1-0
801
244

Velkommen til dagens livedekning fra Avaldsnes og Karmøy. Her er det flotte spilelforhold i dag. Det er pent høstvær, bortimot vindstille og fem grader.
    Bortelaget Røa er i praksis sikret fornyet toppseriespill også neste år ettersom de er seks poeng foran Avaldsnes på kvalifiseringsplass når kun to serierunder gjenstår. Målforskjellen til Røa er svært mye bedre enn Avaldsnes sin. Minus 11 på Røa. Minus 41 på Avaldsnes.
    For Avaldsnes står mye på spill. John Arne Riises lag er tre poeng foran Arna-Bjørnar, men har dårligere målforskjell. Det betyr at om Avaldsnes taper i dag og Arna-Bjørnar slår byrival Åsane passere Arna-Bjørnar Avaldsnes på tabellen. Samtidig kan Avaldsnes med poeng i dag sende Arna-Bjørnar ned om ikke Arna-Bjørnar får et minst like godt resultat.
    Skulle Avaldsnes vinne i dag, kan de klatre opp i ryggen på¨ Åsane på sikker plass også. Åsane er fire poeng foran Avaldsnes før dagens serierunde. Avaldsnes har med andre ord svært mye å spille for.
    Avaldsnes har for andre sesong på rad rotet seg ned i nedrykksstrid. I fjor berget de plassen etter dramatiske kvalifiseringskamper. Nå er Avaldsnes i ganske bra form og har på sine tre siste kamper tatt fire poeng, til tross for at de har møtt både Vålerenga og Rosenborg borte i denne perioden. Det ble tap 1-0 mot Vålerenga, seier 3-2 mot Arna-Bjørnar og uavgjort 1-1 mot Rosenborg. Røa er på sin side i dårlig form. Røa har ikke vunnet en seriekamp siden de slo Lyn 1-0 6. juni. Det er altså over fem måneder siden sist. Det har vært noen gode resultater siden den tid dog. Det ble blant annet 0-0 borte mot Brann for en drøy måned siden. Forrige helg spilte Røa 2-2 hjemme mot Lyn.
    Røa starter med de samme elleve som startet mot Lyn (2-2) forrige serierunde. Det gjør også Avaldsnes. Riktignok er viktige Hanna Dahl tilbake igjen for Avaldsnes etter langvarig skade, men hun starter på benken. Det gjør også toppscorer Maria Hovmark, som har vært ute med skade de siste ukene. Det er også verdt å legge merke til at Viktoria Sørensen er tilbake på benken hos Avaldsnes i dag. Hun har vært ute med benbrudd, men kan få sin første seriekamp siden starten på mai i dag. Sørensen var superinnbytter da Avaldsnes slo Røa 2-1 i siste serierunde i fjor.
    Dette er tredje gangen denne sesongen Avaldsnes og Røa møtes. Røa vant 2-1 i Oslo, mens det endte 0-0 da lagene møttes på Avaldsnes tidligere i år.
    0'
    Da er vi i gang. Hjemmelaget spiller fra nord mot sør. Det er vindstille her i dag, så ingen fordeler/bakdeler på grunn av vinden på Karmøy denne gangen.
    0'
    Susan Duah skyter fra distanse. Ufarlig utenfor.
    0'
    Rolig start her. Avaldsnes med mye ball, men ingen farligheter ennå.
    3'
    Offside for Avaldsnes
    3'
    Haugstad skyter fra distanse. Langt over.
    5'
    Svandal skyter fra distanse. Rett på keeper. Ufarlig også dette.
    6'
    Haugstad slås gjennom i bakrom på venstresiden, men Haftorsen-Brakstad er hurtigere og snapper ballen. Spiller ballen tilbake til keeper Ervik.
    7'
    Badu tvinger fram en corner på Avaldsnes sin høyreside.
    8'
    Det ender med at ballen går ut på motsatt side. Utspill fra keeper.
    9'
    Røa får klarert.
    14'
    Lite å rapportere om her på Avaldsnes det første drøye kvarteret.
    15'
    Løvås legger inn fra høyre. Rett i hanskene til keeper Sævik.
    18'
    Da er det straks halvspilt 1. omgang her. Det er 0-0 både i mål og målsjanser. Ingen av keeperne har blitt satt på noen prøver.
    21'
    Frispark
    22'
    Haugstad prøver å legge inn fra venstre, men hun treffer dårlig og ballen ender opp bak mål.
    23'
    Avaldsnes legger inn fra høyre. Keeper Sævik går ut i feltet, men i duell med to spillere (en fra hvert lag) får hun en smell og blir liggende. Dommer blåser frispark til Røa - til John Arne Riises store frustrasjon. Han mener det er egen spiller som treffer Sævik.
    27'
    Stopp i spillet mens Sævik får tilsyn.
    27'
    Sævik er klar igjen og kampen kan fortsette.
    28'
    Frispark
    28'
    Røa med kampens første målsjanse. Haugstad spilles gjennom, men avslutningen blokkeres av Duah. Returen faller til Engås, men den går høyt over mål.
    30'
    Frispark
    33'
    Badu blir liggende etter en duell. Må få tilsyn. Stopp i spillet.
    36'
    Spillet fortsetter. Badu er ute av banen.
    36'
    Badu er spilleklar igjen og løper inn på banen igjen.
    37'
    Løvås kommer til innlegg fra høyresiden igjen, etter fin pasning fra Natvik. Røa får klarert.
    38'
    Natvik har sjansen til å utfordre én mot én med sin hurtighet, men Masdal rydder opp.
    40'
    Mål for Avaldsnes!
    Avaldsnes 1 - 0 Røa
    Mål: Kristina Svandal
    Avaldsnes tar ledelsen på sin første målsjanse i kampen. Badu skyter fra 16 meter. Sævik bør redde den greit, men gir en farlig retur og Svandal kan enkelt sette ballen i mål fra kort hold. Våkent av Svandal, men ikke godt keeperspill av Sævik.
    41'
    Avaldsnes fortsetter å trille ball her, men nå vil trolig Røa måtte komme lenger fram i 2. omgang.
    44'
    Frispark
    45'+1
    Avaldsnes farlig frampå med Østenstad og Natvik, men Natviks innlegg foran mål klareres unna.
    45'+2
    45'+2
    45'
    Vi er i gang igjen. Røa med avspark i 2. omgang.
    45'
    Spillerbytte - Røa
    Inn: Tuva Lotte Leschbrandt Espås
    Ut: Kristin Haugstad
    45'
    Inn: Martine Midtbø
    Ut: Anya De Courcy
    Røa med dobbelbytte i pausen.
    45'
    Åsane leder 2-0 mot Arna-Bjørnar nå. Holder resultatene seg som nå rykker Arna-Bjørnar ned, mens Avaldsnes ender på kvalifiseringsplass.
    47'
    Røa har fått løftet spillet sitt og er det førende laget her nå etter pause.
    49'
    Suphellen får hodet på en ball i feltet, men det er ikke noen kraft i headingen og Ervik redder enkelt.
    49'
    Fuglem skyter fra distanse. Skuddet er hardt og Ervik må kaste seg etter ballen, men den ser ut til å gå et stykke utenfor.
    52'
    52'
    Espås legger inn fra høyre for Røa, men ballen går i nettveggen.
    54'
    Arna-Bjørnar har redusert mot Åsane. Skulle Avaldsnes vinne her, vil uavgjort i den kampen være et bra resultat for Avaldsnes. Da vil de ha mulighet til å ta igjen Åsane og sikre seg sikker plass samtidig som Arna-Bjørnar ikke kan ta dem igjen.
    56'
    Avaldsnes har både Hovmark og Dahl klare til å komme inn.
    56'
    Spillerbytte - Avaldsnes
    Inn: Hanna Dahl
    Ut: Trine Øritzland
    57'
    Inn: Maria Hovmark
    Ut: Ida Natvik
    Dobbeltbytte også fra hjemmelaget.
    57'
    Frispark
    59'
    Løvås kommer til innlegg på Avaldsnes sin høyreside. Røa får klarert.
    60'
    Masdal header unna.
    62'
    Dahl slår farlig inn, men ingen Avaldsnes-spillere når fram og ballen ender i sikkert grep hos Sævik.
    63'
    Hovmark klarerer for Avaldsnes.
    64'
    Frispark
    66'
    Hovmark nær ved å komme gjennom, men Svendsen stopper Avaldsnes-spissen med en solid takling.
    68'
    Nær utligning for Røa. Svastuen er høyest i feltet og header på mål. Ballen passerer keeper Ervik, men reddes på streken. Ballen treffer Badu på streken.
    68'
    Frispark
    70'
    Frispark
    72'
    Ingen tvil om at det er Røa som har vært best her etter pause, men bortsett fra en stor målsjanse på corner har ikke bortelaget klart å skape noen målsjanser. Avaldsnes forsvarer seg godt.
    73'
    Espås skyter fra distanse. Skuddet er godt og Ervik må slå til corner.
    75'
    I nettveggen
    75'
    Inn: Kaja Rosenlund
    Ut: Cassandra Bogere
    Røa med sitt tredje bytte for dagen.
    75'
    Fuglem skyter fra 20 meter. Rett på keeper Ervik som redder sikkert.
    76'
    Hovmark legger inn fra venstre, men finner ingen medspillere.
    78'
    Jåstad skyter fra distanse. Keeper Sævik redder enkelt.
    78'
    Røa farlig frampå igjen, men innlegget fra venstre ender til slutt med at keeper Ervik fanger ballen.
    79'
    Røa gjør det de kan for å komme tilbake i kampen her, men tiden går fort for bortelaget nå. Røa stanger og stanger.
    81'
    Hanna Dahl får en god mulighet til å øke ledelsen, men skuddet blokkeres.
    83'
    Avaldsnes nær 2-0, men Østenstads skudd fra kort hold går via en Røa-spiller og ut til corner. Blokkering av Svendsen.
    83'
    Et veldig sammenstøt foran mål. En Røa-spiller blir liggende og må ha behandling. Frispark til Røa.
    83'
    Svastuen er spilleren som får tøff medfart. Hun er på beina igjen, men må av banen.
    85'
    Svastuen er med igjen.
    86'
    Røa har flyttet opp flere spillere nå. Det gir Avaldsnes store rom til kontringer.
    87'
    Hovmark skyter fra 30 meter. Reddes enkelt av Sævik.
    88'
    Gult kort til Røa
    Siw Døvle
    Mister ballen til Badu, og følger opp med å stoppe Avaldsnes-spilleren på ulovlig vis.
    88'
    Skyter fra 30 meter. Ufarlig utenfor.
    89'
    Røa-trener Nordby er frustrert over at Avaldsnes får lov til å bruke lang tid på sine innkast.
    90'+1
    349 tilskuere her i dag.
    90'+2
    Røa er oppe med omtrent hele laget nå på et innkast.
    90'+3
    Tuva Lotte Leschbrandt Espås
    Gir Dahl en dytt før et innkast, og blir fortjent belønnet med et gult kort.
    90'+3
    Røa biter seg fast. Nervepirrende for hjemmelaget,
    90'+4
    Røa slår inn i feltet og Ervik får slått ballen unna.
    90'+5
    90'+6
    Kampen er over på Avaldsnes. Hjemmelaget vinner 1-0 i en kamp hvor lagene hadde hver sin omgang. Avaldsnes ledet 1-0 til pause, men Røa var best etter pausen og presset på for en utligning. De kom derimot til få målsjanser og Avaldsnes kan juble for tre poeng som sikrer dem kvalifiseringsplass. Arna-Bjørnar rykker direkte ned.