Everton-benken: Begovic, Colgate, Mina, Godfrey, Coady, Vinagre, Davies, Gray, Simms
    Everton: (4-5-1) Pickford - Coleman, Keane, Tarkowski, Mykolenko - McNeil, Gana, Doucouré, Onana, Iwobi - Maupay,
    Arsenal-benken: Turner, Tierney, Tomiyasu, Holding, Kiwior, Partey, Vieira, Smith Rowe, Nketiah
    Arsenal: (4-2-3-1) Ramsdale - White, Saliba, Gabriel, Zinchenko - Xhaka, Jorginho - Saka, Ødegaard, Martinelli - Trossard
    Serieleder Arsenal kan kjenne Manchester City puste dem i nakken, kun to poeng bak - men riktignok med en kamp mer spilt. Med andre ord kan The Gunners øke forspranget til fem poeng med seier i dag. Etter kampen i dag vil både City og Arsenal ha 13 kamper igjen å spille, i det som blir en enormt spennende sesonginnspurt.
    Everton ligger på nedrykksplass, og ledes av Sean Dyche. Den rutinerte ringreven, som for mange huskes for tiden i Burnley, har ledet The Toffees i fire ligakamper - der har det blitt to tap og to seiere.
    Hvem tror du vinner?
    Arsenal
    81%
    Everton
    19%
    Antall stemmer: 2067
    Spillerne er på vei ut på banen - snart avspark på Emirates!
    «The Angel (North London Forever)» er ferdigsunget og vi er klare for avspark!
    Vi er i gang - Everton tar avspark.
    Det er over på Emirates! Arsenal vinner 4-0 etter scoringer fra Saka, Ødegaard og to ganger Martinelli. En sterk prestasjon fra The Gunners, som har fem poengs luke ned til Manchester City når 13 runder gjenstår. Vi går en heseblesende sesongavslutning i møte! Takk for følge!
    Everton starter med en lang pasning - Onana går i duell med Gabriel. Ender med frispark til Arsenal.
    1'
    Jorginho blir felt midt i banen, og Arsenal får frispark.
    2'
    Granit Xhaka forsøker å finne Saka på motsatt side, men er for upresis - og langpasningen spretter ut til innkast for Everton.
    2'
    Spesiell kamp Arsenal-sjef Mikel Arteta: over 200 kamper for The Toffees og ble kåret til årets spiller i klubben i 2007.
    4'
    Arsenal setter fart og går i kontra. Ødegaard overtar midt i banen, avanserer og slipper løs Saka på høyrekanten. Engelskmannen prøver å lure to Everton-forsvarere, men ender med corner.
    4'
    Arsenal tar corneren kort - innøvd variant som ender hos Jorginho. Skuddforsøket fra italieneren flyr over buret til Pickford.
    5'
    Everton og Maupay løsner skudd - men rett på Ramsdale.
    6'
    Maupay har ikke scoret på 17 kamper ... det kryr ikke av effektive spisser i dette Everton-laget.
    7'
    GOD EVERTON-SJANSE! De blå spiller seg fri og plutselig får Maupay ballen fra 4-5 meters hold. Han er feilvendt og litt ute av balanse, og får kun flikket litt med hælen. Enkel å ta for Ramsdale.
    8'
    Martinelli løper i offside. Brasilianeren stikker inn bak og mottar en lekker pasning fra Zinchenko, men soleklar offside.
    9'
    Trossard skaffer Arsenal en corner.
    9'
    Ny innøvd variant - ender i ingenting.
    10'
    Arsenal har fått holde litt på ballen i de siste minuttene. Everton legger seg bakover i banen.
    11'
    Arsenal prøver å tre seg gjennom en solid Everton-mur, men det blir for trangt og de blå overtar. Muligheter for en kontring, men det mangler på folk fremover i banen for Everton.
    13'
    Sean Dyche har virkelig satt sitt preg på dette Everton-laget. Ligger disiplinert i forsvar og spiller på lav risiko. Ikke så dumt det, all den tid The Toffees er involvert i nedrykksstriden.
    15'
    Strålende kombinasjoner ute på Arsenals høyreside mellom Saka og Ødegaard - men førstnevnte går i offside.
    16'
    Arsenal skrur opp tempo og spiller seg inn i boksen til Everton - men Trossard løper seg litt bort og det ender med innkast for Everton.
    16'
    Arsenal med 62% ballbesittelse så langt.
    18'
    Får vi målpoeng fra Ødegaard i dag?
    Ja, enten scoring eller assist! (Eller begge deler!)
    67%
    Nei, dette Everton-forsvaret er vanskelig å komme seg gjennom.
    33%
    Antall stemmer: 1883
    En frustrert Ødegaard ikke fornøyd med at Arsenal blir idømt offside.
    19'
    Fint Everton-spill: Doucore og Iwobi kombinerer bra etter at Zinchenko slår ballen rett til Everton. Ender med corner til de blå.
    20'
    Løftes inn mot Evertons gode hodespillere, men Arsenal får ballen unna og slår kontra...
    21'
    Martinelli prøver å løpe seg fri på venstresiden - har kun Coleman foran seg, men Alex Iwobi gjør en god defensiv jobb og hjelper sin høyreback med å stoppe Martinelli.
    21'
    Ny duell med Onana og Gabriel - sistnevnte blir liggende i noen sekunder. Kommer seg opp igjen.
    22'
    Nok en gang er Onana involvert - denne gang blir han liggende etter en duell med Xhaka. Dommer Michael Oliver vinker spillet videre først, men blåser da Onana blir liggende å ta seg til ansiktet.
    23'
    Blir et lite opphold mens Onana får behandling. Begge lag nede på sidelinjen og får instrukser fra sine respektive trenerteam.
    24'
    Dommer dropper ballen til Jorginho, og vi er i gang igjen. Onana er tilbake på banen.
    25'
    Trossard vil ha frispark i duell med Tarkowski, men får kun innkast på Arsenals høyreside.
    25'
    Arsenal beholder ballen en stund - før de skrur på tempoet og prøver å komme seg forbi på høyresiden. Saka slår mot Ødegaard i bakrom, men der er det ikke nok plass til at drammenseren kan finne på noe som helst. Ender med utspark for Everton.
    26'
    Everton tar kontringsmuligheten - men det stopper litt opp før Doucore legger inn mot Maupay. Franskmannen får til en avslutning, men via en forsvarer og inn til målvakt Ramsdale.
    29'
    Arsenal spiller seg gjennom på venstresiden - Trossard slår knallhardt inn mot Martinelli, men Tarkowski kaster seg frem og klarerer til innkast.
    30'
    To forskjellige måter å tenke fotball på dette: Arsenal beholder ball og leter etter rom. Everton meget solid bakover og ser etter kontringsmuligheter eller dødballer. En interessant duell.
    30'
    Everton får frispark da Saka er litt for hardhendt med venstreback Mykolenko.
    32'
    Onanan får hånda til Gabriel i ansiktet - men dommer Oliver vinker spillet videre. Kunne nok dømt frispark der, men ender med utspark for Arsenal.
    33'
    Belgiske Onana har både fått og gitt masse juling den første halvtimen her. Brukes som oppspillspunkt for Everton og ofte involvert.
    33'
    Trossard skjærer inn fra venstre og forsøker en stikker mot Martinelli - ikke et dumt forsøk, men pasningen snappes akkurat av Pickford i Everton-målet.
    35'
    Everton makter å holde ballen i laget i en god periode her nå. Kan være viktig etter å ha forsvart seg dypt i banen lenge.
    37'
    Arsenal overtar og forsøker igjen å finne rom. Problemet er bare at Everton jobber beinhardt i forsvarsblokken sin og er på Arsenal-spilleren som klegger.
    38'
    Mål for Arsenal!
    Arsenal 1 - 0 Everton
    Mål: Bukayo Saka
    Målgivende: Oleksandr Zinchenko
    DER KLARER DE DET! De har slitt i 40 minutter, men så finner de rommet de trenger. Zinchenko har vandret fra venstreback til høyrekant - tar med seg ballen og trer lekkert inn til Saka, som tar imot og banker ballen rett opp i nettet.
    40'
    Jaaaa ... hva gjør du nå Sean Dyche? Den defensive blokken funket meget bra i 40 minutter, men nå har Arsenal fått ledermålet sitt.
    40'
    Maupay felles av Trossard - Everton med frispark fra god innleggsposisjon.
    43'
    Onana vinner duellen når innlegget slås inn - men det vinkes for offside.
    43'
    Da er luken på fem poeng fra serieleder Arsenal ned til Manchester City.
    44'
    Arsenal får frispark - Ødegaard står klar.
    44'
    Løftes inn for lavt og stanges ut av Keane.
    45'
    Ødegaard løper ned Tarkowski ved cornerflagget. Blir blåst frispark, selv om både Ødegaard og hjemmefansen er uenige.
    45'
    Legges til fire minutter i denne første omgangen
    45'
    MARTINELLI SETTER BALLEN I MÅL ... men det vinkes for offside. VAR skal sjekke...
    45'+1
    Arsenal 2 - 0 Everton
    Mål: Gabriel Martinelli
    Målgivende: Bukayo Saka
    Ødegaard vil ha frispark - men dommer vinker fordel. Idrissa Gueye er på vei mot eget mål med ballen foran seg og er uoppmerksom når han jages av Saka og Martinelli. Saka får en liten touch på ballen og da er Martinelli alene med keeper og setter 2-0.
    45'+2
    Vi passerer de fire tilleggsminuttene, men skal nok spille litt til etter scoringen.
    45'+4
    Det er pause på Emirates
    45'+5
    Arsenal virker å være tilbake i form og leder 2-0 inn til pause. I 40 minutter klarte Everton å nekte hjemmelaget rom - men så smalt det for alvor: først banket Saka inn 1-0, før en uoppmerksom Idrissa Gueye ble hardt straffet av Martinelli. Arsenal styrer mot sin tredje strake seier - om ikke Sean Dyche har noe helt spesielt å dra opp fra hatten i 2. omgang.
    Ut: Idrissa Gueye
    46'
    Spillerbytte - Arsenal
    Inn: Thomas Partey
    Ut: Jorginho
    46'
    Mykolenko blir liggende etter en brytekamp med Saka.
    46'
    Spennende andre omgang foran oss - når flytter Everton laget sitt høyere i jakt på et resultat?
    49'
    Ødegaard blir taklet hardt av Tarkowski.
    51'
    Gult kort til Everton
    James Tarkowski
    Fortjent gult kort.
    51'
    Arsenal har startet den andre omgang på samme måte som de gjennomførte den første: holder ballen i laget og tvinger Everton dypt ned på egen banehalvdel. Spiller på små flater og venter på den rette åpningen.
    53'
    Maupay løsner skudd fra 20 meter - hardt, men langt over mål.
    53'
    Hjemmefansen koser seg nå - synger for William Saliba!
    56'
    Arsenal biter seg fast utenfor feltet til Everton. Først er det Ødegaard som finner Saka, men sistnevnte får ikke avsluttet ordentlig. Arsenal beholder og får slått et innlegg fra høyre mot Trossard. Belgieren står nesten alene, men volleyen går ned i bakken og over.
    57'
    Everton blir løpende mye imellom nå. Arsenal virker å ha full kontroll.
    59'
    Oleksandr Zintsjenko har fort fått en av de kuleste rollene i moderne fotball. Spiller som venstreback når Arsenal ikke har ballen, men er inne som midtbanespiller med en gang hjemmelaget overtar ballen. Kan minne om måten Joao Cancelo (og nå Rico Lewis) ble brukt i Man City.
    59'
    Inn: Demarai Gray
    Ut: Neal Maupay
    61'
    Inn: Ben Godfrey
    Ut: Seamus Coleman
    61'
    KJEMPESJANSE! Dwight McNeil fyrer av - men Ramdale henger med.
    61'
    Antall stemmer: 2658
    Ny god Arsenal-sjanse. Martinelli spilles fra av Xhaka ute til venstre - innlegget blokkeres av Keane og ender med corner.
    63'
    Corneren tas kort - og etter ett mislykket innlegg kommer forsøk nummer to. Løftes fra Saka mot Martinelli som har løpt seg fri, men brasilianeren får ikke hodet på ballen.
    64'
    Ben Godfrey
    Er alt for hardhendt med Trossard. Belgieren blir også liggende en stund og har vondt.
    65'
    Ødegaard gjenvinner på midtbanen og slipper fri Martinelli. Skuddforsøket blokkeres og går til corner.
    67'
    Ny kort corner - Ødegaard slår etterhvert inn, men stanges ut av Keane.
    68'
    Lite som tyder på at Everton skal få med seg noe her nå. Arsenal nærmere 3-0 enn en Everton-redusering.
    70'
    Arsenal 3 - 0 Everton
    Mål: Martin Ødegaard
    Målgivende: Leandro Trossard
    Der sitter den for drammenseren! 7 kamper uten scoring - og der er måltørken over. Trossard løper seg fri på venstre, og finner Ødegaard foran mål. Fra 10 meter smeller kapteinen til, via Tarkowski og til 3-0.
    70'
    Inn: Edward Nketiah
    Ut: Leandro Trossard
    71'
    Inn: Fabio Vieira
    Ut: Granit Xhaka
    73'
    Da, skal dette være så godt som over. Vanskelig å se for seg at Everton skal putte tre mål i kveld.
    73'
    Arsenal fortsetter trøkket - Martinelli slår inn, men Everton får ballen vekk fra farlig sone.
    75'
    Hjemmefansen jubler for hver eneste pasning nå.
    75'
    OI! DER SKAL DU SCORE NKETIAH! Arsenal finner rom overalt nå - Partey chipper over Everton-forsvaret og Nketiah er alene med Pickford. Avslutningen går rett på Everton-keeperen.
    76'
    Inn: Tom Davies
    Ut: Abdoulaye Doucoure
    78'
    Arsenal 4 - 0 Everton
    Målgivende: Edward Nketiah
    HAN SCORER IGJEN! Man har nesten bare venta på 4-0 de siste minuttene. Hjemmelaget spiller lekker angrepsfotball: Zintsjenko spiller fri Nketiah, som igjen finner Martinelli til 4-0. VAKKERT!
    79'
    Nå er det tungt å være Everton-spiller...
    80'
    Inn: Emile Smith-Rowe
    Ut: Bukayo Saka
    83'
    Inn: Kieran Tierney
    Ut: Oleksandr Zinchenko
    83'
    Har vært kanskje banens beste i dag, Oleksandr Zintsjenko. Involvert i alt Arsenal gjør offensivt, enorm ro med ballen, finner gode rom og en fantastisk pasningsfot.
    84'
    Lekestue her nå! Nesten så Smith-Rowe tvinger ballen over streken, men Everton-spillerne kaster seg foran.
    84'
    Arsenal kontrollerer dette fullstending. Holder ballen i laget og koser seg.
    87'
    Arsenal får corner.
    89'
    Lagt til 2 minutter
    90'+1
    NESTEN 1-4! Tom Davies får en stor sjanse, men Ramsdale henger med.
    90'+2
    Arsenal vinner 4-0, etter scoringer fra Saka, Ødegaard og to ganger Martinelli. Serielederne har nå fem poengs forsprang på Manchester City - og vi går en meget spennende sesonginnspurt i møte. Takk for i kveld!