2-1
Ramsey90'+1
3-1

Ble dekket av VG Sporten

Det er klart for siste runde i Premier League. Arsenal er nummer fem, men har muligheten til å kapre en topp fire-plassering om Liverpool eller City snubler mot henholdsvis Middlesbrough og Watford.
    0'
    Arsenal har 72 poeng og 31 plussmål. De er tre poeng bak City som har 36 plussmål, og ett poeng bak Liverpool som har 33 plussmål.
    0'
    Arsenal (3-4-3): Cech - Holding, Koscielny, Gabriel - Bellerin, Ramsey, Xhaka, Monreal - Özil, Welbeck, Sanchez
    0'
    Everton (4-3-3): Joel - Holgate, Jagielka, Williams, Baines - Gana, Schneiderlin, Davies - Valencia, Lukaku, Mirallas
    0'
    Everton er sikret 7.-plassen som gir spill i Europa League neste år.
    0'
    Lagene står i spillertunnelen, klare for denne siste serierunden.
    0'
    Everton sparker i gang den siste serierunden.
    1'
    Xhaka med en herlig pasning til Monreal. Spanjolen forsøker å finne Welbeck tidlig, men pasningen blir for upresis.
    1'
    Arsenal vinner tilbake ballen høyt i banen.
    1'
    Bellerin slår fint inn fra høyre. Jagielka header unna.
    2'
    Arsenal åpner forrykende! Vinner ballen høyt i banen igjen. Bellerin banker ballen inn fra høyre. Welbeck stuper frem på første stolpe, men klarer ikke å få ballen på mål. Femmeter for Everton.
    2'
    Arsenal har tatt tak i kampen på Emirates nå. Triller med tempo, og vinner ballen tilbake tidlig når de mister den.
    3'
    Igjen ender ballen ute hos Bellerin etter fint Arsenal-spill. Özil er dirigent. Bellerins innlegg går bak målet denne gangen.
    3'
    Voldsom start av Arsenal. Everton har knapt vært borti ballen de første fire minuttene.
    4'
    Igjen skjer det ute til høyre. En veggpasning sender Bellerin inn i 16. Idrissa Gana Gueye rydder unna. Arsenal vinner kast høyt i banen.
    5'
    - Nesten power play-tendenser, melder TV 2-kommentator Simen Stamsø Møller.
    6'
    Manchester City har allerede tatt ledelsen mot Watford. Arsenal avhengige av at Liverpool roter det til mot Middlesbrough nå.
    7'
    Men først må de gjøre jobben selv, og de er godt i gang. Nok et angrep, denne gangen ute til venstre. Özil forsøker å slå inn, men Tom Davies får blokkert innlegget.
    7'
    Mål for Arsenal!
    Arsenal 1 - 0 Everton
    Mål: Hector Bellerin
    Målgivende: Danny Welbeck
    Det massive Arsenal-presset betaler seg! Özil får med seg ballen inn i feltet ute til venstre. Han slår glimrende inn til Welbeck, men briten bommer på åpent mål. I stedet for å bredsiden ballen i mål, går ballen bakover i feltet. Der kommer Bellerin stormende, og spanjolen setter kontant inn 1-0 i det åpne målet.
    8'
    Akkurat nå er Arsenal nummer fire i Premier League!
    9'
    Arsenal vinner en corner. Har virkelig kjørt på ut fra startblokkene her i dag.
    9'
    Jagielka får ballen unna.
    10'
    Frispark mot Xhaka. For tøff i en duell mot Romelu Lukaku.
    11'
    Everton holder ballen litt i laget. Ikke gjort mye av det så langt i kampen.
    12'
    Davies mister ballen. Arsenal kan kontre.
    12'
    Ramsey forsøker å finne Özil ute til høyre. Pasningen er svak, og Baines bryter foran tyskeren.
    12'
    Koscielny med en voldsom takling på Enner Valencia!
    14'
    Rødt kort til Arsenal
    Laurent Koscielny
    Rett ut med den franske midtstopperen! Enner Valencia setter fart på en kontring, og mangler kun å passere Koscielny for å ha masse plass å løpe i. Koscielny kommer i en vanvittig fart, og takler med to strake ben. Valencia rett i bakken, og Koscielny rett ut.
    14'
    Dermed må Koscielny stå over FA-cupfinalen mot Chelsea.
    15'
    Enner Valencia ligger nede etter den voldsomme taklingen.
    16'
    Wenger ikke fornøyd nå. Leder 1-0 og har levert et sterkt åpningskvarter, men nå venter 75 minutter med en mann mindre.
    16'
    Spillet i gang igjen etter utvisningen.
    17'
    Lukaku løper i offside ute til høyre i feltet.
    18'
    Kampbildet endret nå. Everton har tatt over ballbesittelsen nå.
    20'
    Lukaku finter seg fri og legger inn fra venstre. Innlegget er godt, inn bak Arsenal-forsvaret. Tom Davies rekker akkurat ikke frem til ballen, og ballen triller ut til femmeter for Arsenal.
    21'
    Arsenal i angrep nå. Monreal og Sanchez forsøker å kombinere seg forbi Everton-forsvaret, men pasningen fra chileneren blir for upresis.
    21'
    Sanchez får plass til å skyte fra 21 meter. Chileneren fyrer, men blir taklet bakfra av Gana Gueye idet han skyter. Frispark til Arsenal.
    22'
    Arsenal vinner en corner.
    23'
    Arsenal tar en kort corner, før de får slått inn fra venstre. Gabriel vinner duellen i boks, men header over.
    24'
    Schneiderlin forsøker å slå inn fra venstre. Utover linja.
    25'
    Arsenal 2 - 0 Everton
    Mål: Alexis Sanchez
    En merkelig scoring! Alexis Sanchez fyrer fra 25 meter. Ballen går rett i Welbeck, som uten å mene det demper ballen og tar den med seg mot mål. Han tror nok han er i offside, og stopper helt opp. Everton-forsvaret gjør det samme, og Welbeck triller ballen rolig til Sanchez, som setter ballen i åpent mål. Til og med chileneren avventer litt før han feirer, men det er absolutt ingen offside.
    27'
    To litt snodige Welbeck-assist så langt i dag. Uansett sterkt av Arsenal å øke ledelsen med en mann mindre på banen.
    29'
    Baines slår inn fra venstre. Gabriel Paulista får ballen unna farlig område.
    30'
    Arsenal er altså nummer fire i Premier League slik det står akkurat nå. Liverpool må score mot Middlesbrough for å frata Arsenal muligheten til å spille Champions League neste sesong.
    30'
    Özil bruker armer i en duell mot Gana Gueye.
    31'
    Holgate feller Welbeck. Frispark til Arsenal ute til venstre i banen.
    32'
    Alexis Sanchez skyter fra skrått hold, men Robles stopper forsøket.
    32'
    Gana Gueye feller Xhaka.
    34'
    Paulista havner i en løpsduell mot Mirallas. Brasilianeren er raskest, og takler ballen ut til innkast.
    36'
    Hector Bellerin har vært svært aktiv i første omgang. Igjen slår han inn fra høyre, og igjen er det bra retning på innlegget. Mason Holgate kommer seg imidlertid foran Welbeck i feltet, og nikker ut til hjørnespark.
    37'
    Özil har ingen hast med å ta hjørnesparket.
    37'
    Williams får ballen unna.
    38'
    Stor Everton-sjanse. Det pepres løs mot Petr Cech. Tsjekkeren redder det første forsøket, før Monreal blokkerer de to neste. Etter den siste blokken faller ballen ned i føttene til Lukaku. Belgieren rekker ikke annet enn å reagere, og fra fire meter sentrer han ballen rett i hendene til Cech.
    38'
    Gana Gueye får ballen unna.
    39'
    Gana Gueye fyrer fra distanse. Cech redder, men må slå til corner.
    41'
    Mirallas slår inn fra høyre. Welbeck er hjemme i egen boks og rydder unna.
    41'
    Liverpool har altså ikke scoret mot Middlesbrough ennå. Dermed innehar Arsenal den gjeve fjerdeplassen i Premier League.
    42'
    Holgate slår inn fra høyre. Lukaku er råsterk i feltet, og får til en bra heading til tross press fra Bellerin. Cech slår ut til corner.
    43'
    Mirallas slår inn fra venstre. Igjen rydder Welbeck opp.
    43'
    Herlig fotballkamp på Emirates.
    45'
    Lukaku får ballen til venstre i boksen. Forsøker å sette den i lengste hjørne. Skuddet går via Bellerin og ut til nok en corner.
    45'
    Everton med en kort corner. Håpløs variant, som ender med at Barkley slår en forferdelig pasning utover dødlinja.
    45'
    Der har Liverpool scoret mot Middlesbrough! Da er Arsenal nummer fem.
    45'+1
    Sanchez forsøker å slå en stikker i retning Welbeck. Den går utover dødlinja, og ut til femmeter for Everton.
    45'+2
    45'+3
    Det er pause på Emirates, og Arsenal er i ferd med å gjøre sin del av jobben i den siste serierunden. Det hjelper imidlertid lite for Wengers menn om Manchester City og Liverpool vinner, og begge lag leder sine kamper etter 1. omgang.
    45'+3
    Lagene er på banen.
    45'+3
    46'
    Arsenal er altså både avhengige av å holde på ledelsen med ti mann, og at Liverpool slipper inn mål og går på et poengtap mot Middlesbrough.
    46'
    Lukaku kommer seg til en heading inne i feltet. Forsøket går rett på Petr Cech.
    47'
    Ramsey fyrer fra over 30 meter. Rett i Barry.
    48'
    Stor dobbelsjanse for Arsenal. Welbeck kommer seg fri inn i boksen, og forsøker å skyte fra skrått hold. Robles redder, men returen havner hos Özil. Tyskeren forsøker å curle den i lengste hjørne, men Robles redder nok en gang.
    49'
    Gabriel Paulista ligger nede. Ser ikke bra ut.
    49'
    Brasilianeren forsøker å bryte foran Enner Valencia. Ender med at Paulista lander forkjært, samtidig som Valencia blir liggende etter sammenstøtet.
    49'
    Der har Liverpool økt til 2-0 på Anfield. Da ser det dårlig ut for Arsenals Champions League-drøm.
    50'
    Valencia er på bena igjen, men Paulista må ut på båre.
    51'
    Det er ikke bra for Arsenal. Skal altså spille FA Cup-finale mot Chelsea. Koscielny går glipp av den med karantene, og nå ser det dårlig ut for Gabriel Paulista også.
    51'
    Paulista bæres ut av Emirates på båre med hendene over ansiktet. Lander med hele venstrebenet under seg. Ser ut til å ha gått over stopperens kne.
    52'
    Kampen i gang igjen. Arsenal i angrep.
    54'
    Özil forsøker å finne Welbeck i feltet. Holgate får ballen unna.
    54'
    Ashley Williams feller Welbeck som er på vei gjennom.
    55'
    Williams har allerede gult kort.
    55'
    Williams slipper unna med tilsnakk. Er nok nære sitt andre gule der.
    56'
    Sanchez og Özil kombinerer fint, før ballen ender hos Ramsey. Han mister ballen.
    57'
    Straffe til Everton!
    57'
    Holding handser innenfor egen 16-meter.
    57'
    Mål for Everton!
    Arsenal 2 - 1 Everton
    Mål: Romelu Lukaku
    Der er det kamp igjen! Romelu Lukaku scorer sitt 25. mål. Banker straffen oppe i hjørnet til høyre for Cech.
    58'
    Samtidig har Liverpool økt til 3-0 og City har økt til 5-0. Dette går mot en femteplass for Arsenal.
    59'
    Barkley vender opp og skyter fra 13 meter. Rett i Holding.
    60'
    Nok en voldsom takling. Denne gangen er det Schneiderlin som går voldsomt inn i Xhaka.
    61'
    Svært oppstykket nå. Holding stopper Valencia.
    62'
    Arsenal i angrep.
    64'
    Nok et frispark. Igjen Schneiderlin som forårsaker det, denne gangen går det ut over Mesut Özil.
    64'
    Özil slår frisparket inn i boksen. Ingen treffer ballen, og den går ut til femmeter for Everton.
    65'
    Holgate slår inn fra høyre. Holding får ballen ut av boksen.
    66'
    25 minutter igjen av årets Premier League-sesong.
    66'
    Sanchez ligger nede. Spillet går videre. Chileneren ikke helt fornøyd med det.
    67'
    Annullert scoring! Holgate slår inn fra høyre. Valencia bruker armer i duellen mot Mertesacker, før han setter ballen i mål. Blåses korrekt av og annulleres.
    67'
    Roligere på Emirates nå.
    69'
    Arsenal triller og triller. Forsøker å få klokka til å tikke i deres favør.
    70'
    Holding klarerer ut via Barkley til innkast for Arsenal.
    71'
    Everton i angrep. Arsenal ligger dypt.
    72'
    Baines feller Ramsey på en overgang.
    73'
    Langt mellom sjansene nå, til motsetning fra store deler av kampen som har vært preget av mye trafikk i begge boksene.
    74'
    Coquelin forsøker å sende en stikker i retning Özil. Den brytes av Jagielka.
    74'
    Ramsey med en glitrende stikker til Özil, som ut av ingenting er alene med Robles. Tyskeren klarer ikke å overliste keeperen.
    75'
    Barkley forsøker å slå inn fra venstre. Forsøket går via Bellerin og ut til corner for Everton.
    76'
    Everton tar en kort corner ute til venstre før Mirallas til slutt skyter fra skrått hold. Skuddet går over mål.
    76'
    Femmeter for Arsenal.
    77'
    Baines slår inn fra venstre. Barkley tar ned ballen, men takles av Mertesacker. Ballen hanver i føttene til Mirallas, han skyter, men skuddet blokkeres.
    78'
    Everton vinner en corner. Denne gangen ute til høyre.
    78'
    Jagielka vinner duellen i boks, men stopperen nikker over.
    78'
    Enner Valencia fosser inn i boksen ute til høyre. Forsøker å finte bort Mertesacker for å få skutt. Klarer det nesten, men den tyske stopperen henger med og dekker store deler av målet bak ham. Valencia forsøker å banke ballen opp i nærmeste hjørne, men skuddet går langt over.
    79'
    Everton med en offensiv her nå.
    80'
    Arsenal er altså avhengig av tre Middlesbrough-scoringer mot Liverpool for å innta fjerdeplassen. Det er mer sannsynlig at Wenger for første gang som Arsenal-sjef havner utenfor topp fire i Premier League.
    80'
    Barkley slår inn fra venstre. Lukaku rekker ikke frem på bakerste stolpe, og ballen går ut til femmeter for Arsenal.
    81'
    Inne i de siste ni minuttene av årets Premier League-sesong.
    82'
    Barry slår en lang ball inn i feltet. Lukaku er høyest i boksen, og forsøker å nikke mot mål. Det makter ikke belgieren.
    82'
    Litt dødt på Emirates nå. Ingen ordentlig sluttspurt fra Everton.
    85'
    Arsenal får en kontringsmulighet. Bellerin fosser frem ute til høyre. Slår fint inn fra høyre. Iwobi forsøker å ta den ned på kassa, men da kommer Holgate seg på rett side og blokker det påfølgende skuddet fra Iwobi.
    85'
    Bellerin stopper Baines ute til venstre. Sklitakler ballen ut til hjørnespark.
    86'
    Mirallas slår inn sin 6. hjørnespark. Coquelin får ballen unna.
    87'
    Lukaku drar seg inn fra høyre i banen. Forsøker å slå en stikker i bakrom til Mirallas, men pasningen blir for hard og går helt inn til Cech.
    88'
    Iwobi krangler seg gjennom feltet og er plutselig helt alene med Robles. Forsøker å sette ballen mellom bena på keeperen, men Robles redder igjen.
    88'
    Barkley forsøker seg fra 25 meter. Skuddet går utenfor.
    89'
    Ramsey drar seg inn i feltet. Forsøker å lirke ballen til Iwobi foran mål, men Barry kommer seg foran kantspilleren og klarerer til hjørnespark.
    90'
    Özil tar seg fryktelig god tid.
    90'+1
    Arsenal 3 - 1 Everton
    Mål: Aaron Ramsey
    Målgivende: Aaron Ramsey
    Arsenal avslutter sesongen med en klassescoring! Mesut Özil drblier seg forbi to mann, før han triller ut til Ramsey. Waliseren står på 16-meteren med ryggen mot mål. Han bruker to touch på å snu seg, før han curler ballen opp i lengste kryss.
    90'+1
    Barkley forsøker seg igjen, nok en gang fra distanse, men nok en gang utenfor.
    90'+4
    Inne i siste spilleminutt av Premier League-sesongen 2016/2017.
    90'+5
    Arsenal triller seg ut av sesongen, som ender med en femteplass.
    90'+5
    90'+6
    Der er Premier League-sesongen over for Everton og Arsenal. Everton blir nummer syv, mens Arsenal blir nummer fem. Dermed er Wenger utenfor topp fire for første gang i sin Arsenal-karriere.
    90'+6
    Arsenal åpnet i et vanvittig tempo, og satte 1-0 tidlig. Etter at Koscielny ble utvist, økte Sanchez til 2-0. Det ble liv igjen i kampen da Lukaku reduserte på straffe en drøy halvtime før slutt, men det ebbet til slutt ut med en 2-1-seier for Arsenal. Da både Manchester City og Liverpool har gjort jobben i sine kamper, hjelper det imidlertid ikke for Arsenal, som ikke blir å se i Champions League neste sesong.