3-2
591
358

Velkommen til dagens livedekning fra Avaldsnes. Mitt navn er Joakim Ellingsen og jeg skal holde dere oppdatert på utviklingen i denne svært viktige bunnkampen mellom Avaldsnes (som ligger sist på tabellen) og Arna-Bjørnar (som er nest sist på tabellen). Det er svært vindfullt her på sørvestlandet om dagen, og vinden vil helt sikkert prege dagens kamp.
    Dette er den fjerde siste serierunden i Toppserien og status er at Avaldsnes er sist med sine 14 poeng. Arna-Bjørnar ligger på plassen foran med 15 poeng og klart bedre målforskjell. Sisteplassen gir direkte nedrykk, mens det blir kvalifisering på laget som ender nest sist. Åsane på sikker plass har 22 poeng og er realistisk sett utenfor rekkevidde for både Avaldsnes og Arna-Bjørnar. Med andre ord er det dagens to motstandere som kjemper om å unngå sisteplassen, og dagens oppgjør er svært viktig for begge lag.
    Hos Avaldsnes er den store nyheten at Maria Hovmark ikke er å finne i startelleveren. Den danske spissen har scoret seks av Avaldsnes sine 13 mål i serien i år, men hun sliter med skade og er altså ikke klar for å starte kampen. Ida Mortensen Natvik starter i hennes sted på topp sammen med Kristina Svandal.
    "I motsetning til mot Røa i siste serierunde i fjor, er det flere kamper igjen etter denne. Ingenting blir avgjort lørdag. Det aller viktigste er å unngå tap. Jeg kan love at det ikke blir verdens fineste fotballkamp. Det handler om å vinne krigen. Og vi går selvfølgelig ut for å score mål og vinne kampen. Ingen må være i tvil om det. Samtidig må det ikke bli helt kamikaze. Det er tre kamper igjen etter denne kampen", sier Avaldsnes-trener John Arne Riise til Haugesunds Avis før kampen.
    0'
    Vi er i gang her på Avaldsnes. Hjemmelaget med avspark.
    0'
    Frispark til Avaldsnes i farlig posisjon. 20 meter fra mål.
    0'
    Jåstad skyter over muren, men også over mål.
    0'
    Det blåser veldig godt her. Rett og slett vanskelige spilleforhold.
    3'
    Svandal felles midt på bortelagets halvdel.
    4'
    Jåstad legger inn i feltet, men bortelaget får klarert greit.
    5'
    Svandal får ballen i god posisjon og avanserer. Hun har Østenstad med seg til venstre, men velger å skyte selv. Hun får ikke noe godt treff og ballen triller inn til keeper Larsen.
    7'
    Offside for Avaldsnes
    8'
    Mål for Avaldsnes!
    Avaldsnes 1 - 0 Arna-Bjørnar
    Mål: Ida Natvik
    Ett innlegg fra Østenstad blir ikke skikkelig klarert fra Arna-Bjørnar. Natvik er på rett plass og setter ballen sikkert i nettet fra kort hold.
    9'
    Løvås slår meget godt inn fra høyre, men ingen Avaldsnes-spillere er på plass foran mål.
    11'
    Gult kort til Arna-Bjørnar
    Nora Nøss
    Kommer for sent inn i en duell.
    13'
    Frispark
    13'
    Kjempesjanse til Arna-Bjørnar. Sælen slår bra inn fra høyre. Foran mål kaster Aas seg fram og stupheader. Det er en god avslutning, men en flott reaksjonsredning av Ervik sørger for at ballen ikke ender i nettet.
    15'
    Natvik spiller Østenstad fint gjennom. Østenstad kan utfordre bakerste forsvarsspiller hos bortelaget, men velger å skjære inn i banen og skyte. Skuddet går langt utenfor.
    21'
    Svandal nær å vinne ballen i veldig farlig posisjon. Arna-Bjørnar slipper med skrekken.
    21'
    21'
    Halve omgangen er spilt og Avaldsnes leder fortjent. Det skal sies at Arna-Bjørnar har hatt en stor målsjanse som fort kunne gitt 1-1, men alt i alt har hjemmelaget vært best her så langt.
    24'
    Fine tendenser hos hjemmelaget, men det ender med et skudd fra Svandal som blokkeres.
    27'
    Helle Andersen felles 25 meter fra Avaldsnes-målet. I den medvinden bortelaget har nå er dette meget godt skuddhold.
    30'
    Nigardsøy skyter hardt rett i muren.
    31'
    Helle Andersen er ute av banen med neseblod. Bortelaget spiller med ti spillere nå.
    32'
    Frispark
    33'
    Jåstad vinner ballen i gunstig posisjon for en overgang, men dommer Folstad blåser frispark. Til hjemmelagets store frustrasjon.
    33'
    Frispark
    36'
    Frispark fra Jåstad som slås i bakrom. Kaja Olsen går opp og vinner en hodeduell. Keeper Hanne Larsen er for sent ute og treffer Olsen som går i bakken. Klart straffespark, men klønete av Larsen.
    36'
    Svandal skyter nede til høyre. Larsen kaster seg riktig vei og slår ballen i stolpen.
    36'
    Hanne Larsen
    Får kortet for fellingen av Olsen.
    36'
    Avaldsnes 2 - 0 Arna-Bjørnar
    Mål: Kristina Svandal
    Svandal får ballen servert foran føttene etter at ballen treffer innsiden av stolpen. Ettersom keeper slo ballen i stolpen, kan Svandal selv ta returen og det gjør hun. Hun setter ballen enkelt i mål fra kort hold.
    37'
    Frispark
    41'
    Frustrasjon hos hjemmelaget. Synes Arna-Bjørnar får en del billige frispark.
    43'
    Vi er i gang med overtiden her.
    45'
    45'+1
    Lagene går til pause. Avaldsnes leder 2-0 og det er en fortjent ledelse, men det skal sies at hjemmelaget har vært effektive. De har scoret på de to målsjansene de har hatt (inkludert et straffespark). Arna-Bjørnar hadde en stor mulighet til å utligne på stillingen 1-0, men Siri Ervik reddet fint.
    45'
    Da er vi i gang igjen. Bortelaget med avspark. Nå er det bortelaget som spiller mot vinden.
    45'
    Spillerbytte - Arna-Bjørnar
    Inn: Malin Dalsgård
    Ut: Nora Nøss
    Arna-Bjørnar med bytter i pausen.
    45'
    Inn: Ina Gausdal
    Ut: Imane Chebel
    45'
    Østenstad legger inn fra venstre, men bortelaget får klarert.
    46'
    Enorm sjanse for Avaldsnes. Svandal legger lavt inn fra høyre. Natvik kommer på løp og kan upresset avslutte fra god posisjon. Skuddet fra Natvik er godt plassert, men Hanne Larsen kaster seg og får slått ballen ut til corner. En svært god redning.
    47'
    Arna-Bjørnar klarerer
    48'
    Avaldsnes har kommet best i gang også etter pause.
    51'
    Avaldsnes kan komme på en overgang, men Svandal er for upresis i sitt framspill mot Natvik.
    53'
    Arna-Bjørnar forbereder et nytt bytte.
    53'
    Inn: Marie Johannsdottir
    Ut: Mari Nyhagen
    53'
    Inn: Helle Stenersen
    Ut: Tora Ose
    56'
    Ny stor målsjanse til Avaldsnes. Badu spilles gjennom. Hun velger i første omgang å finte skudd, før hun drar av en motspiller. Hun avslutter så via Gausdal og ballen går i en bue og ender opp i hendene på keeper Larsen.
    58'
    Avaldsnes får klarert.
    59'
    Nigardsøy får ballen på høyresiden og slår hardt inn foran mål. Ingen medspillere er på rett sted.
    60'
    Nigardsøy slår inn i feltet, men ballen går over alt og alle.
    60'
    Avaldsnes klarerer til ny corner.
    61'
    Avaldsnes klarerer.
    62'
    Arna-Bjørnar det førende laget nå. Avaldsnes ligger lavt.
    65'
    Spillerbytte - Avaldsnes
    Inn: Kristine Nybru
    Ut: Ingrid Jåstad
    Avaldsnes sitt første bytte for dagen.
    65'
    Badu skyter fra distanse. Ikke ufarlig, men Larsen har kontroll og ser ballen gå over.
    66'
    Mål for Arna-Bjørnar!
    Avaldsnes 2 - 1 Arna-Bjørnar
    Mål: Vilde Vedeler
    Målgivende: Marie Andresen
    Flott prestasjon. Målscorer Vedeler dribler av to spillere før hun avslutter sikkert forbi keeper Siri Ervik.
    69'
    Da er det full spenning i denne kampen igjen. Avaldsnes har hatt et par store muligheter til å øke til 3-0, men i stedet for 3-0 blir det 2-1 når Arna-Bjørnar scorer på sin første målsjanse i 2. omgang.
    71'
    Badu header unna.
    72'
    Frispark
    72'
    Avaldsnes forbereder et nytt bytte.
    74'
    Inn: Marion Mannes Haugland
    Ut: Ida Natvik
    75'
    Østenstad med en strålende pasning til Løvås på høyrekanten. Løvås stoppes , men det ender med corner.
    76'
    Keeper Larsen går ut i feltet og holder ballen.
    76'
    Offside for Arna-Bjørnar
    77'
    Avaldsnes ligger lavt og forsvarer seg. Kan bli lange avslutningsminutter på hjemmelaget. Arna-Bjørnar har mye ball.
    79'
    Haftorsen-Brakstad får klarert. Avaldsnes forsvarer seg godt og gjør det vanskelig for bortelaget å komme til målsjanser.
    82'
    Nigardsøy slår inn i feltet. Nybru klarerer.
    82'
    Bortelaget slår inn i boksen igjen, og de har mange spillere på plass foran mål. Kaja Olsen header unna.
    83'
    Olsen går hardt i ryggen på Aas. Aas går i bakken og dommer blåser straffespark.
    85'
    Arna-Bjørnar scorer på straffe!
    Avaldsnes 2 - 2 Arna-Bjørnar
    Mål: Hanne Larsen
    Keeper Larsen skyter knallhardt nede i venstre hjørne. 2-2!
    86'
    Avaldsnes vinner ballen og kommer på en overgang.
    87'
    Inn: Natalie Velde
    Ut: Kristina Svandal
    87'
    Badu skyter fra 30 meter. Ballen dupper og ser ut til å være på vei mot vinkelen, med Larsen kaster seg og redder med et tigersprang.
    88'
    Hjørnespark til Avaldsnes
    89'
    Avaldsnes 3 - 2 Arna-Bjørnar
    Mål: Susan Ama Duah
    Målgivende: Kristine Nybru
    Nybru slår en lav corner som Duah møter på første stolpe. Duah forlenger ballen som ender opp i nettet bak keeper Larsen.
    89'
    Nå er det dramatisk her. Arna-Bjørnar trodde de hadde sikret seg et svært viktig poeng, men Avaldsnes svarte med en gang. Nå er det tre overtidsminutter igjen og bortelaget satser framover.
    90'+1
    90'+2
    Store jubelscener hos hjemmelaget ved kampslutt. Det er så stor forskjell på uavgjort og seier for Avaldsnes. Med seier klatrer Avaldsnes forbi Arna-Bjørnar og er nå på kvalifiseringsplass. To poeng foran Arna-Bjørnar. Men dette er på ingen måte avgjort. Det er tre serierunder igjen og Avaldsnes har et tøffere kampprogram igjen enn bergenserne.