nå er det Jøsendal som klarerer ut til innkast.
    22'
    Hanna Dahl kommer på et helhjertet løp på venstresiden, men pasningen fra Jøsendal er for hard og går helt inn til keeper Rulyte.
    24'
    Tvedten skyter fra 25 meter. Rulyte redder uten store problemer. Prøver hun seg igjen i 2. omgang fra samme distanse, får hun nok langt mer fart i skuddet. Vinden setter utvilsomt sitt preg på kampen her i dag.
    25'
    Vi er over halvspilt i 1. omgang. Det har vært sjansefattig og Rosenborg leder 1-0 etter en scoring fra distanse fra Blakstad. Flere målsjanser har det ikke vært i omgangen så langt.
    28'
    God Avaldsnes-periode nå.
    28'
    Jøsendal med et meget godt innlegg fra venstre. Thorsnes er centimetere unna å få headet den på mål fra god posisjon.
    29'
    Rosenborg får klarert.
    29'
    Avaldsnes med en farlig overgang. Thorsnes nær ved å spille Jøsendal gjennom, men pasningen er litt for upresis. Jøsendal må lenger ut på siden og prøver å legge inn foran mål, men Rosenborg blokkerer til corner.
    30'
    Rosenborg klarerer. Avaldsnes slår inn på nytt, men ballen ender hos keeper Rulyte.
    31'
    Igjen er Avaldsnes fint frampå, men det blir bare nesten. Rosenborg får klarert.
    32'
    Nok en gang en stor overgangsmulighet for Avaldsnes, men igjen litt for upresist i det den siste pasningen skal slås. Ender med corner for hjemmelaget.
    35'
    Ajibade kommer til heading, men får verken kraft eller styring på avslutningen. Ballen går noen meter utenfor.
    35'
    Rosenborg får frispark drøyt 20 meter fra mål. Fint skuddhold.
    38'
    Gult kort til Avaldsnes
    Rasheedat Ajibade
    Får kort for holdingen som sørget for frisparket.
    38'
    Sørum tar frisparket. Rett i muren.
    39'
    Frispark til Avaldsnes på hjørnet av 16-meteren til Rosenborg.
    39'
    Gult kort til Rosenborg
    Emilie Joramo
    Får kortet for fellingen av Hanna Dahl.
    40'
    Nær utligning for Avaldsnes, men Tvedtens frispark går centimeter utenfor. Ballen treffer nettveggen - på feil side av stolpen, sett med Avaldsnes-øyne.
    41'
    Flotte Avaldsnes-kombinasjoner og Enlid spilles fri på høyresiden. Hun kan slå inn foran mål der Thorsnes og Jøsendal kommer på gode løp, men Enlid stopper opp og slår heller ballen tilbake på banen. Når innlegget kommer klarerer Rosenborg uten problemer.
    44'
    45'+1
    Dommer Aarland blåser til pause, uten noe tilleggstid. Rosenborg begynte klart best og tok en tidlig ledelse, men Avaldsnes har tatt mer og mer over utover i 2. omgangen. Målsjanser har det vært lite av. Foruten målet har ikke undertegnede notert en eneste stor målsjanse, men Avaldsnes hadde et meget godt frispark fra Olaug Tvedten som gikk like utenfor fra hjørnet av 16-meteren.
    Avaldsnes gjør et bytte i pausen. Ylinn Tennebø, som ble matchvinner mot LSK forrige serierunde, kommer inn for Marthe Enlid.
    45'
    Vi er i gang igjen. Nå er det bortelaget med avspark og bortelaget som spiller mot vinden.
    46'
    Spillerbytte - Avaldsnes
    Inn: Ylinn Tennebø
    Ut: Marthe Enlid
    Tennebø går inn på høyrekanten.
    46'
    Avaldsnes er kommet best ut av startblokkene i 2. omgang.
    48'
    Utland legger inn fra høyre for Rosenborg, men Decker header unna.
    49'
    Ajibade skyter fra distanse. Skuddet er hardt og godt. Rulyte må slå til corner.
    50'
    Rosenborg sliter med å få klarert, men det ender med at en klarering går i Tennebø og ut til utspill fra keeper.
    50'
    Avaldsnes kommer på en overgang. Tvedten setter fart med ball, men blir litt alene. Hun velger å skyte fra drøyt 20 meter. Rulyte redder, men klarer ikke å holde skuddet. Det er derimot ingen Avaldsnes-spillere på returen og Rosenborg-keeperen kan plukke opp ballen.
    54'
    Rosenborg forbereder et bytte. Fornes står klar.
    54'
    Spillerbytte - Rosenborg
    Inn: Sara Kanutte Fornes
    Ut: Elin Sørum
    Bortelagets første bytte for dagen.
    55'
    Clausen blir liggende nede etter en duell mot Decker. Det er Decker som får frisparket, men det går hardest utover Clausen.
    57'
    Mål for Avaldsnes!
    Avaldsnes 1 - 1 Rosenborg
    Mål: Katrina Gorry
    Målgivende: Elise Thorsnes
    Fortjent utligning for hjemmelaget. Thorsnes blir spilt fri inne i Rosenborgs 16-meter. Hun trill ballen videre til Gorry, som setter ballen forbi keeper Rulyte fra kort hold.
    57'
    Clausen er for øvrig med igjen.
    59'
    Avaldsnes får klarert på andre forsøk.
    59'
    Åpen kamp her nå. Begge lagene virker angrepsvillige når de får ballen.
    62'
    Olaug Tvedten skyter fra 25 meter. Nok en gang et hardt skudd mellom stengene, men avslutningen går rett på Rulyte i bortelagets mål.
    62'
    Tvedten legger inn fra venstre. Hun finner Ajibade inne i bortelagets 16-meter, men mottaket sitter ikke helt og Rosenborg får klarert.
    64'
    Gorry legger inn fra høyre med Thorsnes og Jøsendal i god posisjon foran mål, men innlegget går bak mål.
    65'
    Avaldsnes det førende laget i medvinden her, men det er langt mellom målsjansene.
    69'
    Rosenborg får klarert, men Avaldsnes biter seg fast. Dahl slår inn på nytt og finner Ajibade på bakerste stolpe. Hun får headet fra god posisjon, men avslutningen går like utenfor.
    69'
    Rosenborg farlig frampå. Esson får bare fingetuppene på et innlegg, Rosenborg beholder ballen og Joramo får avsluttet mot mål, men da er Esson på plass igjen og redder.
    71'
    Inn: Siw Døvle
    Ut: Lisa-Marie Utland
    Rosenborg med et dobbeltbytte.
    72'
    Inn: Celine Nergård
    Ut: Marit Clausen
    Også toppscorer Clausen går ut. Hun var nede med skade like før Avaldsnes sin scoring.
    72'
    Vårhus er høyest i feltet, men header et par meter utenfor.
    73'
    Veldig bra innlegg fra Jøsendal på venstrekanten. Thorsnes svært nær å nå fram foran mål. Hadde hun fått hodet på den, ville ballen trolig endt opp i nettmaskene.
    75'
    Avaldsnes har mye ball og kommer til en del farlige innlegg. Mye nesten fra hjemmelaget nå.
    76'
    Ajibade skyter fra 30 meters hold. Langt over og utenfor.
    78'
    Innbytter Døvle kommer til innlegg fra høyre. Avaldsnes får klarert.
    80'
    Dahls innlegg fra venstre blokkeres til corner.
    81'
    Svak corner og Rosenborg kan kontre.
    81'
    Hanna Dahl med en meget god defensiv jobb. Venstrebacken klarerer til kast når Rosenborg kommer på overgang med flere spillere.
    82'
    Nergård avblåses for offside.
    82'
    God defensiv jobb av Bragstad. Hun skjermer ballen ut etter at Avaldsnes prøver å spille Gorry fri inne i Avaldsnes-boksen.
    84'
    Ajibade prøver å spille Thorsnes gjennom, men Avaldsnes-spissen bakkes godt inn.
    86'
    Andrea Norheim står klar til å komme inn hos hjemmelaget.
    87'
    Jøsendal kan sette fart framover, men dommer blåser for frispark til Avaldsnes. Hun skjønner selv at hun burde latt Avaldsnes få fordel der og løfter begge hendene.
    88'
    Inn: Andrea Norheim
    Ut: Katrina Gorry
    Målscorer Gorry går ut.
    88'
    Kaptein Robyn Decker er av en lokal jury kåret til Avaldsnes' beste spiller i dag.
    90'
    Frispark til Rosenborg rundt midtsirkelen. De sender fram nesten hele laget.
    90'
    Ballen går helt inn til keeper Esson. Hun fanger ballen i sikkert grep.
    90'+1
    Det skal spilles minimum to minutters tilleggstid.
    90'+1
    Innlegg fra Dahl på Avaldsnes sin venstrekant. Ender hos Ajibade i returrommet, men Avaldsnes-spilleren mister ballen. Rosenborg klarer ikke å utnytte overgangsmuligheten.
    90'+3
    90'+3
    Det ender 1-1 mellom de to konkurrentene i toppen av Toppserien. Rosenborg startet klart best, men i andre halvdel av 1. omgang og store deler av 2. omgang var Avaldsnes det beste laget. Det ble derimot få målsjanser ut av det i det som var en spennende duell mellom to av Norges beste lag.