Engelsk ligacup

Følg Arsenal – Liverpool med LFCTV

Ble dekket av Hans Christian Boge-Fredriksen

Hei, og velkommen til livedekningen av semifinalen i ligacupen mellom Arsenal og Liverpool!
    Det endte 0-0 da lagene møttes på Anfield for en uke siden, så her er alt åpent før returoppgjøret i kveld. Bortemålsregelen er ikke i spill, så dersom det ender uavgjort i denne kampen vil det uansett bli ekstraomganger.
    Vinneren møter Chelsea i finalen på Wembley Stadium 27. februar. Arsenal var sist i ligacupfinalen i 2018, mens Liverpool var der sist i 2016. Sist lagene vant turneringen var i henholdsvis 1993 og 2012.
    Lagene er inne, og Martin Ødegaard er tilbake fra start etter å ha vært ute med coronaviruset.
    Arsenal (4-2-3-1): Ramsdale - Tomiyasu, White, Gabriel, Tierney - Lokonga, Ødegaard - Martinelli, Smith Rowe, Saka - Lacazette.
    Liverpool (4-3-3): Kelleher - Alexander-Arnold, Matip, van Dijk, Robertson - Henderson, Fabinho, Jones - Gordon, Firmino, Jota.
    Mikel Arteta gjør tre endringer fra det forrige oppgjøret. Granit Xhaka ble utvist i den kampen, og soner karantene i kveld. I tillegg til Ødegaard, er Tomiyasu og Smith Rowe tilbake på laget. Nketiah er henvist til benken, mens Soares er ute av troppen.
    Jürgen Klopp gjør på sin side to endringer fra helgens 3-0-seier over Brentford. Kelleher tar Alissons plass i buret, mens unggutten Gordon kommer inn for en skadet Oxlade-Chamberlain.
    Andy Robertson jubilerer i kveld med sin 200. kamp for Liverpool.
    Hvem går til finale:
    Arsenal
    41%
    Liverpool
    59%
    Antall stemmer: 5413
    Lagene er på banen, og det er straks avspark på Emirates!
    Liverpool-kaptein Jordan Henderson sparker i gang oppgjøret!
    1'
    Gjestene med mye balltrilling innledningsvis her.
    2'
    Ødegaard vinner ballen for Arsenal, og vertene setter fart i angrep. Martinelli skaffer et hjørnespark.
    2'
    Martinelli løfter inn på første stolpe, der Robertson header den unna.
    3'
    Martinelli kommer til nok et innlegg. Via et Liverpool-hode, og ut til et nytt hjørnespark.
    3'
    Saka slår inn fra høyre. Kelleher bokser ut, før Ødegaard header ballen tilbake i feltet. Ender til slutt opp i klypene til Kelleher som holder den sikkert.
    3'
    Frispark til Saka og Arsenal i farlig skuddposisjon. Robertson er for sen inne i den engelske unggutten, og vertene får frispark på 17 meter rett foran mål.
    4'
    Curtis Jones får den noe ubekvemme jobben med å legge seg bak muren.
    5'
    Ødegaard og Lacazette står ved ballen.
    5'
    I tverrliggeren! Lacazette løfter ballen over muren, men hindres av tverrliggeren! Uhyre nære for hjemmelaget!
    5'
    Martinelli kommer igjen til innlegg, og i boksen går Kelleher ned etter en liten albue fra Saka. Frispark til den irske keeperen til Liverpool.
    8'
    Arsenal har tatt tak i denne kampen. Presser Liverpool langt inn på gjestenes halvdel. Vinner et innkast høyt i banen.
    9'
    Kastes kort, før Liverpool vinner ballen og selv får innkast.
    10'
    Liverpool prøver å spille seg ut bakfra, men nok en gang vinner Arsenal ballen relativt fort tilbake. Bygger opp bakfra på nytt.
    10'
    Lacazette er litt sent inne i Henderson, og får frispark mot seg midt på Liverpools halvdel.
    11'
    Liverpool kommer i angrep, men Lokonga hindrer en pasning fremover i banen.
    12'
    Så kommer omsider Liverpool seg helt inn på vertenes tredel. Jota legger inn, via en Arsenal-forsvarer og ut til corner.
    13'
    Matip setter ballen i mål, men avvinkes for offside! Fabinho som vinner duellen på bakerste etter hjørnesparket. Hans heading styrer Matip i mål, men Liverpool-stopperen var i nokså klar offside.
    13'
    Jones presser White, og bryter også pasningsforsøket til Arsenal-stopperen. Heldigvis for White er det såpass fart i ballen at den triller ut til innkast. Ellers kunne fort Jones kommet alene mot Ramsdale.
    15'
    Gordon legger Lokonga i bakken ved midtstreken, og får frispark imot seg.
    19'
    Mål for Liverpool!
    Arsenal 0 - 1 Liverpool
    Mål: Diogo Jota
    Målgivende: Trent Alexander-Arnold
    Jota gjør alt selv! Portugiseren dribler seg først forbi Tomiyasu, før han setter fart inn i banen. Sender skuddet tilbake i det hjørnet han kom fra, og når Ramsdale står på feil fot sniker ballen seg forbi sisteskansen! 1-0 til Liverpool!
    19'
    Ballen løftes mot Saka, men den blir for lang for unggutten.
    22'
    Firmino får frispark noen meter inn på Arsenals halvdel. Tas raskt og kort.
    24'
    Liverpool løfter opp i banen, og White tør ikke gjøre annet en å heade ballen ut over sidelinjen.
    26'
    Liverpool triller ball på Arsenals halvdel. Kampbildet har forandret seg totalt sammenlignet med de første ti minuttene.
    27'
    Martinelli setter fart inn i feltet, før han legges i bakken av Fabinho. Klink på ball, så da blir det heller ikke straffe.
    28'
    Jota legger inn, men den går rett i beina til Smith Rowe.
    29'
    Ødegaard spiller til Saka, som skyter via blokka og ut til hjørnespark.
    32'
    Liverpool får ryddet unna hjørnesparket.
    32'
    Nesten så Jota blir stusset gjennom i bakrom. White avverger den, og klarer ballen opp på tribunen.
    34'
    Lokonga spiller bort ballen langt inne på egen halvdel, og Jota kommer til innlegg. Det forsøket går rett i beina på Ødegaard, som klarerer den bort.
    35'
    Ødegaard feller Jota et par meter inn på gjestenes halvdel. Klart frispark mot nordmannen.
    36'
    Nytt frispark. Denne gangen til Lokonga, som stoppes av et par Liverpool-spillere på egen halvdel.
    37'
    Tomiyasu sender ballen oppover i banen. Den er uten adresse, og triller utover dødlinja.
    38'
    Lokonga legger Alexander-Arnold i bakken midt på Arsenals halvdel, men det blir ikke frispark. Liverpool starter på nytt.
    42'
    Ingen av lagene som klarer å sette sammen noen gode angrep for øyeblikket. Stoppes gang på gang.
    43'
    Lacazette stempler Jones.
    44'
    Gult kort til Arsenal
    Alexandre Lacazette
    Arsenal-spissen får kampens første gule kort for den stemplingen.
    44'
    Henderson legger inn. Rett i klypene til Ramsdale.
    45'
    Det legges til ett minutt.
    45'+1
    Frispark til Liverpool midt på Arsenals halvdel.
    45'+1
    Robertson svinger ballen i feltet, før Fabinho kommer til skudd i returrommet. Rett i blokka.
    45'+2
    Liverpool leder 1-0 til pause etter scoring av Diogo Jota.
    Ut: Joel Matip
    46'
    Ødegaard sparker i gang de siste 45.
    46'
    Martinelli legger inn. Der er bare van Dijk, og klarerer den unna.
    49'
    Så er plutselig Lacazette alene gjennom! Lokonga løfter presist over forsvarslinjen til Liverpool, og der kommer Lacazette. Han er muligens i en liten offside, men sender uansett ballen langt over mål.
    49'
    Unggutten Gordon får muligheten! Jota tar med seg White på løpetur, før han rykker seg fri fra stopperen. I boksen finner han Gordon, men han klarer ikke å presse avslutningen på mål.
    51'
    Fabinho chipper ballen over til Jones, men han klarer ikke å få kontroll på den i feltet.
    55'
    Liverpool får frispark høyt i banen.
    56'
    Takehiro Tomiyasu
    56'
    Frisparket blir ufarlig, men etter litt frem og tilbake kommer Fabinho til skudd fra distanse. Rett i blokka igjen fra brasilianeren.
    57'
    Ramsdale bokser et innlegg ut til corner.
    58'
    Tierney tar telling etter å ha bli truffet av egen keeper i den forrige situasjonen.
    58'
    I stolpen fra Konate! Alexander-Arnold løfter inn, og i feltet stiger Konate høyest. Han header ballen i stolpen, før Hendersons skudd på returen reddes av Ramsdale!
    59'
    Saka skaffer et hjørnespark.
    60'
    Martinelli svinger inn, og der er en presset Kelleher med en skade. Returen faller ned til Smith Rowe, som skyter langt over.
    61'
    Alexander-Arnold svinger presist inn i boksen, men ingen av hans lagkamerater får satt en fot på den før Arsenal klarerer.
    63'
    Inn: Takumi Minamino
    Ut: Kaide Gordon
    63'
    Gult kort til Liverpool
    Ibrahima Konate
    64'
    Martinelli avblåses for offside.
    64'
    Liverpool til innlegg, som Ramsdale holder i sitt fang.
    65'
    Ødegaard legges i bakken av Jones, og får frispark midt på egen halvdel. Arsenal tar det raskt. Begynner å få dårlig tid nå, vertene...
    66'
    Arsenal kontrer, men Smith Rowes avlevering blir plukket opp av van Dijk. Dårlig utnyttet.
    68'
    Fabinho feller Saka, og Arsenal unggutten vil ha kortet på brasilianeren. Det får han midlertidig ikke.
    68'
    Ballen faller ned i beina til Minamino etter et innlegg, men japanerens skudd blir blokkert før det kommer frem til Arsenal-målet.
    69'
    Martinellis innlegg setter fart rett mot mål. Kelleher kommer opp med hanskene, får ballen fyker like over tverrliggeren! Corner til Arsenal.
    72'
    Robertson header unna på første stolpe.
    73'
    Spillerbytte - Arsenal
    Inn: Edward Nketiah
    Ut: Alexandre Lacazette
    74'
    Inn: Thomas Partey
    Ut: Emile Smith-Rowe
    74'
    Inn: James Milner
    Ut: Jordan Henderson
    75'
    Det første Nketiah gjør er å løpe i offside. Ikke det Arsenal trenger nå.
    75'
    Liverpool er under et kvarter unna finalen i ligacupen.
    76'
    Milner løfter på bakerst mot Jota, men der er Tomiyasu og vinner duellen. Robertson reagerer mye fortere enn Saka, og plukker opp ballen. Han feier den så inn igjen med en slags blanding av skudd og innlegg som sniker seg utenfor stolpen.
    76'
    Jota setter ballen i mål, men det er vinket for offside!
    77'
    VAR ser på den. Uhyre små marginer her.
    78'
    Arsenal 0 - 2 Liverpool
    Scoringen står! Liverpool er på full fart mot finalen i ligacupen! Ballen løftes i bakrom, og Jota løper seg fri fra en White på halvdistanse. Portugiseren løfter så ballen på praktfullt vis over Ramsdale, og begynner å feire allerede før ballen er over streken.
    79'
    Martinelli tar opp ballen til seg selv, før han klemmer til. Får ordentlig god klem i skuddet, men den suser et par meter over tverrliggeren! Nære!
    81'
    Minamino spiller på tvers til Jones, som har lyst til å løsne skudd. Der gjør han derimot ikke, før Ødegaard vinner ballen. Nordmannen blir så hindret, og Arsenal får frispark.
    82'
    Curtis Jones
    82'
    Curtis Jones får en skuddmulighet igjen, og denne gangen nøler han ikke. Smeller til, men ballen fyker på utsiden av stolpen.
    83'
    Inn: Roberto Firmino
    Ut: Neco Williams
    84'
    Så er det en banestormer på gressmatta. Blir et lite stopp her da...
    85'
    Spillet er i gang igjen.
    86'
    To innbyttere i duell. Partey feller Williams, og Liverpool får frispark midt på Arsenals banehalvdel.
    87'
    Thomas Partey
    87'
    Frisparket løftes inn, men Arsenal får den bort.
    87'
    Under tre minutter igjen av ordinær tid. Liverpool virker å ha full kontroll på finaleplassen.
    88'
    Nytt frispark til Liverpool. Minamino som får det denne gangen godt inne på egen halvdel. Tiden går...
    89'
    Robertson kommer stormende inn i feltet, og legger inn. Ramsdale plukker.
    89'
    Andre gule kort til Arsenal
    Innbytteren får sitt andre gule på et par minutter, og dermed er det rett i garderoben på Partey etter et kvarter på banen! Alt for sent inne og stempler Fabinho i denne situasjonen. Håpløst innhopp.
    90'
    Legges til fem minutter. «You'll Never Walk Alone» runger utover Emirates.
    90'+1
    Takumi Minamino
    90'+2
    Liverpool triller ball, mens Arsenal-spillerne ser resignerte ut.
    90'+3
    Robertson spiller bort ballen på midten, og Martinelli kan sette fart fremover. Vendes i stedet hjemover.
    90'+4
    Ballen løftes mot Nketiah i feltet, men han får verken tatt den ned eller sendt ballen mot mål. Ikke spesielt godt innhopp på den unge spissen heller.